Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Днес рецептата е от Данчо Боев. Той предлага по-различен начин на приготвяне на телешкия мозък - на фурна с яйца и зеленчуци.
ПРОДУКТИ
За 4 порции:
един цял сварен телешки мозък
200 г стар лук
150 г домати
200 г пресни чушки
4 люти чушки
4 яйца
50 г прясно масло
100 г олио
брашно за паниране
сол, черен пипер и чубрица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме мозъка и го нарязваме на филийки.
Овалваме го в брашно и пържим до златист цвят. В същата мазнина запържваме последователно нарязаните на филийки лук, чушки и домати.
Овкусяваме ястието. Отгоре поставяме изпържения мозък с пресните яйца и лютите чушки.
Заливаме с разтопеното масло и запичаме във фурна на 180 градуса до готовност.