Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
Кой готви
Днешната рецепта е от Мила Нешева от Плевен. Ястието е ефектно и вкусно, подходящо за празнични трапези.
Продукти
250 г филе от сьомга
250 г бутертесто
250 г броколи
1 жълтък
лимонов сок
сол
черен пипер
Начин на приготвяне
Подсушаваме рибното филе и го овкусяваме с лимонов сок, сол и черен пипер.
Бланшираме розичките броколи за няколко минути в подсолена вода и ги оставяме да се отцедят. Върху разстлания правоъгълник бутертесто слагаме рибата и броколите.
Нарязваме отстрани бутертестото на ленти (около 2 см) и като ги редуваме от двете страни, загръщаме рибата и броколите.
Намазваме с жълтък и печем 20-25 мин в загрята фурна на 180-200 градуса. Поднасяме леко топла със салата по избор и чаша бяло вино.