Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
Кой готви
Данчо Боев предлага вкусен рибен специалитет на фурна с гарнитура по избор. Леко и изискано ястие за вашите гости.
Продукти
За една порция:
250-300 пъстърва
100 г бекон
30 г орехови ядки
50 г олио
3-4 листа от кисело
зеле
50 г лук
Начин на приготвяне
Запържваме нарязаните лук и бекон в тиган и прибавяме ореховите ядки.
Пълним почистената пъстърва със сместа и я завиваме със зелевите листа.
Връзваме с колбасарски конец и печем в умерена фурна до 180 градуса за 15-20 минути с малко вода и мазнина до получаване на златист цвят на зелевите листа.
Отстраняваме листата и сервираме рибата с подходяща гарнитура - варени или пържени картофи и пресен зеленчук.