Всяка година на 18 август последователи на учението на Петър Дънов се събират край Седемте рилски езера. Заедно посрещат Слънчевата нова година. Организират духовни беседи, пеят песни, казват молитви. Именно след такова преживяване преди 3 г. съпругът на Наталия Кобилкина - Делчо Добрев, решил да спре да яде месо. Тя се учудила, дори не му повярвала, но след около месец той отказал да яде и готвени ястия. “Казах му - ти на салати, как ще се наядеш? Ти си голям мъж. Той тогава беше 115 кг”, разказва Наталия.
Не само че станал веган, ами и свалил 30 кг. Сега изглежда и се чувства отлично и редовно ходи на фитнес, за да докаже, че само на плодове и зеленчуци и без никаква химия пак може да се правят мускули.
Единственият проблем на Делчо е, че трудно може да се храни навън, защото в София няма много ресторанти за вегани. Затова се налага да готви почти всеки ден, основно салати. “Но той обикаля света заради работата и навсякъде търси такива заведения. Снима рецептите, разпитва готвачите и събира идеи”, разказва сексоложката.
Допреди 3 г. тя готвела всякакви ястия, но сега кухнята е поел мъжът . Делчо прави суров хляб с около 20 полезни съставки. “Той измисля уникални салати - например със зеле, авокадо, копър, краставица. Авокадото трябва да е меко, за да поеме от неговата мазнина зелето. Не се добавя нищо друго”, разказва Наталия. Едно време тя била специалист на руската салата “Оливие”. Научила я от майка си в Русия. Но сега вкъщи ядат само домашна “майонеза”. Пасират в блендер сурово кашу, малко вода, малко чушка и авокадо. “Сега се храним по различен начин. Майка ми не разбира това. Тя казва: “Как така, вие сигурно все сте гладни”, смее се Наталия.
Съпругът ѝ вече е буквално професионалист на тема веганство, дори води семинари по суровоядство и чете много научна литература. От него Наталия научава много за типовете хора и подходящия начин на хранене за тях. “Вегетарианството не е за всеки. Хората с по-земна енергия имат нужда от месо. Те са по-мощни, с по-здрави мускули и не могат да се заситят със салати. А има и други хора, които са на по-високи вибрации. Те са по извисени, духовни, мускулите им са фини. За тях месото дори е противопоказно” обяснява Наталия Кобилкина. Сестра ѝ например има две дъщери. Едната обича поезия и е с по-нежно телосложение. Тя категорично отказва да яде месо. Другата - по-нахална, по-жизнена, с по-здраво тяло. Тя иска да яде месо поне веднъж в седмицата.
Самата Наталия предпочита постните ястия. Понякога хапва риба или пилешко, но само когато не е с Делчо, за да не го дразни. Една от любимите си рецепти опитала в Сингапур - разполовен ананас, в който се сервират морски дарове с ориз.
По Коледа двамата с Делчо били в Аржентина. “Това, което ми направи впечатление, е, че там ядат само месо. Поръчвам си салата “Капрезе” и те ми носят моцарела, шунка, домат. Казвам: “Не може ли поне една салата без шунка.” А те: “Ами как, тогава ще бъдете гладни.” Те дори в ризото с гъби слагат бекон”, разказва Кобилкина. Местните не знаели английски, затова с мъжа ѝ поръчвали по ресторантите на случаен принцип. По тази причина едва не “умрели от глад”.
Повечето приятели на Наталия и Делчо са вегани. Затова, когато посрещат гости, не им се налага да променят драстично менюто си. В такива случаи Наталия често прави руски картофки с лук. “Нарязваш много ситно картофи, леко ги запържваш първо без капак на тигана, слагаш малко сол, малко лук, нарязан много ситно. После слагаш капака да се задушат. Може да добавите и малко гъби. Става много вкусно”, обяснява тя.
Вкъщи не пият кафе, а чайове. Наталия ги купува от цял свят. Джинджифилът е на почит в дома ѝ. Любимата ѝ рецепта е настърган джинджифил, мед, лимон и мента. “Запарва се на котлона и се оставя да постои малко. Няма такава вкуснотия. И е невероятен афродизиак. Помага и за настинки”, казва тя.
Като професионалист сексолог за здрава връзка Наталия препоръчва леката храна. Ако ни е тежко, не искаме да правим любов. Канелата например също събужда сексуалното желание. Трябва да махнем всичко газирано и пакетирано и да ядем максимално много жива храна”, препоръчва тя.
Наесен Кобилкина и съпругът ѝ заминават за Лондон, където ще живеят. Наталия обаче често ще пътува до България. Тя замисля да направи още една Академия за щастливи жени. Тук на място за бизнеса ще се грижи екипът ѝ, в който е и Магдалена Ангелова от Варна, в която преди години беше влюбен Слави Трифонов.
РЕЦЕПТАТА НА СЕКСОЛОЖКАТА
Домашни шоколадови бонбони
ПРОДУКТИ:
200 г сурови бадеми
200 г какаови зърна
гъст мед, колкото да се получи смес, която да може да се оформи на топчета
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смиламе в блендер бадемите и каковите зърна на прах.
Смесваме ги с мед и разбъркваме добре.
Размесваме всичко с ръце, така че да се получи гъста хомогенна смес.
Оформяме топчета и ги прибираме в хладилника. Оставяме ги да престоят една нощ и на другия ден консумираме.