Разглеждат офертите за лот 3 на магистрала „Тракия”

СНИМКА: “24 ЧАСА”

Комисия към Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) разглежда офертите, който са подадени от участниците в конкурса за строителството на лот 3 на автомагистрала „Тракия".

Компаниите участници са: „Догуш" ЕООД, „Азеркорпу" АД (гр. Баку) - Азербайджан, „Актор", „Щрабаг", Обединение „Терна-Сиенит", Консорциум „Български автомагистрали", Консорциум „Български автомагистрали - лот 3", „Алпине бау" ГМБХ, Консорциум „Рубау - Пътстрой", Сдружение „Тракия ІІІ", Сдружение „Конструктор-Балканстрой", ДВ „Тракия - лот 3" ХСС-КБ-ГП ДЗЗД.

Във връзка с организацията на конкурса министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев заяви: „Гарантираме едно честно и прозрачно състезание с това си обясняваме и по-големия интерес".

Той уточни, че от тези 11 компании две са гръцки, две немски, една от Азербайджан, една хърватска, една - турска и пет български. Строителният министър покани всички присъстващи медии на 3 май на първа копка на лот 2.

„Както знаете се движим по изключително оптимизирани графици. Аз считам, че държавната администрация за пръв път от двадесет години въвежда и следва. Имаме графици разписани по дни. Планираме на 27 май да отворим ценовите оферти за Лот 3", посочи Плевнелиев.

"Ако има жалби от какъвто и да е сорт най-късно на 2 август да можем да направим първа копка на лот 3, при един по-оптимален, по-честен и по-конкурентен подход. Ако ние нямаме жалби, бихме могли и в рамките на юли месец да направим първата копка, така че някъде юли, началото на август ще стартира и лот 3", каза министърът на регионалното развитие.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

0
Ще спечели търга---Сдружение „Конструктор-Балканстрой", --старите бойни другари на Плевнелиев и ПРегьов от РАЗЛОГ и БЛАГОЕВГРАД .Не се съмнявайте, Че търгът е честен и прозрачен.Както беше и с грозната сграда на годината на Галчев

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Дават и скали на концесия за плаж

По предложение на кметове Министерството на туризма ще може да дава на концесия като плажове скали и острови. Това заяви във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова.

Още седмица без плаж и кръчмите в Лозенец фалирали

Ако забраната за къпане на централния плаж продължеше още една седмица, със сигурност щяхме да фалираме и да затворим. Това твърдят собственици на заведения в Лозенец.

Депутатите още имали безотчетни пари

Допълнителните пари в размер на 2/3 от заплата, които депутатите получават, продължават да са безотчетни, поне до 2013 г. Това е установил одит на парламента за цялата 2012-а и половината на 2013 г.

Сметната палата: Фонд „Научни изследвания“ не е управляван ефективно

„Фонд „Научни изследвания“ не е управляван ефективно и не е изпълнил основната си функция - развитие на науката в полза на икономиката. Това се посочва в одитния доклад на Сметната палата за

Земеделието страда от слабо търсене и ниски цени

Алма Давидова Агрокултурите заедно с нефта и металите, силно поскъпват от началото на 2000-та година. Причината е в съчетанието на фактори като: увеличаващото се търсене в развиващите се страни,

От КЕВР очакват поевтиняване на природния газ за годината с над 30%

Цената на природния газ намалява, но още не е ясно дали парното ще поевтинее от новия отоплителен сезон от 1 октомври. 70% от природния газ се използва от топлофикациите и затова той е от значение за

Статистика за юли: С 9% по-малко чужденци от миналата година

Пътуванията на български граждани в чужбина през юли 2015 г. са 528.6 хил. или с 16.5% над регистрираните през юли 2014 години, сочи статистиката, съобщиха от Националния статистически институт.