Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Мария Ташева изпраща лесна рецепта за домашни соленки със сусамова коричка.
ПРОДУКТИ
1 яйце
200 г мас
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. натрошено сирене
1 ч.л. сол
1 пак. амонячна сода
брашно около 500 г
сусам
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесваме маста и брашното и мачкаме до получаване на трохи. Добавяме киселото мляко, в което е разтворена амонячната сода, белтъка от яйцето и солта. Измесваме меко тесто.
Оставяме го в хладилника за около 1 час да се стегне.
Разточваме охладеното тесто на лист с дебелина около половин см, намазваме с разбития жълтък и поръсваме със сусама.
Режем с къдрав нож форми по желание. Нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене, и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до порозовяване.