Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
Кой готви
Мария Георгиева е от Лясковец. Днешното предложение е за вкусни пържени пурички с плънка от шоколад.
Продукти
6 листа кори за баница, 3 яйца, маргарин, течен шоколад, 2 с.л. брашно, 2 с.л. галета, 3 с.л. сусам, олио за пържене
Начин на приготвяне
1. Намазваме леко с маргарин всяка кора, прегъваме я на две и нарязваме на 3 части. На всяка част слагаме по 1 ч.л. течен шоколад.
2. Прегъваме краищата и навиваме стегната пуричка. По същия начин приготвяме и останалите кори.
3. Разбиваме един белтък леко с вилица и с него намазваме пуричките, за да им залепнат краищата и да не се развиват.
4. Смесваме брашното, галетата и сусама и в тях овалваме пуричките.
5. Потапяме ги в разбитите 2 яйца и останалия жълтък и пържим в маслена баня до златист цвят. Слагаме готовите пурички на кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.