Мира Добрева се научи да точи домашен зелник. Но не с праз или кисело зеле, а с марули и мас. Водещата се похвали сама, като публикува снимка от село Свирачи, на която е облечена в местна традиционна носия. Там Мира Добрева се запозна с бита и диалекта на малоазийските българи. “Научиха ме да правя зелник от марули с мас! Можело и с олио, ако толкова пък не искам мас. Можело и с мак, от онзи, червения, дето расте фриволно из полята. Чудна вкуснотия стана!”, написа в профила си журналистката. Тя ще разкаже за преживяното в предаването си “Отблизо”, което върви по БНТ всяка събота и неделя. Междувременно Добрева и екипът ѝ продължават да обикалят из страната в търсене на непознати етноси, които да представят на зрителите.
https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/4778372
www.24chasa.bg
Мира Добрева точи зелник от марули
2650
Последвайте ни в Google News Showcase