Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Йорданка Фодор ви предлага леко ястие - лаврак на фурна, приготвен с ароматни подправки.
ПРОДУКТИ
2 лаврака, сол, смлян черен пипер, 2 с.л. ситно нарязан магданоз, 2 с.л. ситно нарязана мащерка, 1-2 скилидки пресован чесън, лимон, 3-4 с.л. зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изчистваме рибите от вътрешностите и ги измиваме. Подсушаваме добре с кухненско руло, след което ги натриваме със сол и черен пипер отвътpе и отвън.
Разбъркваме в малка купа ситно нарязаните магданоз, мащерка и пресования чесън. Напълваме рибите с подправките и ги поръсваме и отгоре. В отвора на всеки лаврак нареждаме застъпени кръгчета лимон.
Слагаме приготвените лавраци в тава и ги поливаме със зехтин. Покриваме тавата с алуминиево фолио.
Печем рибата 30 минути в загрята фурна на 200 градуса, като последните 5 минути отхлупваме тавата, за да се зачерви рибата отгоре. Поднасяме с гарнитура по желание.