Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Днешното предложение на Маргарита Димитрова е за диетичен пай с тиквички.
ПРОДУКТИ
4 средни тиквички
1 средно голяма глава кромид лук
1 к.ч. настъргано сирене
1 к.ч. настърган кашкавал
3/4 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 к.ч. олио
4 яйца
сол на вкус
парченце краве масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Загряваме фурната на 180 градуса. Намазваме тава с незалепващо покритие и диаметър 24 см с маслото.
Обелваме лука и го нарязваме на ситно. Настъргваме на едро ренде тиквичките и ги изстискваме много добре през тензух. Разбиваме яйцата със солта.
Добавяме към тях олиото и брашното, предварително смесено с набухвателя. Разбъркваме добре. Добавяме останалите продукти.
Изсипваме сместа в подготвената форма. Печем пая около 40-45 мин или до приятна коричка. Охлаждаме го за 20 мин преди сервиране.
* По желание лука и тиквичките може да запържите предварително в олиото.