Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
Кой готви
Веселина Казакова ви предлага постна и лесна за приготвяне лятна рецепта.
Продукти
2 патладжана, 2-3 пиперки (зелени и червени), 2 домата, 1 глава лук, 1 глава чесън, връзка магданоз, зехтин
Начин на приготвяне
1. Нарязваме патладжана на кубчета, посоляваме го и след 15-20 мин го изплакваме обилно с вода. Нарязваме и пиперките на ивички, лука и доматите - на едро.
2. Изсипваме всички зеленчуци в подходяща тава, посоляваме на вкус и поливаме обилно със зехтин.
3. Запичаме ястието на 200 градуса за 40 мин, като един път го разбъркваме по време на печенето.
4. Счукваме чесъна с малко сол и разбъркваме с наситнения магданоз. С тази смес поръсваме готовия рататуй.
Може да го сервираме топъл, но много по-вкусен е охладен.