КОЙ ГОТВИ
Виолета Василева предлага по-различна рецепта за яйца по панагюрски.
ПРОДУКТИ
5 яйца (може и 6)
400 г кисело мляко
1 с.л. брашно
1 ч.л. оцет
3-4 скилидки счукан чесън
1 препълнена с.л. масло
сол, черен и червен пипер на вкус
1/2 ч.ч. вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме в купа киселото мляко с едно от яйцата.
Прибавяме оцета, брашното, счукания чесън и 1/2 ч.ч. вода (и малко сол на вкус) и разбъркваме до хомогенизиране на сместа. Към нея по желание може да добавим и малко сирене.
Изсипваме в немного голяма тавичка и върху сместа от ниско на разстояние едно от друго счукваме останалите яйца, като внимаваме да останат цели.
Слагаме върху всяко яйце бучка масло, посоляваме, поръсваме с червен и черен пипер и запичаме до готовност на яйцата.