Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
Кой готви
“Всички знаем колко е полезно червеното цвекло, но лично аз не подозирах, че се консумират и неговите листа. Прочетох тук и там и разбрах, че някога нашите баби са готвили с тях най-различни ястия - супи, яхнии, запеканки. Нека ви представя едно от тях така, както го направих аз”, пише ни Маргарита Димитрова.
Продукти
30 по-големи листа от червено цвекло, 30 по-големи пера от целогодишен кромид лук, 1 кофичка кисело мляко, 3 с.л. с връх брашно, сол на вкус, 3 с.л. олио, 30 г краве масло
Начин на приготвяне
1. Почистваме листата от жилките и ги нарязваме. Нарязваме и перцата.
2. Посоляваме ги и ги разбъркваме с млякото и брашното.
3. Изсипваме сместа в намазана с олиото по-малка тавичка, а върху редим парченца масло.
4. Печем ястието във фурната на 200 градуса в продължение на 30 минути.