Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Как вкусно и бързо да приготвите замразени мидени ядки, днес ви показва Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
500 г изчистени миди, 50 г краве масло, 1 нарязан на люспи морков, 1 глава салатен лук, 3 скилидки чесън, 100 мл бяло вино, сол на вкус, млян черен пипер, магданоз, лимон
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Запържваме мидите в маслото заедно с морковите и малко сол, докато течността, която отделят, изври.
Слагаме нарязания на дребно чесън, наливаме виното и овкусяваме ястието с черния пипер. В момента, в който и виното изври и мидите започнат да се запържват, добавяме нарязания на полумесеци лук.
Пържим мидите още 2-3 минути при често бъркане и ги отстраняваме от котлона.
Сервираме ги, поръсени с наситнен магданоз и пресен лимонов сок.