Телешко варено с картофи

СНИМКИ: АВТОРЪТ

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Поканете ни да снимаме как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 29.

КОЙ ГОТВИ

Казвам се Иван Иванов и съм от София. Предлагам ви рецепта за телешко варено, която е подходяща за всички сезони за обед и вечеря. Рецептата е лесна за готвене от мъже. Подготовката на продуктите отнема не повече от 10 минути. Останалото е въпрос на топлинна обработка върху котлона. Супата е вкусна и питателна. Добър апетит!

ПРОДУКТИ

За 6 порции

500 г телешко с кокал или джолан

500 г картофи

1 морков

1 глава кромид лук

1 чаена чаша доматен сос

1 зелена чушка

1 ч.л. настъргана прясна целина

сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Месото се сварява и се обезкостява. Междувременно лукът, чушката и целината се нарязват и се прибавят в бульона, след като месото е сварено. Варят се, докато омекнат, и след това се прибавят и картофите. След като всички продукти се сварят, към бульона се слагат и подправките. Вареното се сваля от котлона не по-късно от 5 минути след като сложите целината.

Сервира се с резенче лимон.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

0
Хаха,сега остава да повторите отново "Боб с наденица","Бутерки с пълнеж","Каша от киселец" и "Тутманика" и картинката ще е пълна!

0
Това "Телешко варено" вече го гледахме,на 10.06. (http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=508150),ама съвсем същото варено,само дето беше кръстено с целина,а пък днес е с картофи и го готвеше Иванка Иванова :)))).Толкова ли няма други по-разнообразни рецепти,че взехте да повтаряте през ден едни и същи?Или причината е друга?Ама поне го направете по така...

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Пица с блат от тиквички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Дидо Мачев чете само съдържанието на кулинарните книги

Дидо Мачев яде яйцата така, както са ги яли във Франция през XVIII век. Научил рецептата от мадам Гаскон, когато бил на екскурзия в град Дин, Южна Франция. Става дума за яйца по гасконски.

Лаврак на фурна

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Какаов сладкиш

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Уханни чалмички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пастички "Тирамису" с вишни и канела

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Плодов сладолед “Експрес”

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,