Предястие с печен патладжан

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

КОЙ ГОТВИ

Еди Василева е сценарист и режисьор. Тя обича да приготвя не само вкусни, но и загадъчни ястия. Днес ни предлага своята рецепта за предястие, което е подходящо за сезона.

ПРОДУКТИ

- филийки нарязан патладжан, предварително изкиснати в солена вода и запечени на грил (по 2 за порция)

- 1 печен патладжан

- 2 с.л.олио

- 1 к.ч. цедено кисело мляко

- 2 твърдо сварени яйца

- 2 с.л. бяло вино

- 10 г желатин

- сух чесън, черен пипер, сол, листа целина и копър, смлени орехи, парче сирене

- За декорация: домат, цедено кисело мляко с чесън и копър

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Слагаме в малки съдчета намазнено домакинско фолио и в тях кръгообразно нареждаме запечените парчета патладжан, като краищата им трябва да се подават извън съдчетата.

Смиламе печения патладжан, овкусяваме го с чесън, сол, черен пипер. Добавяме олиото, нарязаните варени яйца и парченца сирене.

Разтваряме желатина в леко затопленото бяло вино, разбъркваме го с млякото, добавяме го към патладжанената смес и овкусяваме със зелените подправки.

Сипваме от сместта в купичките, загъваме патладжанените филийки отгоре и оставяме да се желират на хладно място. Преди да сервираме, обръщаме купичките върху чинийки, махаме фолиото и украсяваме с розички цедено мляко, домат и зелени подправки.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Шоколадови яйца с плодов мус

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кул

Ванилов козунак

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър к

Венец с ориз и още нещо

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър к

Пълнена агнешка плешка в майонезено-кисел сос

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър к