Домашна плодова пита

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

ПРОДУКТИ

За блата:

3 яйца, 1 непълна ч.ч. захар, 3 с.л. олио, 3 с.л. вода, 1 непълна ч.ч. брашно, 1 компот

За крема: 1 л пр. мляко, 1 ч.ч. захар, 2 жълтъка, 8 с.л. брашно, 60 г масло, ванилия

За украса: 2 кивита, портокал, банан, черно грозде, 2 пак. желатин

КОЙ ГОТВИ

Пише ни Цветанка Михайлова, която е пенсионерка от Перник. Тя с голямо желение и хъс приготвя различни сладкиши на любимото семейство. С читателите споделя рецепта за домашна плодова пита.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбъркваме белтъците с миксер и последователно прибавяме захарта, жълтъците, олиото, водата и брашното. Разделяме сместа на две равни части, изсипваме едната в малка продълговата тава върху готварска хартия. Печем15 мин на 180 градуса. По същия начин печем и другата част. След изстиване режем блатовете на две части, така че да получим четири.

За крема - слагаме 2/3 от млякото да заври със захарта, като отделно разбиваме жълтъците с брашното и останалото мляко и ги добавяме с бъркане до завиране. Слагаме маслото и ванилията и кремът е готов.

Сиропираме всяко парче блат с компот, мажем ги с крем и оставяме да изстинат.

Нареждаме отгоре плодовете, като обилно ги намазваме с желатина, разтворен в 1 ч.ч. вода.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

0
Как тъй в тестото за блата няма набухватели ??? Помагайте ..............

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Пица с блат от тиквички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Дидо Мачев чете само съдържанието на кулинарните книги

Дидо Мачев яде яйцата така, както са ги яли във Франция през XVIII век. Научил рецептата от мадам Гаскон, когато бил на екскурзия в град Дин, Южна Франция. Става дума за яйца по гасконски.

Лаврак на фурна

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Какаов сладкиш

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Уханни чалмички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пастички "Тирамису" с вишни и канела

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Плодов сладолед “Експрес”

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,