Домашна плодова пита

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

ПРОДУКТИ

За блата:

3 яйца, 1 непълна ч.ч. захар, 3 с.л. олио, 3 с.л. вода, 1 непълна ч.ч. брашно, 1 компот

За крема: 1 л пр. мляко, 1 ч.ч. захар, 2 жълтъка, 8 с.л. брашно, 60 г масло, ванилия

За украса: 2 кивита, портокал, банан, черно грозде, 2 пак. желатин

КОЙ ГОТВИ

Пише ни Цветанка Михайлова, която е пенсионерка от Перник. Тя с голямо желение и хъс приготвя различни сладкиши на любимото семейство. С читателите споделя рецепта за домашна плодова пита.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбъркваме белтъците с миксер и последователно прибавяме захарта, жълтъците, олиото, водата и брашното. Разделяме сместа на две равни части, изсипваме едната в малка продълговата тава върху готварска хартия. Печем15 мин на 180 градуса. По същия начин печем и другата част. След изстиване режем блатовете на две части, така че да получим четири.

За крема - слагаме 2/3 от млякото да заври със захарта, като отделно разбиваме жълтъците с брашното и останалото мляко и ги добавяме с бъркане до завиране. Слагаме маслото и ванилията и кремът е готов.

Сиропираме всяко парче блат с компот, мажем ги с крем и оставяме да изстинат.

Нареждаме отгоре плодовете, като обилно ги намазваме с желатина, разтворен в 1 ч.ч. вода.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

0
Как тъй в тестото за блата няма набухватели ??? Помагайте ..............

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Минипици с тиквички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Паеля с риба и пилешко

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Лесен рататуй

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Бърз парти чийзкейк

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Задушаване в сено за сладък вкус на месото

Вековните традиции на френската кухня безспорно са повлияли маниера на готвене в целия свят. И до днес някои позабравени от тях се връщат в практиката на прочути готвачи, но като нови,

Сладкиш със сини сливи и кокос

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Николай Георгиев: Яйца - само до обяд

Актьорът и съпругата му практикуват и преподават йога. Хранят се здравословно, пречистват си масло на парна баня Хладилникът трябва да е празен. Има хора, чиито хладилници са задръстени с години.