Салата с фризе, круши и патешко филе

Bашата любима рецепта може да спечели 150 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

КОЙ ГОТВИ

Доктор Румяна Маринова стана известна с успеха си на световния конкурс “Мисис Глоуб” преди 6 години, но хората я запомниха повече от участието й в благотворителното шоу по bTV “Великолепната шесторка”, където пя в дует с Веселин Маринов.

Днес красавицата празнува рожден ден, като на тържеството задължително ще има торта, приготвена от нея. Маринова обаче ни предлага празничната салата, която всеки може да приготви у дома.

ПРОДУКТИ

* За 1 порция

50 г фризе (къдрава салата)

100 г круши

80 г патешко филе

20 г репички

* Дресинг за 10 порции

80 г джинджифил

60 г мед

80 г червен лук

200 г портокал

малко счукани орехи

малко канела и кимион

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Измиваме салатата, подсушаваме я и нарязваме. Една част от репичките ги нарязваме на кръгчета, а другата настъргваме на ренде. Обелваме една круша, като само половинката слагаме в порцията.

2. Нарязваме на тънки филийки патешкото филе и ги подреждаме в кръг в подходяща чиния. Отгоре слагаме къдравата салата, а върху нея репичките. Крушата се подрежда според вкуса на домакинята - отстрани или отгоре.

3. С лъжичка поръсваме дресинга, като с него същевремно овкусяваме и украсяваме салатата.

Ястието върви с чаша хубаво бяло вино.

(Със съдействието на ресторант “Тоскана”)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Вкусен език за младо вино

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Котлети от сьомга с лимонов сок

Кой готви С тази рецепта Петя Тодорова се включва в пети кръг на конкурса. Приготвя се лесно, а рибата става сочна и ароматна. Продукти За 2 порции: 2 котлета от сьомга, 3 скилидки чесън,

Шоколадови суфлета

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър

Риба с мед и зеленчуци

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър

Пилешко руло със сушени домати

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Стефан Рядков слага кочан царевица в киселото зеле, за да се газира армеята

В семейството на Стефан Рядков всички са почитатели на лютото. Затова подправката, която си донесли от о. Хайнан – най-южната точка на Китай, им се усладила страхотно.

Мозък по шопски

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,