Салата с фризе, круши и патешко филе

Bашата любима рецепта може да спечели 150 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

КОЙ ГОТВИ

Доктор Румяна Маринова стана известна с успеха си на световния конкурс “Мисис Глоуб” преди 6 години, но хората я запомниха повече от участието й в благотворителното шоу по bTV “Великолепната шесторка”, където пя в дует с Веселин Маринов.

Днес красавицата празнува рожден ден, като на тържеството задължително ще има торта, приготвена от нея. Маринова обаче ни предлага празничната салата, която всеки може да приготви у дома.

ПРОДУКТИ

* За 1 порция

50 г фризе (къдрава салата)

100 г круши

80 г патешко филе

20 г репички

* Дресинг за 10 порции

80 г джинджифил

60 г мед

80 г червен лук

200 г портокал

малко счукани орехи

малко канела и кимион

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Измиваме салатата, подсушаваме я и нарязваме. Една част от репичките ги нарязваме на кръгчета, а другата настъргваме на ренде. Обелваме една круша, като само половинката слагаме в порцията.

2. Нарязваме на тънки филийки патешкото филе и ги подреждаме в кръг в подходяща чиния. Отгоре слагаме къдравата салата, а върху нея репичките. Крушата се подрежда според вкуса на домакинята - отстрани или отгоре.

3. С лъжичка поръсваме дресинга, като с него същевремно овкусяваме и украсяваме салатата.

Ястието върви с чаша хубаво бяло вино.

(Със съдействието на ресторант “Тоскана”)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Лесен рататуй

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Бърз парти чийзкейк

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Задушаване в сено за сладък вкус на месото

Вековните традиции на френската кухня безспорно са повлияли маниера на готвене в целия свят. И до днес някои позабравени от тях се връщат в практиката на прочути готвачи, но като нови,

Сладкиш със сини сливи и кокос

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Николай Георгиев: Яйца - само до обяд

Актьорът и съпругата му практикуват и преподават йога. Хранят се здравословно, пречистват си масло на парна баня Хладилникът трябва да е празен. Има хора, чиито хладилници са задръстени с години.

Сладко от смокини на фурна

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Рулца с бекон

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,