Картофено руло с гъби и кайма

СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

ПРОДУКТИ

1 кг картофи

250 г кайма

100 г гъби

200 г кашкавал

2 яйца

3-4 кисели краставички

1/2 глава кромид лук

сол на вкус

чубрица

50 голио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сваряваме картофите и ги пасираме с преса. Към тях прибавяме сол и едно яйце.

Запържваме леко нарязания на ситно лук, прибавяме каймата, разбъркваме за няколко минути и слагаме сварените и нарязани гъби. След тях прибавяме и нарязаните на ситно кисели краставички. Поръсваме със сол и чубрица. Сваряваме другото яйце.

Разстиламе картофената смес върху хартия за печене, в единия край слагаме половината плънка и нареждаме нарязаното яйце.

Завиваме наполовина и добавяме останалата плънка. Оформяме рулото, слагаме го в намазнена тавичка и печем 15 мин в гореща фурна. Като го извадим,го поръсваме с настърган кашкавал. Връщаме го в горещата фурна и печем до зачервяване.

КОЙ ГОТВИ

Пише ни Румяна Лалева, която живее в с. Ягода. Изпраща ни нетрадиционна идея за руло. Интересна е и не отнема много време.

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Биляна Гавазова започнала да закусва, откакто води сутрешния блок

Биляна Гавазова пропускала първото ядене за деня, преди да започне да води “Тази сутрин” по Би Ти Ви. Журналистката карала на празен стомах до обяд. Но откакто започнала да става в 4-4,30 сутринта,

Тирамису

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър к

Есенен десерт

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър к

Пиле тика масала

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър

Гювеч за табиетлии

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър

Диана Любенова готви по две различни вечери

Диана Любенова готви по два пъти в седмицата. Старае се поне в два дни да осигури домашно меню за вечеря. Като го прави по две. Приготвя една храна за себе си и съпруга си и друга за тригодишната им

Кюфтенца от кускус

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,