Извинявай, изглежда, е най-трудната дума

ПЕТЯ ДИКОВА

МИНАЛАТА седмица преживях най-тежкия си културен шок. След 10 години, прекарани в американски образователни институции, с тотално промит мозък (слава Богу), със свещено вярване в Първата поправка, с ужас чух, че в родината ми да се подслушваме си е окей.

Имам проблем с това. Имам и проблем с възпитанието на политиците ни (или отсъствието на такова).

На Запад "извинявай" е като да кажеш "ако обичаш", "моля", "добър ден". Къде отиват първите 7 или първите 18 години, като поемеш властта? Защо след последната инфарктно-срамна седмица в този див, див Изток никой не стана да се извини? За каквото и да е.

Задавам си тези въпроси, защото вярвам, че възпитанието на човек продължава и след напускане на семейството и училището. Е, какъв пример ми/ни дадоха управляващите през последната седмица?

Както навсякъде по света 2+2=4 и причинно-следствената връзка е ясна и непоклатима, така и тук всяко действие трябва да има своите последствия, а не всяко действие да има своето противодействие (под формата на "прах в очите"), което да отклони вниманието.

На Запад политикът трябва почти да е безгрешен и да служи за пример. Тук да грешиш е не просто човешко, то е почти задължително, част от политическата игра. А прощаването се приема "по дефолт". "Няма проблем". И в никакъв случай не трябва да се извиняваш.

Политиците ме обиждат. Мен лично, като едно образовано момиче, политиците ме обидиха. Не веднъж. Със събуждането започват да ме обиждат. Губят ми времето и парите. Обиждат ме, че не ме вземат на сериозно. Мен и останалите хиляди подслушвани лузъри.

Държат се все едно аз не знам какво се случва в тази държава. Мислят, че безнаказано ще им се размине, като повторят урока за разкритите престъпления, магистралите, вертолетите и Станишев.

Доскоро се преструвах, че чалгата, простотията и мръсотията не съществуват. Отсега ще се преструвам, че и управляващите не съществуват.

Но поне в тази музика, колкото и конформистка да е тя, както и в сериалите, колкото и турски да са те, присъства под една или друга форма естетическата категория красота.

Докато в другия случай, грозотата завладя всичко повсеместно. Властта на грозотата. Грозно е да се хилиш ехидно и мазно, докато си дискредитиран със или без основание, но безспорно дискредитиран. Грозно е да променяш темата и да не се извиниш.

Питам се, нашите политици не се ли научиха от западноевропейските си колеги да наведат глава и да се извинят? Интересно колко ли високо ще вдигнат веждите си (от учудване) вторите, ако чуят това, което чухме ние миналата седмица?

Защото в Шенген, закъдето сме се запътили, но я стигнем, я не, политикът може и е задължен да склони глава виновно и да поиска прошка. И почти във всички случаи, си заминава. Но явно Сирни Заговезни не присъства в политическия календар на политиците по нашите ширини.

На Запад се извиняват за всичко. От президентите Никсън и Клинтън през сенатор Елиът Спицър за скандала с проститутките до Ейми Уайнхаус за злоупотребите й с алкохола. Ето например в четвъртък депутатът от Лейбъристката партия Алън Джонсън си подаде оставката заради подозрения, че съпругата му има връзка със служител на полицията, отговорен за сигурността на двамата. Първо се извини, после си подаде оставката. Той, жертвата!

Ето ви още по-фрапиращ пример: в петък най-близкият съветник и прессекретар на британския премиер Дейвид Камерън - Анди Колсън, подаде оставка заради обвинения в съпричастност към незаконно телефонно подслушване отпреди 5 години, когато бе главен редактор на в. News of the World.

Тогава репортери на вестника на Рупърт Мърдок подслушват телефоните на знаменитости и членове на кралския двор, за да пишат пикантни неща за живота им. Сред тях са принцовете Уилям и Хари, актьорите Джъд Лоу и Сиена Милър, футболистът Пол Гаскойн и др. През последните седмици Колсън бе подложен на непрестанен натиск да напусне поста.

И там (както и тук) министър-председателят няколко пъти заявяваше, че стои зад него и му има пълно доверие. Но Западът си е Запад. Оставам на британска вълна. Така или иначе май връщането ми в България беше грешка.

Поздравявам ви с песента на сър Елтън Джон "Извинявай, изглежда, е най-трудната дума".

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 153

Сортирай по:

0
SLU4AINO POPADNAH NA STATIYATA I SAM MNOGO VPE4ATLENA.V TAJNO I SRAMNO VREME JIVEEM.BRAVO PETYA!VE4E 6TE SLEDYA VSI4KO,KOETO NAPI6E6.

0
Скъпи съграждани, аз не мога да разбера докога ще плюем всичко! Ама разберете най-накрая, че никой не ни е виновен! Най-лесно е да избягаш в чужбина! Как да се оправи тази държава като всеки вика: "заминавам"!!!!!!!!!! Какъвто народът, такива и политиците!!!!!!!!!!!!!! Това си е нашата държава, нашата България! На кой да я завещаем, може ли човек да избяга от корените си? Ами в другите страни има гражданско общество, има гласност! Хората протестират и са единни......, а в България всеки в магазина гледа в торбата на другия...престанете вече с тая чужбина и там ще бъдем същите...... Възпитайте децата си да бъдат европейци, за да останат тук и да не бъдат граждани на чужди страни!!!!!!!!!!!Аз обичам България, обичам страната си, на 24 години съм и няма да я напусна напук! Ще възпитам децата си по същия начин, но ще се опитам да изкореня робско чувство присъщо на нас Българите! Крайно време е ...

0
Е ,тогава си самата авторка .Поддържам тезата си, че ожесточените коментари са търсеният ефект на статията .Защото не е писано кой знае какво ново ,интересно или нечувано . Но преднамереният начин ,по който е писано, това самоизтъкване е нещото ,което дразни хората .Добавяйки и факта ,че трудно момиче без солиден гръб [в случая два ],може да намери място за изява .За нас е ясно ,че тя няма да се махне ,не го и искаме .Трагичното е ,че друго и навярно по-талантливо момиче няма този шанс .А точно такива неща стават в нашата "изтъкана от злоба и завист държава, наречена България"........

0
До дора дора: А най-смешното от всичко е, че аз не съм Сашо Диков, но вие сте толкова глупави и ограничени, че неандерталските ви мозъци не могат да проумеят, че някой в тази изтъкана само от злоба и завист държава наречена България може пък и да харесва Петя! Проблемът си е ваш! Аз ще ви кажа само едно: "Колкото и да я мразите, колкото и да я псувате, плюете и обиждате няма да промените абсолютно нищо! Тя няма да се махне! Защото независимо дали ви харесва или не тя е бъдещето на България (не само тя естествено, просто в момента нея коментираме)!"

0
До nedka51: Що за въпрос! Естествено, че се коментира самата Петя и семейството и'! Едва ли и десет процента, от хората написали коментари тука са си направили труда да прочетат статията!

0
До иванов: Точно поради факта, че Петя е израснала без родители и се е изградила като човек и личност не благодарение на родителите си, а въпреки тях заслужава уважение!

0
До Мария: Не статията не е написана "с идеята от самото начало да настрои хората срещу себе си "! Просто така се получава, защото за съжаление или радост живеем в България!

0
До Ани и био: И като Петя ви е "тотално безлична", а "личната и' индивидуална история не ви е интересна", защо сте тръгнали да и' четете статиите, че и да ги коментирате на всичкото отгоре? Нямате ли си по-интересен начин да си губите времето?

0
До taniakv11: Абе хора какво ви става? Откъде накъде Петя ще се извинява за неадекватните и на моменти дори малоумни постъпки на родителите си? Тя си е тя, те са си те! Всеки си отговаря за своите собствени действия и постъпки! Каква е тая колективна отговорност? Това да не ви е комунизма?

0
Голям смях.Сашо Диков пише под псевдонима The prince of darkness and hell и е заел позицията да оплюва самия себе си и курвата Аня,само и само да възвиси образа на Пипиту.Писна ми от това момиченце,бездарно,грозновато,дразнещо,лигаво,но много нахално.А тук преброих 40 коментара от самоотвержения баша Сашо Диков пишещ под The prince of darkness and hell.Още 30 коментара писани от самото Пипи под различи никове и картинката е пълна.Не ставаш моето момиче,не ставаш!,въпреки напъните на родителите ти.Да бяха мислели за теб докато беше малка в първите 7години ,а не сега със зъби и нокти да те пробутват.Досаждаш ни!Махни се!Неприятна си!

0
За никоя друга статия няма толкова коментари.Добри или лоши итнтересът е голям.По-добре е отколкото никакъв интерес.Петя, продължавай!

0
Не можах да остана равнодушна, толкова много коментари, рядко се случва. Но тук искам да задам въпроса - статията ли се коментира в прав текст , или семейството на П. Дикова?

0
До Иванов: Човече, нещо си скаран с правописа! В нашия език освен запетаи има и точки, да те осведомя, ако не знаеш. Първо гледай в собствената си паничка, а след това в съседната.

0
НА КОЙ ДА КАЖА БРАВО,НА ГЛУПАКА,КОЙТО ЗА СЕТЕН ПЪТ СЕ УБЕЖДАВАМЕ В БЕСИЛИЕТИО С ГЛУПАВИТЕ ЛИЧНОСТИ,ПЕТЯ Е ЕДНО ДЕТЕ КОЕТО Е РАСЛО БЕЗ МАЙКА И БАЩА,НЕ ЗАЩОТО ГИ НЯМА,А ЗАЩОТО БИЛИ В ПОСОКИ НА РАЗВИТИЕ,БАБА И ПОКАЗАЛА ПЪТЯ ДА ИЗРАСТНИ ЧЕСТНА,НО ЗАД ГЪРБА И СТОЯТ САШО И АНЯ И ЗАТОВА СЕ ОТЗОВА В ЧУЖБИНА ДА УЧИ И СЕГА ДА И ЧЕТЕМ МЪДРИ МИСЛИ,ЗАЩОТО Е ЩЕРКА НА АНЯ И САШО.

0
Момиче, ако нямаше някой зад гърбът ти, щеше да си простовата продавачка(магазинерка) някъде. Ако може, не ни занимавай със себе си, защото си тотално безлична!....ти и размишленията ти....

0
Мисля ,че статията е написана с идеята от самото начало да настрои хората срещу себе си и след това да бере "плодовете". В края винаги има коментари, повечето от които гневни .Мисля ,че това е търсеният от авторката ефект.

0
Прочетох статията и се чудех какво точно ме дразни в нея, при положение, че в крайна сметка това са нечии повърхностни размишления. И сега разбирам, спомням си, че Петя се жалваше, че и отнемали правото на мнение с тези негативни коментари. Но от друга страна, лично мнение по вестниците изказват личности, т.е с образованието си, емоциите си, житейските си избори би трябвало да ни занимават хора, чиято позиция значи нещо. На кого му пука дали Вие съжалявате или не, че сте се върнали в БГ, какво е образованието Ви, чия дъщеря сте и т.н ? Кажете ни какви са впечатленията Ви от младите хора в БГ, какви са наблюденията Ви, защо мислите така и т.н. Вашата лична индивидуална история не е интересна, честно.

0
Майка ти извини ли се,когато взе апартамент без ред от бай Тошо?За разлика от хиляди български граждани,които чакаха с години.И каза само"Аз какво съм виновна,че не съм от София?"Започни с морала първо от семейството си,иначе няма смисъл,защото никой не ти вярва!

0
До fen: Не се е метнала особено много на баща си! И слава богу!

0
nepodavaneto na ostavka e tipi4no bulgarsko ka4estvo,imam predvid,4e dori i da vijdame gre6kite si,bulgarite ne se sni6avame ili smiryavame,a derzaem,koeto ponyakoga dori e dobre

0
Браво Петя. Дано да си се метнала повече на баща си!

0
До hubble: И да ти кажа кой съм не ме познаваш, но щом толкова настояваш ще ти кажа! Казвам се Иван, на двайсет и седем години съм и аз като Петя съм част от нещо, което хората никога не са разбирали и най-вероятно никога няма да разберат! Сега няма да ти обяснявам какво точно! Не му е нито времето, нито мястото! Ще ти кажа само че умът, интелектът и моралът, които притежаваме изобщо не са случайни, а си имат точно определена цел! Второ не защитавам Дикови, а само Петя! Мнението ми за Сашо и особено за Аня е изключително лошо! Сега няма да го повтарям пак! Има го десетина коментара по-надолу! Ако толкова много те интересува можеш да си направиш труда да го намериш и прочетеш! Трето аз не смятам, че защитата на едно себеподобно създание е загуба на време, но дори и да беше бих предпочел да загубя времето си по-този начин, отколкото като пия, пуша, вземам наркотици, играя хазарт или ходя по заведения и курви, както правят обикновените мъже!

0
До hubble - втора част: Четвърто аз също много съжалявам, че толкова народ се изреди тука да коментира статия (ако въобще плюенето и обиждането на авторката може да се нарече коментиране) защото изобщо не потдържам "форумен метеоризъм" (мисля че в случая правилният термин е форумен популизъм, ама както и да е)! Не хваля Петя, а просто я защитавам от нападките на другите, не хората отговарят на моите хвалби, а аз на техните обиди! Доказателство за това е фактът, че в статията на Петя: "Защо ще съжалявате, че не видяхте Дега и Хърст" има три коментара, от които нито един мой, а в първата и' и най-хубава поне за мен статия: "Благотворителност без есемеси" изобщо няма коментари! Какво ми пречеше и в тях да напиша "колко е велика" както казвате вие? Нищо! Абсолютно нищо! Но не това е моята цел! Пето колкото и да ти се иска няма да видиш Петя по цици, нито в нета, нито в някое от курвенските (еротичните) списания, защото тя не е курва, като майка си! Нали помниш какво ти написах за морала и така нататък!

0
До вива: Ами то вече има! И то цели две! Това, че ти не си ги чел си е лично твой проблем! И стига сте месили Сашо, защото мизерникът не си направи труда да напише поне една дума, за да защити Петя!

0
До Валя: И къде точно си видяла Сашо да напише поне една дума в защита на Петя? Защото аз съм чел всичките и' статии досега и такова чудо все още не съм видял! Освен това "съчинението" не е на ниво десети клас, а на ниво детска наивност! Просто явно Петя все още не може да свикне с отвратителната и жалка действителност в България!

0
До IZVONIAVAI: И кой точно ти губи времето? Някой да те е карал насила да влизаш тука и да четеш статията (ако изобщо си я прочел де, в което изключително много се съмнявам) и после да пишеш глупости по адрес на Петя? Много се съмнявам! А за хартията не се притеснявай! Те от "24 часа" много добре знаят, защо са дали възможност на Петя да се изявява - защото е дете на известни родители и след всяка написана от нея статия ще се появят поне десет кретена като теб, които да влязат в статия и без изобщо да я четат ще напишат някоя глупост или обида по адрес на авторката просто ей така по навик! Ще се намерят и още поне десет човека, които мразят майка и' и баща и' и понеже са толкова ограничени, че да не правят разлика между тях и нея също ще си излеят злобата върху Петя! Та по-този начин хората си намират кой да им чете и коментира статиите в жалкото парцалче, което иначе никой не би погледнал! Така че изобщо не се притеснявай за тях! Те тяхната кошница са си я оплели!

0
До Николай Стефанов: Ами питай го бе! Сашо си има и собствено предаване, участва като гост и в много други предавания, защо не вземеш да се обадиш и да го попиташ? Лично аз не мисля, че чак толкова много се е загрижил за Петя, иначе щеше да напише поне една дума тука, за да я защити!

0
Браво Петя! Радвам се, че млад човек разсъждава задълбочено и грамотно. Не обръщай внимание на простотиите в някои коментарии.Това сме си ние - завистливи, злобни, безпардонни и жестоки. Затова ни се полагат такива управници като сегашните. Но за съжаление освен простаците страдат и останалите.

0
И да добавя - след като "извинявай" е най-трудната дума, г-н Диков ще се извини ли на читателите на електронното издание на в-к "24 часа" , че толкова време се опитва да ги убеди колко умна и велика е дъщея му Пипи/ това го видяхме в "БИГ БРАДЪР" , buy the way........./

0
С интерес очаквам следващото съчинение на г-ца Дикова на тема "Колко съм велика АЗ, че даже учих и на Запад", сигурно не седмици, а месеци наред ще е най-коментирата "новина" в сайта на "24 часа".Естествено, не без подкрепата на г-н Сашо Диков.То вярно, че "нашто гардже е най- най", ама малко се усетете бе , че станахте жалки и смешни с толкова хвалби към това "велико съчинение".......

0
Кой си ти адови принце, че толкова настървено се занимаваш с Дикови. Нямаш ли си друга работа, че губиш ценни минути от живота си да разплиташ детинщини? Аз лично съжалявам, че толкова народ се изреди да коментира нещо елементарно, и че хората се водят по ума ти да отговарят на изкуствено поддържания от теб форумен метеоризъм. Ако искате толкова да се шуми за Петя, просто я съблечете по цици и я пуснете в нета. Колкото повече- толкова повече...

0
Петя, Сашо Дикови, престанете да се излагате като пишете хвалебствия под различни псевдоними.Освен досадни, сте и жалки.А съчинението е на ниво 10 клас, въпреки парадирането със западното облразование.

0
Petence IZVINYAVAI, ama ne se li useshtash che ne TI E TUK MYASTOTO? Shto habish vremeto ni i hartiata na veZ(ad)nika? Ya zemi si idi na selo - u Troiansko i si pishi tam v meznia STENveZnik.

0
Браво момиче!Изключително ти се радвам, защото такива като теб ми дават надежда, че нещо в тази държава може да се промени чрез твоето поколение. Въобще не ме интересува нито кой е баща ти, нито коя е майка ти, нито дали са използвали връзките си за да те уредят. Имаш потенциал, имай и самочувствието. демонстрирай го за ядец на глупаците, които тънат в собствената си нището и завист. Просто си имала повече късмет от тях, но това не те прави нито по-лоша, нито по-глупава. Ако те имат качества, нека да ги покажат, а не да избират жертва, по която анонимно да плюят.

0
Петя, гледах те при Люба Кулезич.Хареса ми с искреността си.От това ще печелиш много, защото днес дори и младите хора/аз не съм от тях за съжаление/ няматсмелостта да казват това което мислят, не тук като анонимници а там пред цяла България.Но имам малък съвет към теб.Не се влияй от така наречения "стажант", той може да ти е баща , но това не означава , че винаги е прав. Не гледай с неговите а с своите очи.В цялата статия сякаш говори Сашо Диков , само че по-изтънчено , по-интелигентно.А това не бива да се случва.Ти не си негов глашатай, ако искаш да успееш и да ти вярват не мисли с мозъка на баща ти.Това което чета е неговата гледна точка , неговото верую, неговата истина , но казани по по-интелигентен начин.Какъв е смисълът тогава да пишеш. Не взимай всяка негова истина за чиста монета.Попитай го защо защитава така яростно Трактора, който не си знае парите и защо не го пита за произхода им в ефир.Няма да ти отговори твоят татко.А иначе давай напред моето дете, браво.

0
КОЛКО ЛИ Е ПЛАТИЛ ДИКОВ, ЗА ДА МОЖЕ ДИКОВА ДА ЛЕЕ БЕЗДАРНИ СЛОВОБЛУДСТВА В НАЦИОНАЛНИТЕ МЕДИИ?!?!?!?!?!?!?!?

0
Ахахахахахахаахаха. Типично по български му. Дайте да плюем, че няква (извинявам се за израза казвам го само образно) "пикла" ни казва че политиците са идиоти които са толкова безсрамни и нагли че са забравили думичката "извинявай". Всички сме много знаещи много плюем правителството, но изглежда знаем само да плюем и да говорим колко сме "големи" а действия никакви. Хайде сега дами и господа вместо да се правите на умни и знаещи кой къде бил учил или кой на кого бил мами и тати вземете се събудете и поискайте обяснение от политиците. Същите тези които ВИЕ избрахте. Ако мога да се обърна към госпожица Дикова. Културният ми шок не е спирал през последните ми 15 години. Добре дошли в България госпожице (или трябваше да кажа Абсурдистан?).

0
До Dilyana: И сто и петнайсет коментара! Това е нов рекорд на Петя, който ако продължават все така да я плюят, а аз да я защитавам може да стане и световен! Което няма да е никак лошо!

0
Отново до Despotova: И преди да тръгнеш да ми пишеш: "Че съм Сашо Диков или че трябва да се хвана на работа при него." (понеже много добре знам, че няма да си направиш труда да прочетеш другите ми коментари, в някой от които пиша против Сашо и Аня, които не харесвам, както не си си направила труда да прочетеш и статията, която коментираш) искам да уточним нещо! За разлика от Аня, която винаги ми е била антипатична Сашо навремето много го харесвах, защото смятах, че е пич! Доброто ми мнение за него обаче отиде по дяволите след излизането на предишната статия на Петя: "10 неща, които мразят у мен", когато всички я нападнаха и то много по-свирепо и по- жестоко от сега и аз постоянно си играех да я защитавах, като водех война буквално с всички, а той не си направи труда да напише дори една дума, за да я защити! Можеш ли да си представиш? Поне една дума! Това ми показа, че Сашо е просто поредният злобен, български критикар, който много лае против всичко и всички, а не можа да защити дори собствената си дъщеря!

0
До Despotova: "Съветвам Петя в бъдещи нейни писмени упражнения да не споменава вече за нейния университет." (нарочно съм го цитирал на български, защото все пак живеем в България)! И къде точно в статията Петя е "споменала за нейният университет"? Петя пише само: "След 10 години, прекарани в американски образователни институции", но никъде не споменава за университета или за неговото име! Ей хора така и не се научихте първо да вземете да прочетете статията, че поне да знаете какви глупости и обиди да пишете по адрес на авторката без да влизате в противоречие с фактите!

0
До PEARL JAM: Това, че не можеш да пробиеш с фамилията си го кажи на децата на американските, английските (пък и доста други по-народност) филмови звезди, които започват да бъдат снимани по разни реклами и списания още от бебета! А за това че, ако Петя напише статия под псевдоним тя няма да бъде толкова коментирана съм напълно съгласен, защото ако случайно не си забелязала поне седемдесет процента от коментарите са насочени не към самата статия, а към авторката или към родителите и', което е пълен абсурд!

0
Отново до tedi: И защо правиш сравнение между Петя и майка и', като двете са напълно различни -Аня е страшно красива - Петя не е кой знае каква красавица, Аня е невероятно глупава - Петя е изключително умна и интелигентна (независимо къде точно е учила), Аня е арогантна курва - Петя е морална романтичка! Всъщност двете нямат нищо общо освен това, че са майка и дъщеря! Ама то на вас точно това ви е проблема, че оценявате не самата Петя, а родителите и'!

0
До tedi: Веднъж вече написах, че мразя да се занимавам с политика, но понеже вие все на там клоните (пък и самата тема е такава) този път ще се прежаля! Да, ние сме си ги избрали тези политици, но вината за това не е наша! Просто по-хубави няма! Ти, ако можеш - предложи! Както веднъж вече написах и аз смятам, че на страната ни и' трябват хора, които наистина ще гледат интересите на българската държава и българският народ, а не постоянно да сменяме циклично едни и същи крадливи престъпници и мафиоти! Но поради липсата на "по-качествен материал", както преди известно време се беше изразил сегашният ни министър-председател, явно ще трябва да се задоволим с наличните боклуци!

0
До Valia: Ами по-силен начин за изразяване на собствено мнение от точно тази статия едва ли би могъл да съществува! На деветдесет и девет процента от българите (между, които и аз самият) не им пука изобщо дали политиците ни се подслушват, псуват, обиждат и така нататък! Лично на мен пък (а предполагам и на поне деветдесет процента от българите) ще им направи особено голям кеф, ако на всичкото отгоре вземат и се сбият! Е, какъв по-добър начин за изразяване на собственото мнение и собствената позиция по даден въпрос от това да се изправиш срещу почти всички българи и техният мироглед и начин на мислене?

0
12 431 прочитания! Браво на авторът на материала!

0
До Стюи: Ти малоумен ли си или само тъп? Ако бях от "Диковият клан" дали щях да наричам Сашо Диков злобен критикар, а Аня Пенчева арогантна курва? Преди да пишеш глупости прочети всичките ми коментари!

0
Now is my turn to be surprised. With a heavy heart I understood that you are surprised of someone's pure affection only now. What a pitty to be wasted , if it's such a rare gift..

0
well, that comes as a surprise! at least someone gives a damn, which is more that a hypocrite like me can wish for anyways. at the end of the day it boils down to the sincere affection of one person and not the appreciation of the rest of the audience, the peers and .....hmmmm the parents(?!) i guess.....

0
Do Petya DIkova: My breath stops every time I see you baby, I can bet on that for sure..

0
DO: SUNSHINE: no doubt it's challenging. whether it's pleasant it's a whole different story, i wouldn't bet on it, darling. hold your breath......

0
DO: Petya Dikova That's going to be the most challenging and pleasant thing to do :)

0
Г-н Пламен ... , искрено се надявам, че това е истинското ви име. Посещенията в страницата, отразени като "прочитания", предполагам, знаете, че не са реални прочитания. Аз прочетох текста само един път, но отворих страницата повече от 10 пъти, защото коментарите, според мен, са по-интересни. Вие "изненадващо" приличате по изказ на Г-н Диков, освен ако той самия не е автора /вижте, публикувани по-долу мнения/. Ако пък греша, един съвет и към вас: подайте заявление за работа в неговото предаване. Стилът ви е абсолютно същия. С пожелания за хубаво бъдеще:Г-жа Деспотова

0
г-жо/г-це Деспотова, много деспотични съвети давате?! Където и да е учила - актът си е факт 11 972 прочитания до момента! А Вие, моля, пишете на КИРИЛИЦА! (Изисквам го ДЕСПОТИЧНО!)

0
do Joro (25.02.11.) Bravo, ochevidno si umno momche, sled kato vednaga si razbral nivoto na obrazovanie v Richmond. A decata na tezi, koito izredi sa si tochno za tam. Te njamat shans za universitet s po-visoko akademichno nivo. Sega bih dobavila kam parviq mi komentar: Savetvam Petja v badeshti neini pismeni uprajneniq da ne spomenava veshe za neiniq universitet!

0
Po otnoshene na tova dali se izvinjavat politicite, mislja , che s izkljuchenie na ogranichen broi, te sa ednakvi v povedenieto si, kakto u nas taka i po sveta. Zashtoto politikata e vid bizness, v koito naroda ne uchastva. A i men lichno hich ne me interesuva dali njakoi ot tjahh shte mi se izvini za izrechenite otkroveni lagi. Vinagi e bilo taka - i predi i sled 1989 g. Politicite se dargat vse edno jivi svideteli na tjahnoto upravlenie njama.

0
Podkrepjam vsichki, koito se vazmutiha za paradiraneto na Petja s neinoto zapadno obrazovanie. Moeto dete behse sauchenik na Petja v Amerikanskia koleg v Simeonovo. Vsichki znaem , che 95 % ot decata zaminaha da uchat v amerikanski universiteti po sveta, zashtoto podgotovkata im beshe takava. Sashto taka vsichki, koito znajat kak se vkljuchva komputar mogat da razberat koi sa prestignite universiteti i koi ne. Richmond e mnogo, mnogo nazad v klasaciata. Tam ot 500 kandidatstvali, priemat 499. Ne se uchudvam i na tova, koeto pishe 'tedi'.

0
DO: SUNSHINE: find a way to find me... :)

0
DO ; "The prince of ......" VAPROSAT E 4E V UK NE MOJESH DA PROBIESH SAMO S FAMILIATA SI ILI KADE SI ZAVARSHILA ! A TUK SE AFISHIRAT ( oshte v nachaloto ) I DVETE . DA PROBVA ( pipi ) S PSEVDONIM I BEZ UHILENI SNIMKI (naprimer ) ... KOLKO SHTE SE KOMENTIRAT TAKIVA IZTARKANI PISANIA ? ( samo za eksperiment ? )

0
Do Petya Dikova : How about tonight? :)

0
i posledno, ne znam dali Petia shteshe da e tolkova lichno obidena, ako upravlenieto beshe v rucete na Evroroma, za koito maika i paradirashe vurla podkrepa po mitingite i chiito predsedatel beshe Azis.....tazi tema mozhe mnogo dulgo da se nishti, vuprosut e che statiata e nasitena s edna detska prikazna emocionalnost i nishto poveche. a vrushtaneto ti v Bulgaria ne e greshka, to beshe edinstvenia ti variant, za da imash vse pak niakakva iziava. samata ti si privurzhenik na tezata, che dali dobro ili losho vaznoto e da se govori za teb. bi bila edin uspeshen produkt na negativna pr kampania.

0
kolkoto do statiata, stilut, dumite i cialata tazi emocionalnost sa prosto tipichni za teenager, a ne za zrial chovek. argumentut e slab, strukturata sushto, i naistina izglezda vse edno na Petia purvo i sa i hrumnali poslednite 3-4 izrechenia i okolo tiah si e napisala ostanalia text. a po temata - na zapad kazvat "izviniavai", zashtoto znayat che taka ili inache ima posledici i taka ili inache mozhe da vliazat v zatvora, i prosto ne im ostava nishto drugo osven da kazat edno "izviniavai". bi bilo dosta detsko da se misli che zapadnite politici naistina go misliat tova "izviniavai".i pak kazvam, tezi politici narodut si gi e izbral, pri nalichnite opcii razbira se :)

0
suglasna sum s Valia. ne moze vuv vsiaka edna iziava na Petia da ne se podchertae, che e uchila v chuzbina, koeto mezdu drugoto mnogo hora sa go napravili, i v tova niama nishto unikalno. za universiteta v Richmond, niama dve mnenie po vuprosa. az lichno biah prisustvala na edna tiahna visita v bulgaria kogato si predstaviaha universiteta. i tam si spomniam che si ostavihme emailite za da ni prashtat novini i tn i tn. i edin den, poluchih email ot tiah che sum prieta da ucha v Richmond, koeto beshe pulen shok, zashtoto dori ne biah kandidatsvala i dazhe veche biah zaminala za moya universitet :))) oshte si go pazia tozi email. Richmond e dosta posredstven universitet i ne vizdam zashto triabva da bude povod za chak takava gordost.

0
Госпожице Дикова, прочитайки статията разбирам че страшно Ви личи влиянието на "стажанта" ! Имам една препоръка излезте от клишетата на "тате", така самата Вие нямате самостоятелен образ /визия и мисъл/! Сега разбирам защо се лутате между политика и култура! Всички ние бяхме запознати от г-н Диков за Вашето образование, но сега разбирам че западното образование не Ви се е отразило и нямате собствено мнение!!!

0
До The prince of darkness and hell: И тъкмо когато читателите си помислиха, че Петя Дикова и семейството й не могат да паднат по-долу...те тръгнаха да се разправят с всеки поотделно по интернет форумите! Мдам, личи си че вие всички от Диковия клан сте много образовани и високо извисени хора!

0
p.dikova: DO SUNSHINE: will you marry me? :)

0
До tedi: Абе вие с Петя от коя планета падате? От Марс, Венера, Юпитер, Сатурн? Какъв затвор? Какво извинение? Ей хора тука е България! БЪЛГАРИЯ! При нас за убийство при катастрофа, дори и да си пил и да си превишил скоростта,че дори и за убийство причинено при небрежност или поради невнимание дават условна присъда и глоба! И в случая не говоря само за Максим Стависки! Просто цялата ни съдебна система е такава! Какво стана със собствениците на Индиго? Или със виновните за токът във фонтана, който уби човек? Или с оная жена, която прелетя през някаква мантинела и уби трима младежи? Някой да е чул, че са ги осъдили? Защото аз не съм!

0
До PEARL JAM: Ами щом целта е "да се коментира повече"! Напиши и ти нещо! Ще го коментираме и него! Обещавам!

0
До мрън мрън: Гръмни се! Никой не учи България и специално пък теб на морал! Просто Петя изразява мнението и позицията си по този въпрос! И аз като теб смятам, че в случая тази позиция е грешна, но вместо да пиша глупости за авторката (както би направил почти всеки типичен българин, като теб) просто съм я оборил с факти показващи колко голямо е било английското "човеколюбие" към индианците, африканците, азиатците и самите българи преди няколко века и колко е голямо "човеколюбието" им в наши дни към шотландците, ирландците и уелсците, които държат под робство!

0
До Sex i Ujas ot UK: И къде точно Петя те поучава за нещата от живота? В случая тя просто изразява своето мнение и своята позиция по този въпрос! Като не ти харесва мнението и' или мислиш, че позицията и' е грешна просто я обори (както съм направил аз в част от коментарите си)! Защо нападаш самата Петя?

0
До жоро: За Петя я ясно! Повечето от вас ще кажат, че са я издържали майка и' и баща и' (макар това да не отговаря на истината)! На мен обаче ми е интересно нещо друго! След като ти самият твърдиш: "Там пращат да "учат" децата на заможни араби, на български и руски мутри" ти син на чия българска мутра си, че си учил там (макар и само един семестър)?

0
До пипи: А ти сигурно си много умен (умна)! Затова не можеш да пишеш на български!

0
До стел др: Значи Сашо не искам да го коментирам, защото напоследък много ме дразни, но за Петя ще ти кажа едно: напълно си прав - България я разбра колко струва и точно затова я постави на шесто място във ВИП Брадър 3, докато преди нея с подвити опашки си тръгнаха една дузина набедени "звезди", между който и собствената и' майка!

0
До Цвети: Дори да се реализира в Западна Европа, в САЩ или даже на Луната пак ще се намерят хора, които да кажат, че го е постигнала благодарение на майка си и на баща си! Хайде на бас!

0
CELTA E ... DA SE KOMENTIRA POVE4E ... BROIIKATA E VAJNA ... UTRE DA SE POHVALIM ... AMA KVO SAM NAPISALA ... NEMA ZNA4ENIE ... NOMERA E DA SI V NA HORATA USTATA... KATO ONZI 4IFT CICI UVISNALI NA ul. "Rakovska" ... KULTUREN SHOK !

0
za tova divo,negramotno pleme(bulgaristan) e ujasno da prochete neshto kato tova koeto jurnalistkata e napisala,trudno e da priznaesh che si tikva,no pone opitai,vij se kade si,trudno e za negramoten idiot,no pone opitai

0
Петя Дикова (ходила да се образова в чужбина с парите на Алексей Петров от рекет, кражби и отвличания) учи България на морал! Да плачем ли или да се смеем?

0
ne znam dali niakoi veche ne e pisal podoben komentar, no na statiata osven che i lispva fokus, i lipsvat dve osnovni idei: 1. politicite sa izbrani ot horata, i kato cialo reprezentirat vuzpitanieto na naroda. bez da pravim generalizacii, ne samo sred politicite ima hora s losho vuzpitanie. nali taka? 2. tova dali shte se izviniat ili ne, ne e osobeno vazno. vaznoto e kakuv e zakona za takiva narushenia, kak se nakazva, koi e nakazan i vuobshte vurshi li se tazi rabota. kakuv e smisula ako niakoi se e izvinil, kato niama da bude nakazan ili kato ne go e mislil tova "izvinenie". izvinenieto dalech ne e sushtestveno. prosto primer - v niakoi ot shtatite takova prestuplenie se nakazva s 15 godini zatvor, malko po-malko ot godinite za ubiistvo. men me interesuva zashto niama nikoi da bude v zatvora i zashto neshtata shte se pokriat, i hich ne mi puka dali sa mi se izvinili

0
PRAV SI Joro ! UTRE DECATA I NA DRUGI ' IZVESTNI ' FAMILII / uchili na zapad / SHTE NI POUCHAVAT ZA NESHTATA OT JIVOTA / ta nali i edin ni beshe i min.pretsedatel /. INACHE NAPISANOTO OT Pipi E DO VTRASVANE POZNATO ! SORRY

0
Ема един лаф: "Той удари Хасанчето по главата с една матика и то мря. После вика дзинявай."

0
Richmond The American International University в Surrey, London (където въпросната кифла е "учила") е институция, в която приемът е напълно свободен, ако можеш да си позволиш да плащаш таксите. Там пращат да "учат" децата на заможни араби, на български и руски мутри, там се "изучиха на морал" различни мултачета и други такива подобни индивиди, които иначе не са известни с голям академичен потенциал. Как знам това ли? Защото аз самият изкарах един семестър в тази мики-маус институция преди да разбера, че мястото ми не е там.

0
Е...и тъпанарката!!!!

0
Редовния номер на Сашо Диков и издънката му Пипи е щом се появи нещо написано от или за Пипиту започва от тях двамата,разбира се под чуждо име едни нечувани похвални коментари.Тези двамата не разбраха ли ,че Бг ги разбра колко струват-Пипа след предтоя и в Биг брадър,а продажният и баща след неистовата му защита на бандида Трактора.Бити карти сте и двамата!Отвсякъде сте аут и не сте желани!

0
Петя е развяла престоя си на запад като знаме.У нас като нея са стотици хиляди,но единствено тя парадира със западното си образование. Щом толкова и харесва на запад,защо не замине? Там тя ще бъда никоя ,а тук са мама и тати. Време е да скъса пъпната връв и да се реализира навън. Така ще затвори устата на всички и ще докаже,че претенциите и се покриват с възможностите.

0
Петя е развяла престоя си на запад като знаме.У нас като нея са стотици хиляди,но единствено тя парадира със западното си образование. Щом толкова и харесва на запад,защо не замине? Там тя ще бъда никоя ,а тук са мама и тати. Време е да скъса пъпната връв и да се реализира навън. Така ще затвори устата на всички и ще докаже,че претенциите и се покриват с възможностите.

0
Драга Петя, не е вярно, че само на Запад политиците спазват стандартите - тук Симеон II след загубените избори подаде оставка от собствената си партия - „като жест към обществото“, както сам каза. И е немислимо Костов да подаде оставка от собствената си партия. Доган – също. Много станаха феодалите в българската политика.

0
До Ива Н.: Напълно съм съгласен с теб! И за кое точно са се извинили малоумните и арогантни англичани? За това, че за разлика от германците (който наистина избиват шест милиона евреи, но не унищожават еврейският народ напълно) са унищожили стотици, дори може би хиляди индиански, африкански и азиатски племе, народи и култури, при това напълно и безвъзвратно или за това, че след зверското потушаване на априлското въстание, тогавашният им министър-председател Дизраели цинично заявява: "че е по-добре да измрат сто хиляди души, отколкото да пострадат британските интереси"? И защо след като са толкова човеколюбиви не освободят Шотландия, Северна Ирландия и Уелс, а ги държат под робство и то в началото на 21-ви век? Съжалявам, но лично аз не мога да приема подобно лицемерие и един ден тези зверове ще си платят за всичко, което са извършили и то не само с кръвта, която са пролели при Дойран! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

0
До мм: И за кого според тебе да гласуват младите в България? Не разбирате ли, че на страната ни и' трябват хора, които наистина ще гледат интересите на българската държава и българският народ, а не постоянно да сменяме циклично едни и същи крадливи престъпници и мафиоти, поради липсата на "по-качествен материал"!

0
До Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова Дългото чорапче: Първо се научи как се пише името на героинята на Астрид Линдгрен и второ не обиждай любимата ми литературна героиня! Двете с Петя нямат нищо общо, макар и двете да ми харесват страшно много!

0
До Sex i Ujas: В случая не коментираме курвенският манталитет на Аня! Не коментираме дори характера на самата Петя, а статията, която тя е написала!

0
До roskata: Светът, за който мечтаеш не може да бъде постигнат, по начина, по който Петя си мисли! Тероризмът и мафията не могат да бъдат унищожени по нормален и демократичен начин и точно най-старата и най-могъща демокрация в света - САЩ напълно и категорично доказва това! Единственият начин да бъдат унищожени тероризмът, мафията и разните убийци-психопати е като бъдат ударени първи, а това в така наречените демократични страни на практика е незаконно и следователно невъзможно!

0
Супер статия! Насъсквайте хората срещу политиците и демокрацията в България ще пребъде. Каквито са хората в страната, такива са и политиците. Ако някой има непоносимост към едното и другото, вече не е трудно човек да отиде да живее при онези изтънчени и извиняващи се хора и политици в другите държави. Тук нещата в днешно време са такива и такъв тип статии нищо от това няма да променят. Могат единствено да откажат хора да гласуват и да се интересуват от политика - особено сред младите. А това със сигурност не е от полза на демокрацията в България.

0
До Plamen: Ти или си прекалено тъп или политически пристрастен наркоман или и двете! Ментор можеш да наречеш Сергей Станишев, който напоследък все плаче за народа, а когато беше на власт не правеше кой знае какво за него, ментор можеш да наречеш и Бойко Борисов, който пък докато тройната коалиция беше на власт плачеше за народа, а сега прави за него още по-малко и от нея, ментор можеш да наречеш и Иван Костов, който сега също много се заинтересува от народа, макар че преди десет години точно той го окраде толкова много, ментор можеш да наречеш дори Георги Първанов, който през последните десетина години постоянно твърди, че се интересува от народа, а постоянно защитава интересите на мафиотите (и в случая не става въпрос само за Доган), но не и едно двадесет и шест годишно момиче, което просто изразява своето мнение и своята гражданска позиция! В случая и аз като теб смятам, че тази позиция е грешна, но аз за разлика от теб смятам да критикувам статията, а не да нападам авторката!

0
До Петър Симов: И аз не харесвам Аня, а напоследък вече и Сашо, но Петя е много различна и от двамата, така че ако ще оценяваш - оценявай самата Петя, а не майка и' и баща и'! В политиката наистина няма култура! Поне не и в българската! При нас, за да си политик се изискват съвсем различни качества - да си престъпник, мафиот, крадец, лъжец, лицемер, доносник, проститутка и така нататък (няма да ги изброявам всичките, защото няма да ми стигне седмицата)! И накрая не знам дали Петя излага училищата, в които е учила или не, но ти определено излагаш твоите! Ново изречение винаги се започва с главна буква! И това се учи още в първи клас!

0
До TANI: Май твоята памет е много къса! Точно Петя и Божидара непрекъснато се опитваха да убедят двете малоумни курви (Ивайла и Аня), че нещата вероятно не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед и че най-вероятно организаторите на предаването се опитват да ги скарат, за да създадат скандал и по този начин да направят сеир за публиката и да си повишат рейтинга (което си беше чистата истина) ама кой да ги слуша!

0
Отново до УФФ,ВИЖТЕ Я МАЛКАТА ПРЪДЛА: И къде точно Петя е обидила България или е написала нещо против нея? Отбелязва само фактът, че България не е нито бяла, нито цивилизована страна - нещо, което много отдавнa се знае от всички и което трябва да си някакъв абсолютен малоумник, без дори един грам мозък, за да не го осъзнаеш! И мен ме боли, че е така, но за съжаление това е жестоката истина и вината за това изобщо не е на Петя!

0
До УФФ,ВИЖТЕ Я МАЛКАТА ПРЪДЛА: И откъде накъде Петя Дикова (едно 26-годишно момиче) ще тръгне да пита бившите коалиции и правителства: "Къде са потънали милиардите на България, защо няма индустрия и работни места и защо сме толкова бедни?"? Защо не ги попитат главният прокурор и премиерът? Или пък президентът! Защо не вкарат Доган, Станишев и Костов в затвора? Защо не съборят незаконната резиденция на Доган, както събориха къщите на обикновените хора в Несебър? Или какво когато едно 26-годишно момиче изрази собствената си позиция по даден въпрос (позиция която аз също смятам, че в случая е грешна) дайте да го разпънем, но когато престъпниците и мафиотите (към, който май спадате и вие от ГЕРБ) си правят с България каквото си поискат няма никакъв проблем, така ли?

0
Петя, ти взриви интернет-пространството. Радвам се, че толкова хора прочетоха статията и предизвика не малко коментари. Не обръщай внимание на злобарите, но вникни в градивната критика. Дано и работодателите ти отчетат този интерес на читателите по темата на деня у нас.

0
До Май доста хора не разбират смисъла на тази дума: Май и ти самият не разбираш смисъла на тази дума! "Извинявай" и "Прощавай" са едно и също! Разликата е, че второто се използва пред хора, на които наистина държиш (роднини, приятели и така нататък) или пък когато си допуснал някаква огромна, непоправима грешка, с две думи, когато си направил нещо, за което наистина да искаш прошка, докато "извинявай" е вежлива форма, с която да поискаш прошка или извинение, от човек когото не познаваш и на когото не си направил нещо кой знае какво (например настъпил си го или си го бутнал)! Освен това прошка се иска за нещо което си направил нарочно (дори и да не си имал намерение то да доведе до последиците, до който в действително е довело), докато извинение за нещо, което което си направил без да искаш (например по невнимание)! Ето че и аз сгреших! "Извинявай" и "Прощавай" не са едно и също нещо! Изразяват едно и също чувство, но по съвсем различен повод и към съвсем различни хора!

0
Zashto li pestih tolkova godini za edna panelka ,,, triabvashe da otida pri baii To6o i da izmolia 1 apartament ! Da ama ne sam SEX SIMVOL ,,, te tva e KULTUREN SHOK !

0
До BeSePar - първа част: По принцип мразя да се занимавам с политика, но тъй като ти започна мисля да ти отговоря! Значи има огромна разлика между това един полицай да се внедри в дадена мафиотска организация, за да я разруши и това да създаде своя, собствена мафиотска организация, за да се облагодетелства като тероризира обикновените хора, има огромна разлика между това да живееш в "полицейска" държава, в която полицаите подслушват и дори използват силови методи срещу престъпниците, за да се справят с тях и да защитят обикновените граждани и това да живееш в "тоталитарна" държава, в която милиционерите подслушват и репресират обикновените граждани, за да защитят банда крадливи и корумпирани престъпници обсебили цялата власт в държавата при това за вечни времена, има огромна разлика между това да си служил на българското разузнаване (независимо дали става въпрос за комунистическа и дори царска България)

0
До BeSePar - втора част: чиято цел е защитата на териториалната цялост и независимост на България (така каквото е била в него момент) както например Божидар Димитров и да си служил на престъпната държавна сигурност, чиято цел е била защитата на гореспоменатата вече пасмина и нейните интереси както например Георги Първанов! Естествено вие от БСП не можете да забележите тези "малки и незначителни" разлики, в противен случай едва ли бихте спомогнали за още по-цялостното и качествено внедряване на Ахмет Доган и неговите обръчи от мафиотски фирми в държания апарат или за още по-пълното внедряване на княз Симеон ІІ (наричам го така, защото не е нужно човек да е от БСП, за да знае, че в република, каквато е България в момента всички са граждани и следователно няма монарси) във владение на земи, дворци и много други, които са собственост на република България, а не лично негови!

0
Петя, искренно вярвам и се надявам, че вашето поколение най-сетне ще се оттърси от овчедушието на нашето/предходното/ поколение. Пожелавам ти успех и се надявам, че именно ти стоиш на 200% зад тези думи. Но ако вие, нашите деца бъдете активни, борбени, целеустремени към един по-справедлив свят, то ние, вашите родители безрезервно ще ви подкрепяме п всеки един възможен начин.

0
До mapet: Статията е много хубава (макар и някой от разсъжденията в нея да са напълно грешни)! Ти си инфантилен и лигав и освен това не можеш да пишеш на български! Няма да ти се извинявам, защото точно това исках да кажа!

0
Уважаема Петя, разбира се, права си за всичко. Можем да говорим за бай Ганю, за народопсихология, за много и много ФАКТОРИ, които обуславят фактите по темата... ВАЖНОТО е, че четейки КОМЕНТАРИТЕ, става ясно защо, дори ЦИГАНИТЕ се срамуват да се нарекат българи.

0
Какъв ментор бе, тяси казва свободно мнението! Или ти не позволяваш!?

0
Уважаема г-це Дикова, защо си мислите че можете да ни обяснявате как е тук и как е там? Ние също сме раждани от майки и имаме бащи. Вашата фамилия трябва да има някъкви задръжки, никой не ви е упълномощил да бъдете морални ментори на всичко което се случва в България.

0
Петя! Чичовото! Как да не си спомни човек за"БУРЕВЕСТНИК"наГОРКИ?Прости им,на тези,които те нападат!"ИМ ГАГАРАМ НЕДОСТУПНО НАСЛАЖДЕНИЕ БИТОВЬИМ ЖИЗНИ"(не претендирам за точност на цитата и правописа).

0
znaete li tam ot kadeto idvam nesme telepati a centara vi v s-4 namirasht se v zona 51 tyk v nevada si e chist mobi fon antika tyk saam po sadeben vapros no kakto vijdam i razbiram teorristite dali ot tam ili ot darjavite vi si rabotqt v tqsno satrydnichestvo i vprochem tyk darjavata e sqavkypnost ot institycii i golemi familii kato beatrih holannska prochyta s tova che legalizirala,marihlana-prostityciq hazart no kakto se ybejdavam te sashto sa na pat da legalizirat i genocida varhy hora

0
До първата поправка: Напълно съм съгласен с теб! И аз не се притеснявам дали ме подслушват или не, защото нямам какво да крия! Който има кирливи ризи да му мисли!

0
До Другар: И от къде накъде Петя трябва да се извинява за действията на баща си? Все едно да кажеш, че дъщерята на Сталин - Светлана е била виновна за това, че жестокият и', тираничен и кръвожаден баща избива четиридесет милиона души! Егати неандерталстака логика!

0
До Соня: Абе ти изобщо нормална ли си? Къде си чула или видяла дъщеря или син да учи баща си и майка си на обноски? Като не ти харесва Сашо Диков не го гледай! Никой не те принуждава! Аня е още по-зле и от Сашо! Нали я гледах във ВИП Брадър 3! Направо ми се повръща от нея! Така, че като се има в предвид всичко това и най-вече средата, в която е израснала цяло чудо е, че Петя е станала толкова умна, интелигентна и възпитана, вместо да попие всички тези недостатъци на родителите си и да се превърне, в някакво страховито чудовище (защото аз не виждам какво друго би могло да се получи, като се комбинират злобен критикар и арогантна курва)! Именно за това, че се е превърнала в една умна, интелигентна и възпитана жена, не благодарение на родителите си, а въпреки тях, Петя заслужава уважение!

0
най-тежкият ми културен шок преживявам когато видя на екрана теб, майка ти или баща ти! защото вие претендирате да сте от "културното" пространство! а в политиката, мила, култура не можеш да търсиш, и честно казано ако съм на твое място с толкова престижни кожели няма да се хваля, защото с нивото, което показваш само излагаш училищата!

0
тогава пали джапанките и да те няма, добре че са мама и тати иначе дълбоките ти разсъждения щаха да останат нечути!

0
Извинявай е силна дума. Тук много точно и на място е употребена. Извинявай върши чудеса, независимо от грешката. Напълно съм съгласна с написаното и подкрепям Петя. Вижда се, че тя вижда нещата, реалността в България по-друг начин и е разбрираемо, но не заради образованието и в чужбина, ами защото, както и на много други млади българи и се иска промяна, която да е за добро за обществото. Открито мнение и себе изразяване е сигурност в себе си, уважение към това какъв си като личност. Би трябвало да взимаме пример от Запада - малко или много - успехи и провалите на Запада, могат да ни бъдат единствено и само отполза. Извинявам се, ако обиждам някой - но това е мнението ми!

0
Кукло,защо се напъваш толкова много за да убедиш хората колко си умна,възпитана и т.н,нали не си мислиш че хората са забравили как ти и милото ти майче клюкарствахте и плюехте по всички в къщата на биг брадър,много ти е къса паметта май.

0
Мило,момиче! Запомни от чичо си БеСеПар! Убий простака с мълчание,мисля,че Гьоте го е казал. А,от мен:Рак,мерак и простак,не се лекува!И,когато човек е прост,то това е завинаги!Горе главата!Имаш образен език.Личи,че редовете излизат от душата ти.Пиши!Не спирай!

0
До СМЕХОРАН: И аз! Само че не заради Петя, а заради Аня и Ивайла! Петя и Божидара се държаха на ниво и почти през цялото време се опитваха да вразумят двете гореспоменати кокошки, но за тяхно съжаление и за огромна радост на БГ-публиката не успяха, така че все пак имаше скандал и сеир, което беше и основната цел на организаторите!

0
Лятото на 2010 г-цял месец половин България залагаше кое чедо е по-залупено - сашкодиковото или николайчогиговото и кога аджеба ше ни оттърват от тях и ше ни оставят да си гледаме световното на м /Б/ира;Днес обаче чедото на "сашко сашко колко си тъпичък",решено да не изневери на семейната традиция счупи със замах тъпомера.Вместо да попита и то като тейко си веднъж престъпниците от досеганите коалиции,правителства и т.п.къде потънаха милиардите на България,защо няма индустрия, работни места и национален доход,защо сме толкова бедни и нито един другар не каза нито веднъж "сори",това малко ПРЪДЛЕ тръгнало да дири кусур за работи дето нито ги разбира нито са му работа,но иска да е по-голям дебил и прикачен МТС-инвентар и от баща си.Ами OK! Но само моля не ми обиждай Родината девойче от Биг Брадър,много си малка и глупава още,нищо че си турила тая капа на снимката,това не ти е Канал3.

0
Петя , злобата човешка е неизмерима а у нас ако от нея и завистта можеше да се произвежда електричество не ние нужна нито АЕЦ Белене нито АЕЦ Козлудуй. Пиши смело това ,което мислиш. В България мила почти не останаха достойни мъже. То те мъжете са си и на свършване по принцип. Няма кой да каже нито Извинявай, нито Простете . Определена върхушка от пишман бизнесмени ,чрез своите политически кърсердари унищожава страната ни. Народа с всяка изминала година оглупява, озлобява и оскотява. Чудя се вече това ли е моя народ. Запомни , а и тези дето пишат също - Никой не избира родителите си и Родината си .

0
Понеделник, 24-ти Януари 2011 до този без име....: Думата "ИЗВИНЯВАЙ" Не означава абсолютно нищо!!! Има една думичка която струва ми се тежи много повече - ПРОЩАВАЙ ! Простете ми за невежеството ... простете ми, че ви обидих... простете ми,че ви настъпих... и така на татък "ПРОСТЕТЕ" ! Самата дума "ИЗВИНЯВАЙ" не означава абсолютно НИЩО! Дума без всякакъв смисъл! Просто и ясно " ИЗВИНЯВАЙ" -отървавам се от твоето присъствие под някаква си форма , без да има и грам ЧОВЕЩИНА!!!

0
ИЗВИНЯВАМ се че мисля различно.Не е необходимо,някой да въвежда подслушването като метод.То си е, метод за манипулация и страх в обществото,независимо кой го въвежда и за какво го използва.Най добре е да се закрият тези поделения.Факта,че освен за престъплението,чуваш и интимните разговори на хора,които още не си осъдил и на други,които въобще на са престъпници,но са имали малшанса да разговарят с обекта на подслушването...И то ,защо?Защото на полицията и е по лесно да завърти копчето. Ами то...,както е тръгнало да правим като" комунистите разбира се",МВР да започне да вербува и доносници.По евтино ще излезе. Срам за ГЕРБ!!!Появиха се" като ручей бистър",като вода ненапита и какво излезе?Ние,които останахме в БСП,колкото и да не искат някои да признаят,се променихме,а тези,които я напуснаха си останаха КОМУНИСТИ.Извинявайте,но така е.

0
Не знаме споемнатите думи, защото по времето на Живков да знаеш английски беше равнозначно да си шпионин. Работника, а не интелектуалецът беше издигнат в култ, та от тук и проблемите ни. Англичаните иа градят демокрация повече от 400г и не само с демократични средства. Всички имат своите кусури с тази разлика, че ние прекалено много мразим и държавата и сънародниците си, а това не се гледа с добро око в "белите" държави.

0
Статийата звучи инфантилно и лигаво. Извинявай :))

0
Повечето коментари до тук са злобни и дори нямат отношение към статията, а по скоро към автора. Изглежда болшинството прочели статията просто не разбират думи като „окей”, "по дефолт" и „лузъри” , което трудно ги ориентира в темата, и затова насочват злобата си към Петя. Не случайно статията за Дега и Хърст има само 3 коментара, а броя на тези тук ще заприлича на телефонен номер. На мен материала ми се струва добре подготвен и интересен, авторката изразява своята позиция аргументирано в приятен стил и демонстрира богата обща култура. Това заслужава добра оценка и положителни отзиви,но не и в БГ, където не се допуска младо, красиво и добре образовано момиче да изказва мнение по толкова сериозни теми. В това задминаваме дори англичаните, ние сме по-консервативни и от тях  . Действителноста тук ме подсеща за стихотворението на Ст. Цанев и Мойсей който водил в кръг евреите през Синайската пустиня, докато умре и последният роден в робство, защото „родения в робство не може да бъде свободен”.

0
Петя, вие сте много сладко и готино омиче, много по-добро от родителите си. Вие не сте длъжна да плащате за техните грешки, нито да водите техните битки . Съветът ми към вас е , когато заемате гражданска позиция, да не изтъквате къде сте придобили доброто си възпитание, нито да ни натяквате западните демокрации. Така няма да ни настройвате срещу себе си, а и ще звучите по-високо. Бъдете независима и успех!

0
Аман от българи вдишали малко чуждоземски въздух, презрели родината си и мислещи се за все и вся! От такива са всичките ни национални трагедии от преди Освобождението дори до сега!

0
Означава да си признаеш, че си сбъркал-това означава! Толкова ли си малоумен, че не се сещаш!? "Материала" действително е лош в тази държава-това личи и по състоянието и!

0
Най-големият страх на образованите хора се оказа подслушването, а на необразованите - акциза за ракията. Защо толкова се страхуваме да ни подслушват? Защото демокрацията ни е в кръвта, или всички имаме какво да крием? Като че ние българите все живеем на ръба на закона. Аз лично не се притесняавам дали ме подслушват, защото първо - съм човек без значение и второ, защото нищо не крия, освен възрастта си. Между другото - знаете ли кой въведе подслушването като основен метод за манипулация и страх в обществото? Комунистите разбира се - онези, пред които преди години нямаше да цитирате така напето първата поправка.

0
Извинявай, изглежда, е най-трудната дума. КОЙ ЩЕ ОБЯСНИ КАКВО ОЗНАЧАВА ДУМАТА ИЗВИНЯВАЙ!!! ХАЙДЕ ДАВАЙТЕ ОЧАКВАМ ТЪЛКУВАНЕ НА ТАЗИ ДУМА " ИЗВИНЯВАЙ"!

0
На бързайте да обвинявате "трактора",защото накрая,ще се окаже,че всички успехи на Цв.Цв.,се далжат на успешното внедряване на Алексей. Господин Другарю! Как си представяте внедряването на ченге в престъпния свят?Нали трябва да им докаже,че и той е престъпник?Случайно единия брат Галев в едно интервю,се издаде,че не е забравил старата си професия.Последва среща на Р.Петков,която танов издъни.Въпросът е защо я издъни?Я на Петя татко й да се поразрови,да видим дали не е нарочно?Дали Галев не е казал на Румен нещо за Танов?Такива мисли се въртят в главата ми като постоянно сменям каналите на телевизора от крими на бтв и от бтв на канал3

0
Браво Петя,възхищавам се на млади хора като теб!!! Поздравявам те за уникалния ти талант да усещаш нещата в дълбочина и да имаш смелостта да ги споделяш с нас-читателите ! Ти си само на двадесет и малко,а пишеш толкова "пораснало" и толкова истини-което е жалко,зщото това е днешна България . Адмирирам те и най-сърдечно те поздравявам за всичките ти статии,и тук няма значение кои са майка ти и баща ти,защото те не са идвали да държат изпити вместо теб или да ги изпитват,продължаваи да пишеш защото си един интелигентен,смел,богат-духовно човек и благодарение на такива като теб обикновения българин вижда "светлина в тунела"!!!

0
Петя, Започни с "Извинявам се затова, че баща ми защитава един крадец и убиец." Отиди в съда и се извини на жертвите на "Трактора" заради баща си, така или иначе си подхванала неговата тема. Разриването на обора "България" е започнало, нормално е да има миризма. Колкото до Англия там можеш да ги попиташ дали някой би се наел да защитава човек за който на всички е ясно че е свързан с меко казано доста "лоши неща". Ти знаеш за какво говоря.

0
Мило момиче, разбирам те, но според мен в текста си сравняваш идеализирания си образ за западното англоезично общество с черногледия си образ за родната си страна. Сравняваш, например, незаконно подслушване от журналисти (в ОК) със законно направени СРС-та (в БГ)... Нещата са различни и действията трябва да са различни. А инак, на Запад имат и чалга (тяхна си), и простотия (тяхна си) и тъпи сериали (техни си). А политиците им се извиняват само като ги притиснат - я адвокати, я от собствената им партия и после следва "оставка". Да, "Извинявай" е най-трудната дума" и тук, и там... Надявам се, ти поне нямаш проблем да я произнасяш в ежедневието си, както "моля" и "добър ден", нали?

0
Ицо!Не знам Соня колко е червена и дали е бабка,но ти нямаш право да я нападаш и обиждаш. Не си прав!Тя е БИЛА червено бабче,но сега е пурпурен ГеРБеР.

0
А като сте си написали името г-не Христо Стоянов кой всъщност ви обръща внимание? Говоря за хората ,които са публични личности и които изразяват силна гражданска позиция. За съжаление аз съм обикновен човечец и от това, че ще напиша истинското име нищо няма да се промени, нито пък ще ми се обърне внимание, а напротив по скоро може да има негативен резултат за мен. Но , ако има повече такива личности като г-ца Петя Дикова и баща и Сашо Диков може би нещата щяха да бъдат малко по- различни.

0
"Така или иначе май връщането ми в България беше грешка." Ето тая реплика хич няма да е зле да я прочетат свинете в Народното... Извинявам се - Свинското Събрание и да се запитат след 10-ина години кой ще им налива парите, като в България ще са останали само възрастни хора...

0
Браво Петя ! Продължавай има все но-голяма необходимост от хора като Вас с баща Ви. Дано отминеш с разбиране коментарите изпълнене със злоба !!! Успех и смело напред !

0
Мило момиче, чудесно се справяш с преводите. Отдай се на тях. Имаш талант, имаш бърза реакция и добра езикова подготовка. Концентрирай се върху преводаческата професия и деразй! Тук в повечото случаи ще останеш неразбрана и оскърбена.

0
А ти,1234567,как така анонимно изразяваш свободно мнението си??!!

0
Поздравления за статията, радвам се, когато някой човек споделя толкова искренно какво мисли. За съжаление като чета коментарите у мен умира надеждата, че хората ще се отърсят някога от тази простотия, злоба и завист, които ни заобикалят, а в последните години особено много. Докато издигаме в култ такива простаци и комплексари положението ни ще е все такова. Само в България хората предпочитат да мълчат пред това да изразят свободно мнението си . От ден на ден се превръщаме все в по-лоши и по-лоши хора, не се радваме на радостите на другите, не се радваме на нещата ,които ни заобикалят, а търсим само негативното, пошлото и най-вече личната изгода.

0
На нещастницата "Соня" казвам,че независимо чия дъщеря е авторката на статията,то не тя трябва да възпитава родителите си - които между другото явно добре са я възпитали.Важното в случая е,че нищо в статията й не е невярно.Отново сме свидетели на селяндурски комплекси/Вас визирам,Сонечка-красная бабуля/.Вместо да дрънкате кой е баща й или коя и каква е майка й...имаме тема зададена от статията й - нима сте ЗА това,против което тя се обявява в писанията си??!!.Тотални неандерталци - напълно си заслужавате подобни редове.А на ненавиждащите Диков...абе,селчовци,знаете ли за едно устройство,наречено ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ???? - КАТО НЕ ВИ ИЗНАСЯ,ПРОСТО СМЕНЕТЕ КАНАЛА И ИДЕТЕ ДО БАНЯТА,АКО ИМАТЕ ТАКАВА И ИЗМИЙТЕ/НО С ТОПЛА ВОДА/ ТОРТА/ОБОРСКАТА/ ОТ МУТРИЧКИТЕ СИ....

0
Петя! Извинявай,но...,ти още нищо не си видяла,чичовото!Тепърва ще разбереш и съм сигурен,че ще намериш отговора на въпроса на Паисий Хилендарски.Той,Паисий,Вечна му Слава,се е опитал,но не е можал,защото Алеко Константинов,не е бил роден още.

0
Инъче по същество е права г-ца Дикова, но с много условности. Не само политиците ни страдат от липса на възпитание, така да се каже, но тяханата се вижда най-добре, защото е във фокуса на медиите. Проблемата се корени още в семейството, детската градина, училището, университета. С други думи възпитанието масово липсва, или е на много ниско ниво. Само помислете, кога някой ви се извинил след като ви е настъпил например? В повечето случаи или се прави на "дръж ми шапката" или ще чуеш едно "опааааа". Ама извинете, нима политиците ни са отделна каста? Слава богу или може би за съжаление не са! Те са били едни от нас. Някои по-доскоро, други не толкова. Е та щом е така логично е да са носители на същите гени на "невъзпитаността". Разликата е само в това, че те могат да съсипят държавата, а ние вероятно само ще гледаме и ще си чешем езиците.....................ха-ха-ха......................Ха така............

0
Госпожице Петя, първо научете баща си Сашо Диков на обноски и възпитание, пък тогава коментирайте теми свързани с културата и възпитанието. Културен шок е за мен и моите приятели да гледаме и слушаме вашия баща! За майка ви незнам, но тя пък, за да ви направи известна ви набута в най-чалгарският формат и чалгарското общество на България. Това е вашият BACKGROUND, за съжаление. Пишете нещо, ако искате по тези теми за псевдоелита, към който принадлежите вие и вашето семейство!

0
Е, как да не е по темата! И аз като "автора" споделям кога изживях културния си шок. Това, че тя е един от съпричинителите му е просто съвпадение................ха-ха-ха...................Ха така...........................

0
Смехоранееееее, имаш ли нещо да кажеш по темата? Не ме интересува личното ти отношение към автора!

0
И какво ще прави в Англия Петя Дикова, мила Кати? И аз преживявам културен шок, когато видя накого на екрана

0
Да, Бг не е добро място за развитие и за живот в момента! Ако искате да се борите с вятърни мелници и да си губите времето стойте си в Бг. Никакви перспективи, мръсотия, мизерия, ниски или никакви заплати, връзкарство, кисели физиономии,чалга и бездомни кучета........

0
Най-тежния си културен шок преживях когато ви гледах г-це Дикова заедно с майка ви в "БИГ БРАДЪР". Все още за съжаление твърде ясно са запечетенив съзнанието ми истеричните сцени в които участвахте, сцени на кавги и скандали, изпълнени с женска злоба и разкриващи най-тъмните и грозни черти на характера на човек. И не помня някой да ми се е извинявал за всичко това. Ето тук е момемнта да постъпиш по британски - да поемеш вината на своите родители, както и своята и да не ми "четеш морал", без самата ти да притежаваш това качество............ха-ха-ха...................Ха сега............

0
Петя, напълно си права. Добре написана статия под форма на лично разсъждение. Но, хайде не парадирай с 10-те год, прекарани в ам. институции. Аз не съм се образовала в подобни. Завършила съм тук в Б-я, но това не ми пречи да съм достатъчно отговорна към всичко, което правя. Дори ако щеш и когато помитам стая. Не това е пречката. Дори повечето години съм живяла и съм се учила по Живково време. Не съм адвокат на никого, но не всичко по Живковото време беше лошо. Това е въпрос на жъзпитание, на възприемане от индивида и не на последно място в каква среда растеш. Попитай любимия си татко/любим и на мене/, с когото сме връсници или около.

0
Браво! Точно и ясно!

0
Петя България винаги е била управлявана от долнопробни,продажни и тъпи политици след Освобождението. Изключение правят Стамболов,Стоилов,Стамболийски и цар Борис 3. През последните 20 години ни управляват премиери и политици образовани по Живково време. За тях няма извинете, те така са свикнали, то им е вродено да са крадци напр.Костов и Р.Петков. В България с политрика се занимават хорас нисък морал и интелект. Ти Петя си стегни куфарите и обратно в Англия, защото в България промяна не може да има.

0
NE KAZVAYTE "DIV IZTOK",KATO NE POZNAVATE IZTOKA I NE ZABRAVAYTE,CHE SLANTSETO IZGRAVA OT IZTOKA I CHE TSALATA KULTURA NA CHOVECHESTVOTO IDVA OT IZTOKA-KITAY,INDIYA IARABSKIYAT P-V.KAJETE "DIVIYA BALKAN" TOVA E TOCNATA DUMA ZA REGIONA OT KASAPI,MOSHENNITSI,FUKLOVTSI,NO NE I EVROPEYTSI ILI AZIATSI! DIV BALKAN !

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Нов Христос сред катаджиите

Пак ще се дават пари на пътните полицаи - по-рядко, но по повече Голяма новина беше – сниман бил катаджия как взема пари! Да се смее ли човек, да плаче ли.

4 причини за конфликт между Русия и Турция

Самозабравянето на несменяемите авторитарни вождове и свързаните с него рискове за регионалната и глобалната сигурност* Студенти, които са слушали мои лекции по системно прогнозиране,

Турция предупреди Русия?

Не е изключено Анкара да се опитва да предотврати двустранни военни операции между Русия и Франция C безпрецедентната стъпка за свалянето на руския военен самолет Турция вероятно предупреди Русия,

Конфликт с много пластове

Конфронтацията Турция - Русия явно е политически избор Първото, което си струва да се припомни в случая със сваления от Турция руски самолет, е контекстът.

България между две опасности

Турция и Русия де факто водят война една срещу друга, ЕС зарови глава в пясъка Не, руските пилоти не са глупаци, а Русия не е високомерна империя, която не се интересува чии граници нарушава.

Ротшилд е невинен! Друг уби Кенеди

За най-модната конспиративна теория у нас Pотшилд ли уби президента Джон Кенеди? Тази теза е много на мода в момента в лява България. Не става дума за някой наследник на фамилията Ротшилд,

Защо Китай гледа към Източна Европа

Инвестиции в региона биха намалили разходите им за продукция към западноевропейския пазар Kитайската икономика е втората по големина в света, мерена по производство на брутен вътрешен продукт.

  • И защо брулиха “гнилите ябълки” с вувузели - за да им се услади днес компотът от тях?

    Странна коалиция “Всички срещу Цацаров” се оформи тия дни. От една страна, е “гнилата ябълка” Румяна Ченалова, която бе махната от съда след демарш на група посланици, улични протести с надуване на вувузели и всеобща погнуса към продажната съдебна власт. Днес обаче към нея се присъединиха тези, които брулеха “гнилите ябълки” - министърът Христо
  • Образованието е граждански ангажимент

    То не може да бъде затворено в рамките на маниакални подозрения, користно нагнетявани страхове и колективни обсесии ДНЕШНОТО българско образование е оставено почти изцяло под опекунството на държавата. Тя формулира целите и задачите, тя се проверява сама, тя се хвали със свършеното. Трябва да сме пределно наясно,