“Софарма” взе верига аптеки в Беларус

Латвийското дружество "Бриз" е сключило договор за придобиване на беларуската верига аптеки "Интерфарм". Днес е приключил първият етап от сделката, като са придобити 44%. Това става ясно от съобщение на "Софарма" на борсата.

Фармацевтичната компания е основен акционер в "Бриз". "Интерфарм" държи осмо място в търговията на дребно с фармацевтични продукти и разполага с 19 аптеки в Беларус. Оборотът й за 2010 г. възлиза на около 3,7 млн. евро.

"Софарма" придоби над 51% от "Бриз" през 2009 г. Година след сделката от латвийската компания отчитат 9,5% ръст на продажбите за 2010-а. Дружеството е успяло да се изкачи до 8-о място сред дистрибуторите в Латвия през миналата година и има 14% пазарен дял в търговията на едро с лекарствени средства.

"Бриз" получило и потвърждение от Европейската агенция по лекарствата за сервизното обслужване на много европейски фирми. Компанията започнала и редица проекти, най-значимият бил навлизането на скандинавските пазари и резултати можело да се очакват още тази година. "Бриз" ще навлиза и в търговията на дребно с лекарства.след закупуването на вериги аптеки. (24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

BG превозвачи сезират ЕК заради надница от 8,5 на час в Германия

Берлин въведе минималното заплащане от тази година. Важи и за чужденците Българските превозвачи плащат от 1 януари по 8,5 евро на час на шофьорите си за времето, което са в Германия.

Субсидията за декар пада на 27 лв., заявена е много земя

Започна превеждането на 949 млн. лв. на 94 000 производители по схемата за единно плащане на площ за 2014 г, съобщи земеделското министерство. Парите трябва да се разделят на декларираните от

Големите асансьори с чип за претоварване до края на годината

До 2 г. всички кабини с телефон за връзка с техници Големите асансьори като тези в болниците или товарните в блоковете до края на годината трябва да бъдат с устройство за контрол на товара.

Плащат помощ на майки студентки, когато бебето стане на 1 г.

Помощта на майките студентки, която държавата дава за раждане на детето, да се изплаща, след като бебето навърши годинка. Това е една от мерките, които обсъжда социалното министерство за намаляване

Проверяват малките фирми за трудови договори и осигуровки

Масирани проверки в малки и средни предприятия за работници без сключени трудови договори е включила в годишния си план Главната инспекция по труда, съобщиха от ведомството.

Международни експерти по оптимизация идват в София за SEO Конференция 2015

Шестата  SEO Конференция 2015 ще бъде открита  в столицата  като централното събитие в бранша, посещавано всяка година от над  400 души. На 24 април 2015 г.

Рекламират с европари 50 малко познати български туристичеки обекта

61% от българите са готови да почиват в България. Резултатът е на база направено социологическо проучване, съобщи министър Николина Ангелкова по време на пресконференция.