“Софарма” взе верига аптеки в Беларус

Латвийското дружество "Бриз" е сключило договор за придобиване на беларуската верига аптеки "Интерфарм". Днес е приключил първият етап от сделката, като са придобити 44%. Това става ясно от съобщение на "Софарма" на борсата.

Фармацевтичната компания е основен акционер в "Бриз". "Интерфарм" държи осмо място в търговията на дребно с фармацевтични продукти и разполага с 19 аптеки в Беларус. Оборотът й за 2010 г. възлиза на около 3,7 млн. евро.

"Софарма" придоби над 51% от "Бриз" през 2009 г. Година след сделката от латвийската компания отчитат 9,5% ръст на продажбите за 2010-а. Дружеството е успяло да се изкачи до 8-о място сред дистрибуторите в Латвия през миналата година и има 14% пазарен дял в търговията на едро с лекарствени средства.

"Бриз" получило и потвърждение от Европейската агенция по лекарствата за сервизното обслужване на много европейски фирми. Компанията започнала и редица проекти, най-значимият бил навлизането на скандинавските пазари и резултати можело да се очакват още тази година. "Бриз" ще навлиза и в търговията на дребно с лекарства.след закупуването на вериги аптеки. (24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Повреда в контактната мрежа спря движението на два влака

Повредена е контактната мрежа в междугарието Провадия – Синдел, поради което два влака престояват до отстраняване й, съобщиха от пресцентъра на БДЖ пред "Фокус".

2200 лева необходими за нормален живот на 4-членно семейство

В края на юни стойността на необходимата издръжка за живот на човек от четиричленно домакинство е 559.95 лв, каза вицепрезидентът на КНСБ Николай Ненков пред журналисти.

Фермери в спор за таван от 300 000 евро на субсидиите

Една от големите браншови организации у нас - асоциацията на земеделските производители в България, се обяви против планираното въвеждане на таван от 300 000 евро на субсидиите на площ.

Сиромашка радост - сезонните плодове и зеленчуци поевтиняват в края на юли

Сезонните плодове и зеленчуците, с изключение на оранжерийните краставици, поевтиняват в последната седмица на месец юли, показват данните на Държавната комисия по стокови борси и тържища.