“Софарма” взе верига аптеки в Беларус

Латвийското дружество "Бриз" е сключило договор за придобиване на беларуската верига аптеки "Интерфарм". Днес е приключил първият етап от сделката, като са придобити 44%. Това става ясно от съобщение на "Софарма" на борсата.

Фармацевтичната компания е основен акционер в "Бриз". "Интерфарм" държи осмо място в търговията на дребно с фармацевтични продукти и разполага с 19 аптеки в Беларус. Оборотът й за 2010 г. възлиза на около 3,7 млн. евро.

"Софарма" придоби над 51% от "Бриз" през 2009 г. Година след сделката от латвийската компания отчитат 9,5% ръст на продажбите за 2010-а. Дружеството е успяло да се изкачи до 8-о място сред дистрибуторите в Латвия през миналата година и има 14% пазарен дял в търговията на едро с лекарствени средства.

"Бриз" получило и потвърждение от Европейската агенция по лекарствата за сервизното обслужване на много европейски фирми. Компанията започнала и редица проекти, най-значимият бил навлизането на скандинавските пазари и резултати можело да се очакват още тази година. "Бриз" ще навлиза и в търговията на дребно с лекарства.след закупуването на вериги аптеки. (24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Трима министри пристигат за среща с бизнеса на Пловдив в четвъртък

Вицепремиер и двама министри пристигат утре в Пловдив за дискусия, посветена на индустрията, туризма и бизнеса в града и региона. Форумът, организиран от най-влиятелните всекидневници в България -

35,4% ръст в износа на ток за осем месеца

7,7 млрд. квтч ток е изнесен от януари до 30 август, съобщи шефът на Централното диспечерско управление Пламен Герджиков. Това е ръст с 35,37% в сравнение с миналата година.

Цветан Василев пак не плати дълга за ток и газ в Сърбия

Фабриката за стъкло в сръбския град Парачин, собственост на банкера беглец Цветан Василев, отново не е платил дълга си за ток и газ, съобщиха сръбски медии.

Министър и посланик откриха юбилеен обект на Кауфланд - немската верига с българска душа

С тържествен водосвет от епископ Григорий беше открит 10-тият юбилеен магазин на Кауфланд в София. Лентата прерязаха министърът на икономиката Божидар Лукарски,

Министър си купи лютеница като първи клиент на новия Кауфланд

Министър Божидар Лукарски откри пазаруването в десетия магазин на немската верига с българска душа Кауфланд със скромна, но патриотична покупка.  "Отивам да си купя лютеница",

Инвестирай в себе си и спечели с TBI Bank!

Атрактивното предложение е част от новата есенна кампания на банката. 30 онлайн курса са големите награди за участниците в промоцията, която стартира днес.

Мартин Димитров, РБ: Цената на дизела у нас вчера е била втората най-висока в ЕС

"Без данъците, като махнем акцизите и ДДС -то, цената на дизела вчера е била втората най-висока в ЕС", съобщи в ефира на Нова телевизия Мартин Димитров, депутат от Реформаторския блок.