Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на адрес [email protected].
За въпроси - тел. 942 25 33.
КОЙ ГОТВИ
Дизайнерката София Борисова много обича да готви, освен да създава красиви дамски тоалети. Когато има свободно време се задържа в кухнята. Предлага ни любимата си рецепта, която много често прави в неделя, когато цялото й семейство е вкъщи. София има слабост към сладките неща и винаги гледа да има някакво лакомство на масата.
ПРОДУКТИ
2 яйца
250 г брашно
250 г извара
1 ч.л. сода за хляб
За сиропа:
750 г вода
500 г захар
щипка лимонена киселина
2-3 ванилии
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесвам продуктите и бъркам с миксер да се получи хомогенна смес.
С шприц за сладки и в тиган с горещо олио правя средно големи лентички.
Пържа ги до златисто и ги подреждам в тава. След като изстинат малко, ги заливам със сироп, който съм приготвила през това време. Разбърквам го, докато малко се сгъсти, след което заливам толумбичките.
Трябва и търпение, защото е необходимио да изчакаме 4-6 ч да се напоят, преди да ги сервираме.