Дизайнерски домашни толумбички

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 33.

КОЙ ГОТВИ

Дизайнерката София Борисова много обича да готви, освен да създава красиви дамски тоалети. Когато има свободно време се задържа в кухнята. Предлага ни любимата си рецепта, която много често прави в неделя, когато цялото й семейство е вкъщи. София има слабост към сладките неща и винаги гледа да има някакво лакомство на масата.

ПРОДУКТИ

2 яйца

250 г брашно

250 г извара

1 ч.л. сода за хляб

За сиропа:

750 г вода

500 г захар

щипка лимонена киселина

2-3 ванилии

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Смесвам продуктите и бъркам с миксер да се получи хомогенна смес.

С шприц за сладки и в тиган с горещо олио правя средно големи лентички.

Пържа ги до златисто и ги подреждам в тава. След като изстинат малко, ги заливам със сироп, който съм приготвила през това време. Разбърквам го, докато малко се сгъсти, след което заливам толумбичките.

Трябва и търпение, защото е необходимио да изчакаме 4-6 ч да се напоят, преди да ги сервираме.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

0
za tolumbi4ki se pravi pareno testo

0
Вижте отново рецептата, струва ми се, че сте пропуснали от съставките. С тези продукти за тесто ще получим едно нищо...

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Mr. Bricolage представя: Кулинарно шоу с Лора и Стоян от Бон Апети!

Луди сме по кулинарията и вкусотиите! Затова Ви каним на кулинарно шоу с Лора и Стоян от „Бон Апети“! Очакваме ви в събота - 30 май в Sofia Ring Mall,

Гъбена кавърма

Вашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Надиплена погача

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Печени мини-омлети

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Домашно мюсли

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Топки с локум и билков чай

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Росица Ганева не яде купешко пиле заради хормоните и готви почти без мазнина

Росица Ганева не яде пилешко месо, освен ако не е домашно, защото в купешкото има много хормони. Миналата есен решила да започне да се храни по-здравословно и наблягала на рибата и пилето.