Дали сатаната не се е настанил сред светите отци

СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

С легендарния треньор по художествена гимнастика разговаря НАЙДЕН ТОДОРОВ:

- Г-жо Робева, как тълкувате заглавието на книгата "Петър Дънов и Ванга - пророци и предтечи на антихриста", знаейки, че изданието е подкрепено от Българската православна църква?

- Не се наемам да го тълкувам. Не съм прочела книгата, по-късно разбрах, че е базирана на извадки от различни книги за леля Ванга. Звучи несериозно. За Българската православна църква ще кажа само, че е длъжник на народа си - на вярващите и още повече на колебаещите се, които с разколите си отблъсна. Ще си разреша да цитирам Евангелието от Лука 6/37: "Не съдете и няма да бъдете съдени; не осъждайте и няма да бъдете осъдени; прощавайте и простени ще бъдете..." Ако съвсем не са се самозабравили, ще ме разберат.

- Има ли допир с разумното беседата "Ванга - портрет на една съвременна магьосница"?

- Има допир с някои типични черти на народния ни характер. Все пак ще се въздържа от по-остри думи, имайки предвид младостта на тези, които би трябвало да нарека "светите отци". Благодаря на Бога, че не живеем в Средновековието или в някоя държава, където убийството с камъни е все още закон.

- За вас кой е по-близо до антихриста - Ванга или хората, които я очернят и обявяват за вещица?

- Предполагам, че след като ме познавате като човек, който обича леля Ванга и я защитава - въпреки че тя няма нужда от защита, вие, както и читателите, можете сами да си отговорите на този въпрос.

- Как успя да ви омагьоса и вас?

- Чрез живота си - живот на мъченица... Непоколебимата си вяра, смиреност, търпение и изключителна доброта, с която изпълняваше мисията си. За мен Ванга бе духовен водач и учител.

Тя изповядваше Христовата вяра Що се отнася до магиите, не ги различавам от чудесата. Не мога да съдя. Убедена съм, че тя ги отричаше, както и викане на духове и други подобни практики.

- Отец Силвестър нарече Ванга обикновена, проста, неука жена, донесла много зло на България и на цялото православие... Какво смятате за него и за думите му?

-Какво смятам за него - няма да кажа. Време на Великия пост е. Изкушавам се обаче да му припомня нещо, което може би е забравил - един диспут между еврейските равини, начело със Замврий и свети Силвестър пред римския владетел Константин. В спора юдеите казват "...че Назарянинът не е бил Бог, а човек, роден от хора и живял с грешни хора, че е ял и пил с митари и както пише за него в Евангелието, той бил изкушаван от дявола, след това предаден от учениците си, хванат, осмян, бит, напоен с жлъчка и оцет, лишен от дрехите си, разделени между войниците по жребий, прикован към кръст, умрял и погребан..." Е, след като човеците са се отнесли така с Божия син Исус Христос, разбираме и защо се казва, че никой не е признат за пророк в собствената си страна.

- В кой век се чувствате, че живеете след изявленията на тримата свещеници?

- Все в този, в който "Мерзостта на запустението" е на място, където не трябва да бъде.

- Срещате ли в Библията текстове, според които Ванга е грешница, недостойна за канонизиране и заслужаваща анатема?

- Не смея да кажа, че познавам Библията. Дори толкова, колкото получилите диплома въпросни семинаристи, които, без да се замислят, понечват да хвърлят камък... Мога да им припомня или по-добре сами да прочетат, от Евангелието на Лука какво казва Христос на Симон при обяда в дома на фарисея, когато една грешница измива нозете му... Анатемата е присъща за хората, които търсят власт. След цялата дандания, на която сме свидетели, и позицията на Бареков няма да се учудя, ако нашата православна църква обяви поредното правителство за светци.

Любопитно е да се знае, че католическата и православната църква взаимно са се анатемосали. По пътя на тяхната логика би трябвало да са извън Божия храм.

Храмът е за молитва и общуване с Бога. Аз поне никъде не съм срещнала Христос да упълномощава някого от учениците си да анатемосва. Човек сам чрез делата си определя мястото си до Бога. Може и да греша, но така мисля и смея да го изрека.

- Посъветвахте църквата да се обедини, вместо да анатемосва. Какви други проблеми виждате, които са по-важни и неотложни от лова на вещици?

- Коя съм аз, за да съветвам църквата. Изказах само мнение, а в светите писания пише, че сатаната най-много се бои от единството и спокойствието на църквата и затова прави всичко възможно да предизвиква разколи. Нека "светите отци" да се поогледат все пак дали между тях не се е настанил той?

- Ще се срине ли морално България, ако някой ден съборят църквата на Ванга на Рупите и я приравнят до барбекюто на Доган?

- Не, няма накъде повече.

- Разкажете за съвета на Ванга към вас: "Нешка, чети Дънов, той е истината."

- Бях чела една от беседите му. В действителност беше изпълнено пророчество. Беше за комунистическата идея и нейния провал. Тя каза: "И още веднъж няма да успее, след което ще се възцари. Чети Дънов, той е истината".

- Послушахте ли я за този съвет, четете ли Дънов?

- Да, от време на време. Преди месеци без видима причина се разболях. Нищо не ме боли, а не мога да мръдна. Поиска ми се да прочета нещо от Дънов. Говореше за дишането. Опитах. Сега го практикувам сутрин и когато не мога да спя. Учителят Петър

Дънов е извън нашите възможности за обсъждане. За него Айнщайн казва: "Целият свят се прекланя пред мен, аз се прекланям пред българина Петър Дънов."

- Коя дума изразява най-точно чувствата ви след настоящите събития, свързани с името на Ванга - гняв, обида, тъга или друга?

- Не знам. Всички заедно и още - недоумение. От тържеството на скудоумието и невежеството. Заради липсата на всякакъв свян... И още заради нас ли, заради тях ли, Синът Божий изпи чашата... Безсмислена ли е била саможертвата.

- Прекалено много защитавате Ванга и прокламирате делата й. Да не вземат да ви анатемосат и вас като пророк на пророка на антихриста?

- Леля Ванга няма нужда от защита. За нея говорят делата й. Тя е в сърцата на хилядите свои кръщелници. На хората, на които е помагала, чийто живот е спасила... За мен, както и за тях е светица. Земният й живот бе на мъченица. Аз съм грешен човек, не се изповядвам и съм сигурна, че с проклетия си характер, надали ще бъда между поканените, така че, ако толкова им се иска да анатемосат някого, по-добре мен.

- Вие анатемосвали ли сте някого и бихте ли го направили?

- Аз вярвам в силата на мисълта. Човешката мисъл може да убие и да въздигне. Вярвам и в това, че всяка лоша мисъл се връща. Мисля, че няма да излъжа, ако кажа, че никога не съм пожелавала някому зло. Или поне не си спомням.

- Такава ли е орисията на Ванга - да страда дори и посмъртно, и в двата свята?

- Пак ще цитирам Лука "...Блажени ще бъдете, когато ви намразят човеците, когато ви отлъчат и похулят и изхвърлят името ви, като лошо, заради Сина Човечески. Възрадвайте се в оня ден и се развеселете, защото голяма е наградата ви на небесата. Тъй постъпиха техните бащи с пророците..." Учителят Петър Дънов и леля Ванга са дар за света и България от Бога. Те бяха Божи пратеници и служители.

- Можете ли да преброите колко пъти сте ходили при Ванга от 1973 г. до сетния й час в болницата през 1996-а?

- Не съм броила, но трябваше да намирам време да бъда по-често до нея.

- Тази година стават 15 от кончината на великата пророчица, как вие лично почитате паметта й?

- И сто години от рождението й. Обичам я. Тя е в мислите и сърцето ми.

- Как ви се струват представителите на съвременната църква - със скъпите дрехи и коли?

- Не съм аз, която ще ги съдя.

ВИЗИТКА

Родена на 26 май 1946 г. в Русе

Завършва хореографско училище, а после ВИФ

Състезава се в националния отбор по художествена гимнастика с треньор Жулиета Шишманова.

От 1976 г. до 1999 г. самата тя е старши треньор на националките, които превръща в златните момичета на българската художествена гимнастика. Най-изявените й шампионки са Адриана Дунавска, Анелия Раленкова, Бианка Панова, Диляна Георгиева, Елизабет Колева, Илиана Раева, Лили Игнатова, Мария Петрова, Юлия Байчева.

През 2000 г. създава трупата "Нешанъл арт", с която представя съвременна интерпретация на българския и балкански фолклор.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 92

Сортирай по:

0
До R2 D2..Здравей моето момче...напоследък когато чета посланията ти до моята скромна особа взех да те възприемам като едно непослушно момче което всъщност не е пък и чак толкоз лошо...това което твърдиш за научния атеизъм не е истина познанията които се опитваш да афишираш за жалост са твърде повърхностни ...атеизма е религия също както християнството но базиса на атеизма е построен върху антитезата тоест отрицанието ...вие ВЯРВАТЕ че няма Бог..принципно религиите са построени върху ВЯРА..Чувал си надявам се за антиматерия...еее това е принципа надявам се че ме разбра ..напомням ти че каза че си от БСП... там са антихристияни и в червата...по въпроса за това колко сте хрисими да ти напомня ли колко хора анихилирахте в концлагерите след 9 септември или как анихилирахте купола на църквата Св. Неделя...за моето семейство няма да говоря защото ще кажеш че имам лични мотиви да ви ненавиждам комунягите....

0
Другарю "коко". Въпрос на толерантност е че "антихристиянски комлексирани нищожества" допускат "светли, божи" деятели да се разхождат свободно по СВЕТСКИТЕ улици без опасност от усмирителна риза. Всеки интелектуално недоразвит женски паун знае че: Не може да бъдеш "квалифициран" като Завистник и Злобар КОГАТО ЗАЩИТАВАШ някого, а само когато НАПАДАШ и оскърбително КВАЛИФИЦИРАШ накого!!!!! Какъвто е твоят случай! В името на АТЕИЗМА до сега НЕ Е УБИТ нито един човек на света. В "името на бог".........хайде да не продължавам, че ще заприличам на теб.

0
Тя завистта и злобата сред мнозина от тук подвизаващите се като защитници на Ванга и Дънов е явна и видима и няма как да бъде прикрита .. навярно в нощните ви мечтания си представяте как прословутия Мерцедес на Дядо Владика с комунистически плам и революционна дързост присвоявате под лозунга.. В името на народа ..аа и златения Ролекс ..бях забравил за него ..и на сутринта когато се събудите ...оо то било само безумное мечтаниеее...оо тежка участ на комплексирано нищожество ...и със студена пот на челото и пяна на устата в неистов бяс се започва едно заклеймяване на Църквата..защото в помраченото ви съзнание Тя е мишената на вашето отмъщение ..заради осъзната от самите ваз нищожност на жалката ви антихристиянска същност

2
За Ванга и Дънов - ПОКЛОН! Поклон пред тяхното дело, защото "... по делата им ще ги познаете". Кому са навредили тези светци? А на колко хора са помогнали? Не мога да разбера тези люде, които се пишат, че са по-близко до Бога от обикновените хора. Кой ги е упълномощил за това - образованието, което са получили или наизустяването на Библията? С какво те са по-добри от бездомниците? С наднорменото си тегло и с "Ролексите" и мерцедесите и БМВ-тата си? Те се самозабравиха? Та даже и стигнаха до там да превръщат Божи храм в лавка от "Славейков"! Защо никой от тези самодоволни шкембелии на подаде ръка на отец Иван, защо не откриха други такива общежития или столови за бедните? Или са тръгнали по стъпките на тези, които предадоха богомилите на гонения и убийства, за които и кармата на България е такава. Нищо добро не ни чака, щом и Църквата е тръгнала по пътя на обогатяването и оскотяването! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ, защото т.нар. свети отци я дозакопават!

0
За Ванга и Дънов - ПОКЛОН! Поклон пред тяхното дело, защото "... по делата им ще ги познаете". Кому са навредили тези светци? А на колко хора са помогнали? Не мога да разбера тези люде, които се пишат, че са по-близко до Бога от обикновените хора. Кой ги е упълномощил за това - образованието, което са получили или наизустяването на Библията? С какво те са по-добри от бездомниците? С наднорменото си тегло и с "Ролексите" и мерцедесите и БМВ-тата си? Те се самозабравиха? Та даже и стигнаха до там да превръщат Божи храм в лавка от "Славейков"! Защо никой от тези самодоволни шкембелии на подаде ръка на отец Иван, защо не откриха други такива общежития или столови за бедните? Или са тръгнали по стъпките на тези, които предадоха богомилите на гонения и убийства, за които и кармата на България е такава. Нищо добро не ни чака, щом и Църквата е тръгнала по пътя на обогатяването и оскотяването! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ, защото т.нар. свети отци я дозакопават!

0
Църквата проповядва смирение,монасите са дали обет за нестяжение-сред тях винаги има верни на БОГ,НО КЪДЕ Е СМИРЕНИЕТО НА АРХИЕРЕИТЕ, КЪДЕ СА ОТВОРЕНИ СТОЛОВЕ ЗА БЕДНИ И НЕМОщНИ ХОРА,КЪДЕ ИМА УЧИЛИщТА ЗА ПРАВОСЛАВНИТЕ МЛАДЕЖИ,ЗАщО НЕ СЕ ИЗУЧАВА ПРАВОСЛАВНАТА ВЯРА В УЧИЛИщАТА,НЕКА ПРАВОСЛАВНИТЕ АРХИЕРЕИ НЕ СЕ САМОЗАБРАВЯТ В ОСЪЖДАНЕТО НА ДЕЛАТА НА БОГОУГОДНИ ХОРА ,САМО БОГ МОЖЕ ДА СЪДИ.ДА БЪДАТ ДО СВОЯ НАРОД В ДНИ НА ИЗПИТАНИЕ И ДА ГОВОРЯТ ЧРЕЗ ДЕЛА , А НЕ ЧРЕЗ ВЕСТНИЦИТЕ.

5
Ние под чуждо давление осаждаме хора като Ванга служили вярно на Бог,нека се замислим какво прави православната царква за бедните, самотните,инвалидите,сираците.Те трябва да бадат с народа си в тези трудни времена, а не да се знимават с имоти, власт, политика.

0
Едно е ясно: Ванга не е велика в никакъв случай. Във всичко останало Нешка е права: и в премереността си, и в преценките си, и в толерантността си. За поповете или хубаво или нищо. по добре нищо.

0
до Максим Максимов! Г-не, благодаря за линковете! до Катя Тодорова! Г-жо, прекрасно сте написала: " добре е да се четат не само средствата за масова информация, но и църковните сайтове" http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=40766 Представянето на книгата "Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста" - 15 март 2011 г. http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=41067

-3
Нешкее ..Внимавай с увлеченията ти да защитаваш окултистите защото Бог има и всичко вижда ..по този въпрос две мнения няма ..а жалко за този който мисли като теб защото се намира в голяма опасност...живота е твърде кратък и бързо отминава и ако човек е самонадеян и си позволява такава дързост да да защитава такава позиция като твоята.. жална му майка когато душата му отиде на Страшния Съд

-4
Ванга е най обикновенна врачка..врачувала срещу заплащане...служителка на ДС ...а дънов е самопрелъстен окултист...

0
Какво мисли църквата и поповете за Дънов и Ванга не е особено важно, по-подходящо е просто на бъдат игнорирани, като немеродавни! "По плодовете им ще ги познаете!" мисля, че е по-важна мярка! Във Библията се дава и "Бъдете съвършени и вий, както е съвършен Отец ваш!" Нека покажат с пример и да научат другите, преди да....

0
Коментари като "вещица" звучат по-скоро провокативно, а не християнски незлобливо, изобщо не вярвам да са изказани от вярващи и църковни хора. Познавам много хора, които са търсещи, но които засега не са успели да намерят удовлетворение в църквата - защо е така? За Нешка Робева - направи ми впечатление това, че казва, че не се изповядва; значи не се причастява - тоест, не участва в Тайнствата на църквата. Ако го правеше, навярно щеше да вижда нещата под друг ъгъл, навярно и това нейно интервю нямаше да съществува или щеше да изглежда по друг начин. Дано Господ да я доведе до Своите тайнства.

0
Към Константин - по повод Айнщайн, Щайнер и Дънов: Не можем да знаем със сигурност какво е казал и какво не е казал Айнщайн; възможно е да го е казал, но все пак Айнщайн е живял в Америка, където тогава не е имало православна църква - не такава, каквато има сега, пък и като сега да беше. В днешно време, когато всяко религиозно учение се представя като "равно" или "равноправно" на другото, като просто един от многото варианти на светоглед, е трудно човек да се ориентира. Може би, ако Айнщайн беше роден в един друг свят, ако беше член на Църквата, не би казал и такова нещо за Дънов - защото Айнщайн несъмнено е бил разумен човек. Очевидно и търсещ. Целият проблем идва от това, че сме откъснати от Църквата, че не я познаваме отвътре, че не можем да я приемем като свой дом.

0
По-важното е, че сме «записани на дланта на съдбата». Каквото и да правим от нея не можем и няма да избягаме. Пред очите ни се разиграва «на живо» главният сценарий, описан от всички безименни и поименно известни български духовни учители – тангристи, богомили, П. Дънов, Преподобна Стойна, Ванга, Слава Севрюкова, Боянския маг Й. Иванов: удари часът да изпълним историческата си мисия – сливането на българския дух с руската сила! Мисия, записана в гените на всеки, в чийто жили тече дако-мизийска арийска, т.е. българска кръв. Досега истината си «връзваше обувките», а лъжата обикаляше света. Най-съкровенните тайни за древния ни произход и кръвно-генетичните ни връзки с племената на Велика тартАРИЯ бяха старателно скривани, преследвани и унищожавани, а исТОРията безцеремонно фалшифицирана.

0
Страни от еретик, след като го посъветваш веднъж и дваж! (Тит. 3:10) Ако и църквата не послуша, нека ти бъде като езичник и митар (Мат. 18:17).

0
Агресивните Господа православни християни считат всичко свърхестествено за зло и грях. И в този свят, съществуват още много други неща, които пак биха счели за зло и грях. Пример: военен хеликоптер, който обстрелва цивилни хора с ракети. Но, да речем че шофьора на този хеликоптер е божий човек със съвест, който решава да използва хеликоптера за ЛИНЕЙКА вместо за военни цели. Ето, виждате ли как всяко нещо, което публично обявявате за лошо може да бъде използвано за доброто на човечеството. Няма абсолютно зло и абс. добро. Дори вие драги господа християни заглеждате чужди жени и злоупотребявате със собствените си тела. Не всичко може да бъде толкова лесно разграничено на добро и зло. Важно е да можем да разграничим тези, които използват мъката си, за да помогнат на народа. А вие защитавате една догма, чиито време свършва.

0
Ако обичате проверете изказването на Айншайн преди да хвърляте обвинения. Казал го е за Дънов, и е много прав. Цитирам: "“All the world renders homage to me and I render homage to the Master Peter Deunov from Bulgaria."

0
Някой да е виждал поп под 100 кг?От край време борещите се за власт,под каквато и да е форма,раз4итат на това което става в момента.РАЗЕДИНЕНИЕ! 10 4овека ,10 мнения.

0
Христос заради нас може да направи нещо само при едно условие – само при закона на пълната Божия Любов. Той е казал тия думи. Ама вие седите в някоя църква и казвате тъй: „Обичам аз Христа и готов съм заради него да пожертвам живота си“. Но вие сте свързани за църквата, седите и казвате: „Какво ще кажат нашите в църквата, какво ще каже баща ми, какво ще каже майка ми, какво ще каже народът, какво ще каже този-онзи; обичам Христа, но не му е дошло още времето, някога може, в далечно бъдеще“. ...Питаха го и военните и говореха: „А ние що да правим?“ И рече им: „Не правете никому насилство, нито оклеветявайте, и доволни бъдете от заплатите си“. (Ев. Лука 3:14) Има вярващи, които са посветили много години в гората, но нищо не са постигнали. – Защо е така? – В гората човек не може да се посвети. Заблуждение е да мислиш, че вън от живота ще се посветиш и ще служиш на Бога. Служенето на Бога е велика наука, която не се придобива нито в гората, нито в пустинята....

0
Истината за Ванга е, че е една нещастна жена, която е била в плен на демоничните сили и те са я контролирали и използвали според волята си. Убедете се сами в това! Свидетелството за Ванга на един неин съсед от Петрич - Иван Бобулев http://vbox7.com/play:9657e1cb Ванга - гледачката! http://vbox7.com/play:463c186a Прочетете книгата "Истинското лице на Ванга" от Борислав Крачунов http://dox.bg/files/dw?a=9c5cb93f59

0
Горката ни църква. Същата тази, която е горила на клада богомилите. Същата тази , която не се покая за този чудовищен грях. Същата тази, която нищо не прави освен да ругае. Тя не се интересува от Бога. Тя никога не се е докоснала до Бог. Тя няма нищо общо с истинското Християнство. За разлика от Петър Дънов и Ванга . Те са вярващите. Те носеха христовата любов в сърцата си. А така наречените свети отци на нашата църква са окаяни невежи. Само между редовите свещеници има наистина вярващи. Но църквата преследва и тях. Слава Богу, че нямам нужда от посредници между мен и Бога. Бог е в сърцето ми.

0
Уважаемата Нешка Робева просто не знае, не е чела Библията по всяка вероятност. Това не го е измислих йеромонаха, авторът на книгата. Това е позицията на църквата откак свят светува. Как може да го подлага на съмнение?!!! Просто хората не знаят. Народът се де-християнизира тотално през комунизма. Наистина крайно време е църквата да почне да разяснява божиите закони, а не да мълчи и да бъде толерантна.

0
Хора, добре е да се четат не само средствата за масова информация, но и църковните сайтове. Светият Синод със самото обявяване и отразяване на лекцията на отец иеромонах Висарион на официалния сайт на Българската Православна Църква, показва, че тове е църковната позиция, която трябва да бъде достояние на православните християни. За сведение вижте Тук: "Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста" - представяне книгата на зографския брат йером. Висарион и цикъл лекции http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=40766 Представянето на книгата "Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста" - 15 март 2011 г. http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=41067

0
Св. Синод, умолявам Ви не предизвиквайте Божието ПРОКЛЯТИЕ над бедната ни България и бедната ни ВЯРА . По добре е злото да се отсече отколкото да дойде проклятие върху ни. На никой не е дадено правото да прави компромиси с Божиите повели за да задоволи нечии чувства и претенции. Изправете се пред народа и кажете Божията истина а тези които не искат да ви чуят опитайте се с любов да обърнете сърцата им към Бога. Ако Япония може да се възстанови за пет години от катаклизма, то на България и 50 няма да й стигнат ако дойде проклятие върху нея и народа й.

0
Тя сама си признава каква е и какво прави:„Като се поогледате в България, ще видите, че всеки прави това, което не му е работата. Що се отнася до мен, всяко нещо с времето си. Когато човек прекъсне за 10 години треньорска дейност...” Занимава се с Дъновизъм и учи другите на него, кланяйке се междувременно и на Ванга.

0
Настъпили са я по болното място Вижте това: Нешка кове шампионки с паневритмия Системата с упражнения на българския духовен учител Петър Дънов стои в основата на подготовката на момичетата на Нешка Робева, голяма част от които са в националния отбор. "Искам гимнастичките да се доближат до паневритмията. Първо, това са дихателни упражнения, и второ - запознават се с една нова система - акумулиране на енергия. Системата на Петър Дънов дава убеденост на човека, че може. Затова всяка сутрин я практикуваме. След това правим силова подготовка и двигателни игри в морето. Тренираме по цял ден, а вечерта изнасяме програми". Това заяви Нешка Робева в интервю за "Варна утре".

0
Нешке, мислех те за по-умна.Не можеш ли да разбереш, че твоята леля Ванга е била подлога и оръжие на дявола.Айде по времето на комунизма си била заблудена, но сега вече си свободна и може да прочетеш и да се обрзоваш относно църковните проблеми. Дявола използва Ванга за да привлича народа на своя страна и да всява раздори в Църквата. Виж само с какви средства лекува Ванга. Освен това Нешке, как може в църквата на Ванга, тя да е поставена над нашия Господ Исус Христос. Нешке, голяма си вече на 60 год. помисли малко за твоите заблуди относно Ванга.

0
НЕШКА НЯМА ГРЕШКА!

0
Само ЛОКО!

0
И още нещо,много е нахално от страна на Нешка Робева да се изказва за това ,как нашата Църква е разочаровала хората.Проблемите на Църкавата ни са създадени от нейната партия.Никой комунист няма право да я критикува, трябва само да извинява.

0
Г-жо Робева, Вие сте толкова християнка, колкото БКП (БСП) са вярващи в Господ Исус Христос. В интерес на истината Вие сте окултиска и антихристка. Един истински християнин никога няма да приеме Ванга и Дънов за Божии служители. Силите, на които и двамата служеха бяха нечисти (демонични) сили и за прикритие използваха Библията и вярата в Бога. Езическа България се отрича от Христа заради Ванга!? Щом тачат повече Ванга от Христос, то явно е, че Ванга им ...е бог, а не Христос. Какво общо имат Ванга и Дънов с Христос ? Нищо общо нямат. Нека българите, които почитат повече Ванга и Дънов да се молят на тях и да търсят тях, когато изпаднат в нужда, а не Господ Исус Христос, от Когото са готови да се отрекат заради служителите на Сатана - Ванга и Дънов

0
Моля обяснете ми,защо ми пробутвате тази жена,когато става въпрос за християнство! Комунизъм,окултизъм и неграмотност.А журналистите са на нейното ниво. .Но все пак се радвам,че Светият синод започна да говори истината за Ванга и Дънов.

0
az bibliq ne 4eta , ne q haresvam taq kniga 6toto e tolkoz mnogo prepisvana ot vizantiiskite popve 4e nqma nakade, ama jenata dosta dobre se argumentira; ne se gleda tova, a 4e bila komuniska... - na koito sega mu e po dobre - da se obadi, ako se saberat pove4e ot 10% - Ei me na.... A po dobroto samo za 10% ot naroda - ne e po dobro v deistvitelnost...- Ama kakvo li se u4udvam kato sled Todor Jivkov mikoi ne e pomislql za toq narod...

0
На г-жа Робева препоръчвам да прочете романа на Лион Фойхтвангер "Братя Лаутензак", за да прозре връзката между националсоциалистическата партия, в нашия случай БКП, с окултизма и стремежът им за психологическо въздействие върху масите - всичко е заради властта и парите. Нищо ново под слънцето, госпожо майор Робева...

0
Po dobre Kunumistka otkolkoto antihristka v raso, koqto tarsi samo vlast i 5 minuti slava, tova tarsqt ot4etata deto se veqt po VTW i nasam i natam...

0
Нешка Робева признава, че не е чела книгата на йеромонах Висарион. Нешка Робева признава, че не познава Библията. Нешка Робева казва, че не различава магиите от чудесата. Но Нешка Робева в качеството си на стара комунистка има право да дава интервюта наляво и надясно. Докога такива хора ще формират общественото мнение? Нешка Робева, Светлин Русев, Любомир Левчев - окултният кръжец на Людмила Живкова е тук. Нищо не се е променило. Старите другари смениха атеизма с окултизъм (понеже вече атеизмът не се харчи). Но все така са против Православието, все така са против Църквата, все така пречат на младите хора да придобият знания за религията на своите предци. Докога?

0
Както винаги и при този случай "Нешка няма грешка!" Достоен Човек! Подкрепям на 100 %! На "надъханите по комсомолски" млади свещенници може да пожелаем бързо съзряване и насочване на излишъка от енергия в по-подходяща посока.

0
И ако може да не се поддаваме да ни насъскват, които и да са. Вижте това видео от японската телевизия, как животинката иска да обърнат внимание на другарчето и сред развалините: http://www.abc.es/20110316/internacional/abci-perro-tsunami-201103161128.htmlл Казват че и двете били спасени. Това е трагедия там, а не нашите простотии...

0
На псохопата със сопата по-долу му препоръчвам да си изпие хапчетата за днес, че я виж кво става иначе: онзи нещастник дето го хванаха в гората... Питам вестника толкоз ли го е закъсал интелектуално, че е оставил двама СПОРТИСТИ: журналистчето дето прави гратис пиар на един от двата т.нар. клубове по футбол в уж националния всекидневник /интересно дали мустакатия собственик му плаща/, и бившето соц величие да ми говорят за вяра, морал, религия и пр.далеч от тях категории. Моля някой да има добрината да ми отговори: защо след падането на комунизма, когато вече децата не можеха да се тормозят безконтролно в школите, въпросната духовна дама не произведе нито един шампион? И защо ли я мразят всичките и някогашни шампионки? На тази "духовност" ли са я научили врачките? Не, мерси! И вестника да престане да насъсква хората за неща от които си нямат и понятие! Байгън!

0
Аз спрях, да посещавам българските църкви /храмове/. Причината да не посещаван повече българските църкви /храмове/ е следната: - Българските свещеници вместо да проповядват християнската вяра в българските църкви /храмове/, те се занимават с политика. - Българските свещеници в българските църкви /храмове/, проповядват политиката на ГЕРБ, ДСБ, СДС, Атака и др., вместо да проповядват християнската вяра. - Когато влезеш в българските църкви /храмове/ имаш чувство, че се намираш на женския пазар в гр. София, а не в църква /храм/. Затова редовно започнах да посещавам Румънският православен храм Света Троица в гр. София. Там се чувствам друг човек. В тази църква /храм/ Румънския свещеник проповядва християнската вяра, а не се занимава с политика. Когато влезеш в Румънският православен храм Света Троица в гр. София, ти знаеш, че си влязъл в църква /храм/, а не се намираш на женския пазар в гр. София.

0
Считам за най-логично,ако ни посещава Антихриста той да се маскира като духовник, за да не е подозрителен.Ако има подходящи служби в държавата,добре е да проверят кой е този Висарион и защо идва точно от Атон,където наскоро май са зазидали килията на отец Паисий.Цялата работа е част от заговора срещу българите-да се компрометират всички ценни личности и събития,с които народа ни се гордее и крепи.Ако знаете къде са чернокапците,обадете ми.Приготвил съм сопата.

0
Считам за най-логично,ако ни посещава Антихриста той да се маскира като духовник, за да не е подозрителен.Ако има подходящи служби в държавата,добре е да проверят кой е този Висарион и защо идва точно от Атон,където наскоро май са зазидали килията на отец Паисий.Цялата работа е част от заговора срещу българите-да се компрометират всички ценни личности и събития,с които народа ни се гордее и крепи.Ако знаете къде са чернокапците,обадете ми.Приготвил съм сопата.

0
тази алкохолизирана,низкокултурна жена,сътрудник на дс,се възприе като месия,помогнаха и също такива страхливи,подли и фанатизирани комунисти да се изяви,като такава .всички деспоти са били подвластни на внушения,защото някой е трябвало да ги убеждава,че са вечни.та офицера от дс нешка робева е същата плиткоумна ,истеризирала грозна икона на тайните служби.чрез информация от дс,ванга е манипулирала и предавала хиляди наивници,които от безизходица са търсили помощна тайните служби.тя умело е разпитвала наивниците за техните политически възгледи и ги е хвърляла в зъбатата паст на антихриста.колкото до дънов ,той поне е вярвал в реалната сила на слънцето.

0
Нешка Робева е права!!! Всъщност така мислят повечето българи!!! Въобще не беше нужно да се коментира от служители на църквата по тия теми!!! Съвършенно е права!! Църковният клир се е откъснал отдавна от българският народ и няма никакво намерение , да се съобразава с него!!! То затова и църквите са празни!!!

0
Юли: Кой е монах Висарион от Зографския манастир, кой е отец Силвестър...Болни мозъци, готови на всичко само и само да бъдат известни! Познаваме ги колкото знаем чистачката от съседния блок! Тя поне чисти и си върши работата, а тези хвърлят гръмки фрази и замерват с цитати умрели преди много години хора. Хората не поставят нито Ванга, нито Дънов до нашия Господ Иисус Христос. Просто те са хора, опитали се да направят добро на други хора. какво са направили въпросните свешенослужащи...освен да петнят името на нашата църква, която и без това е раздирана от борба за власт, имоти и пари!!!

0
Ще си позволя да посъветвам г-жа Робева да чете понякога и творенията на такива прекрасни православни автори като архимандрит Серафим Алексиев, напр. "Единственото позволено осъждане", да чете Светите отци и тогава ще види колко несъвместимо е учението на Дънов с вярата, завещана ни от нашия Господ Иисус Христос, неговите апостили, Светите наши отци и хилядите мъченици, дали живота си за тази вяра. И ще разбере, надявам се, че не е трябвало да слуша Ванга, че Дънов е истината, защото Господ е казал: "Аз съм пътят и истината и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене." (Йоан. 14: 6). И накрая ще си позволя да цитирам апостол Павел в посланието му до Галатяни: "Но ако дори ние, или Ангел от небето ви благовестеше нещо по-друго от това, що ние ви благовестихме, анатема да бъде" (Гал. 1:8)

0
Сатаната не се е настанил сред светите отци, но Дянков иш компания, да.

0
Антихриста иде като Джулиан Асандж (разказ) http://www.litclub.com/library/nbpr/roshkev/assange.htm

0
Ами значи не е достатъчно да си интелигентен и да познаваш светото Писание (а и то, разбира се, не се заключава в подбрани цитати от Евангелието) - и книжниците са го познавали, и Свидетелите на Йехова го познават, и Щайнер го е познавал - и го тълкуват по свой, изгоден за тях начин. Светото Писание се тълкува от Църквата, от светите отци, иначе всеки може да го манипулира както иска. Учудва ме интервюто с Нешка Робева, съжалявам за това. Дано нещата да станат по-ясни на хората, постепенно, може би?

0
НЕ НЯМА ТАКОВА НЕЩО ! СЛЕД ДНЕШНОТО СЪБИТИЕ БГ Я ОЧЯКВАТ САМО ЩАСТЛИВИ ДНИ, ВЕЧЕ ИМА КОЙ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА СТРАНАТА - http://toross.blog.bg/politika/2011/03/16/shtastie-nad-bylgariia-narodyt-likuva-novo-slynce-ogria-rodi.708938

0
"Хитър си ти, ама си прост..." - казал бирникът на Андрешко. Така и с трите шестици - нарича духовниците "дяволски слуги", а сам се самоназовава с числото на звяра от Апокалипсиса. Значи хем е сатанист по име и по изказвания, хем обвинява Божиите служители в същото.

0
Константинчо моето момче, ще ти се ама няма да стане!!!Ти се кай пред дяволските слуги с килимявки!!Добре ви е нарекъл Ботев - православни скотове!!

0
Откога комунистите разбират от религии, както и мнозина от пишешите тука неправославни скотове. О, юродиви, ако не искате не вярвайте, ако вярвате обаче не плюйте цярквата си и свещениците, защото тогава не вярвате в нищо. Така че много мрак има в дребните мозъчета, които са се изписали тука и много плява.

0
До Нафърфорий : Нали разбра добре последния стих от това което пишеш - "Не оставяй да изстине буйно сърце по чужбина и гласът ми да премине тихо, като през пустиня." Нали разбираш, че Този, на когото се моли, изпълнява желанието му..

0
То се вижда ясно кой е "скот" - този, който се гърчи от светлината на изобличението. Ако не се покаеш, няма да ти се размине, ти, който се представят с трите шестици.

0
Матей 24 глава:4 Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой; 5 защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина. 6 И ще чуете за войни и за военни слухове; но внимавайте да се не смущавате; понеже тия неща трябва да станат; но това още не е свършекът. 7 Защото ще се повдигне народ против народ, и царство против царство; и на разни места ще има глад и трусове. 8 Но всичко това ще бъде само начало на страдания, 9 Тогава ще ви предадат на мъки и ще ви убият; и ще бъдете намразени от всичките народи поради Моето име. 23 Тогава ако някой ви каже: Ето тук е Христос, или: Тука, не вярвайте; 24 защото ще се появят лъжехристи, и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните. 25 Ето предсказах ви.

0
Право го е казал Ботев - ....православните скотове.... Ей това е Господ-а на църквата!!!Велик е Ботев!!!

0
О, мой боже, правий боже! Не ти, що си в небесата, а ти, що си в мене, боже - мен в сърцето и в душата... Не ти, комуто се кланят калугери и попове и комуто свещи палят православните скотове; не ти, който си направил от кал мъжът и жената, а човекът си оставил роб да бъде на земята; не ти, който си помазал царе, папи, патриарси, а в неволя си зарязал мойте братя сиромаси; не ти, който учиш робът да търпи и да се моли и храниш го дор до гробът само със надежди голи; не ти, боже на лъжците, на безчестните тирани, не ти, идол на глупците,...... още... още още на човешките душмани! А ти, боже, на разумът, защитниче на робите, на когото щат празнуват денят скоро народите! Вдъхни секиму, о, боже! любов жива за свобода - да се бори кой как може с душманите на народа. Подкрепи и мен ръката, та кога въстане робът, в редовете на борбата да си найда и аз гробът! Не оставяй да изстине буйно сърце на чужбина, и гласът ми да премине тихо като през пустиня!...

0
Нешке, какво си губиш времето да коментираш тази гнида Висарион и сатанинския "свети" синод.Нали го виждаме владиката Николай Пловдивски с какво се занимава и колегата му Дометиан .

0
Бахти пародията! Мутрокомунистка коментира Божиите дела! Жив да не бех!

0
Кн Второзаконие 18гл. стих10. не бива да се намира у тебе (такъв), който прекарва сина си или дъщеря си през огън, предсказвач, гадател, вражач, магьосник, 11. омайник, ни който извиква духове, ни вълшебник, нито който пита мъртви; 12. защото, всеки, който върши това, е гнусен пред Господа, и тъкмо поради тия гнусотии Господ, Бог твой, ги изгонва отпреде ти. 13. Бъди непорочен пред Господа, твоя Бог; 14. защото тия народи, които ти изгонваш, слушат гадателите и предсказвачите, а това Господ, Бог твой, не ти е дал. 15. Господ, Бог твой, ще ти издигне Пророк изсред тебе, от твоите братя, като мене, - Него слушайте, - Ев.от Матей 7гл.22. Мнозина ще Ми кажат в оня ден: Господи, Господи! не в Твое ли име пророкувахме? И не в Твое ли име бесове изгонвахме? И не в Твое ли име много чудеса правехме? 23. И тогава ще им кажа открито: никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.

0
На всичко отгоре Айнщайн има близост с някои антропософи от кръга на Рудолф Щайнер - Макс Райнхард, напр. (срлед тях по някое време е и Панчо Владигеров, докато е в Мюнхен), а Дънов се явява незначителен конкурент на Щайнер, тъй като репродуцират теософията на Блаватска - Щайнер въвежда "евритмия", Дънов по негов образец - "паневритмия". Та защо Айнщайн ще се прекланя пред Дънов, когото не познава, а не пред Щайнер?

0
Добре, Петър Илиев, а къде може да се намери доказателство за това твърдение? Защото пък аз мога да приведа друго, което опровергава първото.

0
По повод годишнина от рождението на Алберт Айнщайн през 1989 г. Френското национално радио излъчва предаване с негови изказвания, между които е и следното: „Целият свят се прекланя пред мен, а аз се прекланям пред духовния учител Петър Дънов от България.”

0
Elie,най-лесно е нещо да се отрече! Но това,че се отрича от някой не означава,че не е истина!Предлагам да прочетете следното:http://www.usuri-bg.net/index.php?option=com_content&task=view&id=536&Itemid=55&lang=bg.Дано да сте достатъчно почтенна и си върнете думите!

0
А младите църковни служители да сравняват Ванга с Петър Дънов - това просто е смешно и жалко, значи те изобщо не са го разбрали. А и правото да проповядваш християнски добродетели не принадлежи дамо на официалната църква - нека не забравяме, че и самият Христос е бил хулен от местното свещеничество и предаден на Пилат от тях. Така че нищо нова под слънцето.

0
Аз не разбирам откъде накъде "лелята" на г-жа Робева да се е превърнала в мъченица и в светица, и в пророчица. Знаете ли само колко още такива "гледарици" има из България? И ако всички тях вземем да ги обявим за такива, няма да остане място в списъците. А Ванга я фетишизира самият комунистически режим, който колеше и бесеше такива хора, но разреши неофициално само на Ванга, защото я използува като доносник на ДС. Доколко е познавала - само 6-7 % в началото на сеансите си. А и не винаги.А и Г-жа Робева претърпява доста странна трансформация - от ревностен член на атеистичната Комунистическа партия да стане ревностен защитник на нещо, което е отричано от тази партия,и дори си присвоява роднинското обръщение "леля" ! Характерно за двуличници.

0
osaznaite se BAlgari , na6ite politici vi promixa mozacite .Sega i baba Vanga eee MAgiosnica.eeeeeeeeeee naistena nablijava kraq na sveta. Petnim i yni6tojavame vsi4ko .BOG DA NI E NA POMO6t

0
Жора...погледнете -от тия врачки и баячки до къде сме стигнали....имаме мутри за политици и антихристи за светци..ЗА ТОВА СМЕ И НАЙ-ЗЛЕ ИКОНОМИЧЕСКИ И ДУХОВНО ОТ ЦЕЛИЯ ХРИСТИЯНСКИ СВЯТ...КАКВО СА НАПРАВИЛИ ТЕЗИ МАГЬОСНИЦИ И ЛЪЖЕУЧИТЕЛИ...РАЗРУХА, КОРУПЦИЯ,ЧАЛГА И ПОРНОГРАФИЯ, ЕТО КАКВО НИ ДОНЕСЕХА КАТО БЛАГОСЛОВЕНИЕ ОТ ДЕЙНОСТТА СИ СРЕД НАС...ВРЕМЕ Е ,КАТО БЛУДНИЯ СИН ДА СЕ ВЪРНЕМ ПРИ ОТЦА !!!!!НЕ НА ОКУЛТНИ ЛЪЖЕ БОГОВЕ!!

0
Айнщайн никога не е казвал подобно нещо за Дънов. Може ли такива работи - умна и уважавана жена да хвърля непроверени цитати. Ако Айнщайн беше жив със сигурност би отрекъл тази фраза. Все пак той е евреин, убеден монотеист, и къде по дяволите е намерил преведена книга на Дънов? Измислици...

0
Нешка Робева с присъщата си откровеност и интелигентност прави едно разтърсващо интервю. Бие точно в целта и казва истини, които трябва да се чуят и разберат. Жалко за тези, които нямат очи и уши да ги видят и чуят

0
Това майорът от ДС Нешка Робева ли го казва????????

0
Църквата и вярата вече не са едно. Смешници! Но всеки си носи кармата...Ванга и Дънов са Светлина - предшественици на новото време. Не разбирате ли - магия е самият Живот!

0
Г-жа Робева прилича на интелигентна, ама и тя вярва в магьосници и вещици.

0
OT 1430 GODINI SATANATA SE E PRISIEDINILA KAM TSARKVATA ! OT MOMENTA .KOGATO HRISTIYANSTVOTO SE E PREVARNALA V DOKTRINA,BIZNES,KONTROL,VLIYANIE I PEDOFILIYA ! OTKAKTO BIBLIYATA 97% E PROMENENA DO NEUZNAVAEMOST I OTKAKTO HORATA SA ZAPOCHNALI DA SE KLANAT NA PROROKA ISUS HRISTOS-IZBRANIYAT CHOVEK,KATO VSICHKI PROROTSI,DONESAL POSLANIYA,NOVI ZAKONI I NAPATSTVIYA ZA CHOVECHESTVOTO OT VSEVISHNIYA I VSEMOGASHT EDIN / GOSPOD,BOG,GOD,YEHOVA-ALLAH/,KOYTO NE E CHOVEK I E GOSPODA NA ISUS HRISTOS I MUHAMMAD I NA VSICHKI HORA I VSICHKI SAZDANIYA VAV VSELENATA!

0
ЕДИН ПЪТ ДА МИ ХАРЕСА С МНЕНИЕТО СИ НЕШКА РОБЕВА !!!

0
Браво на Робева! Възхищавам се на смелостта да кажеш истината и да застанеш срещу продажната православна църква, която е толкова безполезна , че не знам защо съществува изобщо. Църква, в която те приемат само ако даваш пари не е нужна никому.

0
Винаги съм се удивлявал от наглостта на комунистите. От богоборци според случая се превръщат в най-заклети християни. Че дори си позволяват и да тълкуват явления според собствените си изкривени разбирания. Марш от храма, комунистически изверги. Жалко, че ви дават трибуна и по медиите.

0
Свети отци ли? Клоуни, служещи на Бог и многократно по-усърдни в служенето си на Сатаната. Алчни, душевно нечистоплътни и двулични мизерници.

0
"- Как ви се струват представителите на съвременната църква - със скъпите дрехи и коли?" Забравихте скъпите GSM'и.На опелото на мой близък,GSM"а на попа звънна с детски смях.Отчето прекъсна,проведе си разговора и после продължи по "съкратената процедура".

0
Защо говорят единствено пред медиите, сякаш сами на себе си - не може ли да дискутират помежду си, лице в лице? Има смисъл от дискусия ((макар че ВЪЗМОЖЕН ли е разговор между онези, които са причастни към Тайнствата, и онези, които са им чужди? Няма ли да продължат да говорят на чужди езици?))

0
Vijte samo kak vsichki - i vodeshti na predavaniq, i subesednici - zashtitavat Vanga i Dunov. Bulgarskiqt narod izumqva sus svoeto neverie. Poglednete, ako imate ochi, kak gurcite vqrvat v Gospod Bog, kolko dulboka e pravoslavnata im vqra!

0
Браво Робева, какви сатани какви христи и антихристи ни тресат в 21 век. Че кое му е лошото на техните сатана и ад!?!? Да си го пазят рая и да си го чуват със здраве!. Аз искам в ада: Курви, хазарт, пиячка и ......все едно си в Лас Вегас. лошото е че и Ад няма! Това било наказание - ха нека ми наказан! Дявола щял да ме мъчи там, чакай бе, та аз СЪМ НЕГОВ ЧОВЕК, порочен, защо да ме мъчи?

0
bravo na trenera...chisto covehki zastana zad chovek koito e poznavala...smehno e da se govori za chovek koito ne poznavah..kamoli da go sadih i oporochavah...moje li da kje nikoi koi e pricinata da badat spaseni balgarskite evrei...hte vi kaja..danov....kogato nikoi napravi takiva dela..togava moje da sadi..a carkvata nima i kapka v takiva dela..

0
Това което комунистите направиха на България, турците за 500 години не успяха. Наказани сме заради Богомилството и всички врачове и врачки,които имаме дори сега в изобилие. Но да не забравяме,че сме вкарали в Божия път много народи и все още сме Стълб в Православието. А такива като другарката Робева Господ да и прости греховете. Амин!

0
"Светите отци" са най-обикновенни мутри! Нагли, цинични,крадливи,предатели! А вярващите са хора с психолочни или психиатрични проблеми!Радостното е все пак,че в България поне тази напаст ни е подминала.Шизофрениците в България са 1%,хората с психозаболявания достигат 20%.И тъй като не всички са се заплеснали по вярата,то около 5 % от българите са вярващи.

0
жалко и смешно..откога треньорка по жуд. гимнастика стана специалист по православие...в България всеки прави това, за което не е учил...какво добро е направила за Българиа Ванга...предсказвала недоказани неща на комунистите от висшите еталони и ползвала се от привилегиите им...Самоизографисала се като светица в своята си църква...какво общо има с християнството....че имаш икона в къщи не те прави християнин...опитваме се да изваяме Бог по свой образ и подбие...Срамота...имАмЕ свободен избор ,така че никой никого не задългЖва да е християнин, но нехристияни да ми обЯсняват какъв бил Бог е смешно и първобитно..

0
И още нещо, Нешке: анатема е отлъчване от църковно общение! Не е проклятие, както го схващаш. Като толкова често цитираш цитати от Евангелието, защо не се сети да погледнеш всички такива, които осъждат гадателите и врачките?

0
Найдене, Найдене! "Великата пророчица" е чисто и просто вещица!

0
Нешке, самозабравяш се. Християнството отрича гадателите и врачките! Това, което ти искаш да се нарича християнство е само социалистически окултен комфорт! Църквата била длъжна! Църквата е БЛога заедно с вярващите, сред които невидимо присъствува! Не нещо друго! Дай и вразумление, господи!

0
napalno vazmojno e,za6toto niama savar6enni xora , a svetite ottsi sa6to sa xora ot plat i krav

Добави коментар

Добави коментар

аватар

"168 часа": Не станаха ли много литературните конкурси

Идва краят на годината и пак започват отвсякъде да валят анкети, конкурси, класации за по- и най-добър в дадена област. Вероятно много от тях са необходими,

"168 часа": Двойното гражданство виси като брадва над България

В речта си пред парламента миналата седмица френският президент Франсоа Оланд поиска някои конституционни промени. Една от тях е да се отнема френското гражданство на ислямистите,

Помните ли Брус Джаксън?

ОТ МРЕЖАТА За тайнствените чиновници, дето дори имената им не разбрахме, и атаката срещу Цацаров Брус Джаксън беше председател на американския комитет за разширяване на НАТО, един от хората,

Турция, Русия и световната газова война

Обтягането на отношенията между Москва и Анкара може да доведе до обрати в енергийните партньорства СВАЛЯНЕТО на руския бомбардировач от Турция би трябвало да даде малко сили на вялите цени на

Какви игри играят Турция и Русия

Свитедели сме на историческа криза в отношенията между двете страни СЛЕД свалянето на руския Су-24 Путин заплаши Турция с тежки последици. Москва обаче няма интерес от влошаване на отношенията си

Плевнелиев: Срещу атаките - повече Европа

Отговорът срещу тероризма трябва да бъде глобален, за което се налага обединението на Европа, Америка, Русия, Китай “Отговорът на атентатите трябва да бъде повече, а не по-малко Европа.

На кого му пука какво мислят Миков, Сидеров и Местан за конфликта Москва - Анкара?

Турските изтребители свалиха руския Су-24 в далечна Сирия, на над 1000 километра от България, но от политическите реакции в София имам усещането, че стратегическият бомбардировач е паднал директно на

  • Как да се пазим - заедно или поединично?

    Въпрос на дискусия е дали да има обединяване на информацията за заподозрени терористи в границите на Европейския съюз, или нещо като европейско ЦРУ, както настоява премиерът на Белгия.  Едно е сигурно - трябва да има по-активно сътрудничество между различните служби и институции на европейските държави, по-активен обмен на информация,
  • Христо Иванов да бъде изслушан в парламента за скандала с ЕК

    Той представи пред ВСС анонимен текст, публикуван в близка до него медия, като официална позиция на ЕК ПРЕЗ последните няколко дни се заговори много по медиите дали Европейската комисия е искала оставката на главния прокурор Сотир Цацаров и разследване на случая “Янева”. ЕК няма как да се намесва и да влияе по никакъв начин във вътрешната