"Мулен руж", но без Никол Кидман, а с 65 студенти

Студентите усилено репетират преди премиерата на мюзикъла “Мулен руж”, но още са без красивите костюми. СНИМКА: АВТОРЪТ

65 амбициозни студенти от 10 държави в Американския университет в Благоевград поставиха за първи път в света "Мулен руж" на сцена. Мюзикълът обещава да разбие представата за музикален спектакъл, а грандиозното шоу ще обиколи София, Бургас, Варна, Пловдив и Ст. Загора през април. Премиерата ще е в Благоевград в края на март.

Световният хит е най-мащабната продукция, реализирана от аматьорска трупа в България. На сцената освен 35 артисти и певци ще излезе и 25-членен оркестър, каза продуцентът на мюзикъла Рафаел Хачатрян, четвъртокурсник по бизнес администрация в университета. Още 30-ина студенти са в техническия екип за постановката. За първа година в мюзикъла участва и една преподавателка във вуза - Сабина Вини, допълни Рафаел Хачатрян.

"Мулен руж" е романтична история, която разказва за младия английски поет Крисчън, влюбен в смъртноболната Сатен, звезда в кабарето "Мулен руж". Едноименният филм е с участието на Никол Кидман и има две награди "Оскар" и три приза "Златен глобус".

Главната роля на Сатен е поверена на варненката Гергана Петкова. Единственият гостуващ външен актьор е Мартин Костадинов, който ще се превъплъти в поета Крисчън. Сценичните костюми студентите си поръчали при благоевградска шивачка.

"Всичко е на живо. Дори песните на Мадона и Елтън Джон, които се изпълняват във филма, няма да са на плейбек. Започнахме репетициите през септември м.г. и сме готови за турнето в страната", допълни Рафаел. Той е наел адвокат, който да проучи как стои въпросът с авторското право на мюзикъла. Оказало се, че понеже никъде досега не е игран на сцена, не се налага откупуване на авторски права.

В последните 3 г. години актьорската трупа на АУБ постави мюзикълите "Чикаго", "Уестсайдска история" и "Лак за коса". За постановката "Лак за коса" студентите станаха първата аматьорска трупа в света, която получи авторските права.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

"Човекът Ла Манча" пристига в НДК

Билетите за известния мюзикъл са вече в продажба Орлин Горанов и Мариан Бачев ще се превъплътят в ролите на Дон Кихот и Санчо Панса в бродуейския мюзикъл “Човекът от Ла Манча”,

Александър Морфов подаде оставка, обявяват конкурс за директор на Народния театър

Временно изпълняващият длъжността директор на Народния театър Александър Морфов днес подаде молба да бъде освободен от поста. Министерството на културата ще обяви в понеделник – 7 септември конкурс

В памет на големия оперен певец Николай Гюзелев - концерт и изложба

Анна-Мария Гюзелева ще чете стихове от новата си стихосбирка "А душата си знае...", посветена на именития бас Фондация „Никола Гюзелев” и Асоциация „Артемидия” с подкрепата на Министерството на

Феноменът Къмбърбач в шедьоври от “Киномания 2015” в НДК

На 12 ноември годишното издание на Киномания тръгва с прожекция едновременно в НДК и на голям екран в Париж до Триумфалната арка, където се откриват Дните на българското кино във френската столица.

Теодосий Спасов и индийски изпълнител на табла с общ концерт

Теодосий Спасов и индийски изпълнител на табла с общ концерт на 7 септември в столичен клуб. Най-известният ни кавалджия направи трио “Пулс” с пианиста Димитър Бодуров и Сандип Батачаря,

Идват 130 творби на Кристо - и прочути, и проекти за опаковки

Световноизвестният художник лично контролира наредбата и финансира изложбата “Кристо и Жан-Клод: графики и обекти” е първата изложба на двамата художници в България.

Категорично е потвърдена автентичността на Панагюрското златно съкровище

Най-новите исторически и научни изследвания, събрани в книга Най-новата книга на Националния исторически музей /НИМ/ и издателство “Уникарт” е посветена на най-популярното ни тракийско съкровище –