"Мулен руж", но без Никол Кидман, а с 65 студенти

Студентите усилено репетират преди премиерата на мюзикъла “Мулен руж”, но още са без красивите костюми. СНИМКА: АВТОРЪТ

65 амбициозни студенти от 10 държави в Американския университет в Благоевград поставиха за първи път в света "Мулен руж" на сцена. Мюзикълът обещава да разбие представата за музикален спектакъл, а грандиозното шоу ще обиколи София, Бургас, Варна, Пловдив и Ст. Загора през април. Премиерата ще е в Благоевград в края на март.

Световният хит е най-мащабната продукция, реализирана от аматьорска трупа в България. На сцената освен 35 артисти и певци ще излезе и 25-членен оркестър, каза продуцентът на мюзикъла Рафаел Хачатрян, четвъртокурсник по бизнес администрация в университета. Още 30-ина студенти са в техническия екип за постановката. За първа година в мюзикъла участва и една преподавателка във вуза - Сабина Вини, допълни Рафаел Хачатрян.

"Мулен руж" е романтична история, която разказва за младия английски поет Крисчън, влюбен в смъртноболната Сатен, звезда в кабарето "Мулен руж". Едноименният филм е с участието на Никол Кидман и има две награди "Оскар" и три приза "Златен глобус".

Главната роля на Сатен е поверена на варненката Гергана Петкова. Единственият гостуващ външен актьор е Мартин Костадинов, който ще се превъплъти в поета Крисчън. Сценичните костюми студентите си поръчали при благоевградска шивачка.

"Всичко е на живо. Дори песните на Мадона и Елтън Джон, които се изпълняват във филма, няма да са на плейбек. Започнахме репетициите през септември м.г. и сме готови за турнето в страната", допълни Рафаел. Той е наел адвокат, който да проучи как стои въпросът с авторското право на мюзикъла. Оказало се, че понеже никъде досега не е игран на сцена, не се налага откупуване на авторски права.

В последните 3 г. години актьорската трупа на АУБ постави мюзикълите "Чикаго", "Уестсайдска история" и "Лак за коса". За постановката "Лак за коса" студентите станаха първата аматьорска трупа в света, която получи авторските права.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Предаванията на Георги Марков по Би Би Си – вълнолом срещу похода на Людмила

На пазара вече е една книга, която безспорно ще предизвиква интерес и многобройни обсъждания – „Людмила Живкова. Александър Фол и другите. Николай Генчев с досие „Дърдорко” от проф. Недю Недев.

Сталин – хладнокръвният стратег с невероятно търпение

В тази монументална и полемична книга Хенри Кисинджър отговаря на въпроса какво е „дипломация”. Като започва с всеобхватен исторически преглед, пречупен през собствените му очи,

Вижте изумителното съкровище от Боскореале, пристигнало от Лувъра

Изумителните сребърни съдове с невероятно реалистични сцени от вила край Помпей могат да бъдат видени от днес в Националния археологически музей. Те са опазени така добре благодарение на вулкана,

НДК и АБК подписаха меморандум за популяризиране на българска литература

Директорът на Националния дворец на културата (НДК) Двореца Мирослав Боршош и председателят на УС на Асоциация “Българска книга” (АБК) Веселин Тодоров подписаха първият по рода си Меморандум за

168 часа: Фаворитите за "Аскеер"

Христина Теодосиева Постановките, които ще си разделят аскеерите тази година са "Каквато ти ме искаш", "Антигона" и "Къщата на гнева", категорични са в театралните среди.

Поппевицата Крисия Тодорова и пианистите Хасан и Ибрахим Игнатови - с дипломи за млади таланти от Министерството на културата

Писателят Георги Мишев получи най-високата награда на Министерството на културата "Златен век" - огърлие, на традиционната церемония в навечерието на 24 май.

Най-вероятно Стефан Мавродиев ще получи “Аскеер”

Той е номиниран за блестящото си изпълнение в “Чинечита” за главна и за поддържаща роля в “Гърти” Bече знаем, че на 24 май Жорета Николова ще се размине с “Аскеер” за поддържаща роля.