Треньорът по акробатика имал конфликт с дилъри, опитвали да дават дрога на отбора му

ЛИЛЯН АЛЕКСАНДРОВ

45-годишният собственик на габровския клуб по акробатика “Арена” Милен Иванов и 16-годишният му син Кристиян са задържани за 72 часа в габровската полиция във връзка с убийството на треньора по акробатика Лилян Александров пред дома му в понеделник вечерта.

“Това е една от версиите, по които работим. Изясняваме алибито им и евентуалната им съпричастност към убийството”, каза директорът на ОД на МВР комисар Денислав Донков.

Милен Иванов е криминално проявен, има присъда за рекет. Както вчера писа “24 часа”, Иванов е заплашвал многократно колегата си Лилян заради конкуренцията на двата клуба за ползването на спортната зала и средствата, отпускани от общината и федерацията. Рязани са гумите на автомобила на Лилян, чупено е стъклото му, а миналата година синът му Пламен е намерил паркирания си пред дома им в Габрово автомобил с дупки от куршуми.

Александров е сигнализирал полицията, но не била доказана тогава съпричастността на Иванов към тези провокации. Габровски спортисти търсят връзка на убийството с годишното общо събрание на федерацията по скокове на батут на 26 март, на което се очаквало вземането на важни решения относно този спорт в Габрово.

“Няма логика човек, който публично се е заканвал някому, да отиде да го застреля, при това в центъра на Габрово”, контрират запознати с разследването.

Затова полицията работи и по други версии за убийството. От приятел на Лилян Александров “24 часа” научи, че треньорът е споделял за конфликти с улични дилъри, които се опитвали да предлагат дрога на тренираните от него деца.

Полицията проверяваше вчера и още една версия. Става дума за катастрофирал в Кресненското дефиле на път за Гърция 50-годишен габровец, който умира на място. Това станало около 17 ч във вторник - деня, в който са арестувани заподозрените баща и син. Проверява се имал ли е загиналият при катастрофата контакти с арестуваните акробати.

Днес в спортната зала по акробатика габровци ще се простят с Лилян Александров. Траурното шествие ще тръгне през целия град към Централния гробищен парк.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

0
Как да няма логика убиецът да е същия или от същите дето публично са му се заканвали?! Ало, "запознатите с разследването"! Будали ли сте или нас взимате за балъци?! Та това е дивия Булгатристан, дето мутрите си живеят с чувство на безнаказаност, защото в държавните органи за ред и правосъдие е бъкано с тях!

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Цветанов: ГЕРБ разшири влиянието си в Благоевградска област, сега предстои много работа

В Благоевградска област ГЕРБ постигна много добри резултати, като разшири влиянието си и вече има шест общински кметове, двама от тях са в две големи общини.

Две нови огнища на бруцелоза в областите Благоевград и Плевен

При изпълнението на Държавната програма са констатирани две нови огнища на заболяването бруцелоза - в благоевградското село Кочан и в град Кнежа, Област Плевен.

Условна присъда за мъж, заплашил с убийство зам.областната на Шумен, докато била директорка

Осъдиха на 1,5 години условно мъж от шуменското село Венец, заплашвал с убийство сегашната зам. областна управителка на Шумен Селиме Кърджалиева, докато била училищна директорка в СОУ-то в общината.

Военни обезвредиха граната в Пловдив

Сапьори изнесоха невзривена граната, намерена в сряда следобед от деца от Арман махала. Хлапетата казали за находката на по-голямо момче, което се обадило на тел. 112.

Стар телевизор се стопи и задуши старица в шуменско село

Стар телевизор се е повредил, започнал да тлее и да се топи, без да лумне пожар и е убил стопанката си, 83-годишната самотно живееща Недялка Йорданова от село Веселиново.

Измамници прибраха за часове 14 500 лева от 2 плевенчанки

Измамници прибраха за часове 14 500 лева от две плевенчанки уж за операция на родственици, пострадали при токов удар. По телефона те се представяли за служители на енергото,

Бутат незаконни постройки от джамията "Абу Бекир" в ромския квартал на Пазарджик

Регионалната дирекция по национален строителен контрол в Пазарджик обяви обществена поръчка за бутането на незаконни постройки от джамията " Абу Бекир" в ромския квартал " Изток" на Пазарджик.