Местим часовниците един час напред тази нощ

Снимка интернет

Точно в 03:00 часа тази нощ България преминава към лятното часово време, припомниха от Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Стрелките на часовниците трябва да бъдат преместени с един час напред. Така в 03:00 часа през нощта, с преместването на часовниците с един час ще стане 04:00 часа сутринта.

Връщането към астрономическото време ще се извърши в 4:00 ч. на 30 октомври, когато часовниците ще трябва да се върнат с 1 час назад.

Според медици преминаването от астрономическо към лятно часово време и обратно разстройва биологичния часовник на човека. Нарушава се възприятието, свързано с редуването на тъмната и светлата част на денонощието в зависимост от сезона.

При някои хора може да се наблюдава дори т. нар. десинхроноза - отпадналост, главоболие, замаяност, нарушение на съня, депресивно настроение и загуба на апетит.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

1
ТЪПОТИЯ !

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Издирват бившия управител на издателството на БАН Мартин Кръстев

Столичната полиция издирва 53-годишния Мартин Тодоров Кръстев, излязъл от дома си на 27 май т.г. и не се е прибрал вечерта. След като близките му направили безуспешни опити да се свържат с него и не

Мъж обра столичен магазин, опря пистолет в главата на продавачката (видео)

Охранителните камери от магазин в столицата са заснели брутални кадри на въоръжен грабеж. На тях се вижда как мъж нахлува и опира пистолет в челото на продавачката, съобщи Нова телевизия.

Борисов откри новата железопътна гара Димитровград, вижте я (Галерия)

Завърши реконструкцията и модернизацията на железопътна гара Димитровград, съобщи във фейсбук премиерът Бойко Борисов. Изграденият жп надлез е единственото висящо кръгово съоръжение в градска среда

Берн учи София как да се справи с бежанците

Швейцарски експерти ще обучават софийски специалисти в сферата на екологията и миграцията. Това договори кметът на София Йорданка Фандъкова, която е на работно посещение в Берн.

Татяна Дончева заяви подкрепа за Фандъкова за кмет на София

За местните избори през октомври тази година Движение 21 ще подготви листи във всички областни градове, съобщи лидерът на партията Татяна Дончева пред журналисти.

Засечете навреме разгонването на млечните крави

Специалистите по осеменяване и селекция на кравите от Съюза на говедовъдите-Запад в Рейн-Вестфалия, Германия, препоръчват на млекопроизводителите лесен начин да засичат навреме разгонването на

168 часа: Новите мутри: Крадци на ДДС и образовани деца на олигарси

Новите мутри са крадци на ДДС, изучени в чужбина деца на олигарси и подставени лица, които държат официалния бизнес на големи контрабандисти, наркобосове и измамници. Това показа проучване на в.