Местим часовниците един час напред тази нощ

Снимка интернет

Точно в 03:00 часа тази нощ България преминава към лятното часово време, припомниха от Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Стрелките на часовниците трябва да бъдат преместени с един час напред. Така в 03:00 часа през нощта, с преместването на часовниците с един час ще стане 04:00 часа сутринта.

Връщането към астрономическото време ще се извърши в 4:00 ч. на 30 октомври, когато часовниците ще трябва да се върнат с 1 час назад.

Според медици преминаването от астрономическо към лятно часово време и обратно разстройва биологичния часовник на човека. Нарушава се възприятието, свързано с редуването на тъмната и светлата част на денонощието в зависимост от сезона.

При някои хора може да се наблюдава дори т. нар. десинхроноза - отпадналост, главоболие, замаяност, нарушение на съня, депресивно настроение и загуба на апетит.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

1
ТЪПОТИЯ !

Добави коментар

Добави коментар

Цачева: Направихме всичко актуализацията на бюджета да се случи

"ГЕРБ направи всичко възможно актуализацията на бюджета да се случи. Не сме виновни обаче за това, че има непреодолими противоречия в управляващата коалиция.

Противник на Путин арестуван на летище София

Политически противник на руския президент Владимир Путин е бил задържан във вторник вечерта на летище София. Николай Кобляков е издирван с червена бюлетина от Москва, съобщи Нова телевизия.

И днешното заседание на парламента е под въпрос

И днешното заседание в Народното събрание е под въпрос, след като вчера от ГЕРБ се отказаха от актуализацията на бюджета и обявиха, че повече няма да влязат в пленарна зала.

Обявяват кои партии са злоупотребили с лични данни

Комисията за защита на личните данни ще обяви днес резултатите от извършените проверки на политически партии, коалиции и инициативни комитети, подали документи за регистрация за участие в изборите за