Местим часовниците един час напред тази нощ

Снимка интернет

Точно в 03:00 часа тази нощ България преминава към лятното часово време, припомниха от Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Стрелките на часовниците трябва да бъдат преместени с един час напред. Така в 03:00 часа през нощта, с преместването на часовниците с един час ще стане 04:00 часа сутринта.

Връщането към астрономическото време ще се извърши в 4:00 ч. на 30 октомври, когато часовниците ще трябва да се върнат с 1 час назад.

Според медици преминаването от астрономическо към лятно часово време и обратно разстройва биологичния часовник на човека. Нарушава се възприятието, свързано с редуването на тъмната и светлата част на денонощието в зависимост от сезона.

При някои хора може да се наблюдава дори т. нар. десинхроноза - отпадналост, главоболие, замаяност, нарушение на съня, депресивно настроение и загуба на апетит.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

1
ТЪПОТИЯ !

Добави коментар

Добави коментар

Прабългарите сушели пастърма на гърба на коня

Доц. Иван Лазаров от Великотърновския университет “Св.св. Кирил и Методий” вече 30 г. се рови в древни рецепти, за да реконструира вкусовете и ароматите на средновековната кухня на българите.

Станислав Анастасов няма диплома от Техническия университет в Мюнхен

Министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов няма диплома от Техническия университет в Мюнхен. Tова потвърди пред "Дневник" ръководителят на пресофиса на учебното заведение Улрих Марш.

Мерджанов за писмото на Искров: Оставки в условно наклонение са несериозни

Управителният съвет на БНБ и гуверньорът Иван Искров да си изпълняват ангажиментите по Конституция и по закон. За това призова председателят на парламентарната група на „Коалиция за България” Атанас

Йовчев: Кабинетът много отдавна е готов да си подаде оставката

Кабинетът много отдавна е готов да си подаде оставката. Това заяви на влизане за заседание на Министерски съвет вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев, съобщи БГНЕС.