Местим часовниците един час напред тази нощ

Снимка интернет

Точно в 03:00 часа тази нощ България преминава към лятното часово време, припомниха от Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Стрелките на часовниците трябва да бъдат преместени с един час напред. Така в 03:00 часа през нощта, с преместването на часовниците с един час ще стане 04:00 часа сутринта.

Връщането към астрономическото време ще се извърши в 4:00 ч. на 30 октомври, когато часовниците ще трябва да се върнат с 1 час назад.

Според медици преминаването от астрономическо към лятно часово време и обратно разстройва биологичния часовник на човека. Нарушава се възприятието, свързано с редуването на тъмната и светлата част на денонощието в зависимост от сезона.

При някои хора може да се наблюдава дори т. нар. десинхроноза - отпадналост, главоболие, замаяност, нарушение на съня, депресивно настроение и загуба на апетит.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

1
ТЪПОТИЯ !

Добави коментар

Добави коментар

Екатерина Захариева: Голяма е вероятността да има криза с газа

Има голяма вероятност да има криза с газа през зимата. Това каза служебният вицепремиер и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева, по време на брифинг, съобщи Фокус.

Решението по казуса с Цветан Василев е забавено заради стачка на адвокатите

Стачка на сръбските адвокати блокира правосъдната система и е твърде вероятно да забави решението по казуса с банкера Цветан Василев, информира БНТ. Все още не е ясно кога ще бъде обявено дали Сърбия

Янаки Стоилов в Добровница: Трябва да се затегне контролът на изпускането на язовири, за да се предотвратят подобни бедствия

Много повече говорим за последствията от бедствията, вместо за превантивните действия на държавната и местната власт, чрез които могат да бъдат предотвратени.

Сръбският Blic: Цветан Василев е пуснат под домашен арест

Българският бизнесмен Цветан Василев е пуснат под домашен арест, предаде електронното издание на сръбския вестник Blic. Според изданието съдът му е взел паспорта и му е наложил всеки ден да се явява