Местим часовниците един час напред тази нощ

Снимка интернет

Точно в 03:00 часа тази нощ България преминава към лятното часово време, припомниха от Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Стрелките на часовниците трябва да бъдат преместени с един час напред. Така в 03:00 часа през нощта, с преместването на часовниците с един час ще стане 04:00 часа сутринта.

Връщането към астрономическото време ще се извърши в 4:00 ч. на 30 октомври, когато часовниците ще трябва да се върнат с 1 час назад.

Според медици преминаването от астрономическо към лятно часово време и обратно разстройва биологичния часовник на човека. Нарушава се възприятието, свързано с редуването на тъмната и светлата част на денонощието в зависимост от сезона.

При някои хора може да се наблюдава дори т. нар. десинхроноза - отпадналост, главоболие, замаяност, нарушение на съня, депресивно настроение и загуба на апетит.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

1
ТЪПОТИЯ !

Добави коментар

Добави коментар

23-годишният Иво от Самоков се обеси вкъщи. Приятелите: Прие тежко раздялата на родителите си

23-годишен мъж се обеси в родния си дом на ул. “Никола Образописов“ в Самоков, съобщава в. "Вяра". Тялото на Иво Шипочки е намерено в събота около 20 часа от неговите близки.

Сакскобургготски: С нежеланието си да гласуваме облагодетелстваме статуквото

Вече стана традиционен предизборният ми апел за висока избирателна активност. Ще продължа да настоявам и за предстоящите избори, че масовото гласуване е начинът да си гарантираме по-реална

„България без цензура“ с горещи телефони за изборни нарушения

Три горещи линии пусна „България без цензура“ за нарушения, свързани с предсрочните парламентарни избори. На телефонни номера – 0878 011 967, 0878 011 628,

Цветан Цветанов: ЕНП стои твърдо зад ГЕРБ. ГЕРБ е силният глас на България в Европа

ЕНП стои твърдо зад ГЕРБ. ГЕРБ е силният глас на България в Европа. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов в Павликени.