Стю от пангасиус със зеленчуци и див копър

ПРОДУКТИ

Филе от риба пангасиус - 150 г
Лимон - четвъртинка
Масло - 50 г
Пресен лук - 1 перо
Морков - 20 г
Тиквичка - 20 г
Див копър - грудка
Сол и бял пипер за овкусяване на филето

* За соса
Перно - 50 мл
Масло - 30 г
Лимонова кора настъргана - 1 щипка
Жълтъци - 2 бр.
Сметана за готвене - 20 мл

КАК СЕ ПРИГОТВЯ

Върху рибното филе нареждаме тънка филийка тиквичка и продълговато парче морков. Добавяме връхчета див копър и навиваме на ролце с помощта на стреч фолио. Така навитото филе пошираме (леко сваряваме) в съд с вода.

В тиган загряваме маслото, отвиваме ролцето от фолиото и слагаме в тигана за 2-3 мин. След топлинната обработка нарязваме ролцето на шайби, като едната слагаме в грудката от дивия копър и завързваме с перо от пресен лук.

Заливаме със соса от перно, масло, жълтъци, лимонова кора и сметана. Сосът се бърка постоянно на водна баня, за да не се пресече.

НАЧИН НА КОНСУМАЦИЯ

Поднася се топло. Подходящи питиета към ястието са бяло вино или узо.

Кой готви:
Милен Панев е член на Българската асоциация на професионалните готвачи и главен готвач в бутиковия пловдивски ресторант градина "Филипополис" в Стария град. Практикувал е в елитни хотелски вериги в Германия като "Маритим" и "Рамада" и е притежател на евросертификат.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Риба палтус със сос от клюква

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пълнена празнична кокошка

Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте

Явор и Захари Бахарови заедно правят кюфтенца, щом се съберат за вечеря

Явор Бахаров единствен сред мъжете в семейството си се увлича по кулинарията. И въпреки че брат му Захари не готви, съберат ли се двамата, задължително правят кюфтенца.

Салата с мариновано цвекло

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Шоколадови петифури

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър к

Печено прасенце между лимони

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър

Портокалови бонбони

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,