Колекционер показва картини на акад. Светлин Русев

Колекционер показва картини на акад. Светлин Русев и скулптури на проф. Валентин Старчев. Двамата именити художници ще разполагат със свое изложбено пространство в сградата на HITACHI ("Околовръстен път" 185). Експозицията се открива на 1 юни и ще е постоянна. "Картините отлично се вписват в технологичната обстановка и сред машините", коментира акад. Русев. Той е направил специално за там 5 платна от цикъла "Моление за чашата", но пази в тайна каква изложба по традиция е подготвил за рождения си ден - 14 юни, фаталист е. Щяла да бъде необичайна. Проф. Старчев пък излага 6 работи на тема "Каин и Авел". Идеята за необичайната изложба е на Николай Младжов.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Три истории, “случайно” измислени от живота

Три истории, “случайно” измислени от живота Анна Ю (нефрит на китайски) е литературен псевдоним. Зад него се крие известната майсторка по рпублични комуникации Аня Павлова.

Авангарден български танцов спектакъл “5Х5+1” завладява публиката в НДК

Уникална комбинация от артисти в проекта дава силна заявка за едно запомнящо се събитие На 28 май от 19:00 ч. в зала 11 на Националния дворец на културата (НДК) ще бъде представен авангарден

Борисов: Обещах на акад. Светлин Русев музей, за да не се рушат картини в мазета – музеят го има

Преди няколко години при акад. Светлин Русев ме бяха поканили в едно ателие и си говорехме, че няма музеи и че мазетата са пълни с картини, икони, които се рушат и аз му казах, че ще му направя музея.

Откриват "Квадрат 500"

Днес официално ще бъде открит най-големият музей у нас - националната галерия "Квадрат 500". Преди дни за първи път журналисти видяха експозицията в новата Национална галерия.

Млад талант с изложба в Лондон

След няколко самостоятелни изложби в София младата художничка Ивет Горанова ще открие такава и в Лондон на 3 юни. Събитието ще бъде в културния център на посолството.

Тайните жестове на масоните

Масоните и тяхното тайно общество винаги са будели интерес и редица въпроси. Кой популярни личности са били или са масони? Как масоните се познават един друг?

Най-продаваните заглавия на издателство „Труд” на Пролетния панаир на книгата

Тазгодишният Пролетен панаир на книгата приключи в неделя, 24 май. През шестте дни имаше неспирен поток от любители на хубавата литература, които търсеха заглавия за малки и големи.