Колекционер показва картини на акад. Светлин Русев

Колекционер показва картини на акад. Светлин Русев и скулптури на проф. Валентин Старчев. Двамата именити художници ще разполагат със свое изложбено пространство в сградата на HITACHI ("Околовръстен път" 185). Експозицията се открива на 1 юни и ще е постоянна. "Картините отлично се вписват в технологичната обстановка и сред машините", коментира акад. Русев. Той е направил специално за там 5 платна от цикъла "Моление за чашата", но пази в тайна каква изложба по традиция е подготвил за рождения си ден - 14 юни, фаталист е. Щяла да бъде необичайна. Проф. Старчев пък излага 6 работи на тема "Каин и Авел". Идеята за необичайната изложба е на Николай Младжов.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

10 бутилки водка спасяват Созопол от потъване

Всеки от нас е бил или ще бъде герой на история, подобна на показаната в “Потъването на Созопол” на режисьора Костадин Бонев. Защото при всеки човек - успял или неуспял в живота,

Дъщерята на Хелмут Шмит разсекрети мръсните тайни на лондонското сити

Промени, тенденции и прогнози за световните пазари След дълго чакане на пазара вече е най-новото заглавие от поредицата „Темите на 21. век” – „Пазар без морал”.

Проф. Георги Дюлгеров с почетна "Сребриста чайка" от София филм фест на брега

Известният режисьор и педагог проф. Георги Дюлгеров прибави към колекцията си от награди и почетна „Сребриста чайка”. В 13-годишната история на „София филм фест на брега”,

Мирослав Боршош: НЦК е за издаването на повече и по-стойностна литература

НЦК е за издаването на повече и по-стойностна литература. Това каза директорът на Националния дворец на културата (НДК) Мирослав Боршош на годишната среща на Асоциация „Българска книга“ (АБК),

Разказ за Априлското въстание от първо лице

„Дневникът на Джапунови” е разказ за живота на Васил Джапунов и неговия внук, който носи същото име. Разказът е под формата на дневник, който започва от раждането на дядото през 1864 г.

Надеждата е като люта чушка – отхапеш и после съжаляваш

Издателство „Труд” има удоволствието да ви запознае с автора Костадин Костадинов. Той пък от своя страна ще ви отведе в Църнокучево, където ще ви представи неговите жители.

Грозева-Вълчанов, или режисьорски “Скок” за “Урок”

Младите режисьори Кристина Грозева и Петър Вълчанов направиха “Скок” от “Аварийно кацане” и след като преминаха “Реки без мостове”, изнесоха “Урок” по филмово майсторство. Ето как стана това.