Двойка от Германия иска на олимпиада с Максим

Максим Стависки, Албена Денкова, Нели Жиганшчина и Александър Гажи часове преди германската двойка да отпътува от България. СНИМКА: “24 ЧАСА”

Германски фигуристи искат да участват на олимпиада в Сочи и се надяват Максим Стависки да им помогне да постигнат целта си.

Нели Жиганшчина и Александър Гажи бяха на едноседмичен лагер в София на пързалка “Славия”. Двукратният световен шампион при танцовите двойки (с Албена Денкова) Максим работи с тези състезатели вече 4 години. Началото е в Моска, където Стависки бе в екипа на Александър Жулин.

Дори и да вземат квота за игрите през 2014 г., германските фигуристи могат да играят там само ако родената в Москва Нели вземе немски паспорт.

“Тук условията са по-добри от тези в Москва. Навсякъде по пързалките е студено и не ни прави впечатление. София е малко странен град, но пък българската храна страшно ми хареса. С Максим се работи невероятно, въпреки че той направо ни измъчва на тренировките. За разлика от човека, с когото работихме в Германия, Максим сам показва какво трябва да се направи, но аз невинаги мога да го изпълня като него”, разказва Александър, който тук не успял да опита само шкембе чорба. Той е роден в Карлмарксщат (Кемниц) и стъпва на кънки на 3,5 г., а в момента е военнослужещ в Бундесвера. Нели е на леда от 4-годишна. Признава, че с Максим се работи отлично, но страхотните му идеи за хореографията невинаги могат да се реализират заради новите съдийски правила , които силно ограничават артистичността. И Нели, и Александър изобщо не крият, че Албена и Максим са любимите им фигуристи.

С новите правила нашият спорт стана като леката атлетика - непрекъснато трябва да си с хронометър в ръката. С Албена може да имаме желание отново да се състезаваме, но сега няма как да покажем на леда това, което бихме искали”, обяснява Максим.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Спорт по телевизията днес - Григор срещу Монфис, Кличко срещу Фюри, 17 мача и ски

                                                                                                                                                      

Григор с дарение за фондация “Димитър Бербатов”

Стана първото дете лауреат, подкрепило следващите Григор Димитров реши да дари част от приходите от демонстративния мач срещу Гаел Монфис на фондация “Димитър Бербатов”,

Спорт по телевизията днес

                                                                                                                                                      

Васил Божков пак поиска ЦСКА

Един от най-богатите българи Васил Божков отново изрази намерение да поеме футболния ЦСКА. Това става ясно от събощение на пресцентъра на "Нове холдинг" до медиите и "червените" привърженици.

Тираж 95 на Българския спортен тотализатор

"6 от 49" (4, 10, 29, 33, 34, 48) I гр. (6) - няма II гр. (5) 9 по 3336 лв. III гр. (4) - 434 по 69,20 лв. IV гр. (3) - 8306 по 5,10 лв. Джакпот - 2 020 713,03 лв.

Алберт Попов на свиждане при ранения си треньор

Aлберт Попов е бил на посещение при ранения си треньор Димитър Христов в Гармиш-Партенкирхен, преди да присъства на погребението на Драго Грубелник в Словения.

Джакпотът в играта 6/49 за неделя ще бъде 2 125 000 лева

След днешния 95-ти тираж на Български спортен тотализатор отново всички джакпоти оцеляха след като никой не уцели печелившите числа в игрите. Джакпотът в играта 6/49 за неделя ще бъде 2 125 000 лева,