Тихо, да не събудим турската “Атака”

ВЕНЦИ ВЕНКОВ

В БЛИЗО 20-милионния Истанбул има към 5000 джамии. Измежду тях са намерили място двайсетина християнски храма - арменски, гръцки, български, няколко синагоги.

На по-широката ни общественост са известни "Света София", българската "Свети Стефан", но има дори турска християнска православна църква в квартал Каракьой.

В двете части на града, събрал население колкото България, Гърция и Македония заедно, има около 500 гробища. От тях 70 са също християнски. Има даже едно за атеисти.

За последните 20 години не се е чуло някое от тези места да е било обект на хулиганска проява или вандалско посегателство. За пребити свещеници, сбивания, надраскани стени или счупени стъкла дори не може да се мисли. Просто не е възможно да се случи. Нещо повече, изселническата организация "Бултюрк" редовно чисти българското гробище в квартал Ферикьой. Последно оня ден преди Черешова задушница. Същите тези турци искаха да учат децата на цариградските българи на български, защото те знаели само турски, нищо че са потомци на българи.

Кметството в Шишли, където е Българската екзархия, по традиция ден преди Великден носи червени яйца на нашите хора там.

Затова турците не могат да разберат защо бием молещите се пред единствената джамия в София. Със сигурност и тях ги дразни нещо в нашите ритуали с камбаните или обикалянето на храмовете по Великден. Но си траят.

Причината е войнстващият национализъм или, накратко казано, омразата към турците. Не към циганите, към евреите или чернокожите. Само към турците.

Парадоксално, но ние не мразим никого от тях лично. Когато е за конкретни лица, проблем няма. Напротив, възхищаваме се на Кушадасъ и Анталия и на обслужването там. Гледаме в захлас турски сериали. Когато в Шумен стане дума за собственика на алуминиевия комбинат Фикрет Индже, всички казват, че такъв мениджър в региона няма и закъса ли някой за пари, първо при него бяга.

Но стане ли дума за Турция и турците - тогава става друго. Абе, турци, казва нашенецът и следва едно многозначително мълчание или свъсване на веждите. Не се и замисляме какво говорим вечер на децата си не за голямата геополитика, а за съседа Хасан, за продавачката Айше, за Мехмед, който ни носи млякото от село.

Как ги наричаме? По име ли или "оня рязан фес"? Българинът бил търпим към другите? Търпим е само към себе си. Свит в немотията и комплексите си, той ежедневно търси виновен за тъпото си съществуване и най-често го намира в по-слабия, или при тези, които са по-малко. Само най-бегъл поглед в интернет форумите показва докъде сме я докарали в отношението към турците.

Чудно е защо е така, след като през 80-те години имаше цял куп органи и организации, които ни възпитаваха в дух на интернационализъм. Що пари се изхарчиха за това да обичаме другите. Днес това поколение възпитава децата, които бият и трошат.

Случката пред софийската джамия няма да е последната, за съжаление. "Атака" не са страшни. По-страшна е другата атака, която тлее в хората. Тя рядко ще избие в погроми или сбивания. Но тя ще отгледа юмруци за атака. Не става дума нито за гражданска война, нито за радикален ислям. Постоянното взаимно подозрение ще продължи да ражда отделни агресивни изблици, ще ги има по стадиони, нощни улици, в училищата. И пак ще се връщаме в изходно положение на взаимна омраза. Иначе всичко ще е външно спокойно и пърхащи репортерки ще обикалят с микрофон из Делиормана да питат има ли тук радикален ислям и добре ли живеят българи и турци.

Ами добре живеят, няма да се колят, я.

Да се мисли, че в Турция няма националисти от типа на "Атака", е наивно. Има ги и то много по-сърцати и с хъс. Просто Турция е много по-многообразна в своите градски роли от България. Имат и много повече кумири в своята имперска история. Много по-богати са, за да имат тайното си въоръжение.

Те мълчат, но до едно време. През 1985 г. по-възрастните помнят как Турция се надигна като един, за да помогне на своите братя в България, на които бяха сменени имената. Не се пожалиха нито пари, нито обществена енергия.

Щем-не щем, в България има към един милион души, които се определят като мюсюлмани. Няма как да ги изгоним. Затова ще трябва да се търпим. Ще имат новини на турски, ще се молят в джамиите, ще си обрязват децата, ще си празнуват байрамите, някои ще ходят забулени. Щом съдът преди 20 години е разрешил да има ДПС, ще търпим и тях.

Трябва много внимателно да дразним турците. Да се отнасяме с тях тук така, както очакваме те да го правят с нашите светини край Босфора. Защото за нова Босна никога не е късно.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 221

Сортирай по:

0
Нов интернет портал - търсачка подобна на Google ще дели 50% от приходите си с регистрираните потребители.Регистрирайте се с поканата в края на този пост, поканете приятели и печелете от 7-ми април 2012!Уникална възможност, не се изискват никакви вложения или даунлоад.Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, увеличава факторът по който ще се изплащат парите ви!Всеки месец, като заплата!Лесно е, става за минута!Успех! От безплатна проба глава не боли, може пък и да не лъжат?: Вашата покана е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=630e4113

20
Прав е автора! Ние имаме Атака, но и Турция има Атака. Та в нашата привържениците й ако са 50 - 100 хиляди души, то в Турската Атака привържениците и са несъмнено 9-10 милиона. Е .. сами да си правим сметка.

31
От години посещавам Истанбул, и почти всеки път има нкой с нас който не е посещавал този уникален град. И всеки път хората отиват преубедени, че там живят хора които мразят християнството и другите религии. И всеки път всички променят мнението си за тях, обикновенните хора които срещаме. По толерантен и работлив народ аз не съм виждал

20
Tова е култура, обща култура, всички се смятат за турци! Без насилие с политика! Не със оръжие да сменяш имената! Аз и ти да имаме обща култура навсякъде да сме единни много ясно,че все някога ще се кръситиш детето или себе си като тях, какво правите вие Българските граждани по тоя въпрос, като чуете някои турско име веднага с робската ви психика тръгвате да обиждате, в кой век вижееш??? Този Волен ви върна с 1 век назад, вие мислите като роби, ще ме извиняваш ама съзнанието ви е робско!

-33
Венцислав Венкове е поредният платен ибрикчия, който за пари ще напише, че майка му е курва. Всичко е изопачил и икзкривил. Статията е поръчкова. В САЩ най-огромни права имат индианците (малкото, коитhttp://www.24chasa.bg/Images/InputTextareaCanvasLeft.gifо оцеляха). В Турция е същото. Унищжиха физически българи, гърци, арменци - ЛИКВИДИРАХА ги като малцинства - и сега се правят на демократични. Впрочем всички турски граждани все едно какъв произход са с ТУРСКИ имена. Това демокрация ли е? НЕ!

-4
ALi Ahmed, тогава си един от малкото, които умеят и да мислят, освен да пишат. За разлика от този, дето се изцвъка на латиница с главни букви. То бива бива простотия, ама неговото направо за Гинес бе. :) ... Да беше проучил малко историята на религиите - щеше да знае откъде са взаимствани митологическите елементи, ама на. То простотията ходи по хората, не ходи по гората... Всъщност мен дори не ме интересуват религиите. Искам да оправят пътищата, и да вкарват престъпниците в трудови лагери, където с помощта на железни сечива да превръщат големите камъни в по-малки камъни, и да строят магистрали...

7
Действително религията е това, което разделя, а културата е това, което ни обединява. Такава политика ни трябва това искам да обесня!!

-5
BEZVERIETO,BEZBOJIETO,NEVARATA,ATEIZMA,MOLENETO NA IKONA ,PALENETO NA SVESHT,NOSENETO NA KRAST,MOLENOTO NA RISUVAN LIK NA PROROK,KOYTO NE E BOG,GOSPOD E NEPROSTIMO OT EDINSTVENIYAT BEZ BASHTA BEZ MAYKA,BEZ DETSA,NESAVMESTIM VAV VREMETO I PROSTRANSTVOTO,NE E RODEN I NAMA I DA UMRE,SAZDATEL,VSICHKOTO OSTANALO SAZDANIE,VSICHKO VIJDA I CHUVA ,VSEMOGASHT- ZA DA GO OTKRIESH TRABVA DA SE SAZERTSAVASH I NABLUDAVASH VSICHKO NAOKOLO I V BEZKRAYNIYAT KOSMOS- NAKOI GO NARICHAT BOG,GOSPOD,YEHOVA.......,A ISTINSKITE VARVASHTI GO NARICHAT " A L L A H ",KOETO NAMA PREVOD NA NITO EDIN ZEMEN EZIK ! T O Y E GOSPODAT NA ISUS HRISTOS,CHOVEKA PROROK I PROROKA MOHAMMAD I NA VSICHKI PROROTSI ! ISTINATA E VISLAMA,KOETO ZNACHI DA SE OTDADESH NA POVELATA I ZAKONITE NA TAZI SVRAH SILA,KOYTO E SATVORIL I PODARJA SATVORENOTO I NASHETO VRASHTANE E PRI NEGO!

-1
Може би няма какво да кажеш по основната тема, затова изместваш въпроса към "геостратегия" (каквото и да означава това), избирана от шепа мошеници, съсипали хубавата ни държавица. А главната тема касаеше взаимоотношенията между самите хора. Както и да е. И тук имам какво да ти отговоря. Нищо не е толкова жалко, колкото го изкарваш. Просто помисли, че прехода към новия ред ще е свързан с повече промени за Турция, отколкото за България. Във Франция вече не позволяват да се носят бурки, а за изнасилване на малки момченца предполагам, че и дума не може да става. То и сега си е криминализирано. А ще последват и още промени. Братска Русия си държи на строгите правила, и ако турския народ има готовност да ги приеме - много ще се радвам. Аз подкрепям глобализацията.

2
Каква ви религия бе ??? Не виждате ли религиите изчезват леко по леко!! Турция+Русия+Индия+ Ислямския свят и много други по малки държави ще бъдат единия блок а другия САЩ+Великобритания+Китай и други съюзници ще са втория блок. Интересното е къде ще бъде ЕС и ние. Ако не ви се вярва поразровете се в нета най вече прочетете информацията за посещението на Китайския държавен глава в САЩ. Друга интересна страна е Япония ще застане ли срещу Китай след като се разберат с Русия за "курилите". Русия заслужава да е голям играч и дай боже един ден Вселенския патриарх да е руснак а патриаршията в Истанбул да е по влиятелна. Другия духовен водач на всички мюслюмани също да е в Истанбул. Това не са невъзможни неща и не са само плод на фантазии или както един от вас казва "Само бизнес отношения". Жалкото за вас българите е, че за пореден път сбъркахте в геостратегията, наистина жалко!!

-2
Защото въпреки добрите взаимоотношения между Турция и Русия - нали се сещате, че не можем да очакваме Русия да приеме исляма, и да почне да се моли на Аллах!?!?!? Така че турците за да запазят добрите обноски - ще трябва да спрат да наричат православните християни "гяури", да спрат да заплашват с ножове и ятагани, и да приемат, че живеят в 21-ви век. Т.е. всички да се държим цивилизовано. В това число - да не натрапваме вярата си с наглост, и да уважаваме желанията на околните, включително и вероизповеданието им.

-2
ALi Ahmed, Турция е повече в Азия, и това е стъпка към създаването на Азиатски Съюз. Ако беше наясно със световната политика, щеше да знаеш, че от известно време дори Китай и Русия си провеждат военните маневри заедно. Вече усилено се говори и за Северно-Американски съюз, така че сме близо и до създаването на Световно Правителство. Т.нар. Нов Световен Ред. Границите ще бъдат изцяло отворени за търговия, работни места, и е твърде възможно гражданството по държави да изчезне. И тогава няма да има значение дали си българин или турчин - ще трябва да спазваш Закона, а именно - никое вероизповедание да не проповядва смърт на неверниците, като например знаете коя вяра го прави това сега... Тъй че за мирните хора тези промени в международните политики - ще донесат добри дни, а за лошите - тояга. И не се изхвърляйте много, не виждате по-далеч от носа си. Нищо, че носовете ви са толкоз дълги, това никак не е много.

-2
BOKLUKA VIJDA SAMO BOKLUK!

1
Така,че разберете го един и същ хляб ядем, трябва да се траем, искаме или не, нищо не можем да направим! Само да плямпаш не става! Тука някакви си прости парчета си мислят,че спасяват света като пикаят срещу вятъра, довечера ще се срещтнете на маркета! Трайте си и се молете и нас да ни вземат там!!!

1
" Русия и Турция отмениха визовия режим " Ако Турция и Русия са приятели, очаквайте неприятности тъпи парчета българчета. Русия е на път да се откаже от копелето си-България. Русия ве създаде и тя ще ве затрие тогава си спомнете за мен! "Това е начин на турците да кажат на ЕС: "Fuck you, можем и без вас" " Именно, създават си свой EС и постепено ще докажат че могат и че са по-добре от нас. Гърците ще унищожат EО а тези ще останат. И двете страни умеят да си държат на интересите и в момента не са засегнати от кризата. Руснаците строят много в Турски Кипър и отвориха много свои фирми, хотели, реставрират музей. А турците ще глънат големия руски пазар за селскостопанска продукция. Изобщо умеят. И ние Турците и Вие Българите нямаме бъдеще без Турция и Русия разберете го!!

-6
А защо Клиото турска сглопка е такъв боклук? Във Франция могат да ги правят, а в Турция не. Може би защото освен машини трябва да има и що годе грамотни хора. Защо Транзита турска сглопка е пак много проблемен? Защо турските автобуси се скапват за 30 000 км пробег? Защо всичко турско, което съм монтирал е такъв боклук?

0
Boklutsi, nivoto vi e tolkova nisko,che ne si zaslujava da vi se obarne vnimanie.Dokato gi ima takiva kato dvama vi i drugi podobni negramotni,nemradnali ot seloto ili skapaniya panelen blok,shte sarbate kakvoto ste si nadrobili i shte gniete v mizeriyata,koyato ste zaslujili !

-17
какватои икономи4еска силада е турция,пак си остава една сдухана тъпа страна,на манафи и ебани в гъза,а Пловдив беше европейска столица на културата много преди истамбул,И ДА ГО ДУХАТ ВСИ4КИ ТУР4АЛЯ,МАМИЦАТА ВИ МРЪСНА

-8
До турчеещия се боклук: Вашата турция е едно тъмно азиатско образувание,пълно с неграмотни и примитивни получовеци!!! Т.нар. икономическа мощ се дължи на многобройната нископлатена и нискоинтелигентна работна сила...Скоро ще дойде крахът на тази азиатска сатрапия!!!А на хората като теб,които се прехласват пред турция и всичко турско ще кажа,че не бива и за миг да се бавите-хващайте си пътя и марш в Анадола!!! Там ви е мястото!!!

0
A be sersem,pitay mayka si,jena si,sestra si ili dashtera si da ti kajat koi maje sa po - krasivi ! Vsickite bulgarki sa vlubeni v majete v turskite seriali ! A da si chuval bulgarka da e bila mis Svat? Turkinya e bila ! Tova e nakratko za krasotata ! urtsiya ima - Orhan Pamuk ! Bez da e chlen na EU,za 2010 godina Istanbul beshe kulturna stolitsa na Evropa! Glupako , znaesh li,che tvoyat ministar na kulturata na Bulgariya e turchin ? Vejdi Rashidov-da si chul tova ime ? Kolkoto do intelekta,kogato Bulgariya stane 16 ikonomicheska sila v sveta kato Turtsiya,neka togava da govorim za intelekt ! Aman ot slepi i nemi tapi,ogranicheni bulgarski rasisti,natsionalisti i shovinisti ! Aman ! Imash seriozno pomosht ot lekar priyatelche,predi da posegnesh na nakoy ili na sebe si !

1
HA HA HA BULGARIN -KRASOTA I INTELEKT!!!! MNOGO SMAH TAZI SUTRIN ! BE,CHOVEK YA SE VIJ NA OGLEDALOTO PAPCHIVOTO SI NABRACHKANO LITSE OT ZAVIST I ZLOBA! KOLKOTO DO INTELEKTA 21 GODINI DOKAZAHTE NA SVETA I NA SAMITE SEBE SI KOLKO STRUVATE ! DA MNIGO STE INTELEGENTNI ZA RAZRUHA,PRESTAPNOST,REKET,NARKOTRAFIK,NAGLI,OKTOPODI,MUTRI I UBIYSTVA......! BEZKRAEN TSIRK"BULGARIYA" DOBRE DOSHLI! SLEPI,NEMI...! IDI SE PREGLEDSAY NA PSIHOLOG,STAVASH OPASEN ZA SEBE SI I ZA OBSHTESTVOTO!

-4
и на мен на фес ми прили4а тоз боклук,Българите нито сме толкова грозни,нито толкова глупави,само ФЕС ще да е.

-2
Венци теб да не са те поебавали турските манафи и да ти е харесало бре,ми то лошо няма ако е така ,ама кажи си го и ходи у турция да ти порят задника,и не ни занимавай с тез тъпанарщини,как ти е истинското име,да не си някои прикрит мехмед,МАЙКА ТИ ДА ЕБА У 4ЕРВАТА КИСЕЛИ,ПРОДАЖНИК,ТУРСКА ПОДЛОГА,КАТО ТЕ ГЛЕДАМ НА СНИМКАТА САМО НЯКОЙ ФЕС СИ,ДА ТИ ГО ТУРЯ В УШИТЕ,НЕЩАСТНИК

-2
да го духат тур4алята,гъзове разпрани,най долното племе са,измет,да умиргат вси4ките

0
"Тихо, да не събудим турската “Атака” ТЯ СТАНА КАКВАТО СТАНА.ТЯ ВЕЧЕ СЕ СЪБУДИ И Г-Н ГЮЛ ВЕЧЕ Е ТУК.САМО ЧЕ ДЪРЖАВНОТО ПОСЕЩЕНИЕ ПО ПРИЛИЧА НА ПОСЕЩЕНИЕ НА Д.П.С.ТА РЕАЛНО Е ДОШЪЛ В "НЕЗАВИСИМАТА" РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДА ОТКРИЕ 6 тонен ТУРСКИ ПАМЕТНИК-АНАЛОГ НА НЕИЗВЕСТНИЯ ТУРСКИ ВОЙНИК В ЧАСТИТЕ КОИТО Д.П.С. ГИ ПРИЕМА ЗА ТУРСКИ.АФЕРИМ! !

0
O,brata,sasedi,priyateli i bulgarski grajdani - DOVERETE SE NA TURSKOTO SASEDSTVO,PRIYATELSTVO I VZAIMOPOMOSHT I MIRNO SAVMESTNO SASHTESTVUVANE , NO SE PLASHETE OT TURSKATA OMRAZA I OTMASHTENIE,KOETO MNOGO VRAGOVE SA IZPITALI NA GARBA SI I VIE NE BADETE EDNI OT TAH !!!!

1
Charshafi,perdeta,tavani,tenjeri,tavi,kebap,sujuk,kufte,ashure,baklava,boza,gyum,banya,cheshmi,..............................................,eto ti chast ot osmanska-turskata kultura !

0
TURTSIYA, BEZ DA SA GEOGRAFSKI V EVROPA I BEZ DA SA CHLEN NA EU, I S T A N B U L BESHE KULTURNA STOLITSA NA EVROPA ! HA, HA, HA ! MINISTARA NA KULTURATA NA BULGARIYA E SVETOVNOIZVESTNIYAT SKULPTOR T U R C H I N A vEJDI RASHIDOV! HA, HA, HA, HA,!MNOGO SMAH,NALI??????????????????

0
Blagodarenie na Osmanskata-turska invaziya v Evropa 13-14 vek i 60te godini na 20vek ,Evropa se kultivizira v lichnata higiena i nachina na hranene i jiveene!

2
KAKVO SHTASTIE I GORDOST DA SE NARECHESH T U R C H I N ! VELIKO MINALO , MNOGO DOBRO NASTOYASHTE I PREKRASNO BADESHTE ! UHAJVANE OT USA I ANGLIYA! MNOGO DOBRI VRAZKI SAS RUSIYA,KITAY,INDIYA I BRAZILIYA ! BRATSKI VRAZKI SAS ARABSKIYAT SVAT I VSICHKI SASEDI,VKLUCHITELNO SAS ZAVISTLIVITE BEDNI I POROBENI OT SOBSTVENI BULGARSKI UPRAVNITSI-BULGARI !EDINSTVENIYAT NAROD,KOYTO NIKOGA NE E POROBEN I UPRAVLAVAN OT DRUGI! KAKVA GORDOST DA SE NARECHESH AZ SAM TURCHIN! DUHOVNO CHISTI-KLANAT SE SAMO NA EDIN GOSPOD/ALLAH/,FIZICHESKI CHISTI-NAMAT LAYNA PO DUPETATA SI,MILOSTIVI-PROTAGAT RAKA NA BSEKI,KOYTO E V NUJDA!

0
ьбе като сте толкова велики,какво търсите в България-кенефа ,който ви разваля въздуха и не излизате от форумоте ни.яд ви е ,че сте шайка боклуци,които никой не уважава и се перчите пред по малките от вас държави.смешна нацийка сте да знаеш.добре ч е са западняците,че да ви внесът малко тоалетна хартия и добре че великия Ататюрк е попил колтурата от западната цивилизация и се е опитал да ви промени малко,иначе щахте да се.ете по улицата още

1
Da dobavia samo.Sled bitkata v Pleven (neznam dali vse oshte stoi kashtata !!!),kogato Osman pasha e predal sabiata si na ruskia general Stoletov,toi ne e bil plennik,i lichno tsar Alexandar II mu e varnal sabiata.Taka che g-n Stamatov ruskata ''ATAKA'' na dali shte si napravi truda da se zanimava s vas ili da vi uidisa na akıla i da vdigne raka na turtsi.A i vie ne gi iskate,vseki den plyuete Rusia.To pametnika na ''ALYOSHA'' go boiadisvate na multi geroi,to da se sabori,ne da ne se sabaria.Prosto ste chalgadzhii,priemete go.

2
Do İvailo Stamatov:G-n Stamatov ruskata ''ATAKA'' e samiat Putin.Az napalno podkrepiam Putin.Zashtoto,naistina v edna velika darzhava triabva da ima hora kato Putin.Ruskata İmperia i Osmanskata İmperia sa vodili 12 voyni.Znaete li kakav e rezultata? 6 (shest) pobedi za Rusia, 6 (shest) pobedi za Osmanliite.Za tova dvete darzhavi mnogo se uvazhavat po mezhdu si.Ruskata vanshna politika kam Turtsia e mnogo spetsialna,i obratno,Turskata vanshna politika kam Rusia e mnogo po uvazhavana.Shte tsitiram dumite na edin veteran ot Leningrad.''Tri (3) natsii mogat da se srazhavat dostoinno,tova sa rusnatsi,turtsi i nemtsi''.

-4
Автора, хайде малко по-спокойно, за да не събудиш руската АТАКА! Тъп блюдолизец, долна сган, продажен ибрик.

-1
Гледам снимката на автора и се чудя кое е повече в него.Продажността ,нихилизма или престо велика глупост.Истината е ,че този човек притежава от всички тези неща по много.Да заплюеш народа си и да се подложиш на чужд етнос и най-вече на чужда вяра се иска да си доста глупав и много продажен.Проблема с турците върви в няколко посоки.Първо-те имат имперски амбиции които се подхранват от Америка, второ религията която се мюсюлманите се стремят да налагат по най агресивен начин по целия свят е най големият световен проблем .Ислямски фанатици с промити мозъци има навсякъде и те са тези които могат да направят втората Босна и Турция отдавна се стреми да го направи.От България се иска не да се навежда а да се готви за отпор.А такива като този нещастник е имало винаги.Едно време това са били турчеещите се българи -срам за народа ни

-2
какви турци се пишат тези които пишат Та нали 500 год са взимани българчета за турската армия а сега да се намери някой историк да сметне колко българска кръв тече във вените на сегашните турци

-2
я си ебавай путката майна и се нау4и да пишеш,нещастен тур4аля ебан в гъза

4
Турците в Германия са – инжинери, доктори, спортисти и фудболисти – Halil Altintop, Mesut Ozil, журналисти, писатели, творци, артисти и режисьори – Fatih Akin, бизнесмени, политици – Cem Ozdemir- Председател на Зелените. Докато кенефистанците в Германия са – проститутки, продавачи на собственните си деца и органи, пезевенги на жените си, джепчии,дори жените на дипломатите са спец по джепчийство. Радват се ако намерят работа като кенефочистачи при някой Турчин Патрон. Точно през Турско сте били най многобройни на Балганите, а сега безвъзвратно изчезвате. Ааа няма вече Турците да си ходят в Турция. Дойде времето пак да се завръщат като Истенските Стопани на Балканите. От къф зор да се завръщат Турците с танкове. Те имат вече F – 35. Защо да си хабят бензина и патроните за такива като вас. Тъй и тъй сте на изчезване...

-1
Бих попитал автора дупедавец защо турците в Германия не са толкова нагли като българските турци? Много прост отговор - на немците мангалските номера не минават, докато българите ги е обзела масова лудост. Приятелство и търпимост към сганта която е клала и поругавала българите 500 години, която е унищожила абсолютно всичко българско и която си мисли че България е изконна турска земя няма и не може да има! Турците да си ходят в родната Турция и там да се правят на голямата работа. В България турци не са вирели, не виреят, и никога няма да виреят. Между другото още съм в очакване на танковете с които мангалите обещаваха да се върнат преди време...

0
Чавдаре, така е. Прав е автора, ама хайде кажи що пропуска някои съществени подробности!? Нима е забравил, че турците през 80-те си бяха тръгнали, и се заканваха с танкове да се върнат??? Нима е допустимо в 21-ви век да ме наричат гяур в родината ми!? Нима ти сам не знаеш докъде стигна наглостта на г-н Доган, да се разпорежда с парите на България, и да казва как ще става всичко... Да, аз не съм против турците. Имам приятели измежду тях. И всички те работят, и се чувстват свободни граждани на републиката. Всички тези разногласия и интриги започват от нечии интереси. Кои са те - лесно ще ги познаете. Тези, които пропагандират за измислени права и свободи. Тези, които премълчават, че досега и в България е имало граждани от турски произход, и никой не им е отнемал нито свободата, нито правата. Тези, които обикалят кърджалийските села, и ръсят пропаганда, че "ония" ще им отнемат поминъка, и ще ги изгонят от домовете им. Защо са тези интриги!?!?!? И защо накрая биват обвинени българите!?!?!?

0
Автора на тази словесна полюция е просто един тъмночервен комсомолскокомунистически прошляк от град Шумен.Той и такива като него бързо забравиха с каква страст прокарваха и защитаваха т.нар.Възродителен процес в смесените райони.Може би е нормално за безгръбначни като този тип,днес да възхваляват със същия плам Турция и "толерантната" и политика спрямо малцинствата там...Всички непредубедени хора по света знаят,с каква жестокост турците и Турция се справи с арменци,българи,гърци и всякакви други...Ама комунистисе-безродници като В.венков,ще се опитват да ви убеждават,драги ми българи,че ОНЕЗИ ТУРЦИ НЕ СА КАТО ТЕЗИ...НЕ НА НАС ТАЯ...:)))

0
Автора е напълно прав за всичко.Тука тия в коментарите са направо безмозъчни на 90 %.Ужа са много натокани с тая омраза ама съм сигурен,че са бъзливи колкото си щеш.На нас всички съседи все сани криви: Гърците били лукави и мързеливи,румънците мамалигар и пр.накрая ще станем смешни като македонците с тяхната мнаия за величие.Между другото то това си е балканскуи манталите и там има такива екземпляра като тука.Човекът е прав: аналзина онова нещо АТАКА сигурно има навсякъде .Ама за какво и зобщо се занимавам с глушости и си губя времето в такива форуми.Представям си сег акакъв бълвоч ще се лее и върху мен.То човек кактое прост завинаги.Спасение няма

0
Тихо а? Тихоооо да не събудим турците...?!?!? Е от такива шушомиги като тебе сме на тва дередже от безхарактерни мишоци които внимават и се гъзат......по добре втора Босна, но да се пречисти нацията ни от палячовци като теб.....

0
Верно ,че аскерът се "грижи "за рахата ви ,ама да знаеш точно тази грижа не помага на демографията .Но нищо ,както се казва ,опитите в анадола продължават .Така ,че вие си гледайте вашите си проблеми ,а те са "бол".

1
Турция имала 25 милиона кюрди, е нъл ако бяха поне 5-6 милиона брадчедите ви кюрдите щеха да прескочат 10 процентната изборна бариера бре. То си личи, че майка ти кюрдин я гонил и май я догонил. Ти бъди рахат за кюрдите, той Аскерът се грижи за тяхната демография. А вий иматели сили да се погрижите за Циганската демография в България и на Балканите. А бре мижитурки кенефистански….

0
Fena Ziker: a вие сеедно не се топите в Турция. Присмял се хърбел на щърбел му викаме на това.

0
kamber ама не забравяй, че това е кюрдската демография. Защото в Турция има 25 милиона кюрди, които правят по 7 деца, докато турците имат 2 или 3. :Д За справка - google "турска сватба клане"

0
а на автора на статията да му е.а п...та ма...на.шматка нещастна страхлива

-1
мангооо,манго,като се събуди ти бяха измръзнали краката май:)ххаааахахааааа.ще си вземете идин голям и сочен,който заслужавате задето сте ни клали 500 години и заради кръвния данък,покрай който в сериалите ви има бели хора манго.и вас чичо ще ви налази

1
Страх ги е, щото слушаха с гордост от дедите си как са колили турците – че брадвата която колилиа турски глави, ощи седи в дранголника. За това и природата не ги ще, ей за това са на изчезване. За да сте рахат през последните си години, учете Цигансикия и Турсикия ! И как са заблуждават че Турците искали Родопите и Лудогорието. А бре мижитурки, те Турците дън са с плитки мозаци като вас. Те ще си вазвърнат сичките Балкани – така си е било и така ще бъде !

4
Еми страх ги е балканските мижитурки в кенефистан. Щото колиха Турците от 1878 до 1989. Не стигна, депортираха 3-4 милиона Турци през 1878, 1914, 1933, 1951, 1968, 1978 и 1989 години. Но пак не можаха да ги свършат Турците. Демек са много жилави Турците. А те балканските мижитурки са на свършване. Топят се като майски лед. А бяха най многобройните на Балканите през Турско. Правеха по 5-6 деца, а сега и по едно нимогът. Угояваха се, нямаше войни и правеха възстания, а сига и една малка стачка не могат да скалъпят. Имаха къщи и земя, чат пат плаща някой десятък, а сега сичкото им е ипотекирано.

0
Да не би пък ти да имаш доказателства бе ,"boris"?Сигурно са написани на "родната" ви азбука -латиницата?

0
"СВОБОДЕН": DAY PONE EDNO DOKOZATELSTVO NA TVOİTE DETSKİ İZMİSLYOTİNİ, İSTORİ4ESKİ FAKTİ POKAJİ, FAKTİ DAVAY A NE PRKİAZKİ

1
СБЪРКАНЯК ,НЯМА ТУРЦИ В БЪЛГАРИЯ ,НИКОГА НЕ Е ИМАЛО . ИМАЛО Е ТУРСКА УПРАВА И ТО САМО В НАЧАЛОТО 15 век , ПОСЛЕ СА УПРАВЛЯВЯЛИ ЧРЕЗ ПОТУРЧЕНИТЕ БЪЛГАРИ. ВСЕ ЕДНО В ИНДИЯ Е ПРЕСЕЛЕНО АНГЛИЙСКО НАСЕЛЕНИЕ. РУСНАЦИТЕ ДА НЕ НИ УПРАВЛЯВАХА С РУСНАЦИ.??? ПРЕСЕЛЕНИЕТО Е БИЛО ВИНАГИ КЪМ ЦАРИГРАД А НЕ ОБРАТНО, ОТ ВИЗАНТИЙСКАТА ИМПЕРИЯ ДО ДНЕС. А ГРАДЪТ Е СВЕТОВЕН ЦЕНТЪР МНОГО ПРЕДИ ДА СЕ ПОЯВЯТ ОСМАНЦИТЕ. ПО СКОРО ПОЛОВИН ЦАРИГРАД Е С БЪЛГАРСКА КРЪВ , ОТКОЛКОТО ДА ГОВОРИМ ЗА ТУРЦИ В БЪЛГАРИЯ. НИКОГА ТУРЦИ НЕ СА ЗАСЕЛВАНИ В БЪЛГАРИЯ, И ЗА ТОВА ИМА СВИДЕТЕЛСТВА ОТ ТУРСКИ ИСТОРИЦИ, А И НЕ Е БИЛО НЕОБХОДИМО. ПОТУРЧЕНИ БЪЛГАРИ СА СЪБИРАЛИ БОГАТСТВАТА /ДАНЪЦИТЕ / НА БЪЛГАРИЯ И СА ГИ ДОСТАВЯЛИ НА СУЛТАНА ,А ПРЕДИ ТОВА НА ИМПЕРАТОРА , ТАКА СЕ Е ПОСТРОИЛ ДНЕШЕН ИСТАМБУЛ ,ОТ ИЗРАБОТАНОТО ОТ БЪЛГАРИТЕ.

0
Eto vi i originala:http://gercekataturkculer.tr.gg/ATAT-Ue-RK-BULGAR%26%23304%3BSTAN--k1-TRT-BELGESEL%26%23304%3B-k2-.htm

0
Sabudete vsichite,kakto e pisal edin ot uchastnite vav foruma.Az sam Turchin,zhiveia v Turtsia.Znaete li kakvo e kazal Atatyurk za Balgaria.Tsitiram:''Na Balkanite imame nuzhda ot priatelski narod,i tozi narod e Balgarskiat narod.''Prodalzhava,bil e voenno atashe v Sofia i se vlyubva v dashteriata na Gen.Kovachev,Dimitrina Kovacheva(Miti).Veche kogato e parviat Prezident na novata Turska Republika.''Do Balgaria i priatelskiat Balski narod,na koito vinagi shte sam priatel .Kogato poseti niakava beda Balgaria,prenasiam mnogo tezhko.Tia(ili tezi)koito sa protiv Balgaria,znachi sa protiv kam Turtsia.T.e. kazva vdignata raka sreshtu Balgaria,shte go priema kato vdignata sreshtu men.Taka che pomislete po natataka,kakvo e iskal da kazhe Atatyurk.

1
Смятам изводите и предупрежденията в статията на Венци Венков за необосновани, защото няма място за сравнение. Християните в Турция нямат своя партия на етнически и религиозен принцип, не управляват Турция, не вземат важни държавни решения в турския парламент, не са заплаха за националната сигурност на държавата, няма вероятност да опоскат еврофондовете на Турция, нито да гласуват в парламента й решения срещу самата Турция, както прави ДПС тук. Абсолютни ненормалници позволиха установяването на турската партия ДПС в българското общество, а други абсолютни ненормалници установиха партия "Атака". Това са два злокачествени тумора в българската политика.

0
Разбери приятелю, проблемът не са турците, а ислямизацията. Покварата от която сме бягали стотици години. Самите българи от турски произход още не се осъзнават за какво става въпрос. Прости примери за това са, сочените с пръст родопи. Строят им джамии, в които човешки крак не стъпва. Отново искат да накарат хората да влязат под подметките им. Друг неуспорим факт е, че вече официално се говори за връщане думата Осман в името на държавата. Следи какво става по турските медии. Проблемът е действително сериозен, но той не тръгва от измисления конфликт българи-турци. Той е досдта по-дълбок и опасен, а ти явно не си го разбрал.

0
Венци, адски наивен адвокатски коментар си написал. И на всичкото отгоре си противоречиш. Ако има "по-нахъсани" от АТАКА, как според теб ще спи? Щом е по-духовита, "нахъсана". Предвид ясно изразените османистки настроения на болшинството турци (Ердоган, пак взе мандат, пък знаеш неговите настроения какви са) коментара ти ми се струва недостатъчно мотивиран. Ако си ходил по кварталите на истамбул, или Бурса, да не говорим за Измир, или още повече за градетата на изток ще разбереш що за настроения се носят там и е въпрос на време да се случат. Ако прозреш малко повече за турската инвазия по нашите (североизточни ЗЕМИ), пак може да попромениш мнението си.

0
AZ CIM TYR4UH U JUBEA B TR.TYK HUKOİ HE CE 3AHUMABA C TUA GLYPOCTU OT 20 GODUHU CAM TUK ZA BG HUKOİ HE GOBORU HESHTO LOSHO HE MUCLU ZASTO CTE TOLKOBA ZLOBNU KAKBA E TAİA OMRAZA BUE NE CTE LU HORA ZABRAVETE VE4E MİHALOTO GLEDAİTE HAPRED JUVOTA E TOLKOVA KRATIK OCTAVETE TUA GLUPOCTU PARVO CU HAXRAHETE DETCATA 4E SHTE YMRETE OT GLAD

0
Толкова цинизъм и национално предателство на едно място .Драги ми авторе ,турската Атака не спи .Спим ние ,и институции и народ ,но явно на никой не му пука. Потопени в турски сериали и чалги ,в строене на още и още джамии. Предишното робство ни бе наложено ,на сегашното се подлагаме доброволно.

-1
Pangolin,не ми се прави на голям тарикат бре тъпак.нито имам село нито съм толкова малък.преди да ми даваш наклон на ...я провери какво е писал тоя капут за България и българите и после се напъваи.шматка

1
До г-н Малушев, Прочетох това което препоръчвате, т.е. вашите политически "анализи". Проверете на руски как се превежда 'анализ'. Не сте прав. Не може да живеете в ЕС и да има сегрегация на религиозна основа. Второ не може да се пишете, че някой развива 'робска" комлекси, тя няма накъде повече да се развива. Ние самите винаги се оправдаваме с 500 години. Има ли друга държава по света, която да се държи така.Други държави също са били колонии. Нима за монопола на на енергото, топлофикация, Вик , дупките по пътя, мръсотията междублоковите пространства Доган и Турция ли са виновни. Вие сте машината която произвежда 'анализи". Не търсете в речника означава "задник". Извинявам се на читателите. Лек ден.

0
Да, цензурата ви си я бива. Това да не протурски вестник ,не пуска мнението ми?

0
С тази си статия "топжурналиста" В.Венков се е сринал до дъното на моралното си падение. Написанато няма нищо общо с журналистиката а е част от психологическата война която Турция води против България. Целта е да се развиват робските комплекси в българите и да се убива желанието им за съпротива срещу пълзящата турцизация и така да бъдем превзети без бой. Това е и новият модерен европейски национализъм, който Доган се нае да развива и който проповядва че колкото обичаш България толкова трябва да обичаш и Турция или да обичаш Бъпгария само като част от Турция. За турско-ислямската заплаха четете в http://julian-liborater.blogspot.com/.

2
Здравейте на всички, добри и лоши. Реакциите в форума показват, че автора е казал неща, които ние не искаме да признаем. Статията е обективна. Дали ще я приемем или всеки сам решава за себе си. Всеки който смята себе си за патриот в форума смята, че България е само за българи. А какво ще стане с тези българи които живеят в Молдова, Македония, Украйна и т.н. те какви са ? Нека България бъде за тези които работят за нея, без оглед на вяра, пол и политическа принадлежност. Какво делим с съседите? Какво искаме? Исторически реваншизъм? Ние с едни улични кучета не може да преборим, защо трябва да обтягаме отношенията вън и вътре в страната? Кому е нужно? Замислете се. До "патриотите" имам молба, момочета оправете си речника, някак обидно се получава.

0
Венци ефенди- потомък на поп Кръстьо, ще бъда откровен. Вие задминахте по наглост, онова двуного което оплю Левски, та Вие заплюхте целия род български. Да не събудим турците, да не събудим гърците, да не събудим македонците, да не събудим сърбите??

0
Purko sorry ama pusna komenta predi mene za toq pod tebe stava na vypros

0
Ako slu6am takiva kreteni kato tebe trqbva da izselim i teq deto sa si krystili decata IVONA MAIKEL i dr. mi i te na sa bylgari rodolubci. I kato sme podkarali daj i evreite da mahnem ot tuka te dyrjat parite i bankite i ni pre4at da si lejime i da si zemame pari bez da rabotim. Za tebe imam samo edno ne6to da ti kaja JALYK SI I SE KRIE6 ZAD NACIONALIZMA. A hora kato mene se opitvat da vi metat lajnata pred naciite. I ako si misli6 4e nqmam povod da mrazq turcite si se obyrkal imam i to golqm polovinata mi rod e izklan kogato e bqgal ot grycko za da se spasii do6yl tuka. Mi po tvojta logika dajte deto vidim germanec da go kolim i nego mi toj e fa6ist i te baq bylgari sa razstrelqli moje6 da pita6 dqdo si.Ne kazvam da si zabravim istoriqta naprotiv trqbva da q pomnim i da se u4im ot gre6kite si. Do maloumnika ot dolu ti nqma da se opravi6 i v na6ata strana kamoli v druga za tva si begaj u gorata da stava6 hajdutin.Do drugite sys zdrave i mir. I pak povtarqm mnenieto si za statiqta PYLEN BOKLUK

0
Do toq deto go e pisal pod mene:Pi4 toq nik se polzva ot edin 4ovek v taq strana ot 5 godini i ako znae6 kak da proveri6 (v koeto silno se symnqvam) izliza edno edinstveno ime i drugoto toq deto spi na kompa raboti v mejdunarodna sreda za da moje nqkoj div selqnin kato tebe da byde uvajavan ot horata v drugite dyrjavi ama kakto gledam ako sa pove4ko selqnite kato tebe deto ne 4etat a sa re6ili da si izleqt prosta6tinata tuka vzemam vse pove4e da se obezkuryjava 4e nqma 6ans da se izdigne imeto na dyrjavata da Turciq moje da gazi hristiqni i armenci no go pravi po na4in kojto qvno e priemliv za drugite nacii a kakvo ni pre4i i na nas da go pravim no nqma da stane s divata selqniq naprede a i kat ti gledam pisaniqta si bil v peleni ili ne si bil na toq svqt kogato gi izselvaha a az gi gledah s o4ite si kak pla4eha horata za tova 4e gubqt stranata si i neznaeha za6to.

-1
Ей, автора, не ми обяснявай за Турция, защото там е забранено да се бият камбаните на църквите!!! Всъщност ти на заплата към турското посолство ли си?

-1
фес,ти си много голям бе.ти си най големия бе фес.как си го побрал тоя голям мозък под тоя малък фес бе :)вземи си купи 4 тапи и си запуши ушите и нослето,че се е разтекъл тоя голям мозък,че и смърди по лошо от селско прасе/дето уж не ги ядете:)/купи и за твоя човек с многото никове,компетентния наместник на вашия келеш на земята,че сте усмърдяли целия нет на свински говна и вмирисани потури.и по бързо че ша се ядосам

1
AZ SAM BILGARSKI GRAJDANIN OT TURSKI PROIZHOD,IZPOVADVASHT I PRAKTIKUVASHT RELIGIYATA I S L A M ! OBICHAM PRIRODNITE DADENOSTI NA BILGARIYA,NEYNITE POETI,PISATELI I YARKI UMOVE I OBIKNOVENITE TRUDOVI HORA NA BILGARIYA,KOITO UVAJAVAT HORA S RAZLICHNI EZITSI I RELIGII.NE MISLA I NIKOGA NE SAM MISLEL LOSHOTO NA DARJAVATA I NEYNITE DOBRI GRAJDANI! MRAZA MUTRITE ,KRADTSITE,NARKODILARITE,MOSHENNITSITE,KORUMPIRANITE POLITITSI,NATSIONALISTI,ATAKISTI,PSEVDO RODOLUBTSI I PATRIOTI,KOITI SEYAT VRAJDA MEJDU HORATA I SA INSTRUMENT V RATSETE NA BOLNI I LUDI POLITITSI I POLITIKANTI,KOITO SA SLUGI NA DRUGI SLUGI! NEKA KAJEM ZAEDNO NE NA OMRAZATA PO MEJDU GRAJDANITE NA BILGARIYA I SI PROSTIM I SE OBICHAME KATO HORA S GLAVNA BUKVA! DA JIVEE KOMSHULUKA MEJDU TIRTSI I BULGARI,OT VEKOVE , PREZ VEKOVE I ZA VEKOVE ! SELAM-/MIR/!!!!

1
много точна статия.поздравявам автора....

0
A zabravih otnosno statiqta da dam mnenie to e edno PYLEN BOKLUK. I samo edno 6te kaja na bylgari turci miusulmani i vsqkakvi ajde stiga se vryzvahte na takiva pory4kovi pisaniq sy6to kakto za statiqta 4e maketata sa potomci preki na Al. Makedonski. Gledajte si kom6uluka i hortuvaneto sys sasedite i pravete ne6to za taq dyrjava za6toto dyrjavata sme nie a ne politicite. Ajde sys zdrave.

0
Kato ste tolkova civilizovani i na4eteni i gedate civilizovanite dyrjavi vzemete za primer Amerika 4e tam vseki nein grajdanin kazva az sym amerikanec i togava poqsnqva ot kakyv proizhod a tuka edin ot vas ne kaza BYLGARIN OT TURSKI PRIZHOD (MIUSULMANIN) taka 4e ajde nema nujda da si izlivate tuka komleksarskite izcepki kolko e velika turci i se molete da nqma Bylgarski ERDOGAN 4e togava jalna vi majka i togava 6a kajete ej kolko be6e toleranten bylgarina. Taka 4e trajte si kakto do sega bez mnogo mnogo da si davate volnosti 6toto bylgarina tyrpi mnogo ama do vreme. Ajde sys zdrave i bez lo6i pomisli

0
Do gospodata turci v BG 6to se vyrnahte ot turciq obratno nali e prekrasno tam. Az sym ot Tyrgovi6te i nikoj ne moje da me ubedi 4e v bylgarina nqma tolerantnost da Ataka ne e re6enie za BG i ne e dobre da se napadat pametnici no otidete v nqkoq druga civilizovana strana i vijte ima li nqkyde visokogovoriteli po djamiiite. V momenta se namiram v avganistan ot vsi45kite 500 djamii v kabul ne sym 4ul edin visokogovoritel. Taka 4e za mene tova naistina e provokaciq kym bylgarite platena ot nqkoj. Za gospodata ot 6umen i razgrad ajde da ne si prikazvame za smelost i koj 6a bqga na nqkyde za6toto vi garantiram 4e ako trygnete "da kolite i besite" 6te imam pone 10 turski priqtela zad mene koito 6te me podkrepqt. Taka 4e fanatizma ne e samo v bulgarite toj e i vyv vas..

0
koy moje da tvardi 4e 100%e ot bilgarski proizhod - horata (fesovete) 500 godini sa upravlyavali Balgariya :)

0
До онзи викащия -горкия ,като знам как се молите колективно, само в мъжка компания, ясно е че друга поза няма как да научиш....

0
Do "fesa"..... AZ TE GLEDAM OT VISOKIJAT POST NA GERMANIA Az te gledam ot visokijat post na Velika BALGARIA........i te pitam, kakvo si izgubil tuk ? Kakvo si izgubil v Balgaria i Evropa? Ti pritejaval li si neshto ? Blagodari na balgarite, che tolkova godini jivja mirno...Blagodari im !

0
СИГУРЕН ЛИ СИ, ЧЕ НЕ РЕВЕШ ТИ, ДОКАТО ТЕ ОПРАВЯТ НАДУПЕН НА КИЛИМЧЕТО? НЕГРАМОТЕН АНАДОЛСКИ МАНГАЛ

0
MNOGO OBI4AM DA EBA BALGARKITE V GAZA ;AKO ZNAETO JENITE VI KAK HARESVAT DA GI EBAT V GAZOVETE LELEE; KAKVI MEJE STE VE BALGARI ;NE MOJETE DA SI DOSTAVITE UDOVOLSTVIE NA JENITE HAAHAAAAAAA ZNAETE LI KAK REVAT OTDOLU KATO I GO NACEPYA VIKAT ;OT RADOST LI OT BOLKA LI A BE EBALSAM GI DA VIKAT

0
Руската : А бе вас кой ви има за живи същества бе. Че ако не ви е нахалството и цинизма, никой няма да знае че съществува такава държава на планетата. Мечки здравословности. Май ще е дошло времето когато ще се вземат пушките с Бренекетата и ще ходим в степите за да откриваме ловният сезон за мечки. А бе великите руснаци, на продажници като нашите тъпи славянски кратуни са велики, ама 1000 г. един Босфор не могат да превземат, но да не ги смущава ли. А ги гледаме в Чечения и до ден днешен че не могат да се справят със зле въоражените Чеченци, че за посмешище ги правят, великите руски бладове, но тръгнали за величие да ми говорят. Славянски крепостни палячовци и селяндури.

0
sirrio: това че вие сами се мразите, не е задължително друг да ви мрази. Но се вижда, че вие се нуждаете от омраза, за да се почувствате поне малко значими, в своята ви незначителност. Като си заговорил за омраза я гледай тук този клип, http://vbox7.com/play:92b999a6 и тогава ми говори за омраза отъ страна на Турци. Все още Турчин не е тръгнал да отнема насилствено деца от бащите им, и да се държат супер враждебно и високомерно в чужда държава, защитавани от още по неадекватните славяноуродливи съдилища. Наистина се лекувайте, че истинските ви душмани за братя ги имате, а хората който ви помагат, ви били мразели. че по по между си се мразите, но други ви мразели.А бе супер неадекватни под човеци сте.

0
До sirrio, Уважаеми, не е важно как се казваш, а колко си полезен на страната наречена България. Да си обективен е част от тази полезност,защото тя ти дава пространствена ориентация. Неграмотността, която излъчвате не е добър атестат да се наричаш българин, само защото крещите името България. Да обект на възхишение е всичко градивно без значение националността. Провокациите идват единствено от АТАКА. Това е мнение на международни анализатори. Сегрегацията е вредна уважаеми, както и да се казвате. Поздрави и без злоба.

0
до Ivan Petkov: Като гледам май по-скоро си хасан и поне имай доблестта да си върнеш турското име, а не да се пишеш с "омразното" българско. Истината е една и вие турците и част от помаците не я признавате открито, но тя толкова силно прозира зад мазните ви увъртания и изкривени разсъждения - вие МРАЗИТЕ българите и всичко българско, а се възхищавате на Турция. Ами що щете тука тогава бре?! И само ревете че сте онеправдани, обиждате българите и правите умишлени провокации?! На мен ако не ми харесва тук ще си хвана шапката и ще ида другаде (особено ако страната - обект на възхищението ми се намира толкова наблизо). Що не направите и вие така, вместо само да хленчите и злобеете?!

0
Тя,турската Атака не е спряла срещу България вече 130 г. бе,главо кукурузена.Кой ти даде на тебе изобщо диплома за завършен 4-ти клас ?! Я вземи прочети само спомените на Поп Минчо Кънчев та да видиш за какво иде реч.Да не говорим за тракийските българи-бежанци,за десетките организации в Турция,работещи денонощно срещу нас и т.н. и т.н.Удари се сам по простата и тъпа тиква,нещастен драскач,"Атака" му била виновна! И аз ще завърша като гърците: ТИХО ДА НЕ СЪБУДИМ БЪЛГАРИТЕ,ПАРДОН ВЕНЦИ!...

0
Браво!съгласна съм с теб господин Петров!Дано и в България да един ден да се осъществи всичко това което изброихте!Амин!

0
Само да добавя, какви социални придобивки имат турците. Ще изброя само три; Пенсинерите се возят безплатно в обществения транспорт, пенсиониран учител получава около 1000 лева пенсия. В случай, че е починал човек, близък или не, общината поема цялата организация и разходи по погребението. Болниците, частни или не нямат право да връщат човек при спешна помощ и тя е безсплатна. Затова хората гласуват за Ердоган, заради и успешната социална политика. Толерира се образованието. Над 800 000 кандидат студенти всяка година. На държавните служители за чужд език се добавя около 50 долара към заплатата. Почти като в България нали?. Време е да прогледнем, иначе ще осъмнем като паметника на съветската армия. Поздрави на всички.

0
Статията е обективна, кой каквото иска да си пише. Истината e, че съседите ни водят по точки. За съжаление ние произвеждаме завист и злоба. Бихме могли да "откраднем" нещичко от тях, било като обслужване или да бъдем по работливи. Ние сме велики само пред самите нас си. Това е. Здраве и късмет на всички, независимо, че някои имат проблеми с личноста си. Това не се лекува, ако не си homosapiens.

0
не си признаваме просто истината,това е!трябва ни човек като ердоан,да ни избави от положението мили ми любителен!Когато Партията на справедливостта и развитието /ПСР/ на премиера Ердоган дойде на власт преди 9 години, Турция приличаше на днешна Гърция: икономиката беше разсипана, политическата класа - дискредитирана, МВФ диктуваше политиката, а съседите преливаха от подигравки и съжаление. Когато ПСР и лидерите й - все верующи мюсюлмани, бяха избрани през 2002 година, противниците им предупреждаваха, че страната ще се превърне във втори Иран. Днес, 9 години по-късно, турската икономика расте със скорост, която кара европейците да бледнеят от завист. ПСР въдвори и стабилност, непозната до преди; страната е кандидат за членство в ЕС, пример за подражание в региона и глобален играч.

0
Браво??? Заради такива като вас с автора ,самопредлагащи се на заколение ,сме в такова положение. Магистрали ?Магистралите ни ги строят турците ,защото тук има хора заинтересовани да получат големи комисионни ,за сметка на подозрително евтини оферти ,заради евтин и некачествен материал .Така е и останалите стоки -чете се турция или китай ,защото са евтини .От производители на всякаква и качествена продукция преди години ,сега помагаме на чуждата икономика .

0
браво най накрая някой да напише истината.всичко това е вярно,виждала съм го с очите си просто хората ги е срам да си го признаят.добре че дойдоха турците да ни направят магистралата и метрото,където и да погледнеж пише made in turkey ,помаците и турците отглеждат тютюна ,картофите и млякото а след това идва при нас гражданите.та това е евтината работна ръка на бг!та няма място за стванение,обичаме родината си,но неможем да достигнем турция колкото и да биват оплювани за съжаление от невежото общество особено в бг.на тях не им и пука,ние да погледнем в какво положение смечдокато те се развиват,ние пропадаме,а казваме че обичаме родината си как!?

0
Да, някои хора се самозабравят. Русия е много над категорията на Постхазарската империя /т.н. Османска/. С Голямата мечка може да се бори само Съвременната хазарска империя /т.е. Англо-американската/.

0
Търлъка написал тази статия, е абсолютен ибрикчия, родоотстъпник и национален предател! Повече за него Тук - http://skat.bg/news.php?action=0&newsID=10861

0
Кой ме споменава? Моля, не ме безпокойте напразно, не е здравословно за никой, даже и за турската "Атака". Не ми е в категорията, все пак.

0
Тъпаци, първо се отървете от зависимостта си от русия, била тя енергийна, била тя историческа, че да говорите за зависимости, палячовци смешни. Но понеже вие сте грамотни, и се оставяте да ви водят за носовете едни крепостни руски степни селяндури и славянски плъхове, и да считате че всичко идващо от русия, е на 100% правилно, и на това и отгоре да си го натрапвате пикливи несретници такива, е няма как да стане. Имате ги за братя, а като те са ви най-голямото проклятие. Вие сте просто хора, с много къса памет. Че насред центърът ви, на собствената ви столица, седи паметник на окупатор, а никъде все още не виждам паметници на Турската армия в територията на българия. Така че, кой са в случая неграмотни и хора с робска психика.

0
Казващи че са господари, а пеят песни за робства и тиранства, и освобождаване от хора, който пост фактум са ги поробили не само териториално, но и финансово, за да издържат вечно пияната съветска сган, а преди това, руската имперска армия, и през времето на Сръбско - българската война, са ги предали на сърбите да ги ебът, че пак капитаните им спасяват задниците, и Стамболов им е дал модел за държавност след това, и те за благодарност го съсичат насред центъра на София. А на пишман българина, на него само ще му кажа. Подобна на него славянска отрепка, му го казвам кратко и ясно. Като не му понася тук, да се маха в сърбия, неговата мама проста. Там нека да го търпят и толерират заради шовинизмът му, защото тук определено няма място.

0
Турската "Атака" да ходи да си оправи кюрдите, ама няма кураж за тая работа. По-лесно е да платиш на някое дьонме, да понапише нещо тук-там, пък после да го четеш и да си вярваш на написаното.

0
Първо сте неграмотни. Неграмотни са ви и фейсбук страниците - ако се върнеш към страницата на лицето, публикуало сатията, ще забележиш, че близки до него хора имат груби правописни грешки в текста на профила си. Такова е брат ми, "житейското правило на живота".

0
Тоя Венци Венков хич го няма ,то кога ли го е имало де....Няма друг такъв изрод ,да призова народа си да позволи да го тъпчат в собствената си малка страна.Това е ужасия...не се кланям на никого,видя ли зора вадя ножа.И тук не става въпрос толкова за турците, колкото за мръсните американски копелета ,които се бъркат нявсякъде...унищожиха малката кокетна държава България...такива мърши като автора всеки ден набиват в главата на народа че са малки...тъпчат ни и ни смазаха...и това не са турците,е може би и те помогнаха до голяма степен ,но това си е американска и идея отначало...ето заповядайте непросветени идиоти гледащи само собствената си изгода...http://www.youtube.com/watch?v=BGpTrDEqQRs

0
ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ВСИ4КИ ТУР4АЛЯ И ФЕСОВЕ,МАМКА ВИ МРЪСНА,ДА ВИ ГО ТУРЯ В 4ЕРВАТА КИСЕЛИ,ФЕСОВЕ НЕЩАСТНИ

0
@fesa Ако си турчин не ти прави чест да сипеш такива тъпотии! @Харамията Тона за удара с нож в гърба - чети малко повече история, ограмотявай се преди да почнеш да ръсиш недомислици! Кой прокуди и изкла много от българите от Източна Тракия, знаеш ли? Кой изгони всичките цигани от империята в малката и измъчена България, когато юдомасоните създаваха модерната турска държава?

0
А ти бе, кьорав наблюдател. Къде виждаш толерантността с която постоянно се фукате? че изобщо аз не я виждам. Вие не сте толерантни изобщо, вие просто сте страхливи, криещи се зад думата толерантност, оправдавайки си страхът си, по този толерантен! нетолерантен нелеп начин че сте били толерантни. И сега по този начин да си избивате агресията в посоки, който други ви посочват, а истинските ви душмани си ги избирате във властта, и крещите яростно заклеймявайки го на предател, срещу всеки изкарващи им кирливите им ризи, пазещи ги по павло морозовски стереотип, с голи гърди на амбразурата. Какво очаквате от хора? който постоянно са ви в устата, и за стомашните си неразположения ги обвинявате дори. Религията им искате да унищожите, но когато ви се отговори по подобаващ начин, олей, чудо е станало. Каквото сами си го направите, никой не може друг да ви го направи. Запомнете го това елементарно житейско правило на живота.

0
Прочетете коментарите и ще ви стане ясно къде на майната си стои и по какъв начин се изаява турската толрантност.

4
Християни и мюсюлмани, българи и турци, защо сте толкова наивни? Защо се подавате на толкова евтини провокации? Вие не сте си врагове едни на други. Има един политически елит, който ви държи разделени, за да ви експлоатира по-лесно. Тази статия е повече от поръчкова, а този автор е повече от омърсен.

0
e tova e istinata gyavuri .http://www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU

0
qqqqqqq: Ей шматко, а защо не се ометеш към шумадия свиньо шумадийска, там сръбите да те обичат на мрсен бугарин, майку ти ебам. Нали сте братя славяни със сърбите бре, ами бегом към белград тогава. Какво правиш тук? Или тук смяташ че е твоя земя, а изобщо не те интересува за нея. Май е твоя земя само на приказки, а на дела си някъде по света. Просто пътя, чантата и за белград.

0
Брей, тук имало много бойци бре. А в реалността са много ниски, че тревата ги покрива целите, и изобщо не се виждат. Калъчи, пунгии и тем подобни въображаеми идотщини. Нови Босни, и все опасни мисли, от който мисли, претворят ли се на практика, е тогава ще видим Турската атака толкова ли е безобидна, колкото си мислят някой хорица тук. Приказки колко е било лошо в Турция, а никога не са ходили там, а от къде ли знаят какво е положението там? изглежда че звездите им го говорят на някой хора. Наистина че мнозина са за лечение и то незабавно.

1
имам много приятели БЪЛГАРИ - затова мразя копелетата които се опитват да ни развалят ДОСТЛУКА - май освем рязания ще ядат и българска национална кухня . а на сидерчо да не се тормози ка то дойдем и кака Капка ще е доволна и той спокойно може да си избива комплексите по митинги и пред свещенни храмове а ние ще се грижим за каката .

0
на никого не се сърдя опитвам се да ги накарам да мислят и расъждават - били са част от ВЕЛИКА ИМПЕРИЯ , били са под протекцията на падишаха , уж били роби , МАЙ Е ВРЕМЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ ЩО Е РОБ И ЗА НАПРЕД ДА НЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВАТЕ С ТОВА . а що се отнася до турската атака - близо милион се изселиха преди 20 години днес с децата си се утроиха , ами старите изселници , турците в бг 1 000 000 , роми 2 000 000 , помаци , власи , гагаузи, македонци , евреи, арменци , гърци , каракачани , и др . - ДЕ СТЕ БЕ ГЯУРИ . българския лев , а де в българия има лев(лъв) освем прасета и кокошки друго нема , ааааа извинете ПОМИЯРИ . НЕ МЕ ГЛЕДАЙ УМНО БЪЛГАРИНО

0
BRATO NE IM SE SARDI,NEKA SI IZBIVAT KOMPLEKSITE NATRUPANI! NIE SME GOLEMITE I SILNITE I OPROSHTAVASHTITE,NAUCHENI OT DEDIITE S I PRADEDITE SI DA OBICHAME BIGARSKATA RAYA,S KYATO SME JIVEELI RAMO DO RAMO TSELI PET VEKA ! V SARTSETO NA VSEKI ISTINSKI TURCHIN IMA OBICH I UVAJENIE KAM BILGARINA !

1
ааааааа момченце ти си селянче за това си толкова умничко- кви субсидии кви пет лева бе КОЛХОЗНИК - ОПЕРАТОР НА БИОЛОГИЧНА ЕДИНИЦА . тъй както си се засилил гледай да не издоиш рязания бик че ще има СЕКС СЕКС ОЛЕЛЕ МАЙКО , и скопения сидеров няма да може да ти помогне . свиквай да ходиш с памперси че ИИИИИИИДАТ ??????

1
ааааааа и за какво да протестирам четирицифрена заплата кефти мармарис кефти анталия и то не с автобус самолетче прибирам се в къщи завъртам копчето (централна газ) няма да ми свърши бойлера- не мисля за кьомур и дърва , няма буркани с кво ли не всичко ми е прясно зиме и лете на много по ниски цени от бг , нова кола на две години аааааа да не е 15 годишен мерцедес или бмв , ходя си на джамия без да има лайнари около мен да ми обясняват че в бг всичко е наред само високоговорителите не са наред че и тях като ги оправи невиж ли тук стана швейцария ( талибанска ама) . ПОСРАНИСТЕ ДО УШИТЕ И ЧАКАТЕ НЯКОЙ ДА ВИ " ОПРАВИ "

0
аааа момченце МЕРСИ че сме попаднали на управници - имамеси аристокрация която при вас комунистите я избиха и ви останаха само ПОЖАРНИКАРИ И ФИСКУЛТУРНИЦИ ееееееее трудно е когато неграмотници те оправляват ама нейсе ЦАРЧЕТО ви даде голям старт ама талибанина си е талибанин ВАРИГО ПЕЧИГО ФАЙДА НЕМА такаче вместо да се зъбите УЧЕТЕ СЕ все пак комшия ви е ВЕЛИКА ИМПЕРИЯ една от най дълго просъществувалите . за кюрдите да ти кажа ПРОБЛЕМА Е С КЮРДИТЕ КОМУНИСТИ които си играят на партизани а другите са мои ббратя и сестри имам много приятели кюрди а итука мога да вмъкна и БЪЛГАРИ с които ядем и пием и обикаляме турция и българия без да се влияем от посирковци като тебе ( до оня ден никой незнаеше в бг че има кюрди а се станахте големи кюрдофили - всяка вечер с комшиятами от МАЛАТЯ си пием де кафето де бирата заедно , той е КЮРД и ми е като БРАТ . така че момченце от нищо си нямаш ХАБЕР - ПРОСТОТИЯТА НЕ ХОДИ ПО ГОРАТА А ПО ХОРАТА , ама простотия и агресия ей тугава СТАВА БООООООМБА

0
момченце ако отида в анадола пак ще сме комшии ама азще сам на другия край на моята държава ама ти при талибаните немоа те мисля браточка - ВАЗЕЛИНА Е СКЪП ВМЕСТО МУСКИ С РОЗАВО МАСЛО ВЗЕМАЙ МУСКИ С МАС ЧЕ ДОКАТО СВИКНЕШ ДА НЕ ВИКАШ МНОГО СПОЛАЙТИ ДРУЖЕ СТИСКАМ ТИ ПАЛЦИ И АКО ОТЦЕЛЕЕШ ПИШИ ЕЕЕЕЕЕЕ КАК КАК Е ТАМ

1
гяури сме били , до скоро не си знаехте религията бе момченце , който ходи на църква и носи кръст го изключваха от училище и работа лежаха по белене и др затвори . от няколко години много вярващи станахте ама диващината още е с вас - ТРИЧАНЕ , КУКЕРИ , МАРТЕНИЦИ и др натовали му викаш християнство , да не ви чуе папата че тогаз ереста ще е пълна . а що се отнася за турция - да не е навсякъде рай ама що не пишеш в техните очи какво е българия- кафе кола 5 лв проститутки измами кражби на коли и имущество никакво обслужване а за храната отврат освем свиня нищо друго в менюто пьтища можеби в диарбекир са по добре и на всичкото отгоре им взимат такса за автобан смешно нали гяур тъп и не компетентен сигорно по цял ден се наливаш с ракия и като се освестиш сядаш на компютъра - не се застоявай много че немития гъз бързо хваща хемороиди а бай ХАСАН ги ликува

0
fesa Същият помияр като баща си и татенцето си ще си. Роб на талибаните :ДбКво глад а по твоя край? - марш в анадола!

0
onzi а вие какво правите бе помияр? Събирате подписки срещу кюрдските кланета :Д Ако не бяхте попаднали на управници щяха като говеда да ви настъпват. Защото вие не сте гърци. Вие сте страхливи зайци с чувство за превъзходство. Точно вие, които го поемате анално 20 години от един комунистически агент - мишок нямате право да говорите за гърци. Защото никога не се вдигнахте и всичките ви "протести" бяха контролирани. Тъпотията ви стигна дотам, че протестирахте през 2011за някави субсидии, които бяха планирани още през 2009 и. Идиоти. Голяма печалба - предвиденото ви. Като кученце, за което е заделено сиренце, но трябва да застане на 2 крака и да се помоли. Не сте и мюсюлмани, а насраняни:Д Писалият статията нищо чудно и да е педерастче. Латентно гейче.

0
всички които мразят турците от мене бонус ЩЕ ГИ КЛАТЯ НА ФЕСА СИ без пари - седнете и четете неграмотници . от алчноста на руснаците и страха на европа си направихте държава далеч далеч от родните места за да бъдете ТАМПОН между европа и азия , ТАМПОНА ЗНАЕТЕ ЗА КАКВО СЛУЖИ (май сте повече тампон за гъза , не ви е лесно постоянно да ви е вътре ) бързо по родните земи се връщайте че тампона излезели ще влезе нещо голямо и рязано , ей тогаз ще ви видим . ще си правите болярства (колонии) из англия испания и т.н. и ще си мечтаете за това което сте осрали . талибанина навсякаде си е талибанин ако ще и в европа и под името българин КРЪВТА ВОДА НЕ СТАВА ИЛИ ВЪЛКА КОЗИНАТА СИ МЕНИ НО НРАВА НЕ

0
@red: а дядо ти и баща ти (и ти ще си някакъв помияр не бой се), на който му купуват тютюна на 15 стотинки не е ли гяур :Д А се замисли кой е гяура последните 130 години

0
Атанасова разходи се малко извън няколкото им прилични града за да им видиш палатките и лайната и тогава говори. Ред кюрди ред палатки. Спокойна е до взрива на поредната бомба. Или докато стане вечер и турците ги хване страх да се движат fesa вас ще ви изгоним. Икономически ако не си счупете гадните гърбове в полето като дядовците ви как подвиваха :Д

0
не гонете никого ВУЛГАРИ , а просто се върнете по родните места ващи братя ТАЛИБАНИ ве очакват . тука само проблеми създавате - с никого не се разбирате , виж турците с всички се разбират само молко с гърците ама и там нещата се оправят а вие вместо да се оправяте осирате пейзажа . мързеливи нехигиенични и все някой ви е виновен. целувайте гъза на турците че по тяхно време сте се плодили като зайци и не сте си плащали данъците и на всичкото отгоре неблагодарни - под закрилата на турците сте се запазили като народ . ВМЕСТО ДА ГОНИТЕ ДАНЕ ВЗЕМАТ ДА ВЕ ГОНЯТ ОТ ИСПАНИЯ АНГЛИЯ И Т.Н. МНОГО БЪРЗО СТАНАХТЕ ВЕЛИКИ ТА И ВЗЕХТЕ ДА КОЛИТЕ И БЕСИТЕ - КОЙТО КОПАЕ ГРОБ ДРУГИМО САМ ПАДА В НЕГО

0
VNIMAVAY! PRABULGARITE-TSIGANITE/ROMITE,MANGALITE,MURGAVITE NI SAGRAJDANI/ DA NE VZEMAT DA TE IZGONAT OT TAHNATA ZAKONOVA DARJAVA,CHE NAMA I KADE DA IDESH,BOKLUK NATSIONALIST,FASHIST-ATAKIST !

0
PROBLEMA E V GAURSHTINATA NA BILGARINA ! rechnik:/gaur/-bezbojnik,bezvernik,nevarvasht,ateist

0
Bravo Ventsi ! Drebnite dUSHİTSİ deto sega te plyuyat sled vreme ste razberat kolko si prav. No za sajalenie sega chuvstvata im varvyat pred razuma,a oste po-loshoto e, che chuvstvata im proizhojdat ot neosnovatelni predrazsadatsi . Glada,mizeriyata inistetata nyamat tsvyat.etnos i prochee taka,ako prosledyavame sabitiyatav sasedna Gartsiya,kadeto gratskite mladeji skandiraha za prisaedinyavaneto im kam Turtsiya,mislya,tova e edin mnogogoznachitelen akt. Taka, umnata. Ventsi ti prodaljavay da gledash napred i pouchvay az vyarvam,che mislestite glavi ste te razberat.

-1
наи добре е ние да се събудим и да изгоним мръсните ТУР4АЛЯ от БЪЛГАРИЯ,ВЪН

0
Християни и мюсюлмани, нека продължавмаме да живеем заедно в разбирателство и не оставяме на другите да развалят онова, което сме изграждали толкова време.

0
Статията от начало до край е едно предателство към България, към нейните граждани. И особено към нашите предци -дали живота си за свободата на България. Авторът изпада в състояние на странна гордост от факта, че турция като един станала в защита на българските турци .Със статията си г-н Венков не само не защитава нищо българско, но и дава повод за нови стълкновения .Това ,за което обвинява нас ,хвали у турците .Разединения не ни трябват, господине ,а нещо, което ще ни обедини .Давате ли си сметка към какво ни призовавате? Да преглътнем националната си чест и гордост, и да преклоним глава пред чуждите? Т.е .браво на турците, че се защитават, и позор за нас ,ако ние го правим ?Такова родоотстъпничество скоро не бях виждала .Не сме против тях ,когато спазват законите и уважават порядките ни ,а не когато ни провокират съзнателно и целенасочено. Както ни провокирате и вие сега .Не знам само дали е съзнателно .Срам ме за вас.

0
to se vijda vie tam v bg kolko stryvate sled kato gi tarpite tezi cirkove v balgaria 20 godini .mojete samo da pi6ete .vi6te v garcia kvo praviat horata.a vie samo mojete da se kriete zad ne6to glupavo napisano ot vas srahlivci.bg e vav ve4na kriza ikonomi4eska no vie si tarpite.i sega nekoi trebva da e vinoven nali.

0
DA JIVEE DRUJBATA,PRIYATELSTVOTO,KOMSHULUKA I RAZBIRATELSTVOTO MEJDU TURTSIYA I BULGARIYA OT VEKOVE,PREZ VEKOVE I ZA VEKOVE ! "

0
Ne se pravi na patriot ot Amerika,be bokluk,ela tuk v Bilgariya da te vidim kakvo struvash strahlivetso !

0
Доколкото разбирам проблема е единствено заради уредбите на джамията. От много години живея в сащ и съм обиколил доста от тукашните градове, но джамия, или църква с високоговорители не съм срещал. Ако всеки почне да си озвучава религиозния храм ... не знам дали и американската Атака няма да се събуди :)) Мир и разбирателство, трябва да има - да, но статийки, като горна постигат обратен ефект.

0
Da, da, blia, blia, zatova kazvam na vsichki BULGARI stiga turpiaxte turci, cigani i vsqkakvi drygi kato tiax, koito imat poveche prava ot samite NAS i BQGAITE OT BULGARSKATA DURJAVA, KOIATO ZAKRILIQ VSEKI DRYG CHUJD GRAJDANIN NO NE I BULGARSKIQT!!!!!

0
Прав е авторът! Как може да се нарече патриот човек, който се опитва да скара 7 милионна България със 70 милионна Турция?

1
Разумна статия, която може да бъде разбрана само от интелигентни хора и ИСТИНСКИ ПАТРИОТИ. След Освобожданието турците са единствените ни съседи, които не са ни забивали нож в гърба и единствени ни посрещат радушно като туристи. Чудя се на нашите "патриоти" по форумите - защо все мълчат по въпроса за внезапно изчезналите 1 млн. българи в Егейска Македония (Северна Гърция)? Този въпрос като българи би трябвало да ни вълнува повече от арменския геноцид.

0
ЗАВИСТА ЩЕ ПОГУБИ БЪЛГАРИНА - КОЛКО ЖАЛКО , А ПО ПРИНЦИП Е ДОБЪР ЧОВЕК , А МОЖЕБИ СЕ Е ИЗРОДИЛ АААААААА????????

0
ZAVISTTA,ZLOBATA,OPLUVANETO,POKAZNOSTTA,HVALENETO SNOSHTI KAKVO SA YALI,PILI I S KOYA MOMA SA PROSPALI SA MALKOTO KACHESTVA NA BILGARINA,KOITO GO OTDALECHAVAT OT GOLAMOTO EVROPEYSKO SEMEYSTVO !

0
ZABRAVIH DA SPOMENA 4E FESA VENKOV OTDAVNA SE OPITVA DA VLEZE V POLITIKATA TAKA 4E SEGA MAI 6E SE POIAVI V NIAKOIA LISTA NA BCP ILI DPC NO ZA RAZLIKA OT DRUGITE MU OPITI MOJEBI SA MU OBE6ALI NE6O 6E VIDIM FES MINT4IIIISKI

0
VENKOV VINAGI E BIL I 6E BUDE DUHA4 I GAZOBLIZEC ZA NEGO E VAJNO HONORARA DA E DOBAR A KAVO PI6E NIAMA ZNA4ENIE VENKOV SKAPAN FES SI TI LAINIAT DOLEN VSI4KO HUBAVO

0
КАК НЕ ВИ БЕШЕ СРАМ Г-Н ВЕНКОВ ДА ИЗЛЕЕТЕ ТАКАВА ПОМИЯ....ВИЕ СЪВЕСТ ИМАТЕ ЛИ ? ПО-ЛОШО Е ЧЕ ИМА БЪЛГАРИ КАТО ВАС...ТУРЦИТЕ В ТОЗИ СЛУЧАЙ СА ПО-МАЛКИЯ ПРОБЛЕМ !!! БОГ ДА ВИ ПРОСТИ ГАВРАТА С БЪЛГАРИЯ И ИСТОРИЯТА И !

1
а на момченцето което споменава дядоми само мога да кажа че дядому тогава е живял много по добре ако сега би живял тук (120 пенсия)

0
където има афганистанска кръв там винаги е размирно - от както се заселиха българите на балканите те станаха БАРУТНИЯ ПОГРЕБ НА ЕВРОПА

0
приготвил съм ятагана и вазелина ТУРКОФОБИ гледайте да сте от първите докато не е свършил вазелина че после ще се лее кръв

0
ИДАААААААААТ

0
Дори не си заслужава да чете човек такова поръчково писане! След като самите турци си заявиха, че цялата тая патаклама пред Баня Баши е тяхна провокация! Не че харесвам Волен Сидеров или неговите активисти, но пък не виждам нищо лошо да има националистическа партия в една страна, която да ръчка замръчканото съзнание на "овчиците". Но това дето го пише авторът за специалното мразене на Турция и туерците е чиста проба провокация, освен че е тъпанарщина! Т.е. цялото това драскотене е лишно доказателство за продажността на българските журналисти, за тяхното платено гъзоблизничество!

0
Незнам защо се говори за търпимост, като думата е приемственост.Тогава вложената енергия е градивна, а мисленето позитивно. В противен случай да се търпи и дерзае е просто бомба със закаснител

0
Турция си е Турция, България си е България. Просто две съседни държави. Турция се опитва да запази старото си имперско величие с модерен икономически разтеж и го прави успешно. А какво правим ние? 20 години лъжи, измами, грабеж. Икономика сива, так чак черна. Разтеж нанайси. Растат само банковите сметки на олигархията и то в чужбина. ДПС е параван създаден от ДС за прикриване на страхотни далавери, цялото им ръководство са бивши агенти и доносници. Отворете си очите, тая омраза ни се подхвърля и разпалва съвсем целенасочено- да ни се отклкони вниманието от истинските проблеми на страната ни.

0
Абе, 1234, а ако ние грабнем огнестрелните си оръжие и тръгнем да отмъщаваме на циганите! Гьон прост. Скоро ще получите отнговор.

0
Това не може да е журналист - няма една истина в статията. На 21 януари 2007 в цариград убиха насред улицата Хрант Динк - журналист от арменски произход, на който не му е разрешено да има арменско име (турска толерантност), и който се е осмелил да си отвори устата по въпроса за арменския геноцид (който, за дървените глави в нашия журнализъм, е признат от целия цивилизован свят включително ЕС, но не и от "цивилизована" турция). Така че предложението на горния писач от 24 часа - да приемем у нас същите стандарти за "толерантност", както в турция - би означавало според горния пример: всички в БГ с български имена, никакви критични за БГ коментари от турци и техните подлоги и журналистите (като тоя), които пишат боклук, обслужващ чужди интереси, да бъдат обявени за отстрелвне - хмм, венци, моето момче, в някои страни по света това бива разглеждано като подстрекаване към насилие и етническа нетолерантност - с всички последици за теб като публикувал тая статия.

1
Като чета бабаитските простотии на някои хора, пишещи по форумите, винаги си задавам въпроса: тези пишман-патриоти няма ли да са първите, които ще се скрият в миша дупка, ако, не дай Боже, турци, цигани гладни, бедни и други групи грабнат ножовете и сопите и тръгнат наистина да убиват и палят? Венци Венков е от Шумен, аз - от Разград и много добре знаем за какво става дума...

0
to nyama hora po dolni ot bulgarite.. za kakvo se gordeqt tia bulgari ne razbiram

0
BRAVO BILGARINO !!!!!!! ZNAM VSICHKI SHE TE NAPSUVAT ZASHTOTO MISLENETO NI E DO TAM N NYAMAM DA PISHA KOLKO E HUBAVA E STATIYATA NO EDNO ZNAM CHE IMA ISTINSKI BILGARI ZASHTOTO AKO UVAJAVASH SVOYATA NATSIONALNOST UVI UVAJAV ASH I DRUGITE VSICHKO SI E TOCHNO I V TOCHNOTO VREME EVELALLAHH

0
DOVERETE SE NA TURTSITE,TE NAMAT ABSOLUTNO NIKAKVO LOSHO NAMERENIE KAM BULGARITE I BULGARIYA,NO SE PLASHETE OT TAHNATA OMRAZA I OTMASHTENIE O,NAROD S KASA PAMET !

0
PROST I TAP.PO-PROST I PO TAP I PO PRESTAPEN,ZAVISTLIV , FUKLO I KOMPLEKSAR KATO DOSTA BILGARI GI NAMA NIKADE PO SVETRA I ZATOVA NIKOY,AMA NIKOY OSVEN TURTSITE NE GI OBICHAT !

0
DOBRE,CHE 545 GODINI OSMANLIITE TURTSI NE SA MISLELI KATO TEBE,A KOLKOTO DO DUHANETO NAKOLKO POKOLENIYA TVOI BABI SA DUHALI I NISHTO NE SE PROMENILO!

0
DA SI BILGARIN DNES NE ZVUCHI GORDO,A ZVUCHENOTO UTRE ZAVISI OT SAMITE BILGARI!

0
Добър турчин е само мъртвия турчин Да го духате фесове смотани

0
PROCHITAY DOLNITE KOMENTARI I SI PRAVI IZVODA ZASHTO 21 GODINI TOZI NAROD I DARJAVA E V TOVA OKAENO IKONOMICHESKO I DUHOVNO SASTOYANIE- NISKOTO INTELEKTUALNO NIVO NA BILGARSKATA RAYA E PRICHINATA!!! talkoven rechnik: /raya/- masa ot hora s nisko intelektualno i duhovno nivo,lesen za promivane na mozatsi i manipulirane- stado ovtse!

0
Трябва много внимателно да дразним турците. Да се отнасяме с тях тук така, както очакваме те да го правят с нашите светини край Босфора. Защото за нова Босна никога не е късно. Това е толкова познатата ни робска психика: Наведена главица сабя не я сече

0
Пето, Засилване на работата на българското контраразузнаване и прочистването му от хора, работещи за Руската Федерация.Това е особено важно, защото в тази момент Руската Федерация не е приятел на демокрацията в България. Шесто, Преглед на законосъобразността на големите инфраструктурни проекти в България ,без значение дали интересите в тях са свързани с Русия или държави, които дефинираме като съюзници в НАТО и ЕС. Това трябва да се извърши след като се установи така нужната ефективна система за борба с организираната престъпност с бели якички. Корупцията, практикувана в тези проекти, е много близо до това да убие ефективната демократична и пазарна процедура.

0
Много ми е смешно как хора които не знаят грам за какво става въпрос ми обясняват високоарно глупостите си.Дядо ми е цариградски българин и от 30 години неще да стъпи в Турция.Стотици пъти ми е разказвал как са им опожарявали квартала и колко са ги тормозили....до такава степен са го тормозили,че даже не пожела да иде да си вземе наследството и хариза цяла фабрика на брадовчедите си....а вие си говорете господине....заради такива като вас цели български райони ни наричат гяури и се мачкат българите..в собствената им държава...какво искате нов 11.09 ли ?

0
Харесвам Турция. Тя е подредена държава в която усещането за спокойствие и ред е истинско, а не внушавано от викачи на поредното правителство. Съвременните турци са отворени към света, фереджетата и дебелите жени отдавна не са на почит. Агресията, която тук просто струи от хората, медиите, изцепките на забогателите бабаити, там липсва. Обиколих половин Турция, бях там на един от най-големите им религиозни празници, но не само че не гладуваха и заведенията бяха пълни с хора, ами и не видях наведени пред джамиите върху молитвени килимчета. Прекаленият светец и богу не е драг, казва народът. Също така агресията поражда съответен отговор. А виковете от софийската джамия и надупените богомолци са вид агресия. Тя изглежда е много удобна на управляващите за отвличане на вниманието. А авторът на горната статия да си помисли няма ли да му пресяда залъка, купен с парите от този слугински, да не кажа нещо по-силно, хонорар.

2
Защото за нова Босна никога не е късно.

-1
А туркофилите -марш в анадола!

1
РУСОФИЛСКИТЕ ПАТРИОТАРИ - МАРШ В СИБИР ! ! !

0
Хайде стига сте се палили всичките и сами да се настървявате. Гледайте си бизнеса и как да си подобрите живота. Пък каквото било - било е отдавна.

0
Ех,Венци,некадърнико продажен,виж кои ти харесват тенденциозно написаната статия-това ти е присъдата. За тези,които се имат за муслими и точат ножчетата си,една е истината и да си я знаят-БЪЛГАРИЯ ,ДОКАТО СВЯТ СВЕТУВА ,ЩЕ Я ИМА,ВЪПРЕКИ ТЯХ,ВЪПРЕКИ НЕКАДЪРНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ.

0
Този е от Шумен и за това е такава нагласата му.......що се не върнеш в Йонковата телевизия и да галиш пак фесляците а.....

0
МРЪСЕН ФЕС ,ДОЛЕН ЦИГАНИН.....КЬОПЕК КОЙ ТИ ДАВА ПРАВО ДА ИЗКАЗВАШ МНЕНИЕ.....АНАДОЛСКА СВИНЯ.........БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВИ.......ТАКИВА КАТО ТЕБЕ НА КОЛ ........

0
От такива подлогари и низки душички не можем ние българите да придобием национално достойнство. Абе мизерник с мизерник и ибрик турски защо не им предложиш на турците да си отиват най-после и да си се молят на воля из Анадола. Чий го търсят тука? България се е освободила, не за да угажда на бивши поробители и касапи, а за да си живеем с нашата вяра и нашите християнски обичаи! Засрами си В.Венков- предателю потурнак!

0
fesa татарите са ти братя бе селянин какво обиждаш на татари :Д Монголците също. Арабите също. Защото Турция е събрана от боклука на една умряла империя и там реално има повече араби, отколкото турци.

0
fesa фесче какво да не прекаляваме много сте велики из ворумите, но всеки път като ви нападнем траете като пич.. и после се заканвате аре ше у насраняците. За какво ядене говорите като сте ни слуги тук в най-бедните райони и ни го лапате от 130 години. Дядо ти е плашил така, ама само е въртял глава и на ум и после е бегал да копае. Сега ти си щастливо цигане, защото имаш свобода на словото и плашиш пак като дядо си - в интернет и наум :Д ХАХА

0
Келеме и Шехадет: Да затова ви изхвърлихме като мръсни котета и днес продължава, но икономически. Колко мислиш, че ще сте на преброяването? Айде гледай си там кюрдите и ги моли да се сдобрявате. Не знам между другото какво се сравнявате с турци, защото вие тукашните сте потурняци и мръсни котета. Ви пери Доган през дупето и ви взима тютюна за колко? 20 стотинки кило? И пак ходите като нае.... и му се възхищавате.

0
Петък, 17-ми Юни 2011 ей блажев помияр мръсен :D един кюрд пада и идват на негово място 3 броя защото имат 3 пъти по-бърза популация от турците и вече са 1/3 от турция. http://world.actualno.com/news_237686.html

0
Na 24 godını se ızselıh ot Bulgaria ı ot 33 godını zhıveia v Turcia.Ot moia zhıteiskı opıt moga da vı kazha samo slednoto:Vsekı koito mu svarshı ınteresa shte se prıbere,no nıe vekı vekov shte badem sasedı.Vmesto da se mrazem dlazhnı sme da se uvazhavame,pochıtame ı obıchame,na smo za nas no ı za badeshtıte pokolenia.

-1
НЕ ПРЕКАЛЯВАЙТЕ С ТЪРПЕНИЕТО НИ ЧЕ ЩЕ ПОСТРАДАТ НЕВИННИ ХОРА . а що се отнася за рязаниями който го е ял не се е оплакал да ви е сладко ========================================================================= Пробвай се, кавал:))) Чакай да ви видя, като сте толкоз ербап, кво ще направите. Наточил съм калъча да режа гъжви. Откога ви чакам аслани, посерковци, напикани. Българсият лев е галден и са му са се прияли турски чалмета.

0
Какъв е тоя ибрик, бе? Откъде го изкопахте? На турска служба ли е? Не съм виждал скоро по-антибългарска статия от тази. По безродна, по-мазнярска и слагаческа. Този трябв ада се разстреля начаса за национална измяна. Каун!

1
гяури мамкави афганистанска чакави РЯЗАН КЕБАП . НЯМА ДА СЕ УЧУДЯ АКО ОСАМА БИН ЛАДЕН Е БЪЛГАРИН много голяма гордост . ДОКАТО НЕ СЕ НАУЧИТЕ ДА СИ МИЕТЕ ГЪЗА НЯМА ДА СТАНЕТЕ ЕВРОПЕЙЦИ - татари долни и миризливи цигани асимилирали траките и славяните . за какво се мислите , я ижте кой ве обича - гърците ли , макетатали сърбители а можеби румънците които до скоро ги наричахте цигани , а англичаните които даже незнаят че съществува БУЛГАРИСТАН . НЕ ПРЕКАЛЯВАЙТЕ С ТЪРПЕНИЕТО НИ ЧЕ ЩЕ ПОСТРАДАТ НЕВИННИ ХОРА . а що се отнася за рязаниями който го е ял не се е оплакал да ви е сладко

0
Pozdravleniq za hubavata statiq! Mnogo nesta mogat da se kajat, za komentarite, no trqbva mnogo tirpenie i slova, izlisno glavobolie!!! Qvno na mnogo ot bilgarite istoriqta im kuca, ce to e normalno de, vsicki sme nauceni gresna istoriq (nali taka im otirva)!!!!!!!!! Samo ce, vseki moje da sidi covek po akila i izrazite! To za tova ste mine dooooooooosta vreme dokato milata mi strana Bilgariq doyde naistina na nivo, za da e istinska clenka na evropeyskiq siyuz!!! Jal me e, zastoto si mi e rodna strana, mnogo si q obicam, obace se sramuvam da kaja, ce sim ot BG, kato ceta takiva vulgarni komentari! A sega vie si precenqvayte koy kolko struva....

0
Pak li se karate bre. Ia po tiho, che bebe ima da se rajda v Bulgaria. Aide vsichki sus zdrave ot mene.

0
Звяра може да се надигне само в гащите ми.Ебати тъпите цървули.Звяр :)).Че и ще се надигал:)))

1
qqqqqqq:Треперахте че звярът ви беше на прага на кочината ви, и комунягите ако не бяха сами свалили безумеца ТЖ щяхте да ядете рязаният, защото тогава и Горбачов се беше разграничил от действията на ТЖ. Но сега ми се правите на голямата работа, а всъшност сте едни страхливци, разчитащи на други да ви оправят проблемите и да ви измъкват задниците от огъня който вие си го кладете, а след това и едно благодаря няма.

0
Ейваллах ти правя Венци, това, че в България все още има хора като теб ми дава повод са се гордея. Преди учехме дацата на толерантност, но днес като надникна във форумите ме е страм....Кой ни взе културата, кой ни отне срамната вена - незнам....Но голата медия и безсрамния интернет заеха мястото на родителите и това ще ни докара до края...!

0
qqqqqqq: какъв кюрдистан те гони тебе бре. Че здраво ги чаластрят кюрдите, кюрдистан ти се е присънил. Пич. Изобщо не ти схваща главата куха, че събудили се звяра в Тюрка отрепко славянска, всички ви ще издуха, и никой няма да се обади, но това е то, аврупейска му работа. Ни русия, ни европа, ни САЩ ще вземат отношение. Наточила се е на богатство и пари, алчаната европа, и си ви ползва за удобни инструменти, за да си постигнат алчните си интереси, но като не им трябвате, и ще си ви захвърлят като носни кърпички. Но погледни твоите смели и прехвалени кюрди какво ги правят. И тогава ми говори за разни глупости. http://www.youtube.com/watch?v=Uou1icvTonw&feature=BFa&list=PLFD5147A78C664C33&index=2 Не може да им се отрече, че кюрдите бързо бягат.

0
Келеме и Шехадет: Ама вие наистина се мислите за страшни и че на някой му пука за вас? Така нареченият "звяр" навремето гледаше като идиот как ви изселват и тепат комунистите, а сега гледа като идиот как се превръща в кюрдистан. Еб1м го у звяра нещастен :Д

0
fesa: До като не се само набодат със собственият си нож, който са го извадили, тези наистина че няма да мирясат. Будят звяра, а като го събудят, започват да се чудят какво да правят, и пак други виновни си намират, но те никога не са виновни.

0
fesa циганино знаеш ли защ1о не смеете да се върнете в Турция? Напиши в google "турска сватба клане" и ще разбереш. Тези кюрди ги заселиха в Бурса. Така е защото много ви обичат турците. Турски цигани сте вие. :D

0
Тръгнал да плаши мишока :D Копай си нивичката и не се занимавай с неща, които не са ти на интелектуалното ниво. Гяур турски

0
fesa Какъв звяр бе браточка :D Оня дето след 20 години ще е Кюрдистан ли? От каква Русия сте ни спасили? Като говориш за Русия си купувай тампон да не се наакаш, защото съотношението Русия-Турция е слон и мравка: ARMY TURKEY Total Land-Based Weapons: 6,672 Tanks: 4,205 [2007] Armored Personnel Carriers: 830 [2007] Towed Artillery: 685 [2007] Self-Propelled Guns: 868 [2007] Multiple Rocket Launch Systems: 84 [2007] Mortars: 5,813 [2007] Anti-Tank Guided Weapons: 1,283 [2007] Anti-Aircraft Weapons: 1,664 [2007] http://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.asp?country_id=Turkey ARMY RUSSIA ARMY Total Land-Based Weapons: 79,985 Tanks: 22,800 [2005] Armored Personnel Carriers: 9,900 [2005] Towed Artillery: 13,585 [2005] Self-Propelled Guns: 6,010 [2005] Multiple Rocket Launch Systems: 4,350 [2005] Mortars: 6,100 [2005] http://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.asp?country_id=Russia А ще ви у комплексарите глупави с чувство за превъзходство

1
обрязването е с хигиенна цел , в напредналите християнски държави се прилага с цел предпазване от заболявания и най вече от рак на матката при жените . едно време казваха - БРЪСНАТА КАТО КАДЪНА , а вече небръснатите , неепилирани неостанаха . ВСИЧКО МАЙ Е ВЪПРОС НА ВРЕМЕ е тук всичко става вечно късно . НЕ БУДЕТЕ ЗВЯРА В ТУРЦИЯ ДАНЕ ЯДЕТЕ РЕЗАНИЯ , ЧЕ И АТАКА НЕ МОЙ ВИ ПОМОГНЕ ТОГАЗ , НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ПРОИЗХАДА СИ , НАЙ ВЕЧЕ СЕ БЛАГОДАРЕТЕ ЧЕ СТЕ ОТЦЕЛЕЛИ БЛАГОДАРЕНИЕ ЗАКРИЛАТА НА ОСМАНЦИТЕ - КАКТО НЕ СЪЩЕСТВУВАТ БЪЛГАРИИТЕ В РУСИЯ ТАКА И НА БАЛКАНИТЕ НЯМАШЕ ДА ИМА - БЪДЕТЕ МАЛКО БЛАГОДАРНИ . КОЙТО НОЖ ВАДИ ОТ НОЖ УМИРА

0
"Парадоксално, но ние не мразим никого от тях лично." Да, с това съм съгласна, но твърденията за етническа и религиозна толерантност в Турция са доста преувеличени - и исторически, и сега. Къде са тракийските българи в Турция, говорят ли българите-мюсюлмани до границата ни български или са подложени на систематична асимилация? Защо половината Кипър не е в ЕС? Има ли новини на кюрдски, който даже не се признава за отделен език в Турция? Има ли убийства на християни-евангелисти? И т.н. .... Мюсюлманите имат право да се молят и ги уважавам за това. Нека пее ходжата от минарето, нека се молят вярващите. Не съм съгласна действията на няколко хулигани да се слагат като клеймо на цял народ. Но ... ние не слагаме тон-колони на нашите камбани. И наистина не палим свещи на улицата. Толерантността означава скромност от двете страни.

-1
Няма смисъл да се коментират подобни авторчета. Сигурно е закъсал със сметките за парно или е трябвало да лекува щерката от рак на дебелото черво (искрено ти го пожелавам) и са му помогнали на цената на 2 години лизане на задни части. Мюсюлманите са били 1 милион преди години. Сега са 700 000 най-много и голяма част от тях са помаци, които имат българско самосъзнание (за ужас на днешните поданици на бъдещ Кюрдистан).

0
Интересно,защо когато стане дума за турци се сещате за ДПС?Аз сьм от смесен район и имам сред тях сьседи и приятели.Мнението ми е,че интелигентните турци не са в ДПС.Отрицателното отношение на бьлгарите е кьм тая партия,а не кьм турците изобщо.

0
Ако ние , българиге като Венци Венков, ходим приведени и надупени, 1000% съм сигурен, че в края на краищятя "ще събудим турската Атака” ! А някои, организатори на ПРАЙД паради ще останат и щастливи!

0
Demokratiçno misleştite viv Bılgariya izbagaha izvin stranata. Misla çe ostanalite samo si meçtayat.

1
И да злобеете или не, статията е написана абсолютно вярно до запетайката. А от коментарите личи, че хора които могат да преценяват правилно ситуацията са малко, но все пак ги има (като г-н И.Петров). А злобните коментари са на комплексирани промити мозъци, които без това са от низките стъпала и няма смисъл даже да им се обръща внимание. А на автора на статията "Браво"- обективни и верни наблюдения.

0
Avtora e napqlno prav.Nikoia religia ne izpoviadva nasilie,a tezi deto se pishat na mnogo viarvashti i v sqshtoto vreme samo bqlvat ogqn i jupel po drugite religii,po dobre da ne kazvat che sa viarvashti.

-2
Никой не мрази турския етнос, но мразя начина по-който се налагат техни ценности! Няма да вие мюезин на джамията, защото камбаната на Св. Стефан не бие в Истанбул,който казва друго-лъже! Безпокоели се мюсюлманите... Бе то иаз се безпокоя при вида на надупен турчин на тротоара! И си дойдохме на думата-нямало било достатъчно джамии... Та да си строели нова, щото ние църкви не строим-няма пари! И така, не мразя турците, но и не ги обичам, заради непрекъснатата дестабилизация на нашата държава! Защото съм българка,която помни Батак! Пет пари не давам дали ще ме смятата за толерантна! Един 'Рязан 'турчин ми заяви- '500 години сме ви владели и пак ЩЕ ВИ ВЛАДЕЕМ!' Това ли да искам, за да съм 'толерантна'?

0
Ето такива пишещи реалноста и истината статии и такива вестници се четат на Запад и в развитите държави.Ако продължавате в същия дух вестника в бъдеще ще преуспее-гарантирам ви го.Трябва да сте много търпеливи-ще минат години, докато се промени съзнанието на тъпаците и на тези чиито мозъци бяха промити и натъпкани с Комунистическа пропаганда,бяха "бомбардирани" десетилетия наред с анти- етнически, расистки, противо Турски измислици, изопачена, фалшива и неверна Българска История.Радвам се че в България вече(след повече от половин век Комунистическо и Руско Робство)има смели, независими, и демекратично мислещи хора,които са зад този вестник и подобни статии.Успехи на автора и вестника, а Атака и расистите да пукнат. Само така България ще се оправи

0
До Иван Петров: А бе, ти си голям гьонсурат! Арменският геноцид бил само за Армения. Ай сиктир.

1
Не бързайте да нападате стръвно автора, а прочете отново какво пише. Изключително точни и добре поднесени наблюдения!

0
Zakonut triabva da se spazva ot vsichki, absoliutno viarno za edno demokratichno obshestvo. V tozi red na misli, 300 dushi kolenicheshti v centura na Sofia izvun Djamiata i bez razreshenie ot kmetstvoto e sushto taka nezakonno, kakto huliganskata proiava na Ataka. Tova che niama vtora Djamia ne e oprqavdanie, Dogan ima dostatuchno pari da im postroi vtora takava ako poiska, nali

0
Тези от Атака вообще не са определящи за отношението ни към турците.

2
До Imro Уважаеми Imro. Стара българска поговорка гласи " Когато двама се карат третия е излишен " Проблемите на Турция и Армения са си техни а не наш проблем. Като искате да решавате техните проблеми, моля станете техен гражданин. Понеже споменахте за братята арменци, бъдете така добър споменета и за убийствата на турски дипломати включително и на територията на България. Така че оставете историята, не Ви е силната страна. Останете си с здраве и без обиди, не е срамно да си неграмотен, природа.

0
Хубава статия. Казвам категорично НЕ над нападението на всякакви храмове - мюсюлмански, християнски, еврейски..., незвасимо в коя държава и под какъв предлог. Ако не можем да се обичаме, поне да не си вредим взаимно. У всеки от нас има насадени стереотипи, емоции..., но ако искаме ние и нашите деца да живеят в един по-хубав свят (колкото и тривиално да звучи), трябва да го градим заедно. И да бъдем заедно срещу всеки, който се опитва да го разруши.

-1
Знаеш ли още, драги Венци, че в Турция не можеш да имаш нетурска фамилия (Възродителен процес, само че от 30-те години и неотменен), че кюрдските партии се забраняват през година, че половината от избраните на изборите от миналата седмица кюрдски депутати излежават присъда в затвора? От каква гнусна дупка си изпълзял, бе Венци? Да не ти коментирам пък и смисъла на статията - да сме по-ниски от тревата, по-тихи от водата. Нито ще станем Босна (имаме 10% мюсюлмани, а не 40%), нито ще ни превземе Турция - членове сме на ЕС и НАТО. Такива мижитурки като теб трябва да бъдат натирени в Анадола, за да прислужват на турските си господари.

0
Идиотска статия, написана от крайно неграмотен човек. Драги Венци, да си чувал за Арменския геноцид, за кланетата на българи в Източна Тракия, за антигръцките погроми в Истанбул през 1955 г., за скорошното убийство на виден журналист-арменец, чийто убиец беше сниман усмихнат с полицаите, които го заловиха - все едно е герой? От Марс ли си паднал, Венци? А какъв вестник е 24 часа, щом публикува подобни глупости?

-1
mnogo glypava statia.kak edin balgarin 6te kage evala na edin omrazen tyr4in.NE E VAZMOGNO.

1
Браво на автора на статията! Рядко има толкова обективен поглед...

1
До любопитен и до sirrio. Уважаеми господа, Демокрацията си има цена, а именно спазване на закона, Обяснявам Ви бавничко за да го разберете. Като не сте доволни от нещо , вашия депутат поставя въпроса в парламента или се подава жалба в съоветното ведомство. Речника колто държите в форума е дебелашки и откровено сигнализира, че имате проблеми с девиатното поведение. Моля Ви, пишете в 3 л. мн.ч. , не си спомням да се учили френски с Ваши близки. Останете си с здраве и прочетете международната преса по случая.

0
Отлична статия - истина

0
TIKMO SE VIRNAH OT BG DVE SEMEYSTVA ZA 12 DNİ OSTAVİHME 3500 EVRO V BG,NE SIJELYVAM,SIJELYAVAM SAMO 4ESTNİTE İSIVESTNİ BILGARİ KOİTO SE SRAMUVAT OT DEYSTVİYATA NA ATAKA.

0
Венци ,Венци ,мислех че всички продажни българи са се събрали в партията на сопола .Убийствата на свещенници в турция не само не се разследват ,ами се и поощряват .Келеш ,,продажник, мислиш че си написал нещо свястно и вярно ?Не ние ,те трябва да се научат да уважават законите и порядките на страната, в която живеят и да се съобразяват с тях .Никой не пречи на религията им, докато не пречат на останалите хора с провокации и нагло поведение.

-1
До първия льольо: Никой не се е засрамил бе, смешник. Проблемът, ако още не си разбрал, се състои в това, че мюсюлманите не желаят да свалят високоговорителите от джамиите и да спазват обществения ред като не вдигат толкова шум. Махнете тези високоговорители и всичко ще е наред. Иначе мнозинството българи не ви мразят. Просто се дръжте малко по-прилично.

1
Малко хора застанаха на тяхна страна, както и да е. Историята ще се повтори, ако всички ние не дадем отпор на ставащото у нас. Никъде и никога нападение над божи дом, не се е толерирало. В много страни живеят българи и са малцинство, как ще се чувстват те ако техните права по-някъкъв начин бъдат ограничени. Съответните правителства биха могли да посочат за пример партия Атака и нейната политика в България. Какво прави Сидеров и в чия полза? Едва ли е в полза на страната. Напомня Гьобелс, който беше казал " Една лъжа повторена 100 пъти се превръща в истина" Нека човечноста ни да ни води за да не станем и ние лъжци. Нека си зададем въпроса 'Каква България искаме да оставим на нашите деца? Тази на Сидеров или България на всички, които работят за нея без оглед на вяра, пол или политически изгледи. Сидеров е врата в полето, която не води до нищо....

2
Браво на автора. Обективна статия. Поражда мисли. Защо се случват неща, които не водят до нищо добро. Не приемаме ДПС като част от политическия пейзаж, защото не ни харесва. Никой не споменава, че създатели на ДПС сме всички граждани на страната. Защото си мълчахме и приемахме 'възродителния' процес като "ребилитация".

1
DOKATO IMA TAKIVA ISTINSKI BILGARI,RODOLUBTSI I DEMOKRATI KATO AVTORA NA STATIYATA,DOKATO GI IMA TAKIVA S CHOVESHKO I EVROPEYSKO SAZNANIE,BILGARIYA VSE OSHTE IMA NADEJDATA DA BADE I PREBADE I SI NAMERI MESTOTO SI KATO ISTINSKA EVROPEYSKA DEMOKRATICHNA STRANA ! BRAVO NA AVTORA, NA MISLITE MU,NA CHUSTVATA MU I BRAVO NA DEYSTVIYATA NA "AZIATSKITE" TURTSI,KOITO V DELATA SI SA PO-GOLEMI EVROPEYTSI OT NAS !

-1
Явно някой в Турция си мечтае за втора Босна. Затова са тези напъни на придворния им вписвач Венци Венков. Венци, хареса ли ти почивката, която ти подариха миналата година?

-1
Продажността е дълбоко заложена в българската душевност. Но по-добре за това да попитаме Рафет Мурат Улутюрк, нали така, драги ни Венци.

0
Ot vsichki statii nai mnogo komentiranite sa svyrzanite s turciq, no kato gledam tuk qvno sa se ZASRAMILI onezi gospoda i gospoji, koito pri vsqka vuzmojnost opluvaha turcite...Kyde ste be, aaa ??? Vidqhte li se 6to za stoka ste, sgr ste se zasramili...

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Какви игри играят Турция и Русия

Свитедели сме на историческа криза в отношенията между двете страни СЛЕД свалянето на руския Су-24 Путин заплаши Турция с тежки последици. Москва обаче няма интерес от влошаване на отношенията си

Плевнелиев: Срещу атаките - повече Европа

Отговорът срещу тероризма трябва да бъде глобален, за което се налага обединението на Европа, Америка, Русия, Китай “Отговорът на атентатите трябва да бъде повече, а не по-малко Европа.

На кого му пука какво мислят Миков, Сидеров и Местан за конфликта Москва - Анкара?

Турските изтребители свалиха руския Су-24 в далечна Сирия, на над 1000 километра от България, но от политическите реакции в София имам усещането, че стратегическият бомбардировач е паднал директно на

Абсурдният парламент в 10 точки

Светът гори, нашите депутати се замерят с декларации Абсурд първи – конфликтът е между опозицията – БСП и ДПС. Управляващият Цветанов, като Помирителя, бащински ги успокоява.

Кои са туркмените и защо се превърнаха във фактор

Добре въоръжени от Турция и опасно близо до руската база в Латакия Туркмените в Сирия още от началото на кризата се включват във войната срещу правителството на Башар Асад, като получават финансова,

Защо Даеш се използва все по- често вместо “Ислямска държава”

НА ЕЗИКОВ ПОСТ Говорейки за атентатите в Париж, френският президент Франсоа Оланд каза “Вината е на Даеш”. Западни медии обясняват защо “Даеш” все по-често се използва вместо “Ислямска държава”.

На лов за вреден дивеч

Безименни герои дебнат в храстите, как пък едно “мерси” не им казаха Оживление цари в редовете на ловните дружинки, форумите гъмжат от коментари, стрелците са приповдигнати от трепетното очакване

  • И защо брулиха “гнилите ябълки” с вувузели - за да им се услади днес компотът от тях?

    Странна коалиция “Всички срещу Цацаров” се оформи тия дни. От една страна, е “гнилата ябълка” Румяна Ченалова, която бе махната от съда след демарш на група посланици, улични протести с надуване на вувузели и всеобща погнуса към продажната съдебна власт. Днес обаче към нея се присъединиха тези, които брулеха “гнилите ябълки” - министърът Христо
  • Образованието е граждански ангажимент

    То не може да бъде затворено в рамките на маниакални подозрения, користно нагнетявани страхове и колективни обсесии ДНЕШНОТО българско образование е оставено почти изцяло под опекунството на държавата. Тя формулира целите и задачите, тя се проверява сама, тя се хвали със свършеното. Трябва да сме пределно наясно,