Гювече с колбас и сирене

СНИМКИ: АВТОРЪТ

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Поканете ни да снимаме как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте ни рецепти с тайните на традиционните ястия от вашия роден край.

ПРОДУКТИ

За 1 порция:

70 г, плочка сирене

100 г колбас

1 печена чушка

2-3 с.л. доматен сок

2 яйца

сол, олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сипваме олио на дъното на гювечето. Последователно слагаме сиренето, колбаса, нарязан на колелца, печената чушка, накъсана на ивици.

Поливаме отгоре доматения сок. Счупваме яйцата, като по желание може да ги сложим и малко преди гювечето да е готово.

Слагаме го във фурната, като преди това го посоляваме на вкус и го похлупваме. Печем в силна фурна за 15 мин.

КОЙ ГОТВИ

Радослав Драгомиров е ученик от София. Той обаче често се върти в кухнята и така се е научил сам да приготвя някои ястия. Предлага своето умение и ни препоръчва гювече, което става бързо и лесно дори за начинаещи кулинари.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

0
Българино, колко си невеж? Да не знаеш как се прави г ювече с колбас? Тази муха да ни учи на всеизвестни ястия! Солена рапсодия - сирене, колбас, доматен сос и допълнително сол??? Кой ли го лансира този смешник?

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Маслен сладкиш с череши

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пица с блат от тиквички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Дидо Мачев чете само съдържанието на кулинарните книги

Дидо Мачев яде яйцата така, както са ги яли във Франция през XVIII век. Научил рецептата от мадам Гаскон, когато бил на екскурзия в град Дин, Южна Франция. Става дума за яйца по гасконски.

Лаврак на фурна

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Какаов сладкиш

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Уханни чалмички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пастички "Тирамису" с вишни и канела

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,