Гювече с колбас и сирене

СНИМКИ: АВТОРЪТ

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Поканете ни да снимаме как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте ни рецепти с тайните на традиционните ястия от вашия роден край.

ПРОДУКТИ

За 1 порция:

70 г, плочка сирене

100 г колбас

1 печена чушка

2-3 с.л. доматен сок

2 яйца

сол, олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сипваме олио на дъното на гювечето. Последователно слагаме сиренето, колбаса, нарязан на колелца, печената чушка, накъсана на ивици.

Поливаме отгоре доматения сок. Счупваме яйцата, като по желание може да ги сложим и малко преди гювечето да е готово.

Слагаме го във фурната, като преди това го посоляваме на вкус и го похлупваме. Печем в силна фурна за 15 мин.

КОЙ ГОТВИ

Радослав Драгомиров е ученик от София. Той обаче често се върти в кухнята и така се е научил сам да приготвя някои ястия. Предлага своето умение и ни препоръчва гювече, което става бързо и лесно дори за начинаещи кулинари.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

0
Българино, колко си невеж? Да не знаеш как се прави г ювече с колбас? Тази муха да ни учи на всеизвестни ястия! Солена рапсодия - сирене, колбас, доматен сос и допълнително сол??? Кой ли го лансира този смешник?

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Печени мини-омлети

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Домашно мюсли

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Топки с локум и билков чай

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Росица Ганева не яде купешко пиле заради хормоните и готви почти без мазнина

Росица Ганева не яде пилешко месо, освен ако не е домашно, защото в купешкото има много хормони. Миналата есен решила да започне да се храни по-здравословно и наблягала на рибата и пилето.

Захарни бисквити с амонячна сода

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Панирани цветове от акация

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Фритата с тиквички

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,