Риба на фурна със зеленчуци

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 33.

Ароматната комбинация от вкусни зеленчуци и растителни мазнини прави MAGGI® Зеленчуков бульон подходящ за обогатяване вкуса на всякакъв вид безмесни ястия.

ПРОДУКТИ

За 3 порции:

2 червени чушки

2 зелени чушки

1 малка тиквичка

1 голяма глава лук

40 г масло

1 кубче MAGGI® Зеленчуков бульон

600 г филе от морска риба

3 с.л. лимонов сок

6 тънки резена кашкавал

черен пипер и сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Чушките се измиват, махат се дръжките и се почистват от семената. Тиквичката се обелва. Чушките и тиквичката се нарязват на тънки, дълги ивици. Лукът се обелва и нарязва на кръгчета.

В сгорещеното в тиган масло се запържва лукът за 1 минута, добавят се тиквичката и чушките за още 2-3 минути. Фурната се загрява до 200 °C.

Зеленчуците се поръсват с черен пипер и сол, половината от тях се поставят в огнеупорен съд за печене. Върху тях се поставя едното парче риба и се покрива с 3 резена кашкавал. Отгоре се нареждат останалите зеленчуци, рибата и кашкавалът.

Пече се във фурна 30 минути, като често се полива с MAGGI® Зеленчуков бульон, предварително разтворен в 500 мл вряща вода.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 7

Сортирай по:

0
Не можах да повярвам, че дори към кулинарни текстове, може да се разгори такъв спор, тип "форум" - където основното е да се изкажем "компетентно" по всеки един въпрос без значение дали ни вълнува. И може би точно защото не ни вълнува, се изказваме критично и цинично... Та така - моето мнение. Рецептата си е супер! Ще я пробвам. А на водещите езиковия спор предлагам следната гледна точка по засегнатите въпроси. 1) Пипер се нарича растението, а плодовете му се наричат чушки. Чушката е вид плод с кухина, в която са му семената. Но често и плодът (в прясно, сухо или смляно състояние) се нарича с названието на растението. Което не е грешка. 2) По въпроса за наречията - съвременният книжовен изговор се е формирал въз основа на говорите в централна България. 3) Променливо Е няма. Има променливо Я, което се редува с Е, и този процес в езикознанието се нарича "ятов преглас". Напр. бЯл - бЕли, голЯм - голЕми, млЯко - млЕчен и т.н.

0
Не можах да повярвам, че дори към кулинарни текстове, може да се разгори такъв спор, тип "форум"... Та така - моето мнение. Рецептата си е супер! Ще я пробвам. А на водещите езиковия спор предлагам следната гледна точка по засегнатите въпроси. 1) Пипер се нарича растението, а плодовете му се наричат чушки. то готви. Чушката е вид плод с кухина, в която са му семената. Но често и плодът (в прясно, сухо или смляно състояние) се нарича с названието на растението. Което не е грешка. 2) По въпроса за наречията - съвременният книжовен изговор се е формирал въз основа на говорите в централна България. 3) Променливо Е няма. Има променливо Я, което се редува с Е, и този процес в езикознанието се нарича "ятов преглас". Напр. бЯл - бЕли, голЯм - голЕми, млЯко - млЕчен и т.н.

0
Я пък тая с източно българското наречие "Нии сме от далеко и говорим Мьеко "Стига с тоя пипер бе-"Пипер " се казва на нещо "СМЛЯНО ".нали гледам FIESTA TV и италианците Лидия Бастинич'майкъл Киарело , Дейвид Роко.Винаги когато сипват смляни люти чушлета казват "Пиперони "".Така ,че и аз подкрепям Деси -Чушката си е чушка , а вие си яжте "Пиперо ".

0
Хей, мнение, аз казвам "две червени чушки". говоря на северозападен български диалект. А ти как ще кажеш на чистото си източнобългарско наречие? Може би "два червени пипера"? И думата "пипер" не е българска. Италианците казват "peperone" и не са я взели от нас. Рецептата изглежда добре и ще я пробам. Но с червени чушки, а не с пипер.

0
Към "друго мнение"! Инай-грамотния може да згреши.Още по-вече когато на клавиатурата буквите Е и И са една до друга /Не го казвам за оправдание./ Като по-грамотен/грамотна/, можеше да коментираш коментара ми по същество, а не грешката ми.Но все тая. Българина по принцип не търпи критики, даже да са основателни. Вие сте абсолютното доказателство за това ! Ние ще си ядем пипера и лютивите чушлета, а вие си ръбайте чушките !

0
Като си такъв "граматик", би трябвало да знаеш, че има и променливо "е", от което следва, че можеш да си позволиш да "корИгираш", а не да "корЕгираш". Та така...

0
Винаги зъм се дразнела когато прочета например :" ...2 червени чушки, 3 зелени чушки...." За какви чушки ми говорите в кулинарията въобще, не само във въпросната статия. Когато в българския език съществуват думите " ПИПЕР " и " ЧУШКИ-ЛЮТИВИ". Защо съзнателно не се употребява думата "пипер", а вместо нея се употребява думата"чушка".? !. Някой ще каже , че е елементарно. Но не е . Затова в рецептата си вместо да пишете чушки, използвайте българската дума "П И П Е Р " . Източното българско наречие е най-чистото /към което аз принадлежа/ , затова си позволявам да ви корегирам.

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Пълнени пилешки джобчета

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Ненчо Балабанов искал да направи кюфтета – получили се омлети

Когато бил на около 11 г., малкият Ненчо Балабанов решил да изненада родителите си, като направи кюфтета. Забъркал каймата, сложил подправки и знаел, че трябва да добави и яйца.

Маринован шаран на скара

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Печени ябълки

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Яйца по панагюрски на фурна

КОЙ ГОТВИ Виолета Василева предлага по-различна рецепта за яйца по панагюрски. ПРОДУКТИ 5 яйца (може и 6) 400 г кисело мляко 1 с.л. брашно 1 ч.л. оцет 3-4 скилидки счукан чесън 1 препълнена с.л.

Пангасиус с червени боровинки

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Д-р Людмила Емилова си вдига хемоглобина с... вегетарианска храна

Вижте с какво се храни и как готви лекарката, която лекува със здравословно хранене? В клиниката обядва с менюто на екипа и пациентите си, домакинства в селската си къща.