Риба на фурна със зеленчуци

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 33.

Ароматната комбинация от вкусни зеленчуци и растителни мазнини прави MAGGI® Зеленчуков бульон подходящ за обогатяване вкуса на всякакъв вид безмесни ястия.

ПРОДУКТИ

За 3 порции:

2 червени чушки

2 зелени чушки

1 малка тиквичка

1 голяма глава лук

40 г масло

1 кубче MAGGI® Зеленчуков бульон

600 г филе от морска риба

3 с.л. лимонов сок

6 тънки резена кашкавал

черен пипер и сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Чушките се измиват, махат се дръжките и се почистват от семената. Тиквичката се обелва. Чушките и тиквичката се нарязват на тънки, дълги ивици. Лукът се обелва и нарязва на кръгчета.

В сгорещеното в тиган масло се запържва лукът за 1 минута, добавят се тиквичката и чушките за още 2-3 минути. Фурната се загрява до 200 °C.

Зеленчуците се поръсват с черен пипер и сол, половината от тях се поставят в огнеупорен съд за печене. Върху тях се поставя едното парче риба и се покрива с 3 резена кашкавал. Отгоре се нареждат останалите зеленчуци, рибата и кашкавалът.

Пече се във фурна 30 минути, като често се полива с MAGGI® Зеленчуков бульон, предварително разтворен в 500 мл вряща вода.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 7

Сортирай по:

0
Не можах да повярвам, че дори към кулинарни текстове, може да се разгори такъв спор, тип "форум" - където основното е да се изкажем "компетентно" по всеки един въпрос без значение дали ни вълнува. И може би точно защото не ни вълнува, се изказваме критично и цинично... Та така - моето мнение. Рецептата си е супер! Ще я пробвам. А на водещите езиковия спор предлагам следната гледна точка по засегнатите въпроси. 1) Пипер се нарича растението, а плодовете му се наричат чушки. Чушката е вид плод с кухина, в която са му семената. Но често и плодът (в прясно, сухо или смляно състояние) се нарича с названието на растението. Което не е грешка. 2) По въпроса за наречията - съвременният книжовен изговор се е формирал въз основа на говорите в централна България. 3) Променливо Е няма. Има променливо Я, което се редува с Е, и този процес в езикознанието се нарича "ятов преглас". Напр. бЯл - бЕли, голЯм - голЕми, млЯко - млЕчен и т.н.

0
Не можах да повярвам, че дори към кулинарни текстове, може да се разгори такъв спор, тип "форум"... Та така - моето мнение. Рецептата си е супер! Ще я пробвам. А на водещите езиковия спор предлагам следната гледна точка по засегнатите въпроси. 1) Пипер се нарича растението, а плодовете му се наричат чушки. то готви. Чушката е вид плод с кухина, в която са му семената. Но често и плодът (в прясно, сухо или смляно състояние) се нарича с названието на растението. Което не е грешка. 2) По въпроса за наречията - съвременният книжовен изговор се е формирал въз основа на говорите в централна България. 3) Променливо Е няма. Има променливо Я, което се редува с Е, и този процес в езикознанието се нарича "ятов преглас". Напр. бЯл - бЕли, голЯм - голЕми, млЯко - млЕчен и т.н.

0
Я пък тая с източно българското наречие "Нии сме от далеко и говорим Мьеко "Стига с тоя пипер бе-"Пипер " се казва на нещо "СМЛЯНО ".нали гледам FIESTA TV и италианците Лидия Бастинич'майкъл Киарело , Дейвид Роко.Винаги когато сипват смляни люти чушлета казват "Пиперони "".Така ,че и аз подкрепям Деси -Чушката си е чушка , а вие си яжте "Пиперо ".

0
Хей, мнение, аз казвам "две червени чушки". говоря на северозападен български диалект. А ти как ще кажеш на чистото си източнобългарско наречие? Може би "два червени пипера"? И думата "пипер" не е българска. Италианците казват "peperone" и не са я взели от нас. Рецептата изглежда добре и ще я пробам. Но с червени чушки, а не с пипер.

0
Към "друго мнение"! Инай-грамотния може да згреши.Още по-вече когато на клавиатурата буквите Е и И са една до друга /Не го казвам за оправдание./ Като по-грамотен/грамотна/, можеше да коментираш коментара ми по същество, а не грешката ми.Но все тая. Българина по принцип не търпи критики, даже да са основателни. Вие сте абсолютното доказателство за това ! Ние ще си ядем пипера и лютивите чушлета, а вие си ръбайте чушките !

0
Като си такъв "граматик", би трябвало да знаеш, че има и променливо "е", от което следва, че можеш да си позволиш да "корИгираш", а не да "корЕгираш". Та така...

0
Винаги зъм се дразнела когато прочета например :" ...2 червени чушки, 3 зелени чушки...." За какви чушки ми говорите в кулинарията въобще, не само във въпросната статия. Когато в българския език съществуват думите " ПИПЕР " и " ЧУШКИ-ЛЮТИВИ". Защо съзнателно не се употребява думата "пипер", а вместо нея се употребява думата"чушка".? !. Някой ще каже , че е елементарно. Но не е . Затова в рецептата си вместо да пишете чушки, използвайте българската дума "П И П Е Р " . Източното българско наречие е най-чистото /към което аз принадлежа/ , затова си позволявам да ви корегирам.

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Бели аспержи пане

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Маслен сладкиш с череши

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пица с блат от тиквички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Дидо Мачев чете само съдържанието на кулинарните книги

Дидо Мачев яде яйцата така, както са ги яли във Франция през XVIII век. Научил рецептата от мадам Гаскон, когато бил на екскурзия в град Дин, Южна Франция. Става дума за яйца по гасконски.

Лаврак на фурна

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Какаов сладкиш

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Уханни чалмички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,