Бойко Борисов: Няма да харча пари като Костов и Станишев

СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ

Правителството подозира, че търговци на горива заобикалят плащането на данъци у нас, като обмитяват внасяните от Гърция количества в Румъния.

Това разкри в интервю за "24 часа" Бойко Борисов. Екипът ни завари премиера в кабинета му с шефа на митниците Ваньо Танов да обсъждат проблема. Борисов нареди да започне веднага проверка заедно с данъчните. Дори заяви, че ще се включи в съвместното им съвещание с митниците.

"В момента в страната се внася много гориво и ще проследим плащането на данъците по веригата на тези, които внасят от Гърция за Констанца.

Там обмитяват за жълти стотинки и връщат горивото обратно", обясни Борисов. Той е категоричен, че има либерализация на пазара.

В премиерския кабинет на Бойко Борисов вече е поставена карта на бъдещите магистрали и високоскоростни пътища, които ще се строят следващите години с пари от ЕС. Още с влизането министър-председателят започва да разяснява как след няколко години до Русе, Шумен и Варна ще се стига по четирилентови пътища, а разстоянието между Северна и Южна България ще се минава за минути по тунел под Шипка. Върху масата му има сателитни снимки на южната дъга на околовръстния път, където ще се правят тунел и естакада, за да се избегне кръстовището на "Цар Борис III". Държи да прочете и писмо от шефа на генерална дирекция "Регионална политика" на Европейската комисия Дирк Анер, който наблюдава 5 от общо 7 оперативни програми. В него той изразява задоволство от видяната при посещението си в България добра комуникация между министерствата и усилията, които най-накрая дават плодове за усвояване на средствата от ЕС.

- Г-н премиер, знаете ли коя е последната новина за вас в световната информационна агенция Ройтерс?

- Не.

- Ще ви прочета малка част от нея с молба за коментар - група във Facebook призова местните медии да се въздържат един ден от отразяване на действията на Борисов, който според най-новия виц сам е прерязал пъпната връв при раждането си и е обявил своето откриване.

- Целта на тези платени медии е да закачат тези чужди агенции за нещо пикантно, което обаче няма нищо общо с фактите. В България медиите са частни, независими и всяка една от тях може да прецени дали да отрази нещо, или не. Това е обида към българските медии.

- Не смятате ли, че има проблем и с вашия публичен образ, защото работата на медиите е да информират какво прави премиерът?

- Моята политика е всеки ден да се показва това, което прави правителството. А политика на медиите е дали ще го отразяват.

- Не е ли проблем на баланс? Не може веднъж да откриете покрива на спортната зала в София, а след няколко месеца и цялата сграда!

- Това е пълна лъжа. Отидох да проверя покрива, защото това е уникална конструкция, при която на четири колони бяха наложени стотици тонове. Залата ще е готова на 30 юли и ще я открия.

- Защо толкова много държите на това рязане на ленти? Според Сергей Станишев трябва да му дадете процент от тях, тъй като 2/3 от обектите, които откривате сега, са стартирали при предишното правителство.

- Това е пълна лъжа. Напротив, четох ви писмо на директорите в ЕК. Провалените проекти на Станишев аз ги възстанових и успях да ги пусна - и магистрала "Люлин", и Дунав мост 2. Той остави държавата с половин милиард пасив и на последното заседание на МС взе решение за увеличаване на пенсиите, за които също трябваше да намеря милиард. Разбирам неговата жал, че нямаше какво да открива, защото не работеше. Освен това аз като кмет си започвах обектите като южната дъга на околовръстното и сега си ги откривам. Хората трябва да знаят, че когато съседните държави буквално банкрутираха, строим повече, отколкото в най-цветущите години на социализма. Обект като естакадата на 3 нива при Перник не е строена, както и спортната зала в София.

- Синята коалиция излезе с декларация, че спасявате държавата от несъществуваща опасност, като сравнявате България с Гърция. Основният проблем на южната ни съседка е, че не може да си обслужва външния дълг, който е 150% от брутния вътрешен продукт, докато у нас е 15 на сто от БНП. И заслугата за това не е ваша, а на предишните правителства.

- Освен че това са неграмотни хора, които си приписват заслуги, друго не мога да кажа. Ако в България беше останала тройната коалиция на власт, откъде щяха да намерят пари, за да изпълнят своите ангажименти, след като им бяха спрели всички еврофондове? Трябваше да теглят пари от резерва. Вече този мач са го играли по времето на Жан Виденов, девалвират лева и България тръгва по пътя на Гърция. Обещаните високи пенсии и заплати няма с какво да се плащат. Ето ти Гърция. Какъв външен дълг, какви 5 лв.? Проблемите там идват от това, че трябва драстично да намаляват пенсии и заплати, защото, както и тук, много губещи държавни предприятия бяха дотирани, за да има социален мир. А ние догодина ще реализираме най-големия проект за всички времена в България - софийското метро. Вече пуснахме магистрала "Люлин". "Тракия" ще е готова догодина, "Марица" в началото на 2013 г. Юли ще открием спортната зала. Случвало ли се е такова нещо за 22 г.?

- За мен лично падането на визите и свободното пътуване, което ни донесе членството в ЕС, е голямо постижение.

- Както виждате, и други държави като Сърбия, Македония, Черна гора вече пътуват безвизово.

- Не си ли спомняте, че имаше много голяма криза в България през 1996 г., от която излязохме?

- Криза вследствие на некадърно управление е едно, а сегашната е съвсем друга. Сега всички анализатори казват, че светът се тресе, банкрутират държави, а вие ми говорите за 1996 г., когато имаше едно крадливо правителство, което девалвира лева, за да си оправи бакиите на банките.

- Светът започва да излиза от кризата.

- Не, светът не излиза с изключение на Германия. Само тя в Европа започва да дърпа напред. Америка е много зле. Третата икономика в света Япония буквално се срива. Това реално влияе и на нас. Кога е имало такива революции в Арабския свят, които се отразяват на петрола? Кога е имало такова недоверие към ядрената енергетика вследствие на аварията във “Фукушима”?

- Въпросът е какво може да направи правителството за бизнеса освен строителството на пътища? Едно от основните обвинения на опозицията е, че той загива, защото в опитите на финансовия министър Симеон Дянков да балансира бюджета се бавят плащания към фирмите.

- Има два варианта. Единият е да вдигнеш дефицита и да разтревожиш всички и да загубиш доверието, за да изпълниш договорите, които на юруш бяха контрактувани в последните месеци на тройната коалиция с техни фирми. Ето с първия разговор със строителите на спортната зала намалих цената с 19 млн. лв. Така сме спестили на много други места. Съжалявам тези, които са свикнали да се правят на бизнесмени с обществени поръчки, няма как да стане. Ние нямаме наши фирми. Даже ми се подиграват, че в енергетиката работят същите фирми, както и преди 2 г.

- Като говори за свързани фирми, каква ви е равносметката от едномесечния мораториум върху цените на горивата?

- В момента имаме най-ниските цени на горива в ЕС.

- Има ли либерализация на пазара?

- Абсолютно. Преди вас при мен беше директорът на митниците Ваньо Танов. В момента в страната се внася много гориво и изпратих при него шефа на НАП Красимир Стефанов. Искаме да проследим плащането на данъците по веригата на тези, които внасят от Гърция за Констанца Там обмитяват за жълти стотинки и връщат горивото обратно.

- Подозирате, че те заобикалят плащането на данъци?

- Искам да проверим дали си плащат данъците.

- Изпълни ли се искането на икономическия министър Трайков да се намалят производствените разходи на най-големия доставчик "Лукойл"?

- Те се намаляват в зависимост от количеството на преработения нефт. Преди са преработвали 7 танкера, сега - 5. Режимите и работните заплати са едни и същи. Или трябва да съкратят хора, или да намалят заплати. Там работят 12 хил. души и се надявам, че няма да го направят.

- Как ГЕРБ спести 17 млн. лв. от държавната субсидия за миналата година и какво правите с тези пари? Трябва ли да се намали?

- Държавната субсидия са я измислили преди нас, може би не са подозирали, че ще имаме такава изборна победа. Така че партията разполага с тези пари и това ни дава абсолютната независимост да не се обвързваме с никого за финансиране на изборите.

- Колко независими депутати се присъединиха към ГЕРБ и как ще разсеете съмненията, че като им давате парите от субсидията, ги стимулирате да гласуват за вас?

- По никакъв начин не ги стимулираме. И за разлика от Костов, Станишев и Сидеров, които от сутрин до вечер говорят за субсидии, мен парите не ме интересуват. Другата седмица ще видите какво ще предложа на изпълнителната комисия за независимите. Освен това другите партии си накупиха сгради, автомобили, какво ли не. В края на краищата не е на никого работа как партията ще си похарчи парите.

- Работа е, защото това са пари на данъкоплатеца.

- Аз съм спестовен и няма да харча като Иван Костов и Сергей Станишев. Имаме най-малкия партиен офис, но не си купуваме сграда.

- Какво е мнението ви за получаваните от МВР дарения? Според Симеон Дянков трябва да бъдат върнати, защото в бюджета на ведомството има достатъчно пари, стига да се управляват правилно, което зависи от Цветан Цветанов?

- Парите се управляват добре, но не са достатъчни. Така са управлявани от всички министри досега.

- И всички са правили една грешка - да поддържат щат от 61 000 души, които изсмукват бюджета със заплатите си и не остават средства за компютри, камери и модернизация.

- МВР не може да работи с по-малко хора, точно обратното. Навсякъде се увеличава числеността на полицаите, защото никой не може да замени живата патрулираща охрана, дори и камерите.

- Колко време отделяте на ден за четене на проектозакони и бъдещи правителствени решения?

- По цял ден.

- Защо тогава непрекъснато кабинетът гласува срещу заявени от вас в началото на мандата приоритети? Ето днес въведохте лимит от 180 хил. лв. за лечение в чужбина, при положение че за трансплантация се плащат средно 266 хил. лв.

- Защото толкова пари има държавата и много от трансплантациите могат да се проведат в България, а обикновено всички отиват на най-скъпия вариант. Това е предложението на здравното министерство и затова се съгласих с него. И аз можех да отида за операция на коляното в Щутгарт, но се оперирах във ВМА. Там струва 6000 евро, а тук - 600 лв.

- Защо се отказахте от фонда за трансплантации в чужбина, който създадохте?

- Не по-лоши трансплантации се правят и в България. Въпросът беше как да осигурим повече органи за трансплантиране, но за жалост това не се случва. Здравеопазването е много тромава система и реформите в нея трудно се случват. Първо трябваше да оправим милионите задължения на болниците, за да може да започнем да подреждаме. Даваме 3 млрд. лв., най-много пари дори когато не е имало криза.

- Но те потъват в една нереформирана система и здравните услуги стават все по-лоши.

- Ами отидете в малките населени места и кажете, че трябва да им закриете болниците. Ще ви отвърнат, че бабата ще умре, защото трябва да се кара на 100 км. Махаме клиничните пътеки и правим диагностично свързаните групи. И така, когато отиде в болницата с апандисит и ви открият и херния, ще ви оперират и от нея. До края на мандата ще приключим с реформата.

Няма да затваряме болници

Ще гледаме да оставим по-малки отделения с квалитетен персонал. Важното е да се намалят разходите.

- Ще има ли частни здравни фондове?

- Не сме готови за това и ще стане грешка. Не знаем кои ще дойдат във фондовете и ще стане като с пенсионните.

- Променливите решения обаче създават усещане за хаос. Според проучване на "Алфа рисърч" 56% смятат, че кабинетът действа хаотично и му липсват ясни приоритети. При допитване на "Отворено общество" 52 процента са на това мнение.

- Усещането идва от следното: ДДС вдигна ли се? Не, а колко се пишеше, че се вдигна. Човекът чува един ден едно, на другия - друго, и си мисли, че е хаос.

- Можете ли да назовете 3 важни промени, които правителството ви е прокарало без колебания?

- Данъците не се вдигнаха и в момента са най-ниските в ЕС. В културата, в археологията, в туризма.

- Какво точно в туризма?

- Над 30% повече туристи има в момента.

- Но това не е ваша заслуга, а на кризи в други евтини дестинации като Тунис и Гърция например.

- Глупости на търкалета. Отидете да видите как външно министерство аутсорства даването на визи и това рязко увеличи идващите туристи.

- Това започна от миналото правителство чрез пускане на частни фирми да събират документите на руските туристи в Москва.

- Напротив, направи го Николай Младенов. Даже шефът на БНБ Иван Искров ми се обади, че вчера печатницата им е пуснала нови 280 хил. визи. Спряха отвличанията, убийствата, магистралните грабежи, най-голямо строителство от 20 г.

- Следващите 2 г. какво ще се случи?

- Метрото, повишаване на доходите, надявам се, икономиката да тръгне нагоре. Вече увеличихме минималната заплата и тя ще стане 270 лв. от септември. Вдовишките пенсии ще се увеличат.

- Защо събаряте незаконни колиби по морето, а писти върху заграбени от държавата земи - не?

- Подозирам, че ме питате за концесията в Банско. Ами там всичко е направено с мълчаливото съгласие на общината и държавата. И вече, когато имаме един утвърден световен курорт, трябва или да го разрушим, или да узаконим това, което е проспано и направено. Кое да избера? Да съсипя Банско като курорт? Не мога, там се провеждат световни купи, идват хиляди туристи, които носят приходи. Затова ще променим закона за концесиите и ще предоговорим какво концесионерите да плащат за земите, които са взели в повече. Няма двоен аршин. Освен това по морето и язовирите не събаряхме само бараки. Имаше къщи, дворци на митничари, все на хубави хора. Ако си затворим курортите, откъде ще формираме брутен вътрешен продукт? Няма да формираме от туризъм, защото ще си го развалим. Няма да дойде инвеститор повече, защото сме направили всичко да е "Натура 2000" и ЮНЕСКО и всичко е на места, където нищо не може да се пипа. Е, ще дойде някой за селски туризъм, но с това 2 млн. пенсионери няма да бъдат нахранени, нито ще има пари за съфинансиране на европейски проекти за магистрали. Това е. Ще се въртят правителства, ще си говорим 5 за 6 и всеки ще вика: Къде ще отидат нашите деца?

Очаквайте продължението в събота. Тогава ще научите защо премиерът мрази служебната си вила в Бояна, с кого ходи на лов и риболов и кой му подсказва кого да уволни.

ПАВЛИНА ТРИФОНОВА, ДАНКА ВАСИЛЕВА

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 55

Сортирай по:

0
Тоя само блъфира. Бойко нищо не разбира от икономика. Толкова глупост на едно място не бях виждала.Всеки който може да смята, а това е елементарна аритметика, ще разбере колко много лъжи и неграмотност има в това изказване. Ама понеже и ние сме неграмотни, един пропадащ поп фолк народ, та затова има и толкова подръжници.

0
НИЕ ПОМНИМ ВСИЧКО НАПИСАНО В КОМЕНТАРИТЕ. ТЕ КАЗВАТ ИСТИНАТА !

0
Бойко и Цецо не са мъже. Стряскат се от Костов. Непрекъснато говорят против него. Не може да ми промените мнението. Нощно време се мятат в сънищата си и бълнуват Костов. Костов от 12 години не е мин. председател. Защо прескачате вашата любима партия БКП -социалисти и НДСВ. Защо се коалирахте с Атака -апендикс на БСП? Защо Бойко двамата с Цецо гледате Станишев право в очите и чакате да ви разпореди какво да правите? Вие не сте смешни, а просто жалки мутри!

0
Късата памет на Бойко е много голяма. Костов не е харчил парите на хазната, а обратното от празна я напълни. Направи пенсията ми от 4 лева стопена от инфлацията на Жан Виденов, на 120 лв. . Така че надулия се като родопска гайда Бойко да престане да се опрадава с Костов. КОСТОВ изглежда СЕ ЕЗАБИЛ КАТО РИБЕНА КОСТ В НЕБЦЕТО му, та по повод и без повод с уста помийна яма Бойко разнася зловонията на коремните си изпарения в книжните и електронни медии, изричайки уплашен името на Иван Костов! БОЙКО ТИ СИ ГОЛА ВОДА! Строиш магистрали с пепел и сгур със средства от Еврофондовете. Държавата се е разпаднала, икономиката не работи. Цените непрекъснато растат! Младите напускат България, за да търсят реализация навън. Старите хора мрат като мухи. Какъв министър премиер си ти? Краят на Герб рано дойде, защото си комунист, в такова семейство си израснал, ял си намазана филия с боя за обувки.... и сега пак си същия. Наесен гласуваме против теб!

0
Тогава глобете Юлен с няколко милиона(ако не може с такива суми-сменете закона) и раздайте парите на пенсионерите,ако наистина ви е грижа за тях

0
Razbira se che niama da xarchish kato tiax-te moje da sa vsiakakvi,no mileexa za xorata i vinagi zimata indeksiraxa inflaciata makar i s malko.Ot druga strana sa obrazovani i profesionalni politici,a ti osven profesionalno da choplish semki po stadioni i magistrali za milioni,dokato xorata si broiat stotinkite ,ne mojesh drugo.....

0
АМА ТО Е ЯСНО ЧЕ НЯМА ДА ХАРЧИШ КАТО ТЯХ!!! ТИ ХАРЧИШ МНОГО ПОВЕЧЕ!!! ЩОМ ХАРЧИШ ОТ ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ ЗА МАГИСТРАЛИ НА ОТКРИВАНЕТО НА КОИТО РЕЖИШ С ГОЛЯМ КЕФ ЛЕНТИЧКИТЕ...

0
Sas SERB upravlyava BSP - t.e. drugarite komunari ot DS - zaedno s tehnia viden pojarnikar i domakin. Da vi e chestito - psevdo magistralkite po 16km i vsyakakvi tam izmisleni neshta na ceni v puti po-visoki ot tezi v Shveicaria. Ama koi li se zamislya - vajnoto e che sme dovolni ot bai Boiko bieshtia drugarite si ot BKP/sega BSP/, a che BG e pred nacionalna katastrofa koi li go valnuva, vseki za bai Boiko hvalebstvi pishe i gladuva. S carvulki ili bosi po magistralkite izronvashti se - ama ne kum Iropata a kum Afrikata. Da jivee BANUNA edinnata afrikanska valuta.

0
По долу един неназован нещо много ми се е обидил на мнението и ме обижда лично. Така, г-н/г-жо неназован, ако погледнете нещата исторически и в развитие, може би ще успеете да видите малко по-далеч от носа си. И да се почуствате малко по-добре :)

0
SAMO BOYKO , JASHTE MU GAZA!! to i vie da ste na negovo mjasto i vie shte si topite rasete v kasata to ne e lesno da se razpravjashs s takiva ovce kato bg.narod :-)))

0
На много хора обърка далаверите Бойко затова плюят и храчат по него но той е умен и много добре знае какво прави.Да си жив и здрав Бойко още дълги години да ги навреш тия мръсници където им е мястото.

0
За всичко е виновен Косто. Само за 4 години Костов деморализира народа. За 4 години Костов върна в България бедността,мизерията, корупцията, наглостта и лицемерието. По злобен от Костов няма в България- ликвидира заводите, защото видите ли били построени от Тодор Живков. А немците ни питаха на изложението в Хановер, къде се загуби Балканкар. Самите немци бяха много доволни от Балканкар. И ни се чудеха как можем да ликвидираме третия холдин по производство на кари. Затова народа вече 11 год. не иска костовизма и седесарския клиентализъм.Ние сме против костовизма, комунизизма и фашизма.

0
в България УЖ се сменят разни строеве и системи,но всъщност същината е че разни кланове на БКП си държат народа за гръцмула-как го държат? с 130 евро заплата и 80 евро/месец пенсия !!това е същината !! падат,стават комунизми,демокрации..обаче се седи непоклатимо винаги,вечно на тия нива-велика финансова стабилност от комунотип-да идва да се учи цял свят и Европа!! Ама не щат-и в комунизъм,и в демокрация все у нужника!ама не щат западняци и наши бивши източняци(чехи,словаци,унгарци) да се учат от великата такава финасова стабилност с 130 евро/месец!! Покупателна способност,съотношение цени-заплати си е на ниво бй Тошо,хахахха!! фани едните,лупни другите...за лупане са и ония ,и тия !! яко лупане!! 2 млн.избягали що се не връщат..?? колко народ избяга и за последните 2 год.,бе ,калмук и колко,хахах,се върна? що ли питам..стъкмистиката ви ли да каже?! хахах

0
Браво,бе!Нали щяхте да сте с нов морал?! 240 лв мин. заплата(със всички данъци и осигуровки удържани от нея) и 2400 лв. представителни за депутатите(в пликче,безотчетни,без данък). И такива примери в моралната плоскост са стотици.Защо не ги премахнахте,ами ги увеличихте щом дойдохте на власт?! Така и резерва няма да ви стигне, и е нормално нови заеми да взимате.А ще ги плащат децата и внуците на вашите клакьори(те си заслужавт),но какво са виновни останалите трудолюбиви и честни българи(освен,че са глуповати)?!

0
Костов вместо да строи магистрали ликвидираше заводи,индустрия,образование и здравеопазване.,а излишъка го даваха на костови фирми. Журналистката да види, че през 1997г кризата беше скроена от Костов и неговите червени другари. Каква криза е имало през 1997г. като още на третия месец след идването на Софиянски бюджета излезе на плюс и така до 2008г.. Костов е проклятието на България.

0
Бойко пази се от Костов крадеца. Хич не му вярвай на тоя мангал. Бойко питай Костов защо навремето не построи тези магистрали при положение, че в края на всяка година имаше по 800 млн.лв излишък. Бойко питай Костов запо този излишък отиваше в сини фирми и се харчеха без разрешението на Парламента. Бойко непрекъснато напомняй на КОстов ликвидатова,че България няма да се оправи скоро, защото той ликвидира индустрията , а инвеститорите предпочитат Китай и Индия пред България. Бойко, Костов ходи и те клепа пред чужбина да не ни вземат в Шенген. Той уговаря Холандия да се противи на нашето членство. Костов е мръсен,долен и гаден крадец,манипулатор, лъжец,мошеник.

0
Понеже математиката никога не лъже за разлика от хората и най-вче политиците. Ето малко факти в цифри. След въвеждането на валутен борд от1997г три поредни правителства събират 8-ем милиарда и 200-ста милиона резерв в хазната. От идването на власт на диктатора от банкя строи магистрали с парите събирани от претходни правителства на всичко отгоре задълженията на държавата са нараснали с нови 2-ва милиарда лева. Простата математика показва, че Борисов е опропастил над пет милиарда лева само от резерв и трупане на заеми. Защо не каже как при увеличен износ приходите са с три милиарда по-малко в хазната?

0
ЧЕ ТЕ НЕ ГИ ХАРЧИХА ТЕ ГИ КРАДЯХА.

0
БРАВО БОЙКО. Да си жив и здрав. Трудно е с този прост народ. Много сили ти желая, да успееш в това, което правиш. Избрал си верния път и продължавай, а кучетата все ще си лаят.

0
Аз мисля, че БСП предаде властта и просто чака да се посъберат пари и успехи за да се върне и да ги обере. Опитни демагози са, няма що.

0
Време е БСП да поема управлението! да не се спотайва зад ГЕРБ, Атака, и т.н. Отново БСП на власт, премиер и президент! За да се осерат още един път! Веднъж завинаги, тъй че матрялът повече и да не помисли за ляво управление! Матрялът друго не заслужава! Който веднъж му е промиван мозъка от партията (БКП-БСП ) си остава промит завинаги!

0
еххх,emigrant...винетките,да,ама "наште" хора лапкат печалбата от винетките..Цветка карагьозова! две класи отгоре са румънските пътища,ама при нас Цветки и Боковци са две класи лапачи неналапали се над румънските такива! forth: Бойко Борисов е единственият премиер на България досега, който върши нещо добро и хубаво, както и цялото правителство. За съжаление голяма част от народа е изключително прост и завистлив, и научен само да мрънка и да плюе. Дано да е по-малката част все пак, и Герб да управляват още дълго. З да има България." как да не цитираш такъв калмук!! абе,льоьло,по вашта комунологика най-велик и най-направил е даскала на Боко-другарА ви Живков,бе!! а че не Те,а народът е построил каквото е построил ..това го няма,ТЕ строят,хахах-неграмотниците!! и се видя ръководенрто им докъде е-130 евро заплата и 80евро пенсия ЗА УМИРАНЕ-ТУК И СЕГА!!Народът завистлив?!куку,народът е възмутен ..какво завиждане..за банките ,фирмите и милионите ИМ-нанароден гръб,нали??Те са за комунолагер,бе!! ехх,боклуче!!

0
ПИШИ НА БЪЛГАРСКИ БРЕ БОКЛУК!

0
Iva N. a ti POMNISH LI CHE PO VREMETO NA StaniShef i 3ta koalicia i moia kratuk prestoi v Stolichna Obshtina /kudeto v konflikt vzeh i podkup pod formata na konsultantski - neshto chesto sreshtano v GERB/ az KUPIH 6 IMOTA? A sega za 2 oshte 6 shte kupia ama da mine malko vreme che inak posle pak trea da natiskam Krasi i NAP da se pravyat na udareni che sum nai-chestnia.

0
Iva N. a ti POMNISH LI CHE PO VREMETO NA StaniShef i 3ta koalicia i moia kratuk prestoi v Stolichna Obshtina /kudeto v konflikt vzeh i podkup pod formata na konsultantski - neshto chesto sreshtano v GERB/ az KUPIH 6 IMOTA? A sega za 2 oshte 6 shte kupia ama da mine malko vreme che inak posle pak trea da natiskam Krasi i NAP da se pravyat na udareni che sum nai-chestnia.

0
Iva N. a ti POMNISH LI CHE PO VREMETO NA StaniShef i 3ta koalicia i moia kratuk prestoi v Stolichna Obshtina /kudeto v konflikt vzeh i podkup pod formata na konsultantski - neshto chesto sreshtano v GERB/ az KUPIH 6 IMOTA? A sega za 2 oshte 6 shte kupia ama da mine malko vreme che inak posle pak trea da natiskam Krasi i NAP da se pravyat na udareni che sum nai-chestnia.

0
Iva N. a ti POMNISH LI CHE PO VREMETO NA StaniShef i 3ta koalicia i moia kratuk prestoi v Stolichna Obshtina /kudeto v konflikt vzeh i podkup pod formata na konsultantski - neshto chesto sreshtano v GERB/ az KUPIH 6 IMOTA? A sega za 2 oshte 6 shte kupia ama da mine malko vreme che inak posle pak trea da natiskam Krasi i NAP da se pravyat na udareni che sum nai-chestnia.

0
Iva N. a ti POMNISH LI CHE PO VREMETO NA StaniShef i 3ta koalicia i moia kratuk prestoi v Stolichna Obshtina /kudeto v konflikt vzeh i podkup pod formata na konsultantski - neshto chesto sreshtano v GERB/ az KUPIH 6 IMOTA? A sega za 2 oshte 6 shte kupia ama da mine malko vreme che inak posle pak trea da natiskam Krasi i NAP da se pravyat na udareni che sum nai-chestnia.

0
Iva N. a ti POMNISH LI CHE PO VREMETO NA StaniShef i 3ta koalicia i moia kratuk prestoi v Stolichna Obshtina /kudeto v konflikt vzeh i podkup pod formata na konsultantski - neshto chesto sreshtano v GERB/ az KUPIH 6 IMOTA? A sega za 2 oshte 6 shte kupia ama da mine malko vreme che inak posle pak trea da natiskam Krasi i NAP da se pravyat na udareni che sum nai-chestnia.

0
Г-н Борисов гласувах и пак ще гласувам за вас ! За кого стоѝте тези пътища , кои ще пътува по тях ? През България е опасно даже със самолет , във въздуха ти крадат багажа ! Не се ли страхувате от факта че все повече хора остават да живеят във чужбина , имат двоѝно гражденство , кого ще управлявате след 5 години ?

0
В БЪЛГАРИЯ НИТО ПРЕЗИДЕНТЪТ НИТО ПРАВИТЕЛСТВОТО ДАВАТ ИНФОРМАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ВЪНШНИЯ НИ ДЪЛГ, ПЛАЩАНИЯ, СРОКОВЕ И Т.Н. НЕОБХОДИМО Е В ПЕЧАТА ПЕРИОДИЧНО ДА СЕ ДАВА ТАКАВА ИНФОРМАЦИЯ....

0
Братя българи , когато влезете на територията на РУМЪНИЯ винетка струва 7 евро за месец , на територията на България е 25 лв. Пътищата в РУМЪНИЯ са две класи над българските . Така и с бизнеса с горивата . Ако те ограбват в България защо да не спасиш бизнеса си там където изгодно . Защо да не даряваш печалбата си на бандитската държава . Защо след като сме във ЕВРОПА не даваме на тази държава която поощрява бизнеса ни ? Не е ли време да им кажем да спрат да ни ограбват , не виждате ли че 22 години само експерименти провеждат със нас . Не е ли време да кажем , до тук ?

0
Благодарим ти ,Бойко, че гладуваме. Затова трябва да умреш .

0
БОЙКО Е НАЙ-ЖАЛКИЯ ПАЛЯЧО !!!

0
Да,Ива-помним!Помним как преди 2 години имаше 300 000 повече работни места,как резервът беше 8,5 млрд ,а не 4,и въпреки това непрекъснато нарастваха заплати и пенсии,как преди 1година и половина бяха съкратени 14 000 лични асистенти на деца с увреждания(това са твоите "партийни назначения"),но чиновниците от "тройната коалиция" си останаха по места и взимат сега 3 пъти по-високи премии от времето на Станишев,как се рекитират майки,как бяха откраднати 1,8 млрд от здравните ни вноски,как се назначават хора като Калина Илиева, как половината депутати на ГЕРБ са бивши милиционерски наачлници,а ръководството на ГЕРБ кадри на БКП.И още много неща помним.Вместо данък "Лукс"-данък "колиба",глоба от 500 лв за неподадена данъчна декларация от безработен,но Лъчезар Иванов консултант за 130 000 лв.И още,и още и още.А това,което ти помниш е отпреди 15 години-явен признак за слероза-помним преди 30 години,но не помним от вчера.

0
До всички фанфаристи ,шпиони ,айдуци и нагли копелдаци;Ако се опитат само да направят покушение срещу Премиера в България ще настане ХАОС.Жална им мама на всички политици и съдии.Ще са взривяват хотели по морето по Балкана.Правете си сметка ВИЕ поръчителите.Знае се кой довърши Луканов не си мислете че няма видов ДЕН

0
Бойко и правителството му наистина работят. Естествено е това да не се харесва на много хора, които сега явно са без партийно осигурена работа и плюят по форумите - че финансовата стабилност нямала значение, че асфалтът не се ядял, че ставало все по-лошо (общо взето всичко). Забравихме какво значи финансова нестабилност, когато висяхме пред change-овете да гледаме как пенсиите стават 2 лв.; забравихме как страната ни приличаше на бомбандирана след ликвидационните комисии. Забравихме как се "приватизираха" на скрап заводите ни; как се "реформира" здравната система до сегашното положение; как се строя двадесет години метрото без да се построи; как безкрайно се "ремонтираше" Тракия от "наши" фирми, докато заприлича на пачуърк ...Как ни спряха фондовете от ЕС ... Да, ама някои помнят.

0
Интересното е,че хвалещите ББ и ГЕРБ не споменават и един факт за нещо смислено свършено от тях.Хвалят си ей така,и ни обещават светло бъдеще под ръководството на ГЕРБ и ББ.Докато повечето критикуващи изтъкват десетки и стотици прични за критиката си-от назначения на необразовани некадърници и роднини,през злоупотребата с власт,лобизъм,консултанти,кражби,съсипване на икономика и морал, с 50% по-висока престъпност,защита на монополи,банки,Златевци и терор над обикновенните хора,дребен и среден бизнес.Сега ще ревнат-"Ами,магистрала Люлин?".Това 19 км. недоразумение наречено магистрала,и похарчени(т.е. откраднати) толкова пари с които швейцарска фирма в Алпите при техния стандарт би построила 60 км. магистрала.Магистралите ще се окажат най-големите кражби.

0
Бойко Борисов е единственият премиер на България досега, който върши нещо добро и хубаво, както и цялото правителство. За съжаление голяма част от народа е изключително прост и завистлив, и научен само да мрънка и да плюе. Дано да е по-малката част все пак, и Герб да управляват още дълго. З да има България.

0
ВЪН МУТРАТА БОКО ТИКВАТА И НЕГОВАТА ПАСМИНА ОТ ВЛАСТТА!!!

0
Na snimkata bai Boiko ne e kato Hitler, a kato Chapaev - na kartina s pergel v ruka /btw nadali e znael chapai, kakto i nashia petka borisov za kakvo sluji toi de kato se znae kakvi matmatici sa/. Bai Boiko e predvoditel na chervenata armia ot milicioner-pojarnikari i smelo tvori, stroi i krade parite na darjavata. Da ni e chestito, kakto i predstoiashtite vdigania na danacite /pak za bednite - mi da to zashto da se vzemat desetki i stotici milioni ot danak lux, kato moje da se vzema 10-100 hiliadi ot danak kolibka/. Vaobshte blagodenstvieto ide, bash kak ideshe i pri Toshko /ma trea da priznaem che pri mutreto e po-zle i ot pri toya kravar/. I za kapak SKAT sas partia za spasenie na BG - ABE BG E NESPASYAEMA BE - UPRAVLYAVANA OT DS TYPI I NEOBRAZOVANI SELYANDURI, OGRABENA I BEZPERSPEKTIVNA! Spasenieto e - GO WEST /bej ot BG/!

0
Да не сте подменили неволно въпросите - няма нито един отговор по същество. Може би е време да му зададете въпроса на Тицин "Колко е часа?".

0
жал ми е за всички вас. ще изгоните единственото правителство ,което направи нещо в тази държава , само зашото нямате никакво търпение и защото сте с този манталитет ! проблема на тази държава не е кои ни бил управлява , проблема е ,че всеки си мисли тук ,че е способен да управлява... забелязала съм в че в българия всеки разбира от футбол , всеки разбира от управление , всеки разбира от всичко и всащност не разбира от нищо и дори собствената си работа не върши както трябва ... жал ми е за вас ...

0
A+ | A- Бойко Борисов: Няма да харча пари като Костов и Станишев-е то не останаха,ти изхарчи всичко дето те бяха спестили

0
естакадата на пътя в перник е една от най-големите глупости. да, вчепетляваща е като размери, и убийствена като замисъл - вместо да се направи нормална детелина за безконфликно преминаване, са направили кръгово (демек кръстовище на 1 ниво), и това цялото уродство са го вдигнали на колони. акъл море, глава шамандура.

0
Я компетентните, които по правило са привърженици на ГЕРБ, да ме светнат какви мита има при търговия между държави членки на ЕС ?

0
И щЕ ДОБАВЯ-- ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА, ВИЕ СИ ГО ИЗБРАХТЕ БОКО, АМА ЗАЕДНО МУ ЯДЕМ ГОМНАТА!!!

0
ПИчОВЕ ЗАщО СЕ КАРАТЕ, ТА ВИЕ НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ,чЕ ПРЕМИЕРА НА БГ СЕ КАЗВА ВАЛю ЗЛАТЕВ, А БАТЕБОКО Е САМО ЗА АВТОРИТЕТ ??????

0
Yavno sas shefa na mitnicite komentirat kak te dvamata da vzemat danika za gorivata kakto vzimat za birata :-) selski tarikati SMOTANYACi!..........

0
Ех,"коментар",или "гражданин",или "наблюдател" или....не ти помня всички превъплъщения. Прост човек си ти.Тук няма настъпени по мазола,като изключим някой безработен бедняк,загубил работата си заради "правилната" политика на ГЕРБ.Тук се подвизават ниско-платените клакьори като теб,неудачници и пенсионери. Нормалните,работливи,щастливи хора не си губят времето по такива форуми.Както и "настъпените"."Настъпените" за завели дела срещу управляващите,които печелят и неустойките се плащат от парите на всички нас,включително и от твоите.Но за ББ и ГЕРБ това няма значение.Важен е рейтинга,пък ако ще и 4 млрд. от резерва да струва.Засега.

0
Гербавия, предлагам да те издигнем за заместник на Танов. Много си на "ТИ" нещо с аферите. Изглежда си настъпан по мазола и ти като всички "любимци " на Борисов надпреварвайки се кой по-вече и цветно да плюе.

0
Бойко Работи по поръчка на Валентин ЗЛАТЕВ и Лукойл !!!!! Измамите са предимно от лукойл - офшорки, работа на ишлеме, фалшиво ценообразуване, продажби на черно, бързо вдигане на цени и бавно сваляне, неплащане на печалби.... Но нали точно Бойко-вата ИПОН охранява тръбите на Лукойл ?????

0
bat Bojko,sha te grymnat mafiotite.

0
Bat Boio kefish me ! Kato Adolf Hitler si Na snimkata s tozi jest

0
Не знаех, че е незаконно да обмитяваш в Румъния, та нали сме в ЕС! Явно някой цака бизнеса на Златев и са го ядосали.

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Министър Ивелина Василева: Ще помогнем със 150 000 лв. на обсерваторията в Рожен

До седмица откриваме най-големия проект в сектор “Води” - в Габрово, за 125 млн. лв., казва министърът на околната среда и водите - Г-жо министър, успяхте ли да почивате това лято и ако сте били

Димитър Манолов: И ученето трябва да се зачита стаж за пенсия

Колкото си по-образован, толкова по-трудно ще се пенсионираш С президента на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов разговаря ВИКТОР ИВАНОВ - Г-н Манолов, преди седмица стана ясно,

Даниел Митов: България ще инициира стратегия на ЕС и НАТО срещу “Ислямска държава”

- Г-н министър, да започнем с Македония, където бяхте наскоро. Какво стана с дългоочаквания договор за добросъседство? - Договорът за добросъседство беше част от разговора с македонските дипломати и

Павлова: Ще строим “Хемус” и още 4 магистрали и без пари от ЕС

През ноември ще получим първи предложения колко да са толтаксите С министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова разговаря Марияна Бойкова  - Г-жо Павлова,

Валери Симеонов: Ако циганите нямат страх от закона, ще чакаме 2-а, че и 10-а Катуница

Аз не съм против тях, назначих 12 образовани в телевизия СКАТ. Даниел Асенов-Тайсъна е от този етнос, но е истински патриот - Г-н Симеонов, отказът ви да подкрепите проф.

Любен Дилов-син: РБ са блок с 3-ма управители, които говорят не от името на живеещите, а на собственика

Още акценти от интервюто: Може да има прегрупиране в парламента след местния вот, а предсрочните избори са неизбежни Партиите в НС приличат на бедни италиански семейства,

Валери Симеонов: Легкоступ - атаман при казаци. Те преди 99 г. са съсекли стотици българи

Ексректорът лично е връчил на Путин титла “доктор хонорис кауза” - Г-н Симеонов, защо смятате, че бившият ректор на Великотърновския университет проф.

  • Регламент за гонките

    Автомобилните гонки стават все повече и се правят къде ли не по междуселски пътища и на по-широки градски булеварди. Дали ще са в София, или в Лесидрен, когато гонките са незаконни, те неизбежно носят висока доза риск - не само за живота на пишман състезателите, но и за случайни минувачи. Последният случай в Лесидрен след подобна идиотска гонка
  • “Златният Орфей” е изпята песен в сегашния вариант

    В СЕГАШНИЯ му вид “Златният Орфей” е изпята песен. Всеки опит автоматично да се пренесе една остаряла форма в по-ново време е кауза пердута, т.е. обречена на провал. Както и се случи преди няколко дни с обявения и несъстоял се конкурс в Слънчев бряг. Стотици пъти са ни питали с брат ми защо се отказахме и развалихме дуета “Братя Аргирови” на