Ротшилд е невинен! Друг уби Кенеди

За най-модната конспиративна теория у нас Pотшилд ли уби президента Джон Кенеди? Тази теза е много на мода в момента в лява България. Не става дума за някой наследник на фамилията Ротшилд, разбира се, а за мистериозната банкерска ложа, която стои зад Федералния резерв на САЩ, наричан галено “Фед”.

Звездите оплакват Париж

Десетки знаменити певци и актьори, като например Кейти Пери, Джъстин Бийбър, Ели Гулдинг, Джъстин Тимбърлейк, Крис Рок и много, много още насълзиха мрежата с по някое скромно изречение от рода на “Молете се за Париж”, за жертвите, за техните семейства и така нататък. Това добре. Защо обаче прикачват този глупав знак: Какво виждаме тук?

Ако Европа се сдобие с топки

Какво ще се промени след атентатите в Париж? Добре де, а какво следва от поредните кървави атентати в Париж? Засега слушаме и гледаме само женствени въздишки – “аз съм Париж”, “Няма да се дадем”, “Не ни е страх” и прочие сълзи и сополи. Скъпи дами, само жените твърдят, че не ги е страх. Мъжът признава страха, за да го унищожи.

Върнете ергенския данък!

Само поколение и половина ни дели от изчезването на България Hие сме в режим на национално самоубийство. След две поколения може и да няма България, но и до днес никой политик не си мръдва пръста. Добре де, но какво може да се направи? - ще попитат някои. Нали причините за демографската катастрофа са толкова сложни, дълбоки и обективни,

Ако полицаите бяха тъпи като студентите...

В тези напрегнати дни човек има нужда от малко мъдрост. Затова аз се срещнах с политолога Перо Филипски, който току-що бе получил Фулбрайтова стипендия, за да напише монография на тема  “Оттеглянето на държавата от полицията” - Не е ли по-правилно “оттегляне на полицията от държавата”? – попитах аз като за начало.

Коментарите на седмицата. №2: Дъщерята проститутка, синът - смартфон

Публикуваме отново най-четените коментари през седмицата, защото явно това са темите, които ви вълнуват. Това е вторият - 57600 прочитания Кой обърка изборите? Пак журналята, разбира се Най-смешното нещо на тези избори беше една зам.-председателка на ЦИК, която шамароса журналята с цитат от датския философ от ХIХ век Киркегор.

Дъщерята проститутка, синът - смартфон

Кой обърка изборите? Пак журналята, разбира се Най-смешното нещо на тези избори беше една зам.-председателка на ЦИК, която шамароса журналята с цитат от датския философ от ХIХ век Киркегор. Половин час тази фурия Мария Мусорлиева вилня и фуча на екрана на “Нова”, бетер онази циганка, която ругаеше зетя си,

Референдумът включи тостера в далекопровода

Както винаги, у нас победи инфантилното невежество ПРЕЗИДЕНТЪТ Плевнелиев спокойно може да си отчете референдума като успех. Над 35 на сто активност и повече от 70 на сто “за” е сериозно подобрение в сравнение с референдума за атомната централа през 2013 г. (съответно 20 и 60 на сто). Но пък инфантилната наивност на това начинание лъсна още в

Новата страст на нобелистите - неравенството

От две години хората, които връчват “Нобел” по икономика, се чудят как да не дадат тази награда на Томъс Пикети за неговия знаменит труд “Капиталът за 21 век”. Пикети е твърде млад, твърде ляв и твърде силно разбуни духовете със своята оригинална теория за развитието и неравенството. Но пък книгата му със сигурност е най-значителното събитие в

Световната банка нокаутира бедността?

Или може би с чужда пита помен прави Oнзи ден Световната банка (СБ) се похвали, че още през тази година крайната бедност в света ще падне под 10 на сто от населението. Това се представя като велик успех на политиката на СБ и лично на нейния президент, лекаря общественик Джим Йон Ким. Но д-р Ким е там само от две години и половина.

“Ще ви оправим демографията, като ви сменим народа"

"Радвайте се на бежанците, те ще ви оправят демографията и ще стимулират икономиката!" - това е любимата песен на политкоректните европейски лидери. Хайде малко да се замислим! Това може би щеше да е вярно, ако българската икономика страдаше от остра липса на работна сила. Но истината е, че тя страда от остра липса на работни места.

Коментарите на седмицата, №3: Всеки журналист да прочете Корана

Публикуваме отново най-четените коментари през седмицата, тъй като това са темите, които ви вълнуват. Този анализ е номер 3 сред най-четените - 37 000 души са го видели. Дали и папата не е станал атеист? Той посети Вашингтон и Ню Йорк, дръпна серия чудесни речи за най-съдбоносните проблеми и кризи на човечеството, но някак си пропусна да каже,

Всеки журналист да прочете Корана

Дали и папата не е станал атеист? Той посети Вашингтон и Ню Йорк, дръпна серия чудесни речи за най-съдбоносните проблеми и кризи на човечеството, но някак си пропусна да каже, че Бог ни наказва заради греховете. А те не са един или два. Когато великите папи са коронясвали царете, те никога не биха пропуснали да споменат ръката Божия!

Шашмата с фолксвагените е като електронното гласуване

Има ли софтуер, възможностите за мошеничество нарастват 1000 пъти До вчера твърдо вярвах, че Германия е най-праволинейната държава на Земята. Но скандалът с “Фолксваген” нанесе мощен удар по моята вяра. И първата ми аналогия бе - а защо нашият политически елит изведнъж се хвърли да въвежда електронно гласуване по интернет?

СИРИЗА бие, Тачър триумфира

Гърция прие новото национално садо-мазо БИВШАТА радикално лява партия СИРИЗА спечели убедително изборите и взе 145 мандата от общо 300 в гръция парламент. От тях 50 са й бонус от системата. Ако го нямаше този бонус, СИРИЗА щеше да е принудена да прави широка коалиция с дясната “Нова демокрация” (75 мандата) и двете заедно да поемат вината за

Ами ако изведнъж нахлуят 100 милиона бежанци?

АКО ЕВРОПА можеше да гледа малко по-далеч от носа си, щеше да помоли България да пусне руските самолети за Сирия. И щеше да подкрепи лошия и кървав диктатор Асад, защото без него ще стане 10 пъти по-лошо – и в Сирия, и тук при нас. Сега Европа прави все по-неадекватни планове заради някакви си 300-400 хиляди бежанци.

Кадиев и проклятието на фараона

Отново лява драма, БСП пак ще изключва Кадиев – вечната черна овца. Вместо пак да го кандидатират за кмет на София, сложили Михаил Мирчев, потомствен червен социолог. Тогава размирният К. се кандидатирал самосиндикално, а зад него веднага се наредила АБВ. Коварен удар! Не че Михаил Мирчев има каквито и да било шансове за кмет.

Европа умира, защото лъже себе си

Cнимката на тригодишното удавниче Айлан просълзи света, но не го накара да спре да замазва истината. Защо например всички медии и политици наричат Айлан “сирийче” и пропускат, че то е кюрдско дете от град Кобани? Това е много съществена подробност! Конкретиката винаги пречи на лъготенето. Например Ердоган се изказа,

Родилен гърч на капитализма?

Пред очите ни се ражда нова финансова система КАКВО се случва със световните борси? Скучен въпрос, най-банална системна криза. Следва банална рецесия. Интересният въпрос е друг – а какво става с парите? Виж, с парите се случва нещо сензационно - те са на път да сменят изцяло природата си. Около 2500 години, откак съществуват,

Септември ще докара големи неприятности

Защо Путин неочаквано развали калимерата с Ердоган и пак заобича България Tреперете! Според апокалиптиците не се знае дали изобщо ще преживеем тази есен. Голям астероид ще удари Земята на 23 септември и ще ликвидира грешното човечество. Този слух така набъбна, че се наложи американската космическа агенция НАСА да го опровергае.