Световната банка нокаутира бедността?

Или може би с чужда пита помен прави Oнзи ден Световната банка (СБ) се похвали, че още през тази година крайната бедност в света ще падне под 10 на сто от населението. Това се представя като велик успех на политиката на СБ и лично на нейния президент, лекаря общественик Джим Йон Ким. Но д-р Ким е там само от две години и половина.

“Ще ви оправим демографията, като ви сменим народа"

"Радвайте се на бежанците, те ще ви оправят демографията и ще стимулират икономиката!" - това е любимата песен на политкоректните европейски лидери. Хайде малко да се замислим! Това може би щеше да е вярно, ако българската икономика страдаше от остра липса на работна сила. Но истината е, че тя страда от остра липса на работни места.

Коментарите на седмицата, №3: Всеки журналист да прочете Корана

Публикуваме отново най-четените коментари през седмицата, тъй като това са темите, които ви вълнуват. Този анализ е номер 3 сред най-четените - 37 000 души са го видели. Дали и папата не е станал атеист? Той посети Вашингтон и Ню Йорк, дръпна серия чудесни речи за най-съдбоносните проблеми и кризи на човечеството, но някак си пропусна да каже,

Всеки журналист да прочете Корана

Дали и папата не е станал атеист? Той посети Вашингтон и Ню Йорк, дръпна серия чудесни речи за най-съдбоносните проблеми и кризи на човечеството, но някак си пропусна да каже, че Бог ни наказва заради греховете. А те не са един или два. Когато великите папи са коронясвали царете, те никога не биха пропуснали да споменат ръката Божия!

Шашмата с фолксвагените е като електронното гласуване

Има ли софтуер, възможностите за мошеничество нарастват 1000 пъти До вчера твърдо вярвах, че Германия е най-праволинейната държава на Земята. Но скандалът с “Фолксваген” нанесе мощен удар по моята вяра. И първата ми аналогия бе - а защо нашият политически елит изведнъж се хвърли да въвежда електронно гласуване по интернет?

СИРИЗА бие, Тачър триумфира

Гърция прие новото национално садо-мазо БИВШАТА радикално лява партия СИРИЗА спечели убедително изборите и взе 145 мандата от общо 300 в гръция парламент. От тях 50 са й бонус от системата. Ако го нямаше този бонус, СИРИЗА щеше да е принудена да прави широка коалиция с дясната “Нова демокрация” (75 мандата) и двете заедно да поемат вината за

Ами ако изведнъж нахлуят 100 милиона бежанци?

АКО ЕВРОПА можеше да гледа малко по-далеч от носа си, щеше да помоли България да пусне руските самолети за Сирия. И щеше да подкрепи лошия и кървав диктатор Асад, защото без него ще стане 10 пъти по-лошо – и в Сирия, и тук при нас. Сега Европа прави все по-неадекватни планове заради някакви си 300-400 хиляди бежанци.

Кадиев и проклятието на фараона

Отново лява драма, БСП пак ще изключва Кадиев – вечната черна овца. Вместо пак да го кандидатират за кмет на София, сложили Михаил Мирчев, потомствен червен социолог. Тогава размирният К. се кандидатирал самосиндикално, а зад него веднага се наредила АБВ. Коварен удар! Не че Михаил Мирчев има каквито и да било шансове за кмет.

Европа умира, защото лъже себе си

Cнимката на тригодишното удавниче Айлан просълзи света, но не го накара да спре да замазва истината. Защо например всички медии и политици наричат Айлан “сирийче” и пропускат, че то е кюрдско дете от град Кобани? Това е много съществена подробност! Конкретиката винаги пречи на лъготенето. Например Ердоган се изказа,

Родилен гърч на капитализма?

Пред очите ни се ражда нова финансова система КАКВО се случва със световните борси? Скучен въпрос, най-банална системна криза. Следва банална рецесия. Интересният въпрос е друг – а какво става с парите? Виж, с парите се случва нещо сензационно - те са на път да сменят изцяло природата си. Около 2500 години, откак съществуват,

Септември ще докара големи неприятности

Защо Путин неочаквано развали калимерата с Ердоган и пак заобича България Tреперете! Според апокалиптиците не се знае дали изобщо ще преживеем тази есен. Голям астероид ще удари Земята на 23 септември и ще ликвидира грешното човечество. Този слух така набъбна, че се наложи американската космическа агенция НАСА да го опровергае.

Тарикатски закон прецака референдума

В него е заложена играта “тука има – тука нема” Eдна тарикатска шашма в Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт превърна опита за свикване на референдум в посмешище. Законът е позволил нещо като играта “тука има – тука нема”. Вместо трите чашки имаме три въпроса, поискани от гражданите с една подписка,

Искате ли електронен преврат?

Само този въпрос оцеля от триглавия референдум Възможен ли е в България електронен преврат? Да, ако някой ден се въведе гласуването по интернет. Това е единственият въпрос за референдума, който оцеля в парламента във вторник. Да оставим настрана парламентарния цирк – истината е, че ГЕРБ и РФ се измайтапиха с президента Плевнелиев.

Ципрас я свърши като поп Гапон

Вместо да вият срещу Меркел, новите леви трябва да се вгледат в себе си Време е симпатизантите на СИРИЗА по света и у нас да си го кажат – Ципрас и Варуфакис я свършиха като кучето на нивата. Ако изобщо не бяха идвали на власт, щеше да е 100 пъти по-добре. Така че да оставим настрана голите приказки,

Защо Светият синод се прави на профсъюз

СВЕТИЯТ синод явно се е заразил от опасен грип – грипа на “папоцентризма”. Това е средновековното римокатолическо учение, че църквата стои над светската власт и трябва постоянно да направлява нейните дела. Миналата седмица БПЦ издаде була, че работодателите трябва да спазват петдневната работна седмица (в Библията тя е шестдневна).

Ако не броим шубето, СИРИЗА бие с 90 на сто

Гръцкият референдум заби в Книгата на Гинес нов жалон на социологическото лъготене. Само преди 4-5 дни анкетите ужким показваха, че две трети ще гласуват с “да”. В навечерието на вота посмалиха, че нещата са на кантар, но пак с лек превес за “да”. По време на самия вот започнаха да се промъкват признания,

Тревата ще спаси туризма

Как да върнем усмивката на лицето на българина България е тъжна държава. В световния индекс на щастието ние сме на 138-о място от общо 158 държави. Пълна скръб... Е, защо тогава да не легализираме марихуаната? Още на следващата година българинът ще влезе в първата стотица, а защо не и в десетката на щастието.

Блъфът на Местан ритна ГЕРБ в чатала

Когато този елит говори за мажоритарен вот, всяка дума е лъжа ЕСТЕСТВЕНО, че предложението на Лютви Местан за 100 на сто мажоритарен вот е 100 на сто блъф. Знаете си без да ви убеждавам. И все пак блъфът е успешен, защото лъсна, че ГЕРБ и до днес отказва да формулира честно и почтено въпроса за мажоритарния вот.

Разрежете чиновете - спасете двойкаджиите

Защо слабите оценки на матурите са голям успех за обществото Щом се въведе видеонаблюдение на матурите, и веднага лъсна, че българското училище е изградено върху лъжата. 28 на сто двойки по математика сред седмокласниците? Това означава, че 7 години децата и техните учители са лъгали, че знаят за петици.

САЩ бият дузпа на ФИФА, за да вкарат гол на Русия

Очертава се бойкот на световната купа през 2018 г. Слава богу, че нашите лъвове нямат никакъв шанс да се класират за финалите на световната купа по футбол през 2018 г. в Русия. Защото, ако случайно се класират, Чичо Сам ще ни накара да бойкотираме. Ако пък бойкотираме, Кремъл още повече ще ни намрази.