Младеж от Берковица заплашил двама полицаи, че ще им запали колите

20-годишен младеж от Берковица е заплашвал полицаи, че ще запали личните им автомобили, съобщи Конкурент. Причината за заплахите била, че двама полицаи посетили дома на младежа след сигнал за твърде силна музика. Полицаите спрели пред жилището и подали звуков сигнал. От прозореца се показал мъж. Поканили го да слезе,за да разговарят с него.

40-минутна буря се изви над Монтана, наводни мазета

40-минутната буря връхлетя малко преди 10 часа сутринта  Монтана. Пороят наводни част от ул. "Извора", района на площад Славейков", покрай драматичния театър и пазара на коли втора ръка край парк "Огоста". От силната водна стихия се наводни антрето на общината, наводнени бяха и стълбищата. Докато водата бъде събрана от пода на вратата към

Бебе издъхна в болницата в Монтана

Пет дни преди да навърши годинка в монтанската болница издъхна малката Анджелина от Вършец, съобщава konkurent.bg. Специална разширена лекарска комисия, назначена със заповед на директора на болницата д-р Тони Тодоров, проверява случая. С изясняването на причините, довели до смъртта на Анджи, се е заела и полицията.

Ограбиха лекарка в курорта Вършец

Лекарка от курортния град Вършец била бита и ограбена. Покушението станало в четвъртък малко след 16 часа в близост до почивна станция. Сигналът е подаден до районното полицейско управление от 50-годишния Д.Д. от града. Мъжът се оплакал, че на ул. "Христо Ботев" в района на почивна станция "Механизатора" непознат е нападнал съпругата му В.М.

Качулат бандит ограби магазин

Въоръжен мъж с черни дрехи и качулка ограбил денонощен магазин в Монтана. Маскираният бандит нахлул в магазина в 4 часа тази сутрин, опрял дулото на пистолета в гърлото на продавача и задигнал оборота от 1000 лева, след това запрашил с плячката в неизвестна посока. Блъснатият търговец се съвзел и се върнал в магазина и натиснал паник бутона.

Отмениха глобата по Водния цикъл на Монтана

МИЛА МИЛКОВА Глобата по Водния цикъл на Монтана от 2,5 милона лева падна, съобщи кметът Златко Живков. Управителният съвет на оперативна програма "Околна среда" е уважил възражението на общинската администрация. В писмо от 16 юли т. г. ръководителят на ГД "Околна среда" информира кметa Златко Живков и ръководителите на четири дирекции,

Изгладнели апаши отмъкнаха кайма и кебапчета

Изгладнели апаши нападнали стола на земеделската кооперация в монтанското село Комощица, съобщиха от полицията. Те разбили фризерите и хладилниците и отмъкнали 9 килограма кайма, 3 кг агнешко месо, 6 кг свински мръвки, 240 кебапчета и 2 газови бутилки с вместимост 27 литра, пълни с газ. Апашите са се промъкнали през прозореца.

Обучават полицаи да бъдат лидери

2 000 полицаи ще бъдат обучени да бъдат лидери по проект на Института по психология на МВР по оперативната програма "Административен капацитет". Харизмата, обаянието, умението да реагираш при заплаха и да контролираш критични ситуации не са чужди на новият полицейски лидер, поясни Снежана Маринова пред служители от полицейските дирекции във Враца,

Монтана и Пирот борят бедствията с европейска комунална техника

МИЛА МИЛКОВА С нова комунална техника Монтана и нейният побратим Пирот борят пораженията от бедствията. Новите сметосъбирачни машини "Ивеко", една цистерна за разпръскване на вода и трактор с възможности за прикачен инвентар вече се използват при отрстраняване на пораженията от ледената буря във вторник, увери кметът Златко Живков.

Общински съветник наби служител на кметство в Монтанско

Сенатор от малкия парламент на Медковец е глобеният за хулиганство мъж, за когото от полицията днес съобщиха, че е халосал служител на кметството в монтанското село Расово, пише ''Конкурент''. Инцидентът е станал във вторник сутринта, а съветникът от БСП Красимир Борисов вече е осъден и три дни ще работи в полза на обществото.

Щети за хиляди левове и в Монтана

В Монтана стихията също причини сериозни щети. Почти няма къща, която да не е засегната в село Мърчево. Късовете лед са били големи колкото юмрук, казват местните жители. Земеделската продукция е напълно унищожена. Хората се оплакват освен от материални щети, така и от наранявания, които са получили от градушката.

Монтана се побратими с Нови Лигуре

МИЛА МИЛКОВА Договор за сътрудничество подписаха кметът на Монтана Златко Живкови и колегата му от италианския град Нови Лигуре. Двата града вече размениха бизнесделегации по силата на приключващия проект "Монтана- бизнес при открити врата" по програмата за развитие на човешките ресурси на стойност 187 349,70 лв.

80-годишен даде близо 10 бона на мним доктор

80-годишен мъж от Берковица попадна в мрежите на телефонни измамници и им брои близо 10 бона, съобщиха от полицията. В четвъртък вечерта малко преди 23 часа на домашния телефон на дядото с инициали Г.Й. се обадил непознат мъж. Представил се като д-р Стоянов и съобщил на стареца, че дъщеря му е претърпяла злополука, налага се спешна операция и,

Мним доктор ужили баба с близо 10 бона

Старица от Берковица броила наивно на ръка 9 600 лева на куриер, изпратен от телефонни измамници. По данни на полицията вечерта на 4 юли 80- годишната Г. Й. изгоряла с всичките си спестявания след тревожно обаждане от д-р Димитров. Мъжът обяснил в слушалката, че дъщеря й се нуждае от спешна операция и за да се спаси живота й са нужни 10 000 лева.

Наградиха спасителите от Монтана за акцията при наводненията в Сърбия

Главният секретар на МВР гл.комисар Светлозар Лазаров отличи с "писмена похвала" 13 спасители от Монтана за участието им в успешно приключилата мисия след мащабните наводнения тази пролет в съседна Сърбия. Спасителите от Монтана са първите помощници на хората в град Парачин. Две групи са работили 15 дни за възстановяването му.

Малка приложничка прави бижута в стил "етно магия"

Бижута в стил "етно магия" твори младата приложничка от Монтана Десислава Григорова. Със странен дизайнерски усет 15- годишното момиче ги изработва от нетъкан материал - плъст, полимерна глина, мед и дантела, с елементи от нашенските традиции. Десислава Григорова е ученичка в природо-математическата гимназия "Свети Климент Охридски" в Монтана,

Спасиха трима от пожар в Монтана

Съседи и пожарникари спасиха трима души при пожар в апартамент в центъра на Монтана, съобщава novinitem.com. Огънят лумнал малко преди 5 часа тази сутрин в апартамент на бул. „Трети март”. Хората, които били в жилището, спяли. Спасили ги пожарникарите, които били повикани от съседите им от отсрещната страна на булеварда. „Беше доста страшно.

Комитета на регионите разисква структурна реформа в банките

Кметът на Монтана Златко Живков се завърна от Брюксел, където взе участие в 107- та сесия на Комитета на регионите като член на комисията по образование, младежта, наука и научни изследвания. Представителите на регионите са запознати и със структурните реформи в банките на ЕС и прозрачност при банкирането в сянка, проблем актуален и за България.

Язовир „Огоста” заля плодови масиви край монтанското село

Язовир „Огоста” е залял ягодови и ябълкови масиви край монтанското село Горно Церовене, съобщи кметът на селото Йордан Йорданов за Радио “Фокус”- Видин. Той посочи, че залетите площи са сервитута на язовира, т.е. – отчуждени площи от „Напоителни системи” в чашката на язовира. Върху тези площи има ягодови и ябълкови масиви.

Четири сметосъбрачни машини получи община Монтана по европейски проект

МИЛА МИЛКОВАС четири нови машини за сметосъбиране по съвместен проект с община Пирот, финансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество се обfгати автомобилният парк на общинското предприятие "Чистота" в Монтана, съобщи кметът Златко Живков.Две от машините са камиони "Ивеко", направени специално за сметосъбиране чрез контейнери, тип "Бобър",