Сусамови питки с хамбургери

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Пиле с лимонена паста

КОЙ ГОТВИ Днешната рецепта - за сочно пилешко с паста, изпраща Йорданка Фодор. ПРОДУКТИ 600 г пилешко филе, 2 лимона, 2 с.л. зехтин, 2 с.л. краве масло, 200 мл животинска сметана, 100 мл бяло вино, 100 мл пилешки бульон, 1/4 връзка магданоз, 2 скилидки чесън, 350 г паста, сол и черен пипер на вкус,

Картофени ветрила

Вашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Карина Караньотова ходи на фитнес и тренира с тежести до 9-ия месец

Раждането се равнява на 80-километров преход. Чаровната репортерка на БНТ 2 Карина Караньотова добре знае това и не спира да спортува, за да се подготви за него. Остават и? дни до термина, а до миналата седмица ходела на фитнес. Сега спряла с тренировките в залата, но ходи на пилатес за бременни. На Великден обиколила цялото Панчаревско езеро

Пармиджана ди меландзане

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Пъстърва в бекон

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Шоколадови яйца с пълнеж

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Мамините курабийки

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

Йорданка Христова не яде месо от 12 г., но за Великден винаги готви агнешко

Йорданка Христова обича да готви, затова в кухнята много и? спори?. Онзи ден например, само докато гледала “Като две капки вода”, направила едно кьопоолу, опекла пиле дюк на фурна (специално селектирана порода, която се получава при кръстоска на домашната кокошка и бройлера петел или обратното - б.а.) и задушила риба.

Иван Звездев: Ще познаете прясното агнешко по розовото месо и бялата мазнина

- Г-н Звездев, от коя част на агнето месото е най-крехко? - Първото и най-важно за едно агне е да не е шиле. Трябва първо да обърнем внимание на цвета на месото - то трябва да е розово, а мазнинката по него - бяла. Ако месото е по-червено, а мазнината - жълтее, животното е по-старо. Не е задължително да е лошо, но не е агне.

Рецепти с майонеза "Краси"

Димитър Консулов:  (Майонеза “Краси”, минерална вода “Хисар”) Утре е Великден! Да бъдем по-добри не само на този ден! С празника да има повече вяра и надежда, а в домовете ни да цари уют, хармония и разбирателство! Пожелавам Великден да е благословен с много любов и радост! Солен кейк с пиле и гъби КОЙ ГОТВИ: ИСКРА КАЛЧЕВА ПРОДУКТИ: 400 г пилешко

Пикантно агнешко под капак

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Козунак с кафеена глазура

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Плетен козуначен венец с локум

Вашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Ябълков козунак

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Банички с листа от леворда

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Режисьорът Стилиян Иванов спира да яде за 2-3 дни, когато се разболее

Преди 10 г. режисьорът Стилиян Иванов бил поканен да направи филм за лечителя Петър Димков. Останал много впечатлен от неговата философия за живота и храненето. По същото време попаднал и на разтърсващата документална лента “Земляни”, която подробно показва зверствата, които се извършват върху животни, убивани за храна.

Великден по твой вкус

Независимо дали обичате класическата кухня или сте почитатели на експериментите, за Великден традицията повелява семейството да се събере на празнична трапеза, а домът да е украсен подобаващо. Как да декорирате дома и какво да приготвите за близките си хора на масата, както и много полезна информация за празника,

Здравословни орехови мъфини

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кошнички с коприва

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.