Лекарите, на които вярваме за трите най-спешни проблема в здравеопазването

Какви са най-спешните проблеми в българското здравеопазване? Ще ги реши ли здравната реформа, която предстои? “24 часа” поддържа постоянна дискусия по въпроса как здравната система да си върне доверието на пациентите. Ще дадем отново думата на най-изявените български лекари. Предстои да излезе поредният том на “Лекарите,

Опитва ли Путин да даде урок на Запада в Сирия?

МИНАЛАТА седмица, след като руски самолети бомбардираха антиправителствените сили край сирийския град Хомс, висш американски представител ми се оплака: “Това, което Русия прави в Сирия, не е опит за борба с “Ислямска държава”, не е и старомодната “реалполитик”. Дори не е циничен опит да ни накара да забравим за Украйна.

“Ще ви оправим демографията, като ви сменим народа"

"Радвайте се на бежанците, те ще ви оправят демографията и ще стимулират икономиката!" - това е любимата песен на политкоректните европейски лидери. Хайде малко да се замислим! Това може би щеше да е вярно, ако българската икономика страдаше от остра липса на работна сила. Но истината е, че тя страда от остра липса на работни места.

Със следене и терор във фейсбук няма да стане

Колкото и да се напъвам да съм оптимист, единственото положително в новината, че две момчета са изгонени от столично училище заради гавра в интернет с учител и съученичка, е фактът, че най-накрая педагозите са отъркали очи и са забелязали какво правят подрастващите в социалните мрежи. Абсолютно убеден съм обаче - само със забрани и наказания нищо

Ръст над 2% - добре, но може и още

Българската икономика ще продължи да расте и през следващата година. И то с приличните около и над 2%, показват всички прогнози. Последната е на МВФ.  Това, че авторитетни международни финансови институции и анализатори залагат твърдо на растеж на икономиката ни, е добре. Икономисти изтъкват, че от началото на годината има обнадеждаващи тенденции.

Национална катастрофа ли са балканските войни?

От 111 000 кв. км имаме 66 000 кв. км свръхплодородна орна земя и 40 000 кв. км гори НАВЪРШИХА се 103 години от началото на Балканската война. С нея започнаха самостоятелните опити на България да реши главната историческа задача, стояща пред българската нация и държава след злощастния Берлински конгрес през лятото на 1878 г.

Да се мрази и хленчи у нас, е признак на нормалност

  Имаме голям проблем, приятели. Мога да предполагам неговите причини, но те са без значение. Затруднявам се във формулировката му. Да речем "Разглеждане на службата или професията като възможност за лична изгода, употреба, печалба, дори измама, а не като изпълнение на социалната роля “служба” ( дължимото отношение към държавата/фирмата,

Натикали сме най-опитните в ъгъла на пазара на труда. Защо?!

Скъсана е връзката между поколенията B България пенсионерите са 2 160 000, като според НОИ от тях работят 140 000, или под 5%. Според мен обаче работещите пенсионери са много повече. Но не в статистиката на НОИ е грешката. Просто числото 140 000 е показател за едно от гнездата на сивата икономика у нас. Как си го обяснявам?

Никола Казаков: Очакваме бежанците за тази година да достигнат 15 000

Интервю с Прехвърлените от Италия нямат право да напускат България, казва председателят на Държавната агенция за бежанците - Г-н Казаков, има ли засилване на потока от мигранти през България, както твърдят сръбските власти? - Не мога да кажа дали от България влизат в Сърбия, мога да говоря за тези чужденци,

Ральо Ралев, кандидат от ГЕРБ за районен кмет в Пловдив: Родители чакаха по три дни да запишат децата си в градина, това вече е история

Не деля хората политически, имам симпатизанти и от БСП, казва претендентът за "Северен" Ральо Ралев е роден на 9 август 1976 г. в Тополовград. Завършил е Университета по химически технологии в Бургас със специалност инженер-химик. Работил е 6,5 г. в РИОСВ - Пловдив, като старши експерт и 3 г. като главен инспектор в РЗИ. От ноември 2011 г.

Добре е, че махат синия талон

По-голям ефект ще има да се задържа колата на нарушителя на платен паркинг за 6 месеца ОПОВЕСТЕНИЯТ в края на септември от зам.-министъра на вътрешните работи Филип Гунев пакет от мерки за борба с корупцията в МВР показва желание и стремеж да се разрешат някои наболели проблеми в това министерство.

Неравенството в училище води до неграмотни студенти

Висшето образование е добавена стойност. А училищното ни образование е най-сегментираното в Европа Дванадесет професори по философия от български университети написаха отворено писмо с тревожни констатации за българското образование. Основната е, че за мнозина нашето висше образование не е достатъчно добро и те заминават да учат в чужбина.

Читателски идеи за мерките срещу шофьорите нарушители

Какъв закон ни трябва, за да сме сигурни, че когато тръгнем на път, ще стигнем живи - такъв дебат на политици, полицаи, шофьори и пострадали от катастрофи организира утре в. “24 часа”. Премиерът Бойко Борисов поиска законопроект, който да предвижда бърз съд и отнемане на автомобила за пътните хулигани.

Биячите - в затвора

РЕДАКЦИОННИ Биячите - в затвора Нагло и без никакви задръжки десетина роми от Самоков се нахвърлиха върху екип на Нова телевизия, блъскаха и удряха журналистите, счупиха камерата им. (Виж 3-а стр.) И всичката тази агресия върху телевизионния екип е заради професионалните задължения на журналистите - да потърсят отговор на въпроса защо едни хора

Гроздан Караджов: Двойно се вдигат и глобите за превишена скорост над 30 км/ч

Младите шофьори ще имат 26 точки, казва председателят на транспортната комисия в парламента Гроздан Караджов. - Г-н Караджов, от МВР обявиха нови мерки за противодействие на войната по пътищата - затвор за гонки и превишена скорост, служебно спиране на коли, карани от шофьори без книжки или употребили алкохол,

Румен Петков: 55% от кандидатите на АБВ са млади хора, половината са жени

АКЦЕНТИ: Регистрирали сме близо 3000 за общински съветници, което за едногодишна партия е изключително сериозен резултат Целта ни на тези избори е 200 хиляди гласа - двойно на резултата от вота за парламент Със зам.-председателя на АБВ и шеф на предизборния щаб на партията Румен Петков разговаря Лиляна Клисурова - Г-н Петков,

Читатели: Докато не се плати яка глоба, номерата на колата да не се връщат, независимо на кого е собственост

Дебат на политици, полицаи, шофьори и пострадали от катастрофи какъв закон ни трябва, за да сме сигурни, че когато тръгнем на път, ще стигнем живи, организира още следващата седмица в. “24 часа”. Първи своята позиция заяви премиерът Бойко Борисов. Той поиска законопроект, който да предвижда бърз съд и отнемане на автомобила за пътните хулигани.

Не стреляйте по животните, прицелете се в ловците!

Самоцелното отнемане на живот е всъщност прекрачване на една морална граница АНАЛИЗЪТ на законовата уредба показва, че интересът на ловците е по-важен от всеки друг законен интерес на български граждани. По-важен от частната собственост, по-важен от възпитанието в хуманност и уважение към живота, което законодателят има мисия да утвърждава в

Финтът на ВСС за повече пари е елегантен, но трудно ще мине

Възпитаното, но хладно писмо на Влади Горанов, крещи: По-големи заплати само срещу реформа. Дали Темида го чува? Bисшият съдебен съвет гласувал в средата на септември по-високи заплати за магистратите, а финансовият министър отговаря в началото на октомври, че няма пари за това. Нищо изненадващо!

Криза и при ало измамниците

РЕДАКЦИОННИ Криза и при ало измамниците Големи каръци излязоха тримата мъже, които се опитаха да измъкнат 9000 лева уж за доставка на климатици. Явно хората се поокопитиха от наглите опити на телефонните измамници да обират неопитни старци и сега търсачите на лесни пари са го подкарали, без да подбират номерата - звънят наред.

  • Ръст над 2% - добре, но може и още

    Българската икономика ще продължи да расте и през следващата година. И то с приличните около и над 2%, показват всички прогнози. Последната е на МВФ.  Това, че авторитетни международни финансови институции и анализатори залагат твърдо на растеж на икономиката ни, е добре. Икономисти изтъкват, че от началото на годината има обнадеждаващи тенденции.
  • Опитва ли Путин да даде урок на Запада в Сирия?

    МИНАЛАТА седмица, след като руски самолети бомбардираха антиправителствените сили край сирийския град Хомс, висш американски представител ми се оплака: “Това, което Русия прави в Сирия, не е опит за борба с “Ислямска държава”, не е и старомодната “реалполитик”. Дори не е циничен опит да ни накара да забравим за Украйна.