Ако “женският гаф” на ген. Атанасов бе в САЩ или Европа, щеше да е подал оставка

Човек и всяка сутрин да се изявява в сутрешните телевизии, пак е заплашен да се подхлъзне на собствените си думи. Както направи ген. Атанас Атанасов от ДСБ пред “Събуди се” по Нова тв. Не един, а цели три гафа направи политикът, като тръгна да коментира кандидатурата на Соломон Паси за кмет на София,

Райна Кабаиванска: Бях знаменоска на Втора девическа гимназия и съм манифестирала със знамето на 24 май

Харесват ми млади интелигентни хора с ум, а не с компютър в главата - Г-жо Кабаиванска, пак идвате отнякъде, какво толкова ви ангажира, та сте все в движение? - Какво правя ли? Занимавам се с младите таланти от 20 години и непрекъснато имам уроци. Сега съм в консерваторията в Модена, където имам 13 души.

57 милиона дни за административни услуги и регулиране

ИЗЧИСЛЕНИЯ НА ИНСТИТУТА ЗА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА 57 милиона дни за административни услуги и регулиране dП Колко е времето, което гражданите и бизнесът са прекарали за получаване на услуги от администрацията, а отделно само бизнесът - за съобразяване с изискванията за регулиране на стопанската дейност? Изчисления на Института за пазарна икономика

Трагичното на естетическата доминанта в поезията на Криско

Човек и добре да живее, идва времето на матурите. А с него и – хохохо, хахаха, времето, в което всички ние се смеем на така наречените “бисери” от темите по литература. Страшно е смешно да видиш черно на бяло какъв е резултатът от безполезното наливане на псевдонаучна терминология в главите на 17-18-годишни ученици,

Идиокрация

Получавайки покана да напиша текст за 24 май, предупредих, че текстът ми няма да е оптимистичен. Няма какво да се лъжем, интелигентността на нацията отива на кино – с пуканки и 3D. В салони с кожени седалки, одеяла и сервитьорки, които ти сервират питиета и храна, докато гледаш поредния блокбъстър.

Диктатура на пияните

Колкото повече обществото се надига срещу пияните шофьори, колкото жертвите на пътя набъбват заради безумното каране, толкова повече стават онези пийнали водачи, които пътните полицаи хващат.  Може би това явление се подчинява на обратната пропорция, а може и просто сега контролът да е станал по-строг.

Деян Енев: За политиците писателите са девета дупка на кавала

- Как ще празнуваш деня на светите братя Кирил и Методий, Деяне? Липсват ли ти някогашните манифестации? - Миналата година малко ненадейно се озовах в Пловдив точно навръх 24 май по време на шествието на училищата по централната улица,с ликовете на светите братя и с хоругвите. Беше много трогателно.

Компромисът на Калфин превръща пенсията в привилегия, а не право

Всички са доволни от пенсионната реформа, само 2,6 млн. работещи ще страдат “Не зная дали Ивайло Калфин научи нещо от нас за пенсионната система, но ние със сигурност получихме урок как се преговаря.” Това ми сподели участник в 5-месечните преговори за пенсионна реформа, които организира вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин.

Есето е като прасето, но иска и акъл

Докога зрелостниците в България ще пишат "аргументативен текст" и "интерпретативно съчинение" ДОКАТО обикалях преди години нощните пресечки на Марияхилфер щрасе във Виена след поредната дълбокомислена конференция за сигурността на Балканите, си говорихме накъсано и за какво ли не с една професорка в елитен университет в Белград.

Как по-добре да спрат бягащите от присъда

Депутатите от правната комисия вероятно са решили да дадат реванш за всички избягали от присъдите си досега. Те предлагат постановяването на ефективна присъда затвор още на първа инстанция вече да бъде основание за задържане на подсъдимите под стража. Тази мярка звучи доста радикално дори и за най-смазаните машини на правосъдието.

Антони Тренчев: Медиите и сайтовете да направят общ черен списък с троловете

Те са 1000-2000 души и получават между 2 и 7 лв. за един коментар Да се обмисли дали законът да не наказва и за клевети и език на омразата в мрежата Всички сайтове да въведат активна регистрация за потребителите си Купените през сайт стоки са с 2 г. гаранция, каквато в магазина нямат. Редно е да се уеднакви С депутата от РБ,

Дянков дава 6 съвета на Гърция, базирани на опита му като министър

Бившият вицепремиер и финансов министър на България Симеон Дянков предложи шест съвета на Гърция за това как да се пребори с корупцията. Това се случи при участието му на 19 май в спешната икономическа среща на върха в Атина. Изказването му бе поместено на интернет страницата на института "Петерсън", където Дянков е сътрудник.

1 милион българи мизерстват, а чиновници с по 5000 лв. заплата

Електронното правителство, което трябва да неутрализира чиновническата глупост и да облекчи гражданите, в България е като черната дупка - далечно и неизследвано космическо явление и в същото време рутинно ясна, напълно материална схема, която от години всмуква стотици милиони левове без ясен краен резултат.

Вижте кои са най-продаваните книги тази седмица

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

За правото да запазиш начина си на живот

НЕПРЕСТАННИТЕ терористични изстъпления на религиозна основа и в частност - размириците с жертви в съседна Македония, дивашките масови избивания на друговерци в “Ислямска държава”, убийствата в сатиричен вестник в Париж, масовото разграбване на магазини в Лондон, палежите на коли и магазини от арабски младежи в Париж,

Болните от рак под строй ли ще ги лекуват

Пациентите не са “футболни топки”, но все още имат свещеното право на избор Преди 13 години лекарите в онкодиспансера в Пловдив спасиха мой много близък човек. Поставиха му точна диагноза, насрочиха му бързо дата за операция. Хвала на лекаря и благодаря за цял живот, че направи перфектна операция, продължила почти пет часа.

Изгонете троловете

Да си наемник и да пишеш за едната надница гадни коментари срещу политическия противник е занимание обидно. То замърсява и без друго не особено цивилизования политически пейзаж в държавата, допълва черния пиар, обърква неориентираните избиратели, внася допълнителен хаос по време на избори. Затова трябва да се подкрепи инициативата партиите да се

Петър Кънев: Икономиката живна и защото за чест на този кабинет той не отрече решения за бизнеса на предишния

С Петър Кънев, председател на икономическата комисия и депутат от БСП, разговаря Румяна Денчева: Нищо добро не сме получили, когато сме се делили на русофили и русофоби, днес ни трябва само да бъдем българофили - Г-н Кънев, в петък питахте икономическия министър Божидар Лукарски кога ще заседава българо-руската комисия.

И жив плет стига засега

Грозният и опасен за преминаващите паметник пред НДК не може нито да бъде съборен, нито да бъде демонтиран и преместен, защото авторът му проф. Валентин Старчев търси правата си в съда. И докато тече съдебното дело, Столичната община ще слага жив плет около паметника.  Така поне столичани ще си спестят гледката на разрушаващата се конструкция на

Скопие и демокрацията с прекъснат коитус

КОГА най-сетне тези македонци ще спрат да ни крадат историята? Отмъкнаха ни старата, напоследък посягат и към най-новата! Сега правят палатков лагер, за да прогонят трикратния премиер Груевски, чиято истинска фамилия била Груев. Македонските медии даже се надлъгват кой колко народ е изкарал на площада, сякаш тази бройка ще реши кой крив, кой прав.

  • Трагичното на естетическата доминанта в поезията на Криско

    Човек и добре да живее, идва времето на матурите. А с него и – хохохо, хахаха, времето, в което всички ние се смеем на така наречените “бисери” от темите по литература. Страшно е смешно да видиш черно на бяло какъв е резултатът от безполезното наливане на псевдонаучна терминология в главите на 17-18-годишни ученици,