Трима министри пеят за Младенов и Гергана

https://www.24chasa.bg/Article/1009736 www.24chasa.bg
Премиерът Бойко Борисов одобрително ръкопляска на първата целувка на външния си министър Николай Младенов и съпругата му Гергана минути след като се е подписал като кум в брачното им свидетелство. nЗа сватбата на първия ни дипломат с ексклузивни снимки само в “24 часа” СНИМКА: МАРИЯНА ЛИТОВА

“Всички сме хора на този свят, и бедни, и богати...” Малко преди полунощ в събота срещу неделя рефренът на известното фолкпарче звучеше така: “Всички сме хора на този свят - и министри, и богати.” А на микрофона бе министърът на земеделието Мирослав Найденов.

Той блесна като изпълнител, след като премиерът Бойко Борисов в ролята на кум “нареди” на члена на своето правителство да изпее от негово име на младото семейство песента “Прошки” на Георги Гоцев. Пет часа по-рано Борисов ожени външния министър Николай Младенов и прелестната Гергана.

Найденов е известен с таланта си на певец и като студент дори е припечелвал някой лев от участия със своята група.

Младежката формация на култовия ромски оркестър “Карандила” изкара с Дунавско хоро гостите на дансинга. На него най-чевръсти бяха министър Цветанов и жена му Деси .
Младежката формация на култовия ромски оркестър “Карандила” изкара с Дунавско хоро гостите на дансинга. На него най-чевръсти бяха министър Цветанов и жена му Деси .

Николай и Гергана станаха семейство пред държавата и пред бога в красивите градини на “Евксиноград”.

Трима министри пеят за Младенов и Гергана

Почти час младоженецът и кумът лично посрещаха гостите, извозвани от входа на резиденцията до мястото за венчавката с бусчета. Жегата не попречи на настроението на сватбарите. Премиерът също стоически издържа на палещото слънце и дори не промърмори, че му се налага да носи черен фрак. Докато не се показа булката, всички погледи бяха вперени в елегантния кум, обут в черни лачени обувки.

Трима министри пеят за Младенов и Гергана

Борисов също видимо се вълнуваше от предстоящата церемония. Окуражаваше го група министри, сред които Росен Плевнелиев, Вежди Рашидов, Томислав Дончев. Заедно с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев те оживено коментираха колко добре му стои на шефа черният фрак. С него премиерът е бил и на бал във Виена.

Кумовете Бойко Борисов и Валентина Корчакова смениха тоалетите след официалните церемонии. В скута на булката е един от малките шафери - кръщелник на Гери. Вдясно - премиерът се подписва под брачното свидетелство на сем. Младенови.
Кумовете Бойко Борисов и Валентина Корчакова смениха тоалетите след официалните церемонии. В скута на булката е един от малките шафери - кръщелник на Гери. Вдясно - премиерът се подписва под брачното свидетелство на сем. Младенови.

Кумът е тук, вас ви няма, провикна се Бойко към своите министри, щом ги видя да идват. Заедно със съпругата си Деси пристигна и вътрешният министър Цветан Цветанов и се смеси с гостите. С половинките си бяха и военният министър Аню Ангелов и социалният Тотю Младенов.

Министър Мирослав Найденов поднесе две изпълнения на младоженците.
Министър Мирослав Найденов поднесе две изпълнения на младоженците.

Около 200 души, повечето роднини и приятели на младоженците, до един обърнаха глави към морето при първите звуци на Менделсон.

Гери и Николай разрязват 5-етажната сватбена торта. 
СНИМКИ: АВТОРЪТ
Гери и Николай разрязват 5-етажната сватбена торта. СНИМКИ: АВТОРЪТ

Пристъпвайки бавно, хванала под ръка баща си, по алеята между гостите мина булката в стилна семпла рокля в най-светлия нюанс на слоновата кост. Кумата - оперетната звезда от музикалния театър Валентина Корчакова, неуморно се грижеше булката да не настъпва шлейфа. Гери не сдържаше усмивката си, а леко потрепващият букет от малки бели рози в ръцете й издаваше колко развълнувана е юристката. Външният министър и Борисов не откъснаха очи от булката, докато тя бавно приближаваше.

След традиционната гражданска церемония, в която младоженците си сложиха златните халки, настана кратко оживление, когато дойде ред Младенов да целуне булката. Подканяше го с “Горчиво” кумът. Борисов се разписа като свидетел в книгата, удостоверяваща гражданския брак, с репликата: “Е, това е сериозна работа.”

Трима свещеници венчаха младото семейство. Църковен хор на живо подсили тържествения дух на изнесената от храма церемония. Кумът внимателно изслушваше напътствията на отците и стриктно следваше ритуала.

Отиде ни момчето, изгоря момичето пошегува се един от свещениците. После сладкодумно занарежда съвети към новото семейство как да крепи брака си.

Всеки от гостите изчака на дълга опашка, за да поздрави съпрузите, родителите им и кумовете. Кратък коктейл преди вечерята даде възможност на сватбарите да се огледат за свои познати и да потърсят местата си на номерираните маси. Сред най-елегантните дами бяха екоминистърът Нона Караджова, съпругата на Цветанов и шефката на ДКСИ Цвета Маркова, която блесна с елегантна шапка с пера.

Настоящ и бивш кмет на Варна се събраха на светското събитие - Кирил Йорданов и Христо Кирчев, близък на Младенов от времето им на депутати от СДС. И друг приятел на младоженеца от “синия” му период не пропусна сватбата - общинският съветник Владимир Кисьов. Там бяха заместниците на Младенов във Външно и някои депутати от ГЕРБ.

Малко след 22 ч приятелите на външния министър го изненадаха с оркестър на живо.

“Карандила джуниър" изскочиха от тъмния парк с музиката на Горан Брегович. Много от гостите начело с младоженеца скочиха на дансинга. Музикантите смениха “Месечина” с Дунавско хоро, което поведе бащата на булката.

Сред най-подготвените танцьори се оказаха Цветан Цветанов и съпругата му, сигурно защото бяха пристигнали направо от събора в Жеравна.

Кумът Борисов не танцува, но пък не изпускаше от очи какво става на дансинга. През повечето време той разговаряше с младоженците, родителите им и кумата. Сменил черния фрак с по-лежерен син костюм и риза, премиерът от време на време пушеше от пурата си.

Неоправдани се оказаха очакванията на гостите за тежка реч на кума. Борисов бе кратък - поръча на младоженците да “дават на България министри, евродепутати и каквото друго е необходимо”.

“Телевизорът е там, много е добър. Горчиво!”, приключи по същество Бойко. (Той подари на семейството телевизор - бел. авт.)

Малко по-късно микрофона взе и вицепремиерът Цветанов. Той пък заръча на Младенов и съпругата му да “попълват бордовата книга на Министерския съвет” с деца. За да даде кураж на бъдещите родители, Цветанов припомни, че сам той е баща на 3 дъщери, а Росен Плевнелиев има трима синове.

Освен Мирослав Найденов се изяви и министерски дует - Вежди Рашидов и Нона Караджова припяваха на песента на “Сигнал” “Да те жадувам”, избрана от Рашидов за поздрав към младоженците. От масата одобрително го наблюдваше красивата му съпруга д-р Снежина Бахарова. Караджова танцува с колегата си Найденов, а Велчев - с жената на Цветанов Деси.

Самият Младенов пък шашна гостите с изпълнение на танца хула със свой приятел равин.