И Белоградчишките скали с шоу “Звук и светлина”

https://www.24chasa.bg/Article/1010267 www.24chasa.bg
Белоградчишките скали ще имат звуково-светлинно шоу по подобие на Царевец, след като общината спечели проект по ОП "Регионално развитие" на стойност 3 млн. лв. СНИМКА: АВТОРЪТ

Светлинно-звуков спектакъл по подобие на шоуто "Звук и светлина" на Царевец се подготвя за Белоградчишките скали, съобщи кметът Емил Цанков. Шоуто ще разказва легендите за емблематичните за града скални групи - Мадоната, Монасите, Ученичката, Адам и Ева.

Атракцията, с която се очаква Белоградчик да привлече още повече туристи, ще бъде изградена с евросредства по проект на общината "Съхраняване на културно-историческото наследство и разнообразяване на туристическото предлагане в района на Белоградчишката крепост". Той е на стойност 3 млн. лв. и предвижда освен създаване на светлинно-звуковия спектакъл и изграждане на посетителски център, реставрация и консервация на крепостните стени, асфалтиране на четири улици, водещи към крепостта "Калето".

Общината спечели и втори проект за насърчаване на туристическите дейности за близо 300 000 лв., по който ще бъдат направени и маркирани велопътеки около града, ще бъдат закупени велосипеди и ще бъде изграден нов туристически информационен център в с. Рабиша, до което се намира пещерата Магура с уникалните праисторически рисунки.