Оставиха в ареста убиеца на 12-годишното момче

https://www.24chasa.bg/Article/1016282 www.24chasa.bg
Снимка архив

Убиецът на 12-годишния Цветан Цветанов остава в ареста, реши Състав на Софийски градски съд. 16-годишният Борислав Богданов е с мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщи агенция „Фокус".

Делото се гледа при закрити врата.

Обвиняемият за убийството на 12-годишното момче в София - Борислав Богданов, е нанесъл десетки удари с нож по жертвата. Това каза пред журналисти адвокатът на Богданов Станиш Златков.

В деня на убийството - 23 август, Борислав целенасочено е взел нож, за да сплаши 12-годишния Цветан.

По думите на адвоката, обвиняемият може да е бил в афект, защото убийството е извършено изключително агресивно.

Борислав е направил пълни самопризнания. Признава, че е извършил убийството и се разкайва, допълни защитникът. Адвокатът смята, че върху момчето е било упражнявано насилие от баща му в продължение на години.

На въпрос дали Богданов е пушил марихуана в деня на убийството, Златков обясни, че десетина дена преди това той е пушил, но на 23 август не е употребявал наркотици.
Обвиняемият е изпитвал ненавист към убитото момче, защото е имало семейство и баща му имал добър бизнес. Двете момчета са били част от една компания.

Поради факта, че Богданов е непълнолетен, наказанието, което се предвижда за този тип престъпление, е от 5 до 12 години лишаване от свобода.

Майката на обвиняемия заяви, че все още не може да проумее случилото се.

Инцидентът, при който Цветанов бе намушкан с нож от по-големия си приятел Борислав, стана във вторник към 15:35 ч. в подземие, където обръща трамвай № 22 на столичния бул. "Ботевградско шосе".