Огнян Донев: Идват избори, правителството ще е по-благосклонно за заплатите

https://www.24chasa.bg/Article/1018142 www.24chasa.bg
Огнян Донев

Сериозната индустрия не вдига заплатите по график, а тогава, когато е възможно, обяви шефът на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Огнян Донев по БНР. Той напомни, че някои индустрии са вдигнали заплатите в началото на годината и няма да се включат в септемврийско-октомврийското увеличение. Според него за бюджетните заплати имало шанс. Идват избори и правителството ще е по-благосклонно към всякакви искания, каза той.

Според президента на КНСБ Пламен Димитров заплатите трябва да се качат с поне 10%, а минималното възнаграждение да стане 290 лв. с необлагаем минимум около тази сума. На 9 септември КНСБ, "Подкрепа" и бизнесът щели да обсъдят окончателно позициите си за доходите.

До средата на месеца ще се договорят минималните осигурителни прагове за 2012 г. Логично е увеличението да е с 5-10% в зависимост от браншовете, каза Димитров. Само износът не можел да ни извади от рецесията.

Според Огнян Донев веднага след изборите трябва да се пристъпи към преброяване на представителните работодателски организации. По думите му синдикатите можело спокойно да преговарят с поне 5 от сегашните 6. Правителството щяло да отсее новите критерии.

Министърът на труда Тотю Младенов напомни, че от 1 септември минималната заплата се вдига от 240 на 270 лв., а вдовишките добавки - с 1/3. До 15-и щял да е ясен и новият механизъм за определяне на минималното възнаграждение. (24часа)

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на