Жена на депутат си купи пивоварна

https://www.24chasa.bg/Article/1019542 www.24chasa.bg
Димитър Чукарски е независим депутат, бивш от РЗС.

Съпругата на бившия депутат от РЗС, а сега независим Димитър Чукарски - Мая Спасова-Чукарска, е сред купувачите на "Ломско пиво".

На 18 август на борсата бяха изтъргувани 54% от пивоварната. Според данни на Централния депозитар, публикувани от Investor.bg, близо 45 на сто са придобити от "Би Джи Ай Проджектс" и "БГ Томи".

До май тази година Мая Чукарска е била едноличен собственик на "Би Джи Ай Проджектс", става ясно от ДАКСИ. Към момента тя има трима съдружници. Компанията се занимава с недвижими имоти. Тя е придобила 40,44% от пивоварната, като продавач е "Агро инвест инженеринг".

Според ДАКСИ Мая Чукарска участва в управата на "Мегатрон сервиз" и има дял в "Ей Ви Ес информация България", която се занимава с консултации за уреждане на задължения, разследване не информация, придобиване на участия в други дружества. Съдружник й е "Ей Ви Ес Маркетингбератунг" със седалище в Австрия.

ДИМИТЪР ЧУКАРСКИ

Чукарска е регистрирана като адвокат и е в списъка на действащите синдици. Вчера пред "24 часа" тя заяви, че със съдружниците й имат намерение да развиват "Ломско пиво" и не планират да препродават компанията. Пивоварната работи и в момента, има малък пазарен дял, но се справя добре. Не се притесняваме от конкуренцията на големите международни фирми, които имат чувствително присъствие на българския пазар, допълни Чукарска.

"БГ Томи" е увеличила дела си в "Ломско пиво" от 4,9 на 9,01%. Тя е собственост на Димитър Манчев.

Френската Malteries Soufflet пък купува от "Каменица" фабриката й за малц в Плевен, а тази в Хасково взема под дългосрочен наем. (24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бих влязла в "Биг брадър"  "Няма да се омъжвам скоро! Мисля, че ми е прекалено рано за такава сериозна стъпка", разкри за "България Днес" поп певицата Тита. Тя бе категорична, че с приятеля си Викторио имат сериозна връзка, но все още не мислят да предприемат следващата стъпка. Двамата се познават от преди близо две години.

Плевенчанинът отдавна предупреди, че американският актьор се натиска на мъже "Кевин Спейси ме е опипвал между краката! Това се случи на едно парти в Холивуд. Седна до мен, положи ръка на бедрото ми, след което бавно я плъзна към чатала ми. Меко казано, се скандализирах и си тръгнах на мига!" Това шокиращо признание направи още през 2014 в

"Бих направила рестарт на кариерата си като поведение, като изпуснати шансове, пропилях ги. Заради личния живот, заради голямата ми емоционалност", сподели емоционално Елен Колева. Актрисата бе дълги години половинка на богаташа с бизнес в майонезата Александър Найденов, но двамата се разделиха с грозен скандал.