Жена на депутат си купи пивоварна

https://www.24chasa.bg/Article/1019542 www.24chasa.bg
Димитър Чукарски е независим депутат, бивш от РЗС.

Съпругата на бившия депутат от РЗС, а сега независим Димитър Чукарски - Мая Спасова-Чукарска, е сред купувачите на "Ломско пиво".

На 18 август на борсата бяха изтъргувани 54% от пивоварната. Според данни на Централния депозитар, публикувани от Investor.bg, близо 45 на сто са придобити от "Би Джи Ай Проджектс" и "БГ Томи".

До май тази година Мая Чукарска е била едноличен собственик на "Би Джи Ай Проджектс", става ясно от ДАКСИ. Към момента тя има трима съдружници. Компанията се занимава с недвижими имоти. Тя е придобила 40,44% от пивоварната, като продавач е "Агро инвест инженеринг".

Според ДАКСИ Мая Чукарска участва в управата на "Мегатрон сервиз" и има дял в "Ей Ви Ес информация България", която се занимава с консултации за уреждане на задължения, разследване не информация, придобиване на участия в други дружества. Съдружник й е "Ей Ви Ес Маркетингбератунг" със седалище в Австрия.

ДИМИТЪР ЧУКАРСКИ

Чукарска е регистрирана като адвокат и е в списъка на действащите синдици. Вчера пред "24 часа" тя заяви, че със съдружниците й имат намерение да развиват "Ломско пиво" и не планират да препродават компанията. Пивоварната работи и в момента, има малък пазарен дял, но се справя добре. Не се притесняваме от конкуренцията на големите международни фирми, които имат чувствително присъствие на българския пазар, допълни Чукарска.

"БГ Томи" е увеличила дела си в "Ломско пиво" от 4,9 на 9,01%. Тя е собственост на Димитър Манчев.

Френската Malteries Soufflet пък купува от "Каменица" фабриката й за малц в Плевен, а тази в Хасково взема под дългосрочен наем. (24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, министъра на културата Боил Банов и освободения изпълнителен директор на „Национален дворец на културата – Конгресен център София” ЕАД Мирослав Боршош, съобщават от Пресслужбата на Министерски съвет На срещата беше

Неизвестни нападнаха и биха двете дъщери на един от заместниците на главния мюфтия. Инцидентът е станал пред един от хипермаркетите в столичния квартал "Надежда" днес следобед, съобщава БНР. Двете момичета са излизали от магазина, когато са били нападнати от други младежи, които са ги удряли. Полицията в София разследва инцидента.

19-годишно момче от сатовчанското с. Плетена сложи край на живота си. Тялото на Явор Ю. било открито в понеделник около 21,30 ч да виси на въже под навеса на къщата му в селото. Родителите му са разведени, като майката живеела в друг град, а бащата бил на гурбет в Испания. В Плетена Явор живеел с баба си и дядо си,