Наркобосът Байков към строител: Ще те разчекна

https://www.24chasa.bg/Article/1019970 www.24chasa.bg
Софийският районен съд гледа вчера мярката за неотклонение на наркобоса Христо Байков, който бе задържан за рекет на строител. СНИМКА: ИВАЙЛО ДОНЧЕВ

"Иване, ще те разчекна! На всички ще ви счупя ръцете, ще ви оставя инвалиди!".

Така соченият от МВР за нов наркобос в София Христо Байков заплашвал архитекта Иван Колев. Това стана ясно вчера в Софийски районен съд, който остави Байков за постоянно в ареста.

Според прокуратурата бруталните заплахи били отправяни към предприемача, защото приятелката на Байков Мария останала недоволна от ремонта, направен от него в апартамента им. За да запази жовота и здравето на семейството си, той трябвало да плати 25 хил. лв. Заплахите били отправяни от 6 до 27 юли т.г. Според свидетели Колев бил силно притеснен, споделял с тях, че дори на няколко пъти е бит от Байков.

Един от свидетелите, пък разказал, че дал на Колев 21 000 лв. назаем. Според него той не бил на себе си и бил силно притеснен. При очна ставка със строителя приятелката на Байков Мария заявила, че напротив, била много доволна от ремонта, и дори възкликнала: "Иване, защо правиш това. Какво става?". Според защитника на Байков Стефан Анев по делото нямало доказателства Колев да е бил бит. Случайно в съда стана ясно, че заедно с Байков са привлечени още двама обвиняеми. Те бяха доведени заедно с него, но се оказа, че мерките им за неотклонение са вече определени с решение на прокурор. "Димитър Христов и Валентин Демирев са се познавали с Байков. В Демирев са намерени патрони, а в Христов - малко дрога. Мерките за неотклонение са им съответно 500 лв. гаранция и подписка", обясни прокурор Лида Осипова. Тя отказа да уточни каква точно е била връзката им с Байков. Съдът прецени, че по делото има достатъчно доказателства за вината му и че той може да извърши ново престъпление.