Колоездачната обиколка може и да не започне, чакат още парите

https://www.24chasa.bg/Article/1022597 www.24chasa.bg
Снимка архив

Колоездачната обиколка на България е четвъртата най-стара в света (от 1924 г.), но не е много сигурно, че 61-ото издание ще го бъде.

Легендарното състезание трябва да започне следващата събота с пролог в центъра на София, но в Българския колоездачен съюз още не са получили парите за бюджета от спортното министерство. Според представения проект се чакат към 223 000 лв.

Казаха ми, че министърът бил в отпуск и нищо не може да се направи преди 7 септември. А тогава ще е много късно, защото някои от отборите смятат да пристигнат по-рано. Може да се стигне до положението да не стартираме изобщо. Само парите от генералния спонсор (“Аурубис-България”) не стигат. Миналата година бюджетът бе уреден още през май. Какво, да връщаме участниците ли? Само охраната по маршрута ни струва 122 000 лв. и за тази цел сме подписали 15 договора с дирекции на вътрешните работи, заяви вчера председателят на БКС Венелин Хубенов.

В обиколката от нашите клубове трябва да участват “Несебър” с четирикратния шампион Ивайло Габровски и “Цар Симеон” (Пд), както и “Коня Торку шекерспор-Вивело” (Троян), който обаче е с турски лиценз. В регионален отбор на Франция, воден от носителя на 3 титли Христо Зайков, е Николай Михайлов.