КАТ глобил 10 депутати и 100 полицаи за 3 месеца

https://www.24chasa.bg/Article/1023393 www.24chasa.bg
Регулировчици отпушваха тапите в "Младост" в ранните часове днес. СНИМКИ: АНДРЕЙ БЕЛОКОНСКИ

От началото на юни столичният КАТ е глобил 10 депутати, 100 полицаи, нарушили закона зад волана, и 1500 пешеходци. Това съобщи шефът на столичните пътни полицаи Богдан Милчев. Днес той откри зелената вълна по два от най-натоварените булеварди в София - "Александър Малинов" и "Тодор Александров". 32-ма катаджии отпушваха тапите от Младост и Люлин към центъра.

По трасетата ще има регулировчици сутрин от 8 до 9 ч и вечер от 16,30 до 18 часа. Това ще се случва в дните без дъжд, мъгла или сняг, защото иначе има опасност служителите да бъдат блъснати. Движението няма да бъде регулирано и когато има футболни срещи и посещения на правителствени делегации, тъй като тогава МВР насочва силите си в охраняването им.

Предвижда се всеки катаджия в София да има свой ресор, заяви Милчев. Идеята е една група полицаи да се занимава със засичането на скорост и съставянето на актове, други да се заемат със задръстванията, а трети да ходят на местопроизшествия.

Въпреки това около 8,30 ч две дами се сблъскаха.
Въпреки това около 8,30 ч две дами се сблъскаха.

Докато екипите работеха на столичния бул. "Александър Малинов", колите на две жени се сблъскаха леко. Малко по-късно друга дама закачи предпазната ограда и знака до нея.