Наркобосът Ицо Байков карал архитект да лази 4 етажа заради Мария Велкова от “Сблъсък”

https://www.24chasa.bg/Article/1024739 www.24chasa.bg
МАРИЯ ВЕЛКОВА

"Христо Байков ме накара да лазя като червей четири етажа до апартамента на приятелката му. Там ме изкараха на балкона и ме заплашиха, че ще ме хвърлят. Байков ми каза: Ще изнасиля приятелката ти, докато стоиш вързан и гледаш. Ако кажеш и дума на полицията, ще замина за Унгария, ще вляза в заведение и ще се сбия, за да имам алиби. През това време моите хора ще те изпотрошат."

Това твърди архитект Иван Колев, основен свидетел по делото за изнудване на сочения за наркобос Байков. Вчера съдия Георги Ушев изчете показанията на строителя, който твърди, че бил принуден да даде на Байков 25 000 лв.

"Престъплението е извършено по изключително вулгарен и нецивилизован начин, неприемливо за държава, член на Европейския съюз", посочи Ушев. Той отбеляза още, че показанията на свидетеля са ясни, непротиворечиви и пълни, и остави Байков в ареста.

Полицаи водят в съда Христо Байков.
СНИМКА: ИВАЙЛО ДОНЧЕВ
Полицаи водят в съда Христо Байков. СНИМКА: ИВАЙЛО ДОНЧЕВ

Колев разказва, че ремонтирал апартамента на приятелката на Байков Мария Велкова, която стана известна като момиче на предаването "Сблъсък". Тя носеше табелките, с които се отброяваха отделните рундове.

Наркобосът Ицо Байков карал архитект да лази 4 етажа заради Мария Велкова от “Сблъсък”

Според обвинението босът се намесил в отношенията между Колев и Велкова, като искал пари от архитекта под различен предлог. Веднъж Байков заплашил строителя, че ако не завърши обекта в срок, ще "изтрепе" него и служителите му. Обвиняемият без причина се нахвърлил и върху мебелен проектант, с когото тъкмо се бил запознал. Колев се опитал да го спре, но получил удар в лицето.

Байков поискал първо 4500 лв., които Колев му предал в столичния клуб "Ла Кубанита". След време приближен на Христо с прякор Бацила казал на Колев, че ако не е доволен от крайния резултат, ще му счупи ръцете и краката.

На една от срещите хората на Байков шамаросвали Колев, докато той ги насъсквал и се смеел. След боя Байков поискал 20 000 лв. и се заканил да счупи краката на архитекта, ако не ги получи веднага. За да покаже, че не се шегува, го ударил с тръба в гърдите.

На друга среща Колев дошъл със свой познат. Това ядосало боса, който качил архитекта в колата си, като през цялото време го наричал "нищожество", псувал го и го удрял по главата с джиесема си. Закарал го до апартамента на Велкова и го накарал да пълзи до 4-ия етаж.

Адвокатът на Байков Стефан Анев, заяви, че според него има противоречия в показанията на Колев.