„Михалково“ - 65 години по-млади и отговорни за бъдещето

https://www.24chasa.bg/novini/article/10346593 www.24chasa.bg

През 2021 г. компанията за бутилиране на минерална вода „МИХАЛКОВО“ отбелязва 65 години от първото бутилиране на минерална вода в България под мотото „65 години по-млади“.

Началото е поставено през 1956 г., когато местните хора откриват планинския извор, отличаващ се по вкус и мирис от обикновената вода. Те решават да превърнат водата в свой основен поминък.

Сега производствената база в село Михалково е на площ от 21 декара, с два производствени цеха, ремонтирани и модернизирани производствени мощности и сгради. Компанията има модерен логистичен център в Пловдив и построи чешма пред фабриката, от която тече естествено газирана вода.

МЕЖДУНАРОДНИТЕ СТАНДАРТИ – КЛЮЧ КЪМ ДОВЕРИЕТО НА КЛИЕНТИТЕ

Във фабриката се бутилира два вида вода с марка „Михалково“ – естествено газирана минерална вода и тиха негазирана изворна вода. Тези два вида вода се добиват от различни извори.

Естествено газираната минерална вода е с приятен вкус, освежаваща, тонизираща и с изключителни лечебни свойства. Те се дължат изцяло на минералите, през които водата преминава по пътя си към земната повърхност, в съчетание с естественото съдържание на въглероден диоксид.

Изворната вода „Михалково“ е чиста планинска вода, извираща на 1800 м надморска височина в подножието на връх Модър. Тя е ниско минерализирана и подходяща за ежедневна употреба от всички възрастови групи.

И двете води отговарят на изискванията на Международния хранителен стандарт (IFS). През 2020 г. независими експерти от водещата световна компания за проверка, тестване и сертифициране SGS дадоха по-високо ниво IFS  на двете води - 98,14% и 98,19%.

Цялото производство на фирмата е сертифицирано по ISO 9001:2015.

ПО-ГОЛЯМА ЕФЕКТИВНОСТ ЧРЕЗ МОДЕРНА ТЕХНИКА

Устойчивостта е неотменна част от корпоративните ценности на „МИХАЛКОВО” АД.

Използваните от фирмата опаковки са рециклируеми.

По повод 65-годишнината работници и служители на фирмата засадиха 65 фиданки около фабриката, за да се възстанови и защити биологичното разнообразие в местността. Това е жест към природата, която е дарила селото с това богатство – естествено газираната минерална вода.

Стартира и стажантска програма по мърчандайзинг. От 2019 г. фирмата подкрепя програмата за дуално обучение на ученици от специалност „Автоматизация на непрекъснати производства“ на Професионалната гимназия по електротехника „Асен Попов“ в Девин.

„МИХАЛКОВО” АД започва разширяване на производствената си база и монтиране на нови поточни линии. Планирано е изграждане на информационен център и музей на водата пред самото предприятие, както и инвестиции в нови лаборатории и административна сграда.

www.mihalkovo.com