Бивши атакисти: Сидеров ни успокояваше, а после се обърна срещу нас

https://www.24chasa.bg/Article/1035426 www.24chasa.bg
Волен Сидеров Снимка: Архив

Лидерът на партията обвини Минов и Мартин Мартинов за сблъсъците пред софийската джамия през май тази година.

Според двамата молитвените килимчета пред джамията са били запалени от непълнолетни привърженици на "Атака" от Габрово. И двамата са категорични, че нямат вина за техните действия и не могат да отговарят за тях. Според Мартинов депутатът Деница Гаджева е настоявала хората от габровската група, които са по-крайно настроени, да бъдат поканени на мероприятието.

На въпрос дали Капка Георгиева подкрепя двамата бивши атакисти, обвинени от Сидеров, Ивайло Минов отговори, че не се е срещал с нея, но каквото и да стане, той винаги би подкрепил нея и сина й Димитър Стоянов. "Те създадоха партията и научиха Волен Сидеров как да се държи и какво да говори. В момента партия "Атака" по мое мнение вече се е превърнала в една търговия. Не може народен човек да пуши пури за по 120 лева и да пие уиски за хиляди левове", коментира Минов.

Непосредствено след инцидента пред джамията Сидеров е успокоил Ивайло Минов и Мартин Мартинов, че всичко е наред и няма за какво да се притесняват, но три месеца по-късно се обърнал срещу тях, разказа Мартинов.

"Отказа да се среща с нас, подиграваше ни се", допълва бишвият член на "Атака".

Минов и Мартинов смятат, че има хора, които все още вярват на Сидеров, но те стават все по-малко, а много от симпатизантите на "Атака" не са съгласни с подкрепата, която Сидеров оказва на ГЕРБ. "Проблемът е, че ние наистина вярвахме в него. Не сме спали с месеци около изборите, аз почти нямах личен живот. Разделих се с приятелката си заради това", спомня си Мартинов.

Минов и Мартинов са членове на "Атака" от 2005 година и са били основни агитатори за Софийска област. Организирали са митингите и протестите на партията. Ивайло Минов е бил и личен шофьор в семейството на Волен Сидеров.