"Левски" ще плаща на вноски още 800 000 лв. на Хубчев и екипа му

https://www.24chasa.bg/sport/article/10436670 www.24chasa.bg

Изпълнителният директор на "Левски" Ивайло Ивков даде пресконференция, с която изпълни даденото обещание за пълна прозрачност около случващото се в клуба.

Основното казано от него беше свързано с дължимите суми на бившия старши треньор на клуба Петър Хубчев и екипа му.

„Периодично ще се отчитаме за свършеното. Въздържах се и не съм дал нито едно интервю, за да се знае, че на тези пресконференции ще кажа всичко важно. Всички ще бъдат тренирани по един и същи начины започна той.

И продължи с финансовите казуси: "Предполагам, че има интерес към правните казуси и кредиторите. Три са случаите, които се открояваха там. Имам предвид размера на дължимите суми, начина на изплащането. Иначе са доста повече от три. Имаме подписано споразумение с г-н Хубчев и неговия екип. Вече е платена и първата вноска в срок. Там сумата е притеснителна. Няма да се впускам и ще остава верен да не анализирам какво се е случило в миналото. Сумата е разсрочена за следващите 6 месеца на месечни вноски. Никак не съм щастлив с това споразумение, но то беше неизбежно с оглед състоянието, в което е клуба. Там не бяха постигнати договорености за никакви отстъпки. Цялата сума ще бъде изплатена в следващите шест месеца. 800 000 лева е останалата сума, която включва лихви и главници", уточни адвокатът.

"Вторият случай е с футболист, който не влиза в плановете на треньорския щаб. Имаше договор с за още година и половина. След проведени преговори и разбиране от другата страна ние се споразумяхме и сключихме много добро споразумение с г-н Славчев и неговия агент. 12 хил. и нещо евро + заплатите до края на годината ще бъдат изплатени. Това е доста добро решение на този казус. Водихме тежки преговори, но в рамките на десетина дни успяхме да приключим с този случай", добави Ивков.

"Третият случай е Насиру Мохамед. Има решение на ФИФА за дължимата му сума 395 000 евро. Ще направим така тази сума да не е изискуема до края на годината и да не влияе на лиценза на клуба. Вярваме, че ще можем да постигнем и там едно относително добро споразумение. Очевидни са щетите от тези случаи. Няма нужда да говорим много за това", допълни Ивков.

"Правим периодични плащания към НАП, но те не са достатъчни. Положението е абсолютно критично и ще продължава в следващите месеци от финансова гледна точка, но нещата са под контрол. Разговаряме с всички. Предстои ни най-тежката Коледа в историята на клуба. Дефицитът, който клубът има в момента, е около 2 200 000 лева, за да преодолеем този първоначален шок", каза още той.

Но допълни, че и има и добри неща: "Подновихме договорите на много млади играчи. Билал Бари също подписа при същите условия. Не трябва да забравяме, че подновихме и с Анди Краев, който се развива със седмици. Не са тайна и трансферите на Сонко и Цунами. Това е идеята за трансферите в клуба. Идеята е да се направи сплав от нашите юноши и класни като цена и качество - играчи от чужбина. Ние ежедневно водим разговори и с други потенциални партньори. Когато има нещо официално, ще направим специална пресконференция."

"Левски стартира един честен и открит диалог с феновете, декларира Ивков.

"Организираме заедно обиколка в страната. Отпадат шест дела за „Левски“, които са на стойност над 210 000 хиляди. Благодарим на агента Майез Мустафа. В клуба има пламък в очите. Колкото и да е трудно, нещата са под контрол. Не действаме само на пожар. Мислим за стратегията как да се развиваме. Спечелихме три дела, но четвъртото бе загубено. Там сме на ниво дисциплинарно производство. Правим всичко възможно, за да не е проблем за лиценза на клуба“, допълни изпълнителният директор на клуба", завърши изпълнителният директор.