Иван&Андрей с половин, Халваджиян/Митовски с по 1 млн. европари

https://www.24chasa.bg/Article/1047298 www.24chasa.bg
МАГЪРДИЧ ХАЛВАДЖИЯН

Европа дава безвъзмездни пари на някои от най-големите ни тв продуценти. С тях те ще купят съвременна апаратура или ще подменят старите си камери с последната дума на техниката.

Магърдич Халваджиян взема 1 073 220лв. с проект за компанията си "Глобал филмс", за да купи цялостно оборудване за заснемане (камери и осветление).

Димитър Митовски с "Камера" ООД ще получи 1 млн. лв. "Чучков брадърс", която засне ТИЛТ, номиниран за "Оскар", получава 492 000 лв. Иван и Андрей с "Междинна станция" ООД ще имат 475 471,10 лв.

ДИМИТЪР МИТОВСКИ
ДИМИТЪР МИТОВСКИ

За "Ню Бояна филм", където се снимат повечето чужди продукции със световни звезди, са разпределени 1 724 875,79 лв. за внедряване на иновативно високотехнологично оборудване "за развитие на продукти и услуги с висока добавена стойност".

АНДРЕЙ АРНАУДОВ
АНДРЕЙ АРНАУДОВ

Най-много пари от компаниите, свързани с телевизия, са за "Интерактив медиа сървисиз" - 2 457 933,98 лв. Това е компанията, която осигурява есемес гласуванията в различни тв игри и предавания.

ИВАН ХРИСТОВ
ИВАН ХРИСТОВ

Почти всички известни продуцентски компании са кандидатствали със свои проекти преди повече от половин година за европейски пари, с които да се модернизират технологично. Конкурсът се прави от Министерството на икономиката и е по Оперативната програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика". Процедурата е “Технологична модернизация в малки и средни предприятия”. Одобрените кандидати получават от 60 до 70%.

"Имаме доста стабилна история, студия, техника, затова преди 6 месеца решихме да се пробваме. С парите ще сменяме камери, звуци, минаваме на HD, тъй като и телевизиите ще променят стандарта си", каза Халваджиян. "Разбрахме от наши колеги за тази възможност. Някои от тях са кандидатствали и други години, но ние за първи път. Ще купуваме снимачна и монтажна техника с парите", обясни Андрей Арнаудов.

Проектите на "Дрийм тийм" ("Комиците") и "Телеман" ("Горещо") също са одобрени, но за тях не е осигурено финансиране. "Дрийм тийм" е очаквала 461 083,77 лв., а "Телеман" - 220 225,60 лв.

Оперативната програма е до края на 2013 г. За нея кандидатстват фирми от всички сфери на икономиката.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Символът на културното министерство през 2013 г. - ексминистър Владо Пенев и секссимволът на родния театър Захари Бахаров са неразделни. Двамата въпреки разликата в годините са близки приятели и отново бяха засечени рамо до рамо до Народния театър от топпапараците на "България Днес". Веселата компания дори се запъти на обяд след репетиции

"Това са пълни глупости. Убедени сме, че смъртта му е инсценирана, за да се измъкне с парите ни", нервно коментираха на 25 юни 2007 г. пред медиите известни родни бизнесмени. Повод за изявленията им е новината за смъртта на подвизаващия се с две самоличности като Емил Коен и Емил Бояджиев скандален бизнесмен и шеф на баскетболния ЦСКА

Големият кораб с много товар. Така коментираха столичани, извръщайки се вчера след естрадната легенда Силвия Кацарова на улицата. Топпапараците на "България Днес" изловиха изпълнителката на "Големият кораб", натоварена като танкер с покупки в няколко торби през рамо. Легендата дори успяваше и да урежда делови ангажименти по телефона